Bescuit d’ametlla i cabell d’àngel

Data
5 de desembre de 2010
Creat per

Un dels altres pastissos que vaig portar a la feina per celebrar els aniversaris va ser aquest bescuit d’ametlla farcit de cabell d’àngel:

Em venia de gust fer un bescuit d’ametlla però, com que havia de fer-lo amb antelació, tenia por que em quedés sec. Per això vaig pensar que seria bo obrir-lo pel mig, humitejar-lo amb almívar i farcir-lo de cabell d’àngel. I la veritat és que va quedar molt bo! Decorat amb l’ametlla filetejada era molt bonic i tenia un gust d’ametlla espectacular. I com volia, va resultar humit i ben tendre, tot i fer-lo dos dies abans 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 275g d’ametlla en pols
• 100g de nata líquida per muntar
• 3 ous
• 150g de sucre
• Ratlladura de llimona
• Cabell d’àngel
Per l’almívar:
• 100ml d’aigua
• 100g de sucre
• Un rajolí d’Amaretto
Per decorar:
• Melmelada d’albercoc
• Ametlla filetejada

Preparació:

Per l’almívar: coure l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Al final afegir un rajolí de licor.
Pel bescuit: barrejar l’ametlla, la nata i la ratlladura de llimona. A part, muntar els ous i el sucre fins que quedin esponjosos i incorporar-los a la mescla de l’ametlla. Abocar-ho dins un motlle encamisat i coure-ho a 170º durant 30 minuts.
Per decorar: torrar l’ametlla filetejada amb el grill del forn, ben estesa sobre una plata de forn. Cal vigilar-ho bé perquè es torra molt ràpid, en 2 o 3 minuts.
Muntatge: tallar el bescuit pel mig. Mullar amb almívar el primer pis i escampar el cabell d’àngel per sobre. Cobrir amb el segon pis i mullar-lo amb almívar. Escampar una mica de melmelada per tot el pastís i enganxar l’ametlla filetejada per tot l’exterior.

Bon profit!

Comparteix

36 comentaris a “Bescuit d’ametlla i cabell d’àngel”

  1. Quina pinta més bona, la veritat es que per fora té totes les de pensar-te que és una tarta Sara però quan l’obres et trobes amb la sorpresa del cabell d’àngel! Molt bona idea 🙂

  2. jaja! Jo també vull treballar amb tu!!
    La decoració m’agrada molt, perquè aconsegueixes que el que podria ser un pa de pessic senzill, acabi sent un pastís de cap a peus!
    Felicitats!

  3. Gemma, jo també m’apunto a la llista dels que volen treballar amb tu!! jejeje!! Aquest pastís t’ha quedat preciós. M’encanta com queden les ametlles filetajades i la fruita tropical (no recordo com es diu…). A part, trobo molt bona idea això d’humitejar el pastís d’ametlla, segur que va quedar deliciós.

    Petonets!! 🙂

  4. D’això se’n diu dominar la situació!. Com que tenies por que quedés sec, improvises amb cabell d’àngel i almívar i el resultat: èxit total!. Encara que l’aspecte de sara despista, eh?

  5. t’ha quedat preciós decorat!!! pensava que era una sara! 🙂 m’encanta el cabell d’àngel…Ha d’estar de muerte…i com dius així farcit deu quedar humit i tendre més dies…ideal!
    Petunets,
    Eva.

  6. Quina preciositat de pastís! queda tan delicat amb el recobert de les amtelles, m’agrada molt. i Segur que els companys de feina estaven encantats.
    El pastís de xoco,peres i gengibre és espectacular!!
    Molts petons!!

  7. Gemma,
    A la teva feina deuen estar esperant amb il•lusió anar a treballar per veure amb quin pastís els sorprens! Quin gust tenir una companya com tu que els hi alegra el dia! Quina imaginació que tens, per elaborar aquestes meravelles. Felicitats!

  8. Interesante pastis y bien pensados los ingredientes.Yo el cabell de Angel en pastis no lo he probado nunca solo en la coca y el pastisset de cabell.Tendre que probarlo en tu versión.
    Adeu
    miquel

  9. t’ha quedat fantàstic … m’encanta tenir alguna recepta més enllà dels beneïts pastissets, per poder donar sortida al cabell d’àngel … i de retruc el tenir receptes tan golafres i que puguis preparar amb tanta anticipació …
    Una abraçada

  10. Encara que no sóc gens de cabell d’àngel, reconec que un bocinet el provaría…La presentació és preciosa i molt atractiva!, les ametlles són tan i tan bones…Una abraçada!

  11. Hola Gemma,

    M´encanta la decoració d´aquest pastís…si el convertissim a tela de roba podria ser perfectament un foulard amb lluentons d´ametlles…je, je, je…

    Jo ara estic fent uns bongos musicals en ceràmica…i no me´ls imagino tant dolços. Té forma de bongo…

    M´agradat moltíssim ;-D

    PD. No t´espantis pels meus comentaris…ja ho diuen que sóc una mica ALLY MCBEAL…tinc una imaginació!

    Petons

  12. Sólo las expertas cocineras, saben salir airosas de las dudas que se te plantearon con el bizcocho y seguro que “reposado” estaría aún más bueno, con el cabello de ángel.

    Un abrazo.

  13. Gemma, és preciós , noia suposo que les amelles no les has posades una a una , estàn tant ben posadetes que fan un goig que sap greu tallar-lo , m´encanta el cabell d´angel, segur que el conjunt és deliciós.
    una abraçada

  14. Hola a tothom! Moltes gràcies pels vostres comentaris!
    He estat fora pel pont i tot just ara estic llegint-vos 🙂
    Va quedar molt bo, molts companys van quedar sorpresos per la combinació d’ametlla i cabell d’àngel, quedava molt bé.
    I la decoració és super fàcil, com dieu alguns està inspirada en la Mona de Sara, je je je… 😉

Respon a RUBEN Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *