Financers d’ametlla

Data
21 de desembre de 2010
Creat per

Pensant en els dinars especials de les festes de Nadal que ja s’acosten, avui us proposo uns petit fours per servir acompanyant el cafè:

Els financers són uns petits bescuits que s’ofereixen per acompanyar un cafè o una xocolata desfeta, unes mossegades absolutament delicioses. La recepta és ben senzilla, però té una particularitat: s’utilitza mantega avellana, una mantega que s’ha de deixar coure al foc fins que agafa una tonalitat de color avellana. Aleshores cal colar-la bé per tal d’eliminar els puntets negres que hagin pogut quedar durant la cocció.

I un consell: deixeu reposar la massa unes hores a la nevera abans d’enfornar-la, ja veureu que el resultat guanyarà tant en sabor com en textura. D’altra banda, l’únic inconvenient dels financers és que perden de seguida un cop fets, de manera que cal coure’ls just al moment de menjar: tebis i acabats de fer són deliciosos; al cap d’una hora són boníssims; al cap de 4 hores només passables; i al cap de 8 hores són com pilotes de goma. Ara bé, com que la massa aguanta tan bé a la nevera, això no és cap problema: és qüestió de tenir-la reservada (dins una màniga pastissera millor) i anar-la enfornant a mida que es necessita.

I parlant de receptes nadalenques, divendres passat vaig tornar al programa Amb molt de gust de Ràdio Sabadell per parlar de postres amb torró. El programa el fa la Maria Mas, que cada divendres de 13h a 14h parla de gastronomia d’una forma amena, divertida i amb grans continguts. Us aconsello que l’escolteu! Jo m’ho vaig passar molt bé, je je je… Aquí us deixo l’àudio del programa: Postres amb torrons.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 125g de sucre en pols
• 50g de farina d’ametlla
• 50g de farina
• 2g de llevat
• 75g de mantega avellana
• 175g de clares d’ou
• 1 pessic de sal

Preparació:

Barrejar el sucre, la farina d’ametlla, la farina tamisada, el llevat i la sal. Incorporar les clares a poc a poc. Afegir la mantega avellana tèbia i barrejar bé.
Posar la mescla dins una màniga pastissera i reservar unes hores a la nevera, per tal de coure-ho just el moment de menjar.
Repartir la massa en motlles petits (millor de silicona) i coure’ls a 200º amb el forn ja calent fins que siguin daurats.
Servir tebis o just acabats de fer.

Bon profit!

Comparteix

46 comentaris a “Financers d’ametlla”

  1. Ohhh, no se que m’agrada més si els financers, el nom daquests pastissets o bé la ràdio. Bé, de fet sí que ho sé: radio forever en el meu cas jeje.

    No sabia que es fèssin malbé tan rapid la veritat. És com una mena de pastisset efímer, com les escultures de sorra a la platja: per al moment i llestos!!

    Bones festes Gemma!!

  2. És la primera vegada que sento a parlar de la mantega avellana. M’encanta això dels blocs perquè sempre s’aprenen coses noves.
    Ara mateix me’n menjaria un! Tinc el mal costum de mirar els blocs amb només un cafè a l’estòmac i m’entra una gana…
    Molt bones festes!

  3. Com la Mònica, no em sonava pas el tema de la mantega avellana, quantes coses que aprenem amb tu!! Per cert, en breu faré una recepta de torró que he xafardejat pel teu blog aprofitant que a més de les festes, tinc dos aniversaris… a veure com em surt!
    Aquests financers genials, com sempre!
    Petonets maca i bon nadal!!
    Sandra

  4. M’agraden molt els financers, en Jordi en fa de diferents varietats. Tu que ets una crack de les postres has de provar de fer-los amb pepites de xocolata i trossets de cirera (a l’estiu, clar). Són boníssims!!!!!

  5. Hola Gemma,
    M’apunto als que no sabem això de la mantega d’avellana… Jo els vaig tastar una vegada i realment eren deliciosos. Vist la teva recepta… crec que la posaré a pendents, però a la columna de “complicat”. Moltes gràcies per donar-nos totes les explicacions, són molt útils. I de la pinta ja no dic res … que no s’hagi dit. Felicitats!

  6. Ostres!
    Així que quan se’m cremi la mantega que he posat al foc per desfer puc dir que estic fent la recepta amb mantega avellana???? Què bé! 😉
    Bromes a banda, jo tampoc havia sentit a parlar mai d’aquesta elaboració de la mantega. I els financers m’agraden molt, però si són tan delicats… 🙁

    Gràcies per ensenyar-nos tantes coses, Gemma!

    Salut i bones festes!

  7. Ja tinc una altra recepta per aprofitar clares d’ou! Genial!
    Gemma, desitjo que passis molt bones festes i que gaudeixis al màxim d’aquests dies. Una forta abraçada i moltes gràcies pels teus consells.

  8. Gemma,
    passe un temps desconnectada per força major i, ara, quan puc tornar a llegir-te/-vos, trobe que el nivell no para de pujar. Quina pinta més bona fan aquests financers! I llàstima que els qui han fet malbé les economies no ens els puguem engolir amb un bon café! 😉
    Besets

  9. Starbase, amb les hores es van convertint en una pilota de goma… però acabats de fer són deliciosos i tan bons que és impossible que en sobrin. I la ràdio m’encanta, cada cop m’agrada més, je je je…

    Xavier, els financers són uns petit fours típics de París, és un bescuit semblant a la magdalena però amb una personailitat pròpia que el fa diferent.

    Carme, per acompanya el cafè de mitja tarda són un vici total, je je je…

    Mònica, doncs ja veus que és ben fàcil de fer, oi? El nom d’avellana és a causa del color daurat que queda en coure’s la mantega.

    Sandra, quin torró faràs? El de xocolata amb kikos? Aquest recordo que ens va agradar moltíssim! Segur que et quedaran super bé i triomfaràs!

    Eva, la mantega avellana no es pot compar feta, l’has de fer tu a casa fent bullir la nata fins que agafa un color avellana. Però és super fàcil de fer!

    Teresa, doncs t’aconsellis que els provis, segur que us agradaran 😉

    Surfzone, és que costa aguantar la temptació de tastar les coses just sortir del forn, oi? Només de sentir l’oloreta he vénen ganes de menjar-o, j eje je… La Lídia ha trobar el seu bescuit ideal, aquest cop té l’excusa perfecte per menjar-se’l bne calent, je je je…

    Ester, amb els motlles de petit fours queden una monada, oi?
    I al programa de ràdio m’ho vaig passar molt bé 😉

  10. Tots a la cuina, tot i aquest nom ja veus que la recepta no té cap secret… prova’ls de fer, ja veuràs com et quederan bé i us agradaran 😉

    Albota, m’encanten les teves propostes, amb els trossets de xocolata han de quedar de vici total, je je je… idea apuntada!

    Ribereña, són ideals per qualsevol moment del dia: de postres, per esmorzar, per berenar, per picar, per ressopó…

    Crisitina, pots fer servir el motlle que vulguis, l’important és que siguin petitons, de la mida d’una mossegada. El nom no sé pas d’on ve, ara ho buscaré… però sé que l’origen és a París 😉

    La cuina de l’eri, la recepta no es tan complicada com sembla… només has de coure la mantega una estona abans, però la resta no té cap complicació. Fes-la i ja veuràs com et sortiran perfectes!

    Massitet, no m’estranyaria gens que l’origen de la mantega pomada fos una distraciió com la que dius, je je je… que ja sabem que els millors invents a la cuina vénen d’errors comesos sense voler, oi? 🙂

    Gemma, molt bne pensat! És una de les receptes ideals per fer per Sant Josep i servir amb la crema catalana, així aprofites les clares que t’han sobrat i tens un acompanyament ideal per menjar la crema. Idea apuntada! 😉

    Vermells, quina idea més bona, emborratxats amb licor encara han de quedar més bons! I potser així aguanten una mica més de temps… ho provaré 😉
    Li faré un petó de part vostra, moltes gràcies!

    Queti, benvinguda de nou, m’alegro que tornis a passar per aquí, que ja he vist que mentrestant t’han mimat molt bé, eh? 😉

  11. Gemma aquests financers han d’estar d’allò més bo!
    Ets tota una profesional de la Radio, molt bé, molt bé!! les tres propostes són més que bones!!
    Bon Nadal i Bones Festes per a tu i els teus, salutacions a la teva Mare.
    Una abraçada,

  12. Què bons Gemma! Jo també els vaig fer i publicar però en un format diferent i canviant alguns igredients.
    La veritat és que sí val la pena menjar-se’ls al moment perquè com bé dius al cap de poques hores perden molt. No sabia que la massa es pogués guardar tan bé a la nevera, gràcies pel consell!!

    Petons!

  13. Bona nit Gemma
    Cal veure el color tan meravellós que tenen,tan dauradet…
    Si ixen com la vista que tenen….ummmh!
    La recepta del torró també m’agrada.És una bona idea per a aprofitar les sobres de Nadal.
    Besets i que passes molt bon nadal.

  14. Quins pastissets més curiosos, d’aspecte molt atractiu!, això de la pilota de goma m’ha agradat…sempre en podem dur a sobre com a defensa personal…no?. Un altre cop. gràcies per compartir tantes i tant bones receptes Gemma!, MOLT BONES FESTES!!!

  15. Un financiers exquisits, dolços, suaus i preciosos!!
    Enhorabona per la teva col-laboració a la radio, he escoltat el programa i està genial!!
    Et desitjo unes bones festes i un molt Bon Nadal!
    Molts petons

  16. Una combinación de sabores y de ingredientes excelente. Riquísima receta y viéndola en la foto más tentadora si cabe… Si esto es pecado yo soy pecadora.
    Te ha quedado preciosa y muy lograda.

    Besos.

  17. Glòria, són tan bons que segur que no en sobren i no hi ha perill que es facin malbé, je je je…

    Pol, ja saps que a la ràdio m’ho passo molt bé, moltes gràcies! 🙂

    Joana, bon Nadal a tu també!

    Carme, li donaré records de part teva, moltes gràcies!

    Alba, ara miro com els vas fer tu. La veritat és que admeten moltes variacions, afegint xocolata o canviant el fruit sec…

    Mesilda, les receptes amb torrons són ideals per després de Nadal, quan ja ningú vol els torrons que han sobrat 😉

    Anna, moltes gràcies, a la ràdio m’ho vaig passar molt bé, je je je…

    Irene, val la pena coure els financers al moment, amb el temps perden molt i al final no valen res…

    Mercè, la pilota de goma és la millor manera de descriure els financers al cap d’unes hores, je je ej… molt gràfic, oi? 😉

  18. Ingrid, moltes gràcies, m’encanta anar a la ràdio, je je je… Bon Nadal a tu també!

    Margarida, aquest és el secret: tens la massa a punt a la nevera i els vas coent al forn a mida que els vas necessitant… així sempre te’ls menges acabats de fer 😉

    Miquel, ja veuràs com són molt fàcils de fer i mlt bons!

    Silvia, quedan unos petit fours deliciosos, de vicio total, je je je…

    Mima, nyam nyam nyam fins acabar amb tota la safata 🙂

    Silvia, o pel ressopó, o el berenar, o l’aperitiu, o l’esmorzar… sempre vénen de gust!

    Pilar, a casa meva tampoc, je je je… Bon Nadal a tu també!

    Maria Dolores, Ivana i Neus, bon Nadal i feliç 2011 a totes tres!

  19. No coneixia gens això dels fiancers – cada dia veig que he d’aprendre més coses….
    Bé, espero que passeu unes bones festes i que el 2011 també sigui mooolt dolç…

Respon a Queti B. Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *