Torró de massapà de gerds, codonyat i xocolata

Data
25 de desembre de 2010
Creat per

Aquesta és la recepta de la revista CUINA corresponent al mes de desembre, un torró per degustar el dia de Nadal:

La recepta forma part del menú de Nadal que ens proposa la Carme Ruscalleda, un menú de luxe que porta a taula els millors productes de casa nostra, amb receptes clàssiques i modernes alhora: dashi de porros i carxofes amb cloïsses d’entrant, lasanya clàssica de llamàntol de primer, ànec amb taronja de segon i aquest torró de massapà de gerds de postres.

Què seria un Nadal sense torrons? A casa nostra són les postres indiscutibles de cada any, un bon assortit de torrons artesanals de qualitat. I enguany, enmig de tants torrons, farem lloc a la taula per tastar aquesta proposta de la Ruscalleda, que com totes les seves receptes tenen l’èxit assegurat: massapà, gerds, codony, ametlles i xocolata, és evident que la combinació resulta extraordinària! La recepta és força senzilla, però cal tenir paciència per fer bé les capes i enrotllar delicadament el torró… ja sabem que les receptes de la Carme sempre tenen algun detall complicat 😉

Aquí teniu la recepta:

I amb aquesta recepta participo just a temps al HEMC 49 que, amb la Núria del blog Petita Cuina com a amfitriona, ha proposat el tema de receptes de Nadal.

hemc 49 - navidad

Bon Nadal a tothom!

Comparteix

48 comentaris a “Torró de massapà de gerds, codonyat i xocolata”

  1. Encara no m’he recuperat del dinar, i ja ens ofereixes una temptació. Quin perill té aquest bloc!
    Moltes gràcies, Gemma, per tot el que ens ensenyes, i et desitge un any ple de salut, cims i receptes!
    Molts besos

  2. Uau Gemma, quan vaig veure el cuines d’aquest mes tenia ganes de veure quina recepta triaries, però no pensava que fessis la de la Carme, perquè em va semblar molt elaborada…ara, el resultat és espectacular! Fellicitats!

    Bon Nadal!!

  3. No sócc massa de torrons, però aquest em va encantar.
    Em va enamorar la manera de presenta-lo, rodó i enrotllat amb capes i a sobre cobert de virutes de xocolata blanca, semblava talment com si hi hagués nevat al damunt. Deixeu’m-ho dir semblava que la Gemma no l’hagues ni tocat de tant ben enrorllat com era.
    Pregava per que me’n quedes un trosset a la nevera, per alló de que l’endamà del dinar de Nadal les sobres encara són més bones i renoi! no en va quedar ni una engruna a les tovalles de la taula.
    Bones festes per a tots i totes!!!!.

  4. Anna, va ser veure aquesta recepta del CUINA i pensar al moment: aquesta l’haig de fer, ja he triat la recepta del desembre!

    Patricia, des dels panellets de la Castanyada, crec que he fet massapà cada setmana, per una recepta o altra, je je je…

    Laura, com és el torró de Cadis? No l’he vist mai… El posaràs al blog, oi? Segur que t’ha quedat boníssim 😉

    Tiriti, bon Nadal a tu també!

    Margarida, jo sóc de matins, je ej je… prefereixo llevar-me d’hora, que és quan treballo millor 😉

    Glòria, a casa els torrons per Nadal són sagrats. Els altres dies ja fem postres diferents, però per Nadal toca torrons. I si la recepta és de la Rusqui, llavors l’èxit està assegurat, oi?

    Riberña, la dieta el dia de nadal és impossible de seguir, je je je… s’ha de fer una excepció, que un dia és un dia!

    Joan, una abraçada ben forta a tota la família de Vic. Bon Nadal!

    Reme, les receptes de la Ruscalleda tenen algun detall complicat, però són d’èxit assegurat. I aquest torró n’és un bon exemple 😉

    Ester, els gerds li donaven un toc àcid deliciós, que alleugeria la dolçor del massapà. I ja no en queda ni una engruna, je je je…

    Cristina, Bon Nadal i feliç 2011!

    Queti, les temptacions del dia de Nadal són irresistibles, oi? Encara que a vegades resulti un pèl consumista, el Nadal és un dia per celebrar amb un gran dinar, oi? 😉

    Isabel, aquest torró és de l’únic que vaig repetir, je je je… la combinació del massapà amb el codonyat queda deliciosa.

  5. Erika, el nombre de arrollado es fantástico, en catalán decimos “braç de gitano”… Queda un turrón delicioso y muy original.

    Miquel, bon Nadal a tu també!

    Helena, va quedar vistós, enrotllat com si fos un braç de gitano… però sobretot, va quedar molt bo, je je je…

    La cuina de l’Eri, doncs nosaltres vam menjar de tot, des dels clàssic torrons fins aquest que vaig portar jo, je je je… que un dia és un dia! 😉

    MaryLou, bon Nadal i feliç any nou!

    Gemma, no és tan elaborada com sembla… el massapà és com el dels panellets, i només cal vigilar una mica a l’hora d’enrotllar el braç de gitano… però el resultat val molt la pena!

    Gemma de Navàs, què seria un Nadal sense torrons? Amb unes postres tan dolces segur que resulten unes festes perfectes 🙂

    M. Teresa, després del gran dinar que ens vas cuinar gairebé no teníem lloc pels torrons, je je je… m’has de passar la recepta del segon plat, eh? 😉 Una abraçada!

    Maria José, original i clàssic alhora, original per la presentació i la combinació amb el codonyat, però clàssic pel massapà… com totes les receptes del menú de Nadal de la Ruscalleda!

    Carme, va ser boníssim!

    Irmina, feliz Navidad!

    Francesc, jo no ho hauria pogut dir millor: aquest puntet de complicació és un repte pels cuiners aficionats com nosaltres… però si t’atreveixes, el resultat sempre és extraordinari, oi?

    Maria Dolores, bon Nadal i feliç 2011!

  6. Bona nit Gemma
    Quin torró mes lluidor!
    Segur que tots els de la taula van disfrutar de menjar-lo.És molt original i molt bo.El massapà m’encanta.I mira si és casualitat que el meu marit està en este moment penjant l’entrada de massapà que he fet per a esta setmana.
    Besets.

  7. Tens tota la raó, fins i tot els menys devots dels torrons, no poden deixar passar el dia sense provar almenys un tros de cada un … i aquesta proposta de la Ruscalleda té un aspecte increïble .. per crear nous adeptes..
    Bones Festes

  8. Hola Gemma

    Aquesta recepta també em va cridar l’atenció quan la vaig veure, sembla senzilla però les receptes de la Carme Ruscalleda semblen que ho son però no… i al final la vaig descartar…

    Que passis unes bones festes i un millor 2011 molt dolç!!! 😀

    Anna

  9. Epppp, aquest torrò se m’havia escapat entre la voràgime dels dies!! Una molt bona proposta tot i que per alguna raó els darrers anys cada cop em costa més menjar torrò. Em penso que m’he saturat i cada cop m’agrada més quan es posa en mousse, o en gelat… en fi… tonteries meves :))

    Que tingueu un molt bon any nou!!

  10. Us el recomano a tots, de veritat! Fins i tot els pocs amants dels torrons… el codonyat li dóna un toc àcid i sucós, que fa que el torró sigui més mengívol i lleuger. La combinació és un encert total, com no podia ser d’una altra manera, sent una recepta de la Carme Ruscalleda, je je je…

    A casa el dia de Nadal els torrons són sagrats, en canvi ens guardem les postres tipus mousse, gelats, pastissos o cremes pels altres àpats, com Sant Esteve, Cap d’Any o Reis.

    Que tingueu una bona entrada d’any!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *