Tatin de poma individual

Data
4 de gener de 2011
Creat per

Aquestes són les postres que vaig preparar pel sopar de Cap d’Any, unes mini tatin ideals per acomiadar el 2010 i rebre com cal el nou any 2011:

M’encanta la tarta tatin; el joc de textures, sabors i temperatures és fantàstic i em sembla un pastís de categoria. Però té un gran inconvenient: la presentació és força rústica, sobretot quan la talles per servir a cada plat. La proposta d’avui soluciona aquest problema: el format individual permet una presentació vistosa i elegant, servir cada plat amb la seva salsa i evita les angoixes de tallar la tatin per repartir-la entre els convidats. Ara sí que ja ho té tot!

Després dels empatxos de torrons, neules i polvorons per Nadal i Sant Esteve, tenia clar que per Cap d’Any volia preparar unes postres diferents que fossin prou elegants per celebrar com cal aquest esdeveniment. I crec que amb aquestes mini tatin ho vaig ben encertar, je je je…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 5 pomes
• 50g de mantega
• 200g de sucre
• 1 pessic de vainilla en pols
• 1 base de massa brisa

Preparació:

En una cassola grossa, fer un caramel amb el sucre i la mantega. Quan agafi un color ros, afegir-hi la vainilla i les pomes tallades a làmines ben fines. Donar un parell de voltes per tal que les pomes quedin ben barrejades amb el caramel i coure-les uns 5 minuts.
Distribuir la poma dins uns motlles individuals tipus flameres i cobrir cada motlle amb un disc de massa brisa, tallat a la mida del motlle.
Coure-ho al forn a 180º fins que la massa sigui ben daurada, uns 25 minuts.
Quan sigui tebi, desemmotllar capgirant els motlles per tal que la brisa quedi a la base de la tatin.
Servir tebi acompanyat de nata líquida mig muntada.

Bon profit!

Comparteix

68 comentaris a “Tatin de poma individual”

 1. Sóc una fan incondicional de la tarta tatin, i també m’agrada fer-la en motlle individual (en tinc una pendent de publicar de plàtan) ! Queden moníssimes i aquestes t’han quedat de luxe, maques i amb una pinta de ser boníssimes 🙂
  Petons,
  Sandra

 2. Gemma,
  Per mi, les millors postres del món. No em cansaria mai de menjar-ne… No m’he atrevit a mai afer-les en motllos individuals, penso que no sere capaç de que quedin ben maques, però vist això ho intentaré a veure que tal..
  Una presentació més que de luxe… Segur que tots ens deurien quedar bocabadats veient aquesta obra! Petons,

 3. Quin postre….. és preciós i molt bonic al ser individual, trobo que s’escau més que no pas la típica que fem gran. Amb el rajolí de carmel per sobre havia de ser deliciós.
  Petonssss

 4. Una molt bona manera d’acabar l’any! M’agrada molt la presentació individual.
  Em sembla que no l’he tastat mai i mira que m’agraden els pastissos de poma.
  Que siguin bons els Reis!

 5. sóc una fan de la tatin, és la meva tarta preferida. La presentació individual és de 10. Per què em quedin tan boniques com les teves quin motlle em recomenaries, un de flam? o millor un altre que sigui més cilíndric i menys cònic?
  pt!

 6. Bon any Gemma!!!!
  Tenim telepatia, (en el meu cas amb retard) jo vaig fer tartes tatin individuals el dia 2 (tenia gent a dinar) .
  M’agrada el detall de la nata líquida a mitg muntar, la presentació et va quedar preciossa… be, les tartes tatin no cal dir-ho.

  Petons

 7. estic d’acord que és un gran pastís encara que no siguis un gran amant de la fruita com jo 🙂 però el contrast del pastís tebi i la nata sempre m’ha captivat. i en presentació individual, un gran encert.

 8. Sandra, la tatin de plàtan també queda boníssima! Crec que no en tinc cap recepta al blog… l’hauré de penjar! I també m’agrada molt la de mango i la de pinya…

  La Cuina del’Eri, al contrari, en format individual són molt més fàcils de presentar que no pas en un pastís sencer… Prova-ho, ja veuràs com et quedarà molt bé 😉

  CristinaT, tens tota la raó: talla la tatin sencera és suer complicat, entre que se’t desfà la poma i no es talla bé la base… i després, repartir-la pels plats, queda amb un aspecte força galdós. En canvi així el problema queda solucionat, j eje je…

  Mariàngels, si ho proves ja veuràs com quedaràs la mar de bé!

  Ester, mono i molt bo, je je je…

  Helena, el rajolí de caramel i la nata semimuntada fan que quedin unes postres rodones del tot, meloses i sucoses… mmmm…

  Mònica, de veritat que no has tastat mai la tatin de poma??? Ostres, és un clàssic que no et pots perdre! Ara ja no tens excusa, has de provar de fer-la 😉

  Pollet, queda boníssima 😉

  Vero, així en format individual queda molt més vistosa, oi?

 9. Aquesta si que la provaré de fer. La tatin és una de les meves postres pendents. Fa molt de temps vaig provar de fer-ne una i em va sortir un bunyol, i tot el que són postres amb poma ens agraden molt i molt. Una presentació extraordinària, de festa de les grosses!
  Una forta abraçada

 10. Me encanta la comida de bocado, tanto salada como dulce, aunque más esta última… y tu postre de fin de año me parece toda una tentación. No creo que haya mejor manera de acabar y comenzar un año.

  Besos.

 11. M Teresa, a veure si us en faig i la podeu tastar… i comparar amb la de Can Feu 😉

  BULL, depende del tamaño de los moldes y de si los llenas hasta arriba… pero te salen unos 6 o 8 mas o menos 😉

  Eva, jo vaig fer servir motlles de flam de silicona, però qualsevol motlle individual que puguis girar del revés et quedarà bé 😉

  Dolorss, quina casualitat! Ja tinc ganes de veure les que vas fer tu, je je je… amb la nata queden boníssimes 😉

  Joan M, queda rústica si las fas en format gran, però així indvidual queda més bonica, oi? Que tingueu també bons Reis!

  Manel, ja saps que jo sóc al revés que tu: m’encanten totes les postres que porten fruita, i com més carregada de fruita millor! I la tatin és fruita 100%, je je je…

  Queti, el sopar va ser deliciós, vam fer un plat de llagostins per llepar-se els dits, je je je… que el Cap d’Any s’ha de celebrar amb una festa grossa!

  Marylou i Sònia, amb aquest format indivdual queda tan bona com la normal però amb una presentació més elegant 😉

  Gemma, perquè et va quedar un bunyol? Vols dir de presentació? Aquest és el problema de la tatin, que sovint queden trossos buits sense cobrir de poma. En canvi aixi ja veuràs com et quedarà perfecta 😉

  Silvia, las presentaciones mini siempre quedan más bonitas, tanto para los aperitivos como por los dulces… ¡Feliz año nuevo!

 12. Albota, la tatin és un pastís força lleuger ja que és bàsicament fruita… per això vaig pensar que com a postres per un sopar de cap d’any seria molt adequat 😉

  Pol, ets un sol 🙂

  Cristina, de veritat no has fet mai una tatin? Doncs ja veus que no té cap complicació… i pots fer-ne amb altes fruites, de pera, de plàtan, de pinya, de préssec, de mango…

  Gemma, entre tots anem fent una llista llarguíssima de receptes pendents, je je je… Que passis també uns bons Reis!

  Ana y Victor, con una base sin gluten, estos postres son fáciles de adaptar al mundo sin gluten… ¡Feliz año nuevo!

  Francesc, ja veus que no té cap complicació… Encara és més fàcil així indiviual que en format gran 😉

  M Angels, l’opció de les pomes al forn també és molt bona, a mi m’agraden molt farcides amb crema catalana i cremada… Totes dues receptes et quedaran boníssimes!

 13. m’encanta la tarta tatin, a casa sempre la fa el meu home, li surt boníssima pero es veritat el tema de la presentació, com que sempre hem toca a mi emplatar hauré de proposar.li el format individual. Bon Any i graciés per la idea!!!

 14. Gemma celestial esta mini tatin.Me gusta como bien dices mas esta version mini que la normal.Me la llevo y a buscar el molde apropiado de silicona y a probarla
  Bons reis
  peto
  miquel

 15. Com sempre una presentació genial, me l’apunto, gràcies i que el nou any et continui inspirant, que a nosaltres ens va tant bé… (és una mica egoïsta això que dic) però, ja feia tatin però INDIVIDUAL, a vegades no en feia per colles perquè era tan de mal tallar, quina gran idea!!!
  Mil gràcies més i felicitats

 16. Montse, benvinguda al blog! Ja veig que tu tot just acabes de començar un blog, ja veuràs com aixó de la blogosfera és molt gratificant! I quina sort que tens si el teu marit cuina tan bé, je je je… 😉

  A la resta, m’alegro que el format individual us hagi agradat, no és cap invent nou, però la veritat és que millora molt la presentació, oi?
  Una abraçada a tots i que tingueu un feliç 2011!

 17. Molt bon any Gemma!
  Em sembla una versió perfecta aquesta tatin, t’ha quedat d’escàndol! m’encanta.
  M’agrada molt llegir-te a través de la revista també.Estic subscrita. És fantàstica. Enhorabona per la feina i la dedicació que tens!
  Molts petons

 18. Hola Gemma!
  Jo crec que la tarta tatin és la meva preferida!!! desprès de les postres de o amb xocolata!
  I m’acabes de fer recordar que aquest estiu en vaig fer una de tarta tatin que no vaig publicar!!! ¿on dec tenir les fotos?

  Em sembla que a la carta dels Reis hi hauré d’afegir: memòria!!!

  Amb aquesta presentació que has fet.. així la poma caramalitzada i apilada… delicatessen!
  Gourmendeires

 19. només voldria saber perqué la pasta trencada li dius pasta brisa. Crec que es una mala traducció del francés, o es que vols mantenir la sonoritat francesa ??? La pasta trencada en castellà es diu pasta quebrada i no veig per qué ha de dir-se brisa en català …. He fet llibres de cuina durant molts anys, i també els he traduit de l’anglés, francés e italià i mai havia posat brisa. Res mes. Gracies per les receptes, son ben bones.

 20. Gemma, hola guapa! Feliç any!! Espero que hagueu gaudit de les festes! Espectacular la tatin individual, estan perfectes! Com m’hagués agradat tastar una! Quina sort tenen a casa, eh! 🙂
  Que per molts anys ens endolcim amb La cuina de casa!
  Un petó ben fort!

 21. Hola Gemma!
  Fa temps que segueixo el teu blog i fa uns dies que m’he decidit a crear-ne un. Encara no sé com va això dels blogs, per això la meva consulta.
  Avui he publicat una recepta (la 1era) que vaig agafar principalment del teu blog. Volia preguntar si hi ha cap problema (l’he citat).
  Potser són preguntes tontes però una novata com jo no sap massa com funciona.
  Moltes gràcies!
  el meu blog és: http://www.makeit-sweet.blogspot.com/

 22. Ingrid, la revista CUINA és genial, jo l’espero cada mes amb candaletes. Estic subscrita a la revista des del primer número, je je je…

  Mglòria, hauràs de buscar les fotos per publicar la recepta, que segur que et va quedar genial. I amb xocolata ha de quedar de vici total!

  Isabel, benvinguda al bog! No sé perquè dic massa brisa, suposo que sempre ho he sentit i llegit així… Si mires pels altres blogs de cuina, veuràs que no sóc l’única que en diu massa brisa, fins i tot pots trobar blogs en castellà que en diuen masa brisa 😉

  Marina, bon any nou tu també! El dia de Reis no el passo amb les nebodes, però segur que amb tants regals s’ho hauran passat genial, je je je…

  Xaro, quan temps sense passar per aquí, quina il·lusió que em fa el teu comentari! Tot bé? Dóna records a la Laia i al Carles!!! Tu ets la reina de les tartes Tatin, tan dolces com salades… en recordo algunes del teu blog que són espectaculars 😉

  Teresa i Vermells, així en format individual queda més ben presentada, oi? Segur que haureu tingut un gran dia de Reis, amb molts regals 😉

  Laia, benvinguda a la blogosfera culinària! Ja veuràs com tenir un blog de cuina és molt gratificant 🙂
  Quan fas una recepta d’un altre blog és normal citar-lo, així segur que l’autor del blog estarà encantat que hagis triat una recepta seva 😉
  I deixar comentaris a altres blogs és la millor manera d’introduir-se dins el grupet de blocaires, que cada dia creix i creix.
  Ara vinc a fer-te una visita!

  Maria Dolores, tens raó que sovint el més senzill és el més bo, oi?

  Isabel, a mi també em passa, tallar una tatin grossa és complicat… així individual el problema queda solucionat 😉

  Ruben, sí que vaig treure el cor… De fet, la vaig talla a quarts i després en làmines ben primetes. No es veu forat perquè vaig col·locar les làmines ben posades dins el motlle individual 😉

 23. Ostres, quina recepta més senzilleta!
  I mira que jo em pensava que fer una tatin era més complicat! I ves per on, em pensava que es feia amb pasta de full. En fi, no hi ha res com anar indocumentat pel món. Menys mal que hi ha on acudir per aprendre!!!

  Besets!

 24. Hola Gemma! Acabo de descobrir el teu blog i em sembla fantàstic, les fotos espectaculars…m’ho menjaria tot! M’encantaria assistir a algún dels tallers del David i a veure si tinc la sort de coneixe’t! Felicitats pel teu treball i per la tatin! Boníssima!

 25. Sempre havia pensat que la tarta Tatín era empal.lagosa però quan he vist la fotografía se m’ha fet la boca aigua!!!, aquesta la provo segur, gràcies!Una abraçada Gemma, i que aquest et sigui un any ben ple de bones il.lusions!

 26. Oh!!! quina cosa més bonica, Gemma! i que bona!! m’encanten les presentacions individuals, pel que dius i per que penso que entren més pels ulls, oi? m’ha semblat boníssim!! perfecte!

  Bon any preciosa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *