Un final de setmana intensiu

Data
30 de gener de 2011
Creat per

Dijous i divendres van ser dos dies ben farcits d’activitats de cuina, entre les classes del Caprabo i del Bonpreu i la visita al programa Amb molt de gust de Ràdio Sabadell.

Dijous, al Club Social Caprabo, vam assistir a un monogràfic de receptes d’hivern impartit pel xef Jordi Andreu, que va fer tres receptes amb la salsa de soja com a ingredient comú: una crema de pastanaga al curri amb reducció de soja i mel, una lasanya de carbassa i bolets amb beixamel de salsa de soja i una cassoleta de salmó, patates i porros.

Totes tres receptes són ben senzilles de fer i resulten originals gràcies al toc oriental de la salsa de soja. Amb les verdures com a ingredients principals, resulten tres plats ideals per preparar els dies freds d’hivern. La classe va ser molt divertida, amb un diàleg constant entre en Jordi i el públic majoritàriament femení, que amb alguns comentaris picants el van fer enrojolar 😉

······


Dijous, a l’Espai Consum del Bonpreu, vam assistir a un monogràfic de salses impartit pel xef David Lienas, que a través d’una fondue de carn ens va ensenyar a elaborar receptes de salses: la salsa Bourguignonne, la salsa Choron o bearnaise atomacada, la salsa de curri i pinya, la salsa barbacoa i la salsa Bribiche.  

El monogràfic va ser absolutament apassionant. No podria haver triat una excusa més bona per presentar-nos tantes salses, ja que tothom sap que el millor de la fondue de carn sempre són les salses, je je je… En David ens va explicar els orígens de cadascuna, les llegendes que circulen sobre algunes salses, quins plats poden acompanyar millor, les variacions que se’n poden fer, les va situar geogràficament i en va justificar els diversos ingredients. En resum, ens vam endinsar dins aquest tema tan extens, creatiu i original que són les salses d’arreu del món. 

Com sempre, tot va anar farcit de bromes, explicacions complementàries i trucs interessants, com per exemple el de colar ben fi la salsa utilitzant una mitja de seda, evidentment neta i nova per estrenar, je je je… La classe va passar volant i la vam gaudir moltíssim, flairant aromes d’espècies, herbes, reduccions i sofregits. A més, estic segura que totes les salses les farem a casa, que crec que és el més important. Moltes gràcies David!

······

Finalment, el mateix divendres vaig tenir ocasió de tornar a col·laborar al programa Amb molt de gust de Ràdio Sabadell, un espai dedicat a la cuina que ja us he comentat algun cop. Dirigit per la Maria Mas, tracta temes d’actualitat de l’àmbit gastronòmic, amb receptes i col·laboracions molt interessants. En aquesta ocasió vaig anar-hi a explicar tres receptes de postres tèbies, ideals per l’hivern: una clafoutís, una tatin i unes creps. Si voleu escoltar el programa, us deixo l’àudio aquí:

receptes d’hivern

Quin ritme aquests dos dies, sort que no tots els finals de setmana són així, je je je…

Comparteix

47 comentaris a “Un final de setmana intensiu”

  1. I jo amb reunions i trens, quina ràbia jo havia de ser allà, snif, snif.

    Ja veig que com sempre les receptes genials, esperarem les properes.

    Gemma, em podries passar le de les salses?

    Muas!

  2. Divendres m´ho vaig passar d´allò més be a la classe d´en David…ric molt amb els truquets que ens mostra…quina imaginació! M¨´ agrada perquè ens fa participar i ser còmplices.

    Llàstima que a l´acabar la classe tothom tingui presa en marxar…

  3. Gemma,
    Quin cap de setmana més intens oi? molt bé, quina enveja les classes, doncs aquesta vegada no ha pogut estar, espero la propera. Ja passareu les receptes oi?.
    Una abraçada,

  4. Quina meravella, Gemma! Les classes de cuina, el programa de ràdio… La cuina és cultura, diversió, enriquiment personal… I tu n’ets la prova. Si hi penses quan començares amb el bloc, t’imaginaves amb tanta activitat i tan variada? Et felicite!

  5. Que bé que t’ho passes !!!! ja estaré a l’aguait per veure quan anau posant les salses d’en David . Ho fas molt bé , ja t’hi podries dedicar . No sé si és una novetat o és que no m’havia fitxat però està molt bé que l’entrada anterior surti al principi de la nova entrada. Quina bona iniciativa lo de l’esmortzars literaris , dos grans plaers : el llegir i el menjar.

    Enhorabona!!!! una abraçada

  6. Hola Gemma

    Quina activitat!! però de la bona! sempre és un plaer anar als Tallers de Cuina, i enhorabona per la teva participació a la Ràdio, ja et veig amb programa propi i tot i sinó temps al temps!

    Una abraçada,

    Anna

  7. Moltes gràcies Gemma per organitzar aquest 2 tallers, hem van agradar força i espero poder fer totes les recepetes, a i felicitats per el programa de Radio.

  8. Al final em canviaré el malnóm per ‘all’ perque sempre que poses aquestes entrades crònica de les classes dic el mateix: merda d’horaris que no em deixen anar!!
    Les enyoro molt aquestes classes, aixxxxx…

  9. Doncs si que has tingut un cap de setmana complet, si! Ara escoltaré el programa de radio que vas fer. M’agrada sentir programes de cuina sobretot mentre vaig conduint, abans escoltava el de la Mireia Carbó al “Tot és possible” i ara el trobo a faltar…
    petons

  10. Gemma, ja et vam trobar a faltar… quina ràbia! Escanejaré les receptes i te les envio per mail, ok? 😉

    Ester, quan les activitats són d’aquesta mena no passa res per anar una mica estressat, je je je… es fa de gust, ojalà tota la feina fos així, oi?

    CristinaT, és una llàstima que al fial de la classe tots anem amb el temps tan just… abans ens fèiem una foto de grup, hem de recuperar aquest costum. A la propera ens hem de fer la foto, val?

    MaryLou, jo ja he fet la de curri amb pinya, la més fàcil de totes… va agradar moltíssim! I ja tinc apunt els ingredients per provar la variant de la salsa tàrtara 😉

    Sandra, algun dia us heu d’animar a venir, que Sants està super a prop de tot això… Així us posem cara també a vosaltres, je je je…

    Marimi, bienvenida a mi blog, muchas gracias por leerme 🙂

    La cuina de l’Eri, després de dos dies tan intensos tenim una pila de noves receptes per provar… ens han posat molts deures, je je je…

    Carme, has de provar aquesta recepta de magdalenes, que ja veus que les ha fet molta gent i sempre surten bé 😉

    Dolça, quan les activitats es fan de gust no costa gens anar una mica de bòlit, oi? Si la feina també fos així…

    Glòria, a veure si t’animes a tornar a venir, que ja veus que les classes són molt interessants i aprenem un munt de noves receptes!

    Anna, a la ràdio m’ho passo molt bé, je je je… és en plan aficionada, però ho trobo molt divertit 🙂

  11. Carme, ens veiem a la propera classe!

    Anna i Joan, a la ràdio m’ho passo genial, realment és tota una experiència 🙂

    El taller de cuina,sort que no totes les setmanes són així, je je je…

    Queti, mai de la vida em vaig imaginar tanta activitat culinària! Si ho hagués sabut, potser no hauria començat el blog, je je je…

    Xisca, això de posar el títol del post anterior surt des del primer dia 😉 Els esmorzars literaris són tot un encert, oi?

    Sefa, ja has provat de fer alguna salsa?

    Anna, fa molt temps que no t’apuntes a alguna de les classes… has de tornar a venir!

    Mesilda i Mariàngels, tot va ser dijous i divendres, el cap de setmana ha sigut molt més tranquil, amb les activitats de sempre: Espai Sucre + escalada!

    Margarida, res de mediàtica! 10 minuts a la ràdio no són res… i la resta de classes són amb tota la colla de blocaires 😉

  12. Miquel, no costa res, jo només escric demanat que ens guardin lloc i prou, je je je…

    Irene, quin greu que siguis tan lluny, m’imagino que a Suissa no hi ha classes com aquestes… Però estaria molt bé coincidir algun dia amb un dels teus viatges, ojalà!

    Pili, a mi personalment em va agradar més el del David, crec que provaré totes les receptes de salses que ens va donar!

    Mònica, a vegades costa trobar temps per fer-ho tot, oi?

    Mercè, te àvia ja coneixia aquest truco de la mitja? Doncs a mi em va encantar, perquè queda una salsa finíssima i no necessites cap estri especial per colar. Ho provaré!

    Starbase, el proper cop dius a la feina que t’has posat malalt i t’apuntes a la classe, què et sembla? Je je je…

    Silvia, a los cursos voy de alumna como todos, de tele nada, je je je…

    Teresa, estic segura que de mica en mica aniran sortint totes les receptes pels blogs. A veure si a la propera pots venir!

    Susanna, et dic el mateix que a la Teresa, segur que de mica en mica aniran sortint totes les receptes pels blogs 😉

    Glòria, ja veig que em coneixes molt bé, je je je… Res de descansar, que entre el curs de l’Espaisucre del dissabte i l’escalada del diumenge, no vaig parar ni un moment 😉

    Laia, som molts que trobem a faltar la Mireia, a la ràdio (a Comradio i a RAC1) i també a les classes del Caprabo, que sense ella que no és el mateix…

    Xaro, a veure si t’apuntes un altre cop, que fa molt temps que no ens veiem!!!

  13. Gemma, quin cap de setmana!! I jo em queixo que no paro…jeje!!
    Ara ja fa molt temps que no assisteixo a les classes del David Lienas i en tinc ganes…A veure si puc anar-hi aquest mes.

    Moltes felicitats per les teves intervencions a la ràdio. Ja t’he escoltat i t’expliques molt bé! Jo em moriria de vergonya,,,

    Petonets!! 🙂

  14. Quina enveja… i quina ràbia no haver pogut venir!!! Vaig a donar-li un cop d’oida a aquestes receptes d’hivern…

    Felicitats i gràcies per tantes iniciatives, Gemma!

  15. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en “Anade tu blog ” en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

  16. Els caps de setmana intensos son els millors. Tens tota la raó al dir que les salses son el millor de les fundues, son l´anima. Sense elles aquesta preparació no tindria cap sustancia.
    I el truc de la mitja molt xul.lo. Jo normalment faig servir musselina però en un moment donat….
    Petons!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *