Mini calzones dolces

Data
15 de febrer de 2011
Creat per

Aquesta entrada em fa especial il·lusió ja que és la meva primera participació a la recepta del 15, una nova iniciativa de la gastrosfera catalana que ha arrencat amb molta empenta.

Els blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens proposen cada mes un tema central per elaborar una recepta; el dia 15 de cada mes tots els blogs que volem participar hem de penjar alhora aquesta recepta. Aquest febrer és la segona convocatòria que fan i el tema triat és la pizza, així que ja us podeu preparar per llegir una pila de receptes de pizzes, je je je…

Per mi el repte ha sigut especial, ja que les pizzes dolces són poc habituals, tot i que mirant per Internet he vist que hi ha algunes receptes. La meva proposta, però, és ben diferent: es tracta d’una calzone feta amb una massa de pizza finíssima que va farcida de plàtan i xocolata, un clàssic que té l’èxit assegurat. El resultat ens ha agradat molt: cruixent per fora i cremosa per dins, amb el punt just de dolçor, menjada tèbia és un berenar sensacional, sa i molt fàcil de fer. Espero que us agradi!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 base de pizza fresca
• 1 plàtan
• 1 grapat de nous
• Perles de xocolata
• Sucre
• 1 ou

Preparació:

Amb un corró estirar la massa de pizza molt fina, tan fina com es pugui.
Pel farcit, barrejar el plàtan tallat a daus, les nous trossejades i les perles de xocolata.
Tallar la massa en cercles d’uns 8cm de diàmetre. Omplir cada cercle amb una cullerada del farcit, tancar-lo en forma de mitja lluna i segellar bé les vores.
Pintar la superfície amb ou batut i espolsar-hi sucre generós.
Coure-ho 10 minuts a 220º fins que la superfície sigui daurada.
Servir tebi acompanyat de xocolata calenta.

Bon profit!

Comparteix

64 comentaris a “Mini calzones dolces”

  1. veig arreu aportacions a la recepta del 15, i com que je n’he menjat de quatre formatges, de calçots i d’altres delicadeses, em sembla genial una de postres per acabar aquest àpat matinal. molt bona proposta.

  2. Jo sóc més de salat, o sigui que m’agradaria més salada segur però al llegir que porta plàtan amb xocolata la meva opinió ja canvia bastant jejej es que la combinació dels dos m’encanta ^^

    Un petó!

  3. Gemma, quina delícia de proposta! Entre tanta pizza salada feia falta algú que ens portés algo ben dolcet. La combinació de plàtan i xocolata és boníssima. Gràcies per la idea!!

    Molts petonets!

  4. Buff Gemma, si no m’ho atraparé!!! jejejejejejeje….
    Quina bona pinta!!! Ja buscaré una excusa aquest cap de setmana…. jejejejejeje
    Ostres, el sacher, boníssim!!!! un tiomf total!!!
    Gràcies!!!
    Petonets!!!

  5. Com havia de ser la pizza de La cuina de casa?, doncs així, original, senzilla i sobretot ben dolceta!, la pizza que arrodoneix La recepta del 15, com no podia ser d’altre manera…Una abraçada Gemma.

  6. Gemma!
    Aquesta idea em sembla genial! Són com pastissets de pizza! I la combinació platan i xocolata… uaaaaaaaaaaaa!!
    Quin gran encert, això de la recepta del 15, oi??

    Salut!

  7. Em sembla una proposat molt interessant! la veritat és que la recepta del 15 ha tret unes receptes ben originals i saboroses.
    Vusca la recepta del 15!! 😉
    Genials aquests mini calzone.

  8. Quina bona idea de fer les pizzes dolces! Jo fa uns dies que vaig veure la proposta de “La cuina del 15” i vaig pensar que quan fos d’algun ingredient per fer-lo dolç també hi participaria. I quina grata sorpresa al veure les teves calzones! M’encanta la pizza i la xocolata per tant, han de ser boníssim…

  9. M’encanta!!!!! el platan i la xocolata són una de les meves combinacions preferides!!!! Jo alguna vegada havia fet una coseta semblant amb la massa de les “empanadilles”, però crec que amb la massa de la pizza ha de quedar realment boníssim!!! Felicitats, com sempre!!

  10. OHHHHH!!! Cómo me han gustado a mi éstos minicalzones dulces!!! Andaba detrás de conseguir una buena receta de pizza de chocolate (he hecho dos pruebas y aunque quedan ricas no me terminan de convencer)… te copio la idea (yo sin gluten claro!!)Ya te cuento cómo me quedan!!
    Bicoss

  11. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
    Crec que podem dir que això de la recepta del 15 ha estat tot un èxit, a la segona convocatòria hi ha hagut un allau de participacions.
    Si voleu llegir el resum, el trobareu aquí: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/la-recepta-del-15/
    Espectacular, oi? Hi ha una pila de receptes, totes ben diferents i originals…
    Felicitats des d’aquí als organitzadors!!!

    Per cert, ja tinc ganes de saber quina serà la proposta pel mes que ve, je je je…

  12. Ains, no sé si apuntar-me aquesta recepta a la carpeta de pendents!! Jo que intent menjar sa entre setmana i després veig una recepta així i és que no em puc resistir…sóc dèbil!!!…Gemma, m’encnata! Una abraçada, Paula

  13. A mi la calzone tradicional m’encanta (sobre tot quan porta un ou que queda mig cuit a dins!) però no se m’hagués acudit mai fer-ne una versió dolça. Segur que la teva està boníssima, el plàtan amb xocolata és una delícia!

  14. gemma, suposo que és massa tard perquè puguis avisar ningú, però m’he trobat malament tot el dia .Pensava que potser a la tarda estaria millor,però ha anat a més. No em veig en cor de venir a la classe (i no és per la pluja,eh?, que a mi l’aigua no m’atura!,ja,ja). Em sap greu, no havia fallat mai… Una abraçada, espero la crònica!

Respon a RUBEN Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *