Pastís de maduixa i galeta

Data
30 de març de 2011
Creat per

Diumenge vam celebrar l’aniversari de la meva neboda Aina i per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís d’aniversari:

Els que seguiu el blog des de fa temps, ja sabeu que l’Aina és poc llaminera: ni nata, ni crema, ni xocolata, decidir el seu pastís és tot un repte! Per això vaig partir de dos ingredients que sé segur que li agraden: les galetes Maria i les maduixes. Preparat amb un format original, queda bonic i molt bo: dolç al punt i amb una textura ben suau, els gustos de les dues capes es complementen a la perfecció. No cal afegir res més si dic que va repetir gairebé tothom, je je je…

El pastís és molt fàcil i molt ràpid de fer. L’única complicació és el muntatge a la nevera per aguantar el motlle amb la inclinació adequada, sobretot si el motlle és de silicona i es doblega tant com el meu. Entre bricks de llet i gotets de xarrup, al final ho vaig aconseguir, je je je… Però si no us voleu complicar la vida, sempre es poden fer les dues capes horitzontals de tota la vida 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per la capa de maduixa:

• 200g de maduixes
• 250g de nata líquida
• 250g de llet
• 100g de sucre
• 2 sobres de quallada Royal

Per la capa de galeta:

• 750ml de llet
• 125g de galetes Maria
• 75g de sucre
• 1 sobre de quallada Royal
• 3 cullerades de caramel líquid

Preparació:

Triturar amb el túrmix tots els ingredients i posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament. Quan bulli, treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc fins que torni a bullir.
Abocar-ho dins un motlle de silicona i deixar-lo inclinat a la nevera fins que qualli, uns 30 minuts. Preparar la segona capa.

Triturar les galetes fins que quedin ben fines. Barrejar amb la resta d’ingredients i triturar-ho amb el túrmix. Posar-ho en un cassó al foc remenant contínuament. Quan bulli, treure-ho uns segons del foc i tornar-ho a posar al foc fins que torni a bullir.
Abocar-ho sobre la capa de maduixa i deixar el motlle a la nevera en posició normal fins que qualli.

Desemmotllar, decorar al gust i servir ben fresc de nevera.

Bon profit!

Comparteix

77 comentaris a “Pastís de maduixa i galeta”

  1. Ostres, segur que l’Aina va quedar ben contenta amb aquest pastís. Ha d’estar boníssim! M’apunto la recepta. Encara que si el faig, no faré malabarismes com els teus 🙂 Crec que fent 2 capes horitzontals de cada color ha de quedar molt “mono” també.

  2. Gemma,
    Espectacular aquest pastís d’aniversari… Vaja que el poses a l’aparador d’una pastisseria i hi haurien tot de nassos enganxats als vidres! Felicitats també a l’Aina que de ben segur li va encantar. Jo no intentaré fer-ho… i ho deixarem amb dues capes horitzontals! Petonets

  3. Que original Gemma!! De gust ha de ser deliciós….jo ja estic pensant en quin pastís fer pel meu nebot pel dia de la mona! Potser aquest és una bona opció, això si, no crec q m’arrisqui a fer malabarismes com diu la Irene. Un petó!

  4. Que bo, no? Té una pinta excel·lent! Que bé tenir una tiera així, l’Aina estarà encantada! Moltes felicitats Aina, per l’aniversari i per tenir una tieta tant eixerida;-)
    Petons a les dues!

  5. Bravíssim, una presentació sensacional. Ara, no t’enfadis però segons com posis l’angle del pastís sembla un enorme ‘pantera rosa’ d’aquells que de petit tant volia i els pares no em compraven mai… 😛

  6. Què contenta estaria l’Aina, jo crec que hagués fet l’horitzontal, s’ha de tenir molta paciència per fer-ho com ho has fet tu però realment el resultat val la pena. Sempre et queden les postres que sembla que prenguis mides, perfectes!
    Això del poc dolç deu ser cosa del nom a l’Aina tampoc li agraden els pastissos…

  7. La teva neboda pot ser poc llaminera però té un gust exquisit…T´ha quedat moníssim…Jo també vaig fer la bavaresa de llimona en diagonal però, no amb motlle de silicona…

    També tinc pendent per la setmana vinent un pastís de maduixes per la meva neboda, la seva fruita preferida i el seu aniversari

  8. que bé t’ha quedat, jo ho vaig provar una vegada , de fer-ho inclinat, i no em va quedar tan bé, ho provaré amb un motlle rígid ja que trobo que la presentació és molt aparent

    PTNTS
    Dolça

  9. Lo tenías bastante complicado con todas lasrestricciones. Me parece que el resultado es óptimo. Yo también me la hubiera complicado con eso de l ainclinación. Si la puedo hacer difícil me parece más entretenido jaja
    Una presentación super cuidada!
    Cariños

  10. Té una binta boníssima, i la presentació com sempre perfecte. No se m’haguès acudit mai fer un pastis inclinat!! m’ha sorprés moltíssim, ho tinc que provar, espero no haver de netejar tota la nevera 😉

  11. T’ha quedat preciós! A més, no porta ous (ideal per als al·lèrgics, com ho va ser fins fa poc la meua filla) i em sembla que, tot i que no m’eixirà tan rebonic, no és “missió impossible”.
    L’Aina et deu tenir com a tieta preferida, m’enganye? Per molts anys!

  12. Un pastís fantàstic!! Trobe molt curiosa la disposició diagonal dels ingredients. No m’estranya gens que triomfares amb aquest dolç. Me l’apunte, no cal dir-ho!! Salutacions

  13. Per molt anys Aina, i felicitats a la tieta pel pastís, és una recepta que l’apunto pel meu aniversari, ja que em passa com l’Aina. Petons

  14. Seguro, seguro que a Aina le encantó este pastel, ya que a nosotros nos ha gustado muchísimo, por su colorido, por esa textura tan estupenda que se nota y seguro que por su sabor.

    Aunque no nos saldrá igual, tendremos que cambiar la cuajada, las galletas y el caramelo líquido por unos sin gluten, e intentar hacelo, aunque seguro que no nos quedará ni parecido, ya que eres una artistaza.

    Besotes

    Ana y Víctor

  15. Gemma quina paciència amb el motlle!! Jo em sembla que optaria per les capes horitzontals, clar que el resultat és molt més espectacular com ho has fet tu!!
    Segur que l’Aina va quedar encantada amb aquest pastís tan personalitzat! Te olt bona pinta!

    Molts petonets!

  16. me gusta el sabor de la galleta y las maduixa y desde luego la presentacion con inclinacion de dos capas fantastico a la vista y al paladar.felicidades para l´Aina y ati por esta maravilla
    peto
    miquel

  17. Bona vesprada Gemma
    Que xulo!De segur que la teua neboda va quedar ben contenta.
    I no es nota res que hages tingut problemes amb el motle.Està perfecte ho mires per on ho mires.Felcitats.
    Besets

  18. He vist el teu Blog i m’ha agradat molt perquè comparteixo amb tu la teva afecció per fer postres.
    Em pots dir on puc trobar la recepta de la crema de yema que fas a les mones? He buscat a la web de Carlos Valencia i no la sé trobar.

    Gràcies per compartir les receptes en el teu BLOG

  19. divendres és l’aniersari de l’aleix, que me’n podries fer un com aquest? perquè el pastís encara em veig amb cor de fer-lo, però la decoració i les roses pas poc que me’n sortiria.
    t’ha quedat preciós, felicitats a totes dues!

  20. Gemma; Ha estat fa pocs dies el dia mundial de la poesia… a veure que tal…

    -Pastís de maduixa i “galeta” aquest si que “peta” -de bo es clar-
    -Es un pastís d’aniversari tal com diu el calendari.
    -L’Aina contenta va bufar i les espelmes va apagar.
    – A l’Aina i a tots els presents els hi va agradar i el pastís es va acabar.

    I per “acabar” felicitats Aina i Gemma -signat, menja de “bacallà”

  21. Increible, fas que tot sembli senzill!, fins i tot aquesta meravella de presentació… Segur que l’Aina va quedar ben satisfeta i segur que la vas encertar!, coneixes perfectament els “ets” i “uts” d’aquestes noies,eh?. Una abraçada.

  22. Moltes gràcies a tots pels comentaris!!!
    És un pastís molt fàcil de fer i la combinació de sabors segur que agrada a tothom. Per fer la capa inclinada només cal recolzar el motlle inclinat, és molt més fàcil del què sembla, je je je… I així queda molt bonic, el tall sembla un “corte” de gelat de dos gustos 🙂

    Mercè, la decoració amb les flors no la vaig fer jo, les roses són de sucre i les vaig comprar ja fetes. La sanefa del voltant és nata muntada.
    Les lletres les vaig fer amb una gelatina de la marca Vahiné (en un tubet que s’aplica directament) I les vaig escriure sobre una xocolatina blanca del revés 😉

    Roser, la web del Carlos Valencia ha canviat i no funciona l’enllaç… Però et passo el link on explico aquesta yema per fer la Mona de Pasqua:
    http://www.lacuinadecasa.cat/2010/03/18/mones-de-pasqua-de-yema-i-de-sara/

    JosepB, ostres, estàs fet tot un poeta, crec que fins ara no havien fet mai un poema amb un dels meus pastissos, je je je… moltes gràcies!

  23. Moltes gràcies Gemma per la recepta de la crema de yema. Ara que he descobert el BLOG, m’encanta mirar-me’l. Penso que m’aniran bé molts de els “trucs” que expliques. Em semblava que era sola en l’afecció a la pastisseria i ara veig que puc compartir. Molt xulo!

  24. Ha quedat genial aquest pastís. Que consti en acta que l’estic apuntant, perquè m’ha agradat moltíssim. Ha de ser boníssim. Jo no sé si tindré la paciència, però sempre puc fer dos bandes horitzontal, jejejeje.

    PEtons!!!

  25. Quin pastís més maco que t’ha quedat! I la barreja de galeta amb maduixa ha d’encantar als nens, i també als no tan nens.. La teva neboda deuria estar d’allò més contenta!

  26. Apa Gemma, que divertit i original aquest pastís! Segur que l’Aina va estar molt contenta de que no hi hagués xocolata no nata ni res de res…no sé com se’t va acudir la combinació però el resultat es veu de fàbula!

  27. Òstres, Gemma, quina presentació! Aquest cop t’has superat!!!! Això no es troba ni a les pastisseries… Segur que l’Aina el va disfrutar d’allò més!

    Petons!
    La Taula d’en Bernat

  28. Jo sóc l’Aina i estic una setmana sencera sense poder dormir de l’emoció de tenir un pastís tan bonic!!!!! Quina presentació tan dolceta, amb el color rosa!!!
    Un pastís preciós!

  29. Preciós el pastís ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Em sembla que el faré però amb horitzontal, perque en diagonal …. ni en sommis. Feliçitats… no fa gaire que he trobat aquest blog i el trobo FANTASTIC. Gràcies per les “cosetes” tant dolçes que hi ha.

  30. Boníssim Gemma, l’he provat de fer i la maduixa genial i de cantó, peró la galeta no ha cuallat, m’ha quedat més aviat com una crema. Ten’s idea que pot ser ? Moltes gràcies. Rosa.

  31. Hola Gemma, l’he posat exactament igual, peró veig que el de maduixa porta 2 sobres i el de galeta només 1, potser és aixó ?
    De tota manera he creat un “pastís de maduixa amb crema de galeta” 🙂
    Gràcies. Rosa.

  32. Qué lujo de postre Gemma. Te habrá costado trabajo y equilibrios en la nevera, pero el resultado es una auténtica maravilla. Me llevo la receta, porque me ha enamorado.

    Besitos.

  33. COmo me gusta es hermosoooo.Lo que no se si me quedará igual.Cuando explicas eso de inclinar el molde,no sé,no sé….me saldrá?…al menos lo intentaré,lo encuentro fantástico.

    UN beso

  34. Bona tarda Gemma,
    M’agrada molt la teva página i he fet algun pastís teu. Vull fer aquest però m’agradaría saber la mida del motlle de silicona.
    Grcacies.
    Cristina.

  35. Cristina, et contesto molt tard, no havia vist el comentari! El meu motlle és de plum cake i fa 23 per 10.

    Blanca, no he provat de congelar-lo, però m’imagino que no hi haurà cap problema…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *