Espirals de full amb plàtan, ametlla i xocolata

Data
4 d'abril de 2011
Creat per

Dissabte teníem dinar familiar a la Roca i per acompanyar el cafè vaig portar unes espirals de pasta de full ben senzilles, farcides de plàtan, ametlla i xocolata:

Aquesta setmana he anat de bòlit: exàmens, pràctiques, cursets, concerts, reunions… No em volia presentar al dinar sense portar un detallet dolç, de manera que vaig optar per la pasta de full, un recurs ràpid que sempre et fa quedar bé. Pel farcit tampoc vaig arriscar, el plàtan i la xocolata que lliguen molt bé i agraden a tothom. Tot un encert!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta de full
• 4 plàtans
• 100g de xocolata
• 100g de crocant d’ametlla
• 2 cullerades de sucre
• Suc de llimona
• Sucre en pols

Preparació:

Tallar els plàtans a dauets. Ruixar-los amb unes gotes de suc de llimona i barrejar-los amb dues cullerades de sucre. Coure’ls al microones 3 minuts a màxima potència.
Aixafar-los una mica i barrejar-hi la xocolata trossejada i el crocant d’ametlla.
Estirar la pasta de full. Espolsar-la amb sucre en pols i repartir el farcit per tota la superfície. Enrotllar-la com un caneló i deixar-la ½ hora al congelador per tal que agafi consistència.
Tallar la pasta de full a rodanxes de ½ cm de gruix i col·locar-les planes i separades sobre la plata de forn. Coure-les 15 minuts a 190º amb el forn pre escalfat fins que siguin daurades. Deixar refredar i espolsar amb sucre en pols abans de servir.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Espirals de full amb plàtan, ametlla i xocolata”

  1. Quina bona pinta. Jo també en faig molt d’aquestes espirals, però sempre les utilitzo d’aperitiu, amb pernil i formatge o sobrassada, hauré de provar-ho com a postres a veure qué tal! Un petó

  2. Gemma, aquesta recepta em sembla boníssima i apta per a una maldestrona com jo. Que no et fan un passadís d’honor quan arribes a les celebracions? perquè és per aplaudir, xiqueta!
    Besets

  3. Com m’agrada el joc que dona la pasta de full!, només cal veure aquestes espirals tan ben farcides!, un farcit que segur els agradarà a les nenes, veus…ja m’has donat feina…Una abraçada.

  4. Marylou, la pasta de full junt amb la pasta fil·lo és de les meves preferides a la cuina, donen molt de joc, oi?

    Roser, doncs en versió dolça també té moltes possibilitats, prova-ho! En versió salada també m’agrada molt, amb pernil, formatge, sobrassada, olivada… amb tot queda bé!

    Cris, és un clàssic que té l’èxit assegurat, el plàtan i la xocolata agrada a tothom, a petits i a grans, je je je…

    Sandra i Núria, feta així en espiral és una forma diferent per presentar la pasta de full, fàcil de fer i igual de bona 😉

    Starbase, aquest cop sí que és una recepta fàcil fàcil per tothom, eh? Que comprar pasta de full ho sap fer tothom, je je je…

    Carme, sí, plàtan i xocolata són un clàssic que triomfa allà on va 🙂

    Maria Jose, enrotllar la pasta de full no costa gens, jo m’ajudo de paper de forn que poso a sota la superfície. I per tallar-la va molt bé el truco de congelar-la una estona, aixó queda més dura i es talla sense trencar-se ni aixafar-se 😉

    La cuina de l’Eri, va ser un festival de postres, perquè també hi havia unes ensaïmades farcides de nata, crema i trufa que estaven boníssimes!

    Mònica, aquesta setmana ja es presenta amb la feina habitual. Sort! Perquè la setmana passada vaig anar de bòlit 🙁

  5. Isabel i Judtih, la pasta de full no falla mai, oi? És un recurs fàcil que sempre et fa quedar bé, només cal posar-hi un farcit que sigui bo i ja està 😉

    Queti, més fàcil impossible, je je je… I si cous el plàtan al microones com vaig fer jo, aleshores és super ràpida i còmode de preparar 😉

    CrisintaT, és que no em volia presentar al dinar sense algun detallet dolç, je je je… Veig que ja has tornat de Córdoba, eh? 😉

    El taller de Cuina, la pasta de full m’agrada per això, queda un toc cruixent sensacional. I com que el farcit era tovet… la combinació resultava molt bona!

    Mima, densos vols dir calòrics? El farcit de plàtan quedava molt melós… Sort que els vaig fer petitons, je je je…

    Maria José, tens tota la raó, una pasta de full ens salva molts imprevistos, oi? T’han per preparar una coca salada com unes postres, és d’aquelles coses que sempre s’han de tenir a la nevera!

    Mercè, és un farcit ideal per preparar amb les teves filles, ja veuràs com els agradarà. I molt senzill de fer 😉

    Curra, puedes llevarte los que quieras, je je je…

    Ester, m’alegro que els trobis llaminers!

  6. Aquestes espirals són tremendes Gemma!! la combi de platan amb xocolata sempre m’ha agradat molt i amb la pasta de full ja ha de ser exquisit!
    Per cert m’havia perdut el pastís per la teva neboda!!! Bestial!!!!
    Molts petonetss

  7. Gemma, començo a entendre als periodistes qeu diuen que ja no saben quins adjectius fer servir per descriure a Messi: tot el què fas em sembla genial! I si porten xocolata i platan ja no et dic res! 🙂

    Salut!

  8. Ai, que bons han d’estar aquests espirals! M’encanta el plàtan amb la xocolata. Jo crec que canviaria les ametlles per anous, però a banda d’això, em semblen unes postres ideals per a una setmana atabalada!

  9. qualsevol reunió familiar et serveix per fer unes bones postres, ni que no tingus temps… què dirien si un dia et presentessis sense això que en dius ‘un detallet dolç’? una hecatombe familiar, segur!

  10. Llevo tiempo queriendo probar a hacer las espirales, pero nunca me acuerdo hasta que os la veo publicada a alguien… voy a mi lista de recetas pendientes y lo apunto, que es de la única manera que hago éste tipo de recetas.

    La pinta es fabulosa, a ver si me salen la mitad de bien sin gluten.

    Bicoss

  11. seran senzilles però aquest tipus de pastes agraden a tothom i a més es fan tan ràpid (amb pasta de full comprada clar) que no fa gens de mandra entrar a cuina a preparar-ne

  12. Tens raó en que la pasta de full és un gran recurs, sobretot va molt bé quan hi ha poc temps. Quina bona combinació el plàtan i la xocolata, pel meu gust lliguen a la perfecció!

  13. Ingrid, el pastís de l’Aina va tenir molt èxit i és super fàcil de fer 😉

    Massitet, ets un exagerat, que aquestes pastes de full no tenen res d’especial, je je je…

    Irene, amb nous també ha de quedar molt bo. Precisament la pasta de full permet improvisar amb el que tinguis per casa, oi?

    Miquel, aquesta combinació és un clàssic que no falla mai 😉

    Erika, pues aquí el hojaldre se usa tanto para dulce como para salado… como base de tartas o como ingrediente principal, es una masa con muchísimas aplicaciones.

    Gemma, la pasta de full m’agrada per això, és ideal per fer receptes d’aprofitament amb les sobres que tens a la nevera 😉

    Teresa, les pastes salades amb pasta de full també queden boníssimes, oi? Farcides de formatge, pernil dolç, paté, sobrassada…

    Dolça i Núria, per a unes postres d’emergència la pasta de full és ideal 😉

    Manel, al contrari, la família sempre em diu que si algun dia no puc portar postres no passarà res, je je je… tot i que segur que ho diuen per no posar-me pressió, que sé que esperen el detallet dolç 😉

  14. M àgels, plàtan i xocolata no falla mai 😉

    Sión, vols dir crema pastissera? I la posaries abans d’enfornar? Serà qüestió de provar-ho a veure com queda, molt bona idea!

    Marisa, el hojaldre sin gluten es todo un reto… pero seguro que te salen ricas igual 😉

    Eva, clar, la pasta de full comprada, que si l’has de fer tu a casa és super complicat! Llavors passa de ser un recurs fàcil a ser una recepta super elaborada, oi?

    Josep, t’agafo la paraula! Quan vinc? 🙂

    Laia i Cristina, una pasta de full al congelador no fa mai nosa. I pel farcit, només cal improvisar amb el que tens per casa 😉

    Silvia, Muchas gracias!

  15. Va ser el primer blog de cuina que vaig afegir a Preferits i des de que et segueixo no pares de sorprendre amb aquests dolços tant meravellosos! Ummm!!! la combinació de xocolata i plàtan és boníssima!!!

  16. La pasta de full em perd, m’encanta, i amb aquest farçit encara més. El pastís que li vas fer a la teva nevoda es preciós!!!!! Es una maravella venir per aquí. Un petó

  17. Tens tota la raó la massa de fulls sempre ens salva!! I la combinació xocolata plàtan agrada a tothom. Recepta apuntada per quan tengui una situació d’emergència i poc temps!! Un petó

  18. Ja rondo altre vegada per aquests mons, ve he anat passant però no amb prou temps com per escriure…
    Doncs si! És ben veritat!
    La pasta d full sempre ens fa quedar bé.
    Postres senzilles però boníssimes!

  19. Faig aquest comentari es sobre el pastís sacher, i l’he fet allà, veig que no l’has pogut contestar per això te’l faig aquí. M’agradaria que m’orientessis. El pastís m’ha agradat moltíssim. Fins ara quan he fet un sacher ha estat amb motlle rodó però voldria fer-lo igual que tu: cuadrat i que es vegin les capes del costat. Com dius el talles un cop fet, pots explicar com ho fas? és amb un ganivet elèctric?. Tinc por que al tallar se m’esguerri tot el pastís. Miraré de fer-lo dissabte que bé per l’aniversari de la meva mare. Fa 88 anys i penso que li agradarà molt. Gràcies Gemma el teu Blog m’encanta i des que l’he descobert passo estones mirant els petits secrets que expliques per poder-nos lluir amb les postres.

  20. Roser, se m’havia passat el comentari, ho sento 😉

    El tallo amb un ganviet normal ben afilat tipus “cebollero”, ben gros.
    Un truc perquè el tall sigui perfecte és escalfar el ganivet amb aigua calenta, l’eixugues bé amb un drap i talles el pastís. Com que el ganivet està calent, el tall a la xocolata queda perfecte 😉
    Segur que se’t tallarà bé, pensa que totes les capes són molt flonges i es tallen sense gens de força. I amb el truquet del ganivet calent t’anirà molt bé.
    A mi m’agrada que es vegin les capes, queda molt elegant, oi? A més, així no t’has de preocupar perquè la cobertura dels laterals et quedi bé, je je je…
    La teva mare celebrarà els 88 anys amb un gran pastís! 🙂

Respon a Roser Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *