Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema catalana

Data
15 de maig de 2011
Creat per

Aquesta és la meva aportació a la recepta del 15 del mes de maig, una divertida copa de maduixes que converteix les postres en un joc de conceptes:

Després de les faves del mes d’abril, un ingredient complicadíssim per presentar una recepta de postres, aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta m’ho han posat molt fàcil: han triat com a tema principal les maduixes, un ingredient perfecte per a una recepta de postres. Aquest cop el complicat serà presentar un plat salat amb maduixes! Je je je…

Les postres que us proposo no tenen cap secret, gairebé no cal ni escriure la recepta. Pretenen ser un joc i evocar-nos la imatge del tàrtar de vedella que s’acompanya d’un rovell d’ou cru, presentant les maduixes tallades a dauets petitíssims acompanyades d’una bola de gelat de crema catalana. El resultat, no cal dir-ho, és boníssim de gust, però a més segur que arrencarà el somriure dels convidats. Ideal per unes postres fàcils de preparar que donen molt de joc a taula, d’aquelles que es recordaran molt bé.

Com que les maduixes ja són prou dolces no hi he posat gens de sucre, a mida que el gelat es va desfent queda al punt just de dolçor. I si podeu, us aconsello que el suc sigui de taronges sanguines, l’efecte vermell del tàrtar serà molt més potent 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• Maduixes
• Gelat de crema catalana
• Suc de taronja sanguina

Preparació:

Tallar les maduixes en dauets molt petits, tan petits com es pugui. Repartir les maduixes per les copes de servir i abocar una mica de suc de taronja sanguina a cadascuna. Reservar a la nevera.
Al moment de servir, col•locar una bola de gelat sobre les maduixes, de tal manera que simuli el rovell d’ou cru.

Bon profit!

Comparteix

62 comentaris a “Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema catalana”

  1. Quina bona pinta!!! Fa venir moltes ganes de menjar-se-la aquesta copa!!!
    Ahir vaig fer la coca de carbassó i pinyons, i és boníssima!!!
    Aviat tocarà fer aquesta copa de maduixes!!!
    Fins aviat!!! Petonets!!!

  2. Gemma, sembla que hages fet un homenatge als de la Cuina Vermella, amb tant de roig… Jo solc fer maduixes amb plàtan en suc de tomata, i d’aquesta manera els xiquets sí que es mengen la fruita. Amb la teua presentació, i el valor afegit del gelat, t’escuraran les copes!
    Besets

  3. Gemma, senzill però molt bo i amb una presentació i nom molt original! Segur que sí que arrenca somriures als convidats!
    A mi també em semblava difícil les maduixes en recetes salades i estic veient coses molt interessants. La gent és molt valenta!! 🙂

    Molts petonets!

  4. M’alegro que us agradi la proposta, més senzilla no podria ser… I ara que fa calor, aquestes postres refrescants, poc calòriques i amb l’alicient del gelat vénen super de gust 😉

    El joc del tàrtar ens va semblar molt divertit, per posar un toc d’humor i riure una mica, que també és molt important, oi?

    GEMMA, el gelat de crema catalana el vaig comprar fet, em sap greu però no en tinc cap recepta… tot i que fer gelats a casa sense geladora és força complicat… Tens geladora tu?

    Sandra, la proposta d’aquest mes m’ha encantat!!! Ja tinc ganes de veure quina serà la del mes de juny, je je je…

    Judith, a mi el tàrtar de vedella tampoc m’agrada gaire, la carn crua del tot em fa un no sé què… en canvi, aquest de maduixa el vaig escurar fins a l’última maduixeta 🙂

    Glutoniana, el repte de les faves va ser molt difícil, je je je…

    Gemma de Navàs, us va agradar la coca de carbassó? Genial! Hauràs de fer un blog per poder-nos ensenyar totes les receptes que fas, eh? 😉

    Queti, maduixes amb suc de tomàquet? I per postres? A casa les faig amb suc de taronja o amb vinagre, però amb suc de tomàquet no ho he provat mai… Això s’ha de tastar!

    Alba, és veritat, he vist receptes salades amb maduixes molt bones! Recordo una combinació de maduixes amb llonganissa de l’Asun del blog Fem un mos sensacional!

  5. Hola Gemma, gracies per la informació. L’estiu passat vaig comprar-ne una al LIDL i hem va sortir defectuosa i al cap d’1 hora de comprar-la ja no hen tenien més. A veure si aquest any la consegueixo…
    Petonets

  6. Gemma, unes postres fantàstiques i refrescants. Ideal per aquests dies de calor. Per poc que tornem a coincidir. He estat a punt de fer el mateix amb vi negre i gelat de vainilla. Finalment m’he decantat per una versió més dolça.
    Molts petonets.
    Belén

  7. Quina bona pinta! Sé que m’encantarà i sense cap complicació, això també m’agrada molt. La crema catalana és una de les meves postres preferides i ja tinc el gelat apuntat per la propera llista de la compra!

  8. GEMMA, i si et va sortir defectuosa te la tornaràs a comprar al LIDL? Jo provaria de compar-la a un altre lloc… crec que n’hi ha de força barates, jo també he estat mirant per comprar-ne una.

    Glòria, JA JA JA, amb el Pol encara riem ara, genial el teu comentari!!!

    Belén, ja he vist els teus maduixots gratinats, boníssims!

    Taronjailliomer, benvinguda al blog, no et coneixia… ara mateix vinc a fer-te una visita 😉

    Miquel, moltes gràcies per felicitar-me, quin detallàs! 🙂

    Queti, ja m’estranyava… tot i que per combinacions estranyes no serà, je je je…
    El gaspatxo amb tomàquet i maduixes queda molt bo, però per postres em semblava una mica agosarat 😉

    Pol, ai les quenelles… 🙂

    Mònica, la taronja sanguina és ben bona, però tens raó que el nom no li fa justícia 😉

    El taller de cuina, ja he vist el vostre bacallà, m’ha semblat molt original i soprenent!

  9. Si tu ets capaç de fer de les faves unes postres, jo de les maduixes en faig un plat salat, encara que aquet cop la cervesa nomes la faig servir per veure jejejeje
    Molts petons

  10. Delicioso postre. Yo suelo preparar las fresas de este modo, sólamente que en vez de sumo de naranja, le añado unas gotas de vinagre. Y con el toque del helado, el postre ya es todo un lujo.

    Un besín.

  11. Una mica tard per comentar, però em puc estar de dir que en la senzillesa està el secret de l’èxit i aquest postre ho té. Perfecte desprès d’un gran menjar o sopar. Petons

Respon a Isabel Bravo Ruiz Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *