Púding fred de llimona

Data
7 de juny de 2011
Creat per

Dissabte es va celebrar la Festa de la Primavera a la masia de Can Salas i per postres vaig portar aquest pastís refrescant ben senzill de fer:

La Festa de la Primavera és una cita que s’ha convertit en tota una tradició. És d’aquelles festes obertes on la gent va passant, es porta quelcom de menjar i comparteix la taula amb amics i familiars. La sobretaula s’allarga fins ben entrada la nit, amenitzada per grups de música i activitats infantils. No exagero si dic que hi van passar un centenar de persones!


Un dels grups que va tocar van ser els Atomic Boy Blues, unes joves promeses de la nova generació de músics catalans. Tan sols tenen 13 anys i ja són famosos! També van tocar altres músics veterans com l’Esteve Sabater, en Llongue i en Pol Cruells. Tota una festassa!

El divendres vaig tornar al programa de Ràdio Sabadell Amb molt de gust per parlar de postres fresques d’estiu, ara que comença la calor i ja fa mandra encendre el forn. Una de les receptes que vaig explicar va ser precisament aquest púding fred de llimona que tenia mig oblidat, i em van venir ganes de preparar-lo per la festa de Can Salas. Crec que va tenir molt èxit 😉

Si voleu escoltar el programa, trobareu l’àudio clicant a la imatge:

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de Plum Cake)

• 1 sobre de gelatina Royal de llimona
• 600ml de suc de llimona envasat
• 200ml de nata líquida
• 18 melindros tipus sobaos
• Caramel líquid (opcional)

Preparació:

Escalfar 200ml de suc. Dissoldre-hi la gelatina i afegir-ho a la resta del suc.
Afegir la nata líquida i remenar bé.
Untar un motlle de Plum Cake amb caramel líquid (si el motlle és de silicona, no cal).
Cobrir-lo amb una capa de melindros i abocar una part del líquid amb la gelatina.
Posar una segona capa de melindros i líquid.
Posar una tercera capa de melindros i cobrir amb la resta del líquid. És important que els melindros quedin ben impregnats.
Posar-ho a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar capgirant el pastís i servir fresquet.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Púding fred de llimona”

  1. Aquestes iniciatives fan recuperar una mica l’estimació per la nostra mateixa espècie. No tot està tan malament com de vegades pot semblar per els telenoticies (per posar un exemple).

    I el pastís molt fresquet i primaveral, es clar 🙂

  2. Starbase, aquesta festa és genial! S’aplega un munt de gent amb ganes de passar-ho bé i es crea un ambient de festa fenomenal. La gent va arribant a l’hora de dinar, es fa una paella, carn a la brasa, amanides… tothom comparteix de tothom i gaudeixen tant els grans com els petits. No cal apuntar-se enlloc, l’únic que necessites és ganes de passar-ho bé!
    Tens raó que moments com aquests compensen de llarg altres aspectes negatius del dia a dia…

  3. Però quina pinta,no?? i fàcil de fer…m’agraden aquests pastissos que amb 4 ingredients semblen una obra d’art. Això sí, la presentació és immillorable. Petons maca!

  4. Quina festassa! Em sembla una idea molt bona. I el pastís, el trobe fàcil i me l’apuntea pewndents (la carpeta ja n’està ben grossa, però eixirà, de segur). Gràcies per la recepta.
    Besets

  5. Quan fa calor, el menys a casa, costa mes menjar segons quins pastissos, aquest es ideal per ara…be per quan fa calor perquè ara mateix plou i de calor res de res .
    petons

  6. Ha de ser una trobada fantàstica, i suposo que es coneix molta gent nova. La llimona i l’estiu fan una bona parella, tot i que a mi m’agrada tot l’any 😛

  7. Mmmmmm… quina bona pinta!!! Sort que soparé aviat, que m’ha fet entrar una gana!!!
    M’encanta la llimona i segur que el provaré de fer!!!
    Vaig fer les maduixes amb gelatina però canviant les maduixes per fruits del bosc i la infusió per una de maduixa que tenia! El resultat, genial!!!
    A veure la propera….
    Moltes gràcies!!!
    Petonets!!!

  8. Que xula la festa!!! Ara només ens falta saber on para aquesta masia per anar-hi l’any vinent! jaja! quina pinta aq pastís…xo el suc de llimona envasat?? crec que no n’he vist mai…quina marca?
    Petunets,
    Eva.

  9. Xe!Que millor ocasió per a celebrar la festa que amb un pastís tan bo i refrescant com este.
    M’agrada per com és de senzill.Amb quatre ingredients t’ha quedat unes postres de categoria.
    Besets

  10. El taller de cuina, amb llet condensada deu quedar molt més llaminer! Ho provaré 😉

    Roser i Gemma, ja veieu que és ben f`cil de fer. I sense engegar el forn, que de cara a l’estiu va bé tenir receptes com aquestes 😉

    Xavier i Eva, de llimona resulta molt refrescant. I canviant el gust de la gelatina, el podeu fer d’altres sabors: maduixa., taronja, pinya, kiwi, plàtan…

    Sandra, la festa de la primavera és una cita que intentem no perdre’ns mai, sempre hi ha bon ambient i ganes de passar-ho bé!

    Montse, vull dir que el suc no és amb llimones naturals, que quedaria massa àcid. És un suc industrial envasat, dels que venen en tetrabrick o ampolla (marca Granini, zumosol o el que trobis).

    Ivana, quan deixo un comentari a blogger sempre apareix el meu perfil de blogger, no puc fer-ho d’una altra manera… L’alternativa seria redirigir automàticament l’antic blog cap aquí, però de moment no ho vull fer…

    Judith i Josep, el púding és molt adequat per celebrar com cal l’arribada de la primavera, oi?

    Ribereña, hi ha moltes versions semblants d’aquest puding, oi? Amb iogurt, amb llet condensada… però l’important és que totes són igual de fàcils de fer, je je je…

    Teresa, és una festa per amics i familiars, és lògic que no la coneguis 🙂

    Mònica, per què dius que si porta gelatina no et quedarà bé? Precisament per això és ben fàcil, és impossible fer-lo malament. Prova’l i ja m’ho diràs!

    CristinaT, tens tota la raó, crec que ens hem posat d’acord per preparar receptes molt semblants, oi? Je je je…

  11. Judit i Mima, feu-lo que segur que us agradarà!

    Queti, la carpeta dels pendents cada cop és més grossa… a mi em passa el mateix: tatxo una recepta de la llista però alhora n’afegeixo tres més! Així és impossible acabar la llista, je je je…

    Núria, tens raó que el temps ens ha donat un respir. Però la calor arribarà tard o d’hora així que val lapena tenir a punt receptes com aquesta 😉

    Cris, va ser una festassa!

    Gemma, segur que et va quedar una gelatina deliciosa! Aquestes receptes que es poden versionar m’encanten, et permeten improvisar amb el que tens a la nevera 😉

    Quima i la Cuina de l’Eri, boníssim i ideal per l’estiu!

    Eva, era de la marca Minute Maid 😉
    La festa es fa ben a prop de casa teva, la masia està entre Sabadell i Terrassa, je je je…

    Anna, just abans de dinar va fer un xàfec impressionant. Llàstima del mal temps, perquè ens va obligar a fer la festa tancats 🙁

    Irene, aquestes receptes tan senzilles m’encanten, et permeten quedar bé quan tens poc temps per cuinar 😉

    Maria i Miquel, un púding de llimona és la millor manera per celebrar com cal l’arribada de la primavera, oi? 🙂

    Mercè, més fàcil impossible, je je je…

    Erika, fue una fiesta fantástica, con música incluida. Nosotros vamos hacia el verano y tu hacia el frío, je je je…

    Manel, és un pastís ideal per fer amb la Lara, segur que li queda boníssim! Fins i tot, massa fàcil per ella, ara que ja s’atraveix amb les galetes i la tarta de Santiago 😉

    Reme i Núria, una opció perfecta per preparar un pastís d’estiu sense encendre el forn!

  12. M’agrada aquest púding perque ha de ser molt refrescsnt i aixó que no porti sucre ho trobo fantástic. Imagino que el suc de llimona embotellat deu ser el que també es fa servir per les amanides, oi?
    Petons

  13. Hola,. Avui he anat a comprar tots els ingredients per provar aquestes postres. No he trobat enlloc el suc de llimona. Només he aconseguit trobar nèctar de llimona. El puc fer servir igual??? L’he de rebaixar amb aigua, o posar menys quantitat??
    M’he quedat amb les ganes. Volia fer avui mateix el púding!!!!

  14. La verdad, es que nos ha gustado tanto el imaginarnos esta fiesta en la masia, entre amigos, probando de todo, como este magnífico pudin, que tiene que estar delicioso. Así, que tomamos nota de la receta para adaptarla y disfrutala, ya que lo de la masía es más complicado.

    Besotes

    Ana y Víctor.

  15. M’encanten els teus postres, en general facils i mols bonics de presentacio. Per cert voldria saber on compres les floretes i altres guarniments comestibles. Et seguire.

  16. Ana y Victor, con sobaos sin gluten, es una receta totalmente apta sin gluten 😉

    Carme, les meves receptes preferides són aquestes, fàcils i resultones! 🙂
    Les decoracions d’aquest puding les vaig comparar al Vidal Papers de Sabadell. No sé d¡on ets tu…

  17. Gemma! ja he escoltat l’entrevista i et va quedar genial! de passada ja li pots dir a la Maria que va escollir molt bé les 3 cançons adients a cada recepta… “no hi ha excuses per no fer pastissos!” molt bona!

  18. hola,
    jo l’he fet amb el nectar de llimona, aquest que ve concentrat (normalment amb pot groc) i només n’he posat 580ml … i ha quedat un pel acid … potser hauria d’haver posat com tu … minut maid, que té una mica de sucre … o posar menys quantitat … però tot i així ha volat del plat …. BONISSIM!!!!
    Gràcies, Gemma!!!!

    Per cert, quan el proper curs de Caprabo?

Respon a Gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *