Amanida de fruites, gelatina de taronja i teula de sèsam

Data
15 de juny de 2011
Creat per

Aquesta és la meva aportació a la recepta del 15 del mes de juny, una macedònia que em permet adaptar una amanida a una recepta de postres:

Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han triat com a tema principal les amanides, un plat ideal pels mesos calorosos d’estiu. En la seva versió de postres jo he preparat unes fruites fresques ben variades acompanyades d’una gelatina de taronja i d’una teula de sèsam finíssima i molt cruixent. Unes postres senzilles, vistoses, sanes i refrescants, amb una combinació de textures i sabors sensacional. Boníssimes!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• Fruita fresca variada

• 250ml de suc de taronja natural
• 3 fulles de gelatina

• 60g de mantega fosa
• 100g de sucre
• 1 clara d’ou
• 15g de farina
• 10g de sèsam torrat

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar al microones una part del suc i dissoldre-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Incorporar la resta del suc i barrejar bé. Repartir el suc a la base de les copes i reservar a la nevera.
Barrejar els ingredients de la teula i reservar-ho mitja hora a la nevera. Repartir porcions de massa sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Escampar-les bé amb una cullera fins que quedin molt fines. Coure-les 8 minuts a 170º. Just sortir del forn, encara calentes, moldejar-les i tallar-les al gust.
Tallar les fruites a daus petits. Repartir-les per les copes i decorar amb una teula de sèsam. Servir immediatament.

Bon profit!

Comparteix

53 comentaris a “Amanida de fruites, gelatina de taronja i teula de sèsam”

  1. Brutal Gemma,me has conquistado con esta ensalada!!
    Es la primera vez que me uno a esta convocatoria que conozco gracias al Miquel,La Eri,Neus y Sonia….sois estupendos y me alegra participar.
    Que tengas un buen día ;))

  2. Tu sempre tan original i divertida. M’encanta com et treus de la màniga la imaginació per fer aquests postres tan suculents!! vull un tros de la teula de sèsam jajaj. petons guapa

  3. Silvia, la recepta del 15 està tenint molt èxit, cada cop hi ha més blogs que s’animen a participar 😉

    Irene, de tant en tant unes postres light sempre van bé, oi? Que ara estem en plena operació bikini i s’ha de vigilar les calories, jejeje…

    Cristina, el detall de la teula de taronja és el que fa especial la macedònia… si no, ja no tenia cap recepta per escriure, perquè tallar la fruita no cal explicar-ho, oi? 😉

    Ester, sana, elegant i boníssima!

    Starbase, la macedònia crec que són les postres més fàcils de fer… A casa meva de petita eren les úniques postres ” especials” que fèiem, je je je…

    Gemma, ara que sembla que la calor ja ha arribat, aquesta copa és molt refrescant i ve molt de gust!

    La cuina de l’Eri, a mi m’encanta el sèsam, el poso de toping a tot arreu. I aquesta teula queda super gustosa, ambla pell de taronja i el sèsam… i super cruixent!

    Cris, el detall de posar la gelatina inclinada queda molt xulo, oi? Així la presentació és més original i vistosa 😉

    Teresa, anirac i silvia, ja veieu que és una senzilla macedònia, sana i refrescant. Només es tracta de donar-li una presentació més vistosa i elegant 😉

    Sandra, la recepta del 15 té molt èxit! I adaptar una amanida a les postres m’ha costat menys que adaptar les faves, jejeje…

    Núria, doncs a casa mengem carros enormes de fruita! Cada divendres compro tanta fruita i verdura que pens: “aquesta setmana m’he passat”. Però no, hi ha setmanes que encara haig d’anar a comprar a mitja setmana, jejeje… A la gent que li costa menjar fruita sovint és perquè li fa mandra pelar-la… servida en macedònia ja tallada, segur que tohom se la menja de gust 😉

  4. Roser, és una senzilla macedònia presentada de forma original 🙂

    Anna, la teula ens ha encantat, és tan fina i cruixent que desapareix a la boca. I amb el gustet del sèsam i la taronja és deliciosa!

    Carme, la gelatina i la teula són el toc diferent del plat, és el que converteix una humil macedònia en una copa elegant per un dia especial 😉

  5. Eiiiii que súper fàcil i que vistós així amb la gelatina de taronja :O)
    Pensaré a veure … però de cara a Sant joan seria bó incloure aquesta idea amb la gelatina
    Gràcies

  6. Ja sabia jo que ens portaries una amanida dolça ben original!! M’ha encantat la teula de sèsam, me la copio!! 🙂
    Una amanida de fruites boníssima!!

    Molts petonets!

  7. Quina bona idea aquesta copeta “decantada” de colors i textures diferents!! Ideal per fer per als nens, però com que no podem fer servir gelatina de peix, provaré de fer-ho amb agar-agar… Ets tot un referent Gemma! Una abraçada!

  8. Al veure el tema d’aquet 15, vaig pensar avia’m quina amanida-postre ens faries, i com sempre ha de estar deliciosa, la teula de sèsam li ha de donar un toc cruixent mol encertat
    Petons

  9. Belen, a la gent que li costa menjar fruita sovint és per mandra de pelar-la… Així neta i tallda segur que tothom se la menja encantat!

    Ribereña, el contrast de textures amb la fruita, la gelatina i el cruixent de la teula queda fantàstic!

    Mònica, aquest cop inclinar la copa em va costar menys que inclinar tot el motlle de silicona, jejeje… Però s’ha de vigilar, perquè si se’t vessa el líquid amb la gelatina per dins la nevera fas un merder impressionant :((

    Judith, quan vaig veure que el tema de la recepta del 15 eren les amanides de seguida vaig penasr en una macedònia 😉

    Laia, refrescant, fàcil, sana i bona. Què més es pot demanar?

    El taller de cuina, si fas la teula ja m’ho diràs, segur que us agradarà!

    Pol, es tracta de fer una presentació una mica més elegant, oi? Per un diumenge sempre queda millor així en copa que en un plat normal 😉

    Mima, per Sant Joan nosaltres fem coques! De llardons, de brioix, de cabell d’àngel… Però per menjar abans de la coca aquesta macedònia em sembla ideal 😉

    Alba, si fas la teula segur que us agradarà, és fàcil i queda super cruixent i gustosa 😉

    Queti, la combinació de textures i sabors és el que fa especial aquesta senzilla macedònia. Refresacant i molt sana!

    Montse de Sants, amb agar agar et quedarà igual de bé. No coneixia el teu blog, ara mateix vinc a fer-te una visita!

    Glutionana i Núria, m’alegro que us agradi 🙂

    Mercè, ja tenim reservades places pel mongràfic de tapes del mes de juliol. Haurà de ser en dos divendres, perquè no cabíem tots en un sol dia… Quan tingui un moment ho penjaré perquè us apunteu!

  10. Anna, la fruita són les meves postres preferides. I així servides ja netes i pelades, encara vénen més de gust, oi?

    Mercè, ens hem posat d’acord, jejeje… És que a totes dues la fruita fresca de bona qualitat ens agrada molt!

    Sion, aquest cop la recepta del 15 m’ha costat menys que el mes de les faves… Ja estic esperant quin serà el tema del juliol, jejeje…

    Laura i Maria, una senzilla macedònia també poden ser unes postres de festa, només cal presentar-les d’una manera més vistosa i prou 😉

    Cristina i Miquel, m’alegro que us agradi 🙂

    Ara, a l’estiu la fruita ve molt de gust, oi? Amb la calor només menjaria gaspatxos, amanides, fruita i gelats, jejeje…

    Maria Dolores, qualsevol plat ben presentat es pot convertir en un plat de festa grossa, oi?

    Alfons, la macedònia és tot un clàssic que no pot faltar mai en els menús d’estiu… Ben fresqueta sempre ve de gust!

  11. hmm…! Em desperta molta curiositat la combinació fruita fresca – galeta!! Deus tenir raó quan parles d’un súper contrast 🙂
    Em sap greu repetir el mateix que en els altres comentaris, però et volia dir que amb aquest got la presentació guanya moltíssim, queda súper sofisticat!
    Molts petonets Gemma!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *