Coca de llardons de la mocada

Data
25 de juny de 2011
Creat per

Aquesta és la recepta de la revista CUINA del mes d’abril que, tot i fer-la amb dos mesos de retard, és ben adient per celebrar el Sant Joan:

Aquests dies tots els blogs van ben plens de receptes de coques: de brioix, de pinyons, de llardons, de crema, de fruita… Jo he volgut aportar la meva presentant-vos aquesta coca de llardons, força diferent a la que tinc posada al blog de pasta de full.

La recepta forma part del reportatge que la revista de l’abril va dedicar a les coques, aquests dolços típics de la cuina catalana tan lligats a la religió i a les festes, i de les quals cada poble en té la seva especialitat. Les receptes de l’article són del xef Pep Nogué i consisteixen en una coca de vidre, una coca de full amb xocolata negra, una coca d’anís i una coca de llardons.

Aquesta coca és típica d’Olot ja que s’elabora amb llardons de la mocada típics de la Garrotxa. Tinc la sort de coincidir un cop a la setmana amb en Pep Nogué i, encuriosida pels llardons de la recepta, li vaig preguntar si realment eren tan bons. Ell, que és d’Olot i gran defensor dels productes de la seva terra, me’n va cantar les excel·lències i em va prometre portar-me’n uns quants per poder-los tastar. I són bons de veritat! Més tous i sense crosta, gustosos, cruixents i greixosos al punt, són els millors llardons que he tastat mai.

Amb aquests llardons he fet la coca del Sant Joan d’enguany i ha sortit tan bona que ja veig que a partir d’ara em tocarà fer un viatge a Olot cada Sant Joan, je je je…
Moltes gràcies Pep!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

I com que aquesta és la coca que ens hem menjat a la revetlla de Sant Joan, m’afegeixo a la proposta dels companys del blog Memòries d’una Cuinera que ens demanen quina és la nostra coca de Sant Joan. Aquí la teniu!

Comparteix

51 comentaris a “Coca de llardons de la mocada”

  1. El meu pare es ultra-fan dels llardons, ara que viu a Extremadura molt sovint li porto llardons quan vaig a passar uns dies i aquests llardons no els coneixia (ni ell ni jo) així que també hauré de pujar a Olot a compar-ne uns quants.
    🙂

  2. saps, la meva cunyada és el segon any que fa coca de llardons, i és incomestible. Pica els llardons molt petits, però el problema és que costa molt molt de rossegar, ho passes malament i tot. No creus que seria millor trinxar’ls amb una trituradora fins que quedi pols?? Perquè llavors no es veurien, però el gust se sentiria igual soposo, i no molestarien a l’hora de rossega’ls! Ja em diran què en penses!! petons guapa

  3. Gemma, quan vaig per Olot, la parada d’en Jordi al mercat és obligada!!!! Té les millors botifarres, fuets i llonganisses! I pel que veig també els llardons. 😉
    Segur que en va sortir una coca boníssima amb la bona pinta que fa!
    Petons!

  4. No coneixia aquest llardons. Si la Mercè i tu els recomaneu, els aniré a comprar a Olot el proper any. La coca ja la tinc impresa per fer-la per Sant Pere, aquest Sant Joan no les he pogut fer i les hem comprades. Res a veure!!!
    Petonets

  5. Este año hice la coca de lardons tuya pero me apunto esta para el año que viene y asi vamos variando que siempre es bueno y como las tuyas son exito seguro, el 10 ya lo tenemos asegurado
    bon cap de setmana
    miquel

  6. Hola Gemma, No podia deixar passar l´ocasió de felicitar-te per la bona entrevista que has fet avui al Tot es comedia de la Cadena Ser. L´escolto cada dissabte i tenia ganes de sentir la veu d´alguna blocaire coneguda, i mira per on, avui a estat el dia. Ha estat un plaer sentir la teva veu i una miqueta de la teva vida privada. Felicitats per l´entrevista i anims amb els estudis de cuina. Et felicito per la coca, també, amb aquest material, resultats de primera. Petons, i bon cap de setmana.

  7. Que requetebuena debe de ser esta coca con masa,iempre hice la de llardons con hojaldre,pero no me queadré sin hacerla.
    Me quedo con tu recomendación cuando vaya a Olot,que lo tenemos en nuestros planes inmediatos.

    Un beso y buen fin de semana

  8. I d’on vé el nom de “la mocada”?, segur que si en Pep i tú dieu que són els millors llardons, és que ho són!.Una abraçada!

  9. Jo els de la mocada no els conec, però en comprem uns al mercat de Puigcerdà que venen de Planoles que també són un autèntic luxe!
    Aquesta coca, com tot el que surt de les teves mans, maquíssima i boníssima!!
    PTNTS
    Dolça

  10. Es la primera que veo con chicharrones para San Juan. Me parece super original , aunque no llego a entender bien todos los ingredientes que lleva(el traductor no traduce el recuadro) Se ve fantástica!
    Cariños

  11. Hola Gemma,
    Si ja és bona aquesta coca… amb les excel·lències d’aquests llardons… ha de ser realment exquisida!
    Queda una mica lluny per anar a comprar-los però quan l’ocasió es presenti, tinc clar que en compraré MOLTS!
    Petons

  12. La de llardons és la prefrida a casa! i han de ser bons, no val qualsevol llardó! aquests els he comprat alguna vegada i són de primera! Haurem de provar aquesta recepta. té molt bona pinta aquesta coca!!!

  13. Gemma què bons deuen ser aquests llardons tal i com els descrius! Potser hi anirem tots els que et lelgim a buscar-los l’any que ve, jeje!!
    També m’han entrat moltes ganes de provar aquesta massa. Sembla senzilla i dóna molt bon resultat, oi?
    Per cert, aquest cap de setmana em vaig donar compte que la parada on compro els fruits secs és la de queviures Brossa!! És el lloc on et van donar la recepta del pastís de formatge, oi? No m’havia adonat que es diguessin així, jeje! Les dues dones que hi treballen són molt maques. El proper cop els demano una recepta! 😉

    Petonets!

  14. No els coneixia però si dius que són tan bons s’hauran de tastar! La coca de llardons ja m’encanta, tot i que prefereixo no pensar el que estic menjant, si els llardons són tan bons encara millor.
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.

  15. si sra!!!! quina coca, no m’estranya que el proper any vulguis tornar a Olot a comprar els llardons!!!!! t’ha quedat perfecte!!! molts petonets bonica i gràcies per participar!!! 😉

  16. tenint els llardons de la mocada impossible resistir-se a preparar-la! què bona la coca!!!
    l’especial de les coques de la revista cuina em va agradar molt.

  17. Doncs s’hauran de tastar aquests llardons! la veritat és que només de vista ja es veuen bons! i la coca t’ha quedat molt xula, per fer-hi una mossegada ara mateix! a mi també em va agradar l’article dedicat a les coques, de fet hi vaig pensar quan vaig fer la de xocolata, però la vaig cobrir d’una altra manera.. petons!

  18. Starbase, estic segura que el teu pare no ha tastat mai uns llardons tan bons com aquests! T’aconsello de veritat que quan vagis a visitar el teu pare, abans facis parada a Olot per comprar llardons, quan els tasti li cauran llàgrimes dels ulls 😉

    Roser, si els piques amb una picadora fan una pasta horrorsa… és molt millor picar-los a ganivet ben petits. Si us costa rosegar-los, potser és que els llardons no són prou bons, aquests de la mocada són cruixents però es fonen a la boca de tan lleugers que són!

    Mercè, ja veig que aquesta parada és famosa entre els que viviu a prop… Llàstima que nosaltres anem poc per Olot, que si no… Val la pena anar-hi només per comprar llardons 😉

    Marylou i Cris, per sant Pere ja les fareu que aquests dies tots anem super enfeiants 😉

    CristinaT, jo tampoc els coneixia però després de parlar amb en Pep Nogué tenia clar que els havia de tastar, je je je…

    Miquel, la coca de llardons amb pasta de full és molt més fàcil de fer que aquesta ja que no porta llevat ni cal deixar reposar la massa… però per variar la recepta, aquesta també queda molt bona!

    Núria, Anna i Glòria, Olot té productes de molt bona qualitat! I treballant amb bons ingredients, és impossible que la coca no surti bona, oi? 🙂

    Joaquima, quina il·lusió el teu comentari! Ets l’única persona que m’ha dit que va sentir l’entrevista en directe, je je je… estava molt nerviosa i em vaig embolicar molt 🙂
    Jo encara no l’he escoltat, a veure si la pengen a Internet i la puc sentir. Moltes gràcies!

    Silvia i Carme, la coca de lllardons és un clàssic que té l’èxit assegurat, oi? I la versió amb la pasta de full és tan fàcil que no val la pena comprar-la a les pastisseries, je je je…

    Mercè, no sé d’on li ve aquest nom, ho haurem d’investigar… I t’asseguro que són els millors llardons que he tastat mai!

  19. Hola Gemma, té una pinta fantàstica aquesta coca. I si dius que és tan bona, l’haurem de fer i provar-la. Per Sant Joan he fet la teva amb pasta de full, no té desperdici tampoc. I l’he farcit de crema, boníssima!
    Petons.
    Belén.

  20. Queti, a mi els llardons tot sols tampoc m’agraden gaire, però t’asseguro que dins la coca queden BONÍSSIMS!

    Dolça, segurament deuen ser llardons molt semblants, els deuen fer a tota la zona del prepirineu oriental. Són bons, oi? 🙂

    Eva i Sandra, jo tampoc els coneixia, els he descobert arran de l’article a la revista CUINA. Ja veig que la venda de llardons d’Olot augmentarà, je je je…

    Anna, força gent m’ha dit que els coneixia precisament pels mercats medievals, on vénen parades de la zona d’Olot i comarca!

    Gemma i Ingrid, la coca de llardons és de les meves preferides 😉

    Erika, por san Juan es más típica la de brioche, pero tambien comemos la de llardons. En casa hacemos una de cada, así hay para todos los gustos, je je je…

    Mglòria, va quedar boníssima!

    El taller de cuina, coeneixeu en Pep? Quina casualitat! Imagino que a Olot es deu conèixer tothom 😉
    Ara que ja he acabat el curs no crec que torni a veure el Pep, però el proper cop que coincidim li donaré records del Jordi 😉

    La cuina de l’Eri, encara que quedi lluny, val la pena fer el viatge a Olot per comprar llardons, je je je… o almenys pensar-hi si hi vas a prop 😉

    Isabel, sí, si en dius llardons de la mocada t’entendran perfectament! Ja veuràs com us agradaran 😉

    Anna i Núria, doncs a casa és la que ens agrada més… més que la de brioix i tot!

    Teresa, en això coincidim, a casa també és la que agrada més! I si ja coneixes aquests llardons, no cal dir res més 😉

  21. Alba, sí, queviures brossa és la parada del mercat on compro els fruits secs! I tenen un mató boníssim! Ja veuràs com si els preguntes receptes de postres te les donaran encantades, són molt simpàtiques 😉

    Pol, del bocuse no, però de bubo sí, je je je…

    Mònica i Judith, aquesta convocatòria de Memòries d’una cuinera ha tingut un èxit espectacular! Aquests dies tots els blogs van plens de coques je je je… Felicitats per l’èxit!

    Eva, a mi també em va agradar molt. La d’anís també ha de ser boníssima, oi? 😉

    Bet, benvinguda a la blogosfera, estic molt contenta que t’hagis animat a obrir un blog! Ara serà molt més fàcil seguir les teves receptes, je je je…

    Alfons, us asseguro que amb aquests llardons la coca és INSUPERABLE! 🙂

    Belen, llardons i crema alhora???? uau, després d’un tall així has d’anar directe al gimnàs a cremar calories, je je ej…

  22. Ja! Això si que m’agrada! Per anar a l’Empordà, nosaltres anem per Bracons, i el túnel acaba aprop d’Olot. Hi passem sovint, així que els llardons, fixe que els compro (i altres coses que aconsellen les amigues blocaires que coneixen l’establiment)! Als nens els agraden amb delit, tant els llardons sols, com la coca. La teva fa una pinta excel·lent,i realment amb llardons bons no té res a veure! Gràcies Gemma per compartir-ho amb nosaltres!! Petonets.

  23. Què bé poder disfrutar de les coses bones de cada zona. Jo mai he provat la coca de llardons, en vaig menjar un temps però mai en coca. Segur que et va quedar tan bona que no en debia sobrar 🙂

  24. Ja li tinc ganes a esta coca.Volia fer-la per a Sant Joan el sant del meu fill,però em va demanar que li fera la tradicional de crema…Ja veurem quan cau esta.
    La teua està per a no deixar ni una molleta!
    Besets

Respon a CRISTINAT Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *