Fi de l’stage a Bubò

Data
1 d'agost de 2011
Creat per

Aquest juliol m’ha passat volant, dissabte vaig acabar l’stage a Bubò! Sembla que fos ahir que m’acomiadava de vosaltres i ja ha passat tot un mes…

És difícil expressar amb paraules què ha significat aquest stage. Tinc tantes experiències per explicar que no sé per on començar… podria escriure 10 posts seguits. Això sí, és obligat començar donant les gràcies a Bubò, al Carles Mampel i a tot el personal de l’obrador per haver-me donat aquesta oportunitat d’aprendre al seu costat. Recordaré aquest mes de juliol tota la meva vida!

Ja m’esperava al·lucinar amb les quantitats i proporcions de les receptes, però la realitat ho ha superat de llarg: la recepta de l’almívar de cacau pel pa de pessic de la Sacher era de 20kg i la crema anglesa base per fer un cremós de xocolata era de 18kg! Us podeu imaginar aquestes quantitats? M’ha costat tot el mes aprendre a triar bé el recipient on pesar els ingredients, sempre massa petit!

També m’esperava treballar amb màquines més grans i més industrials, però altre cop la realitat ho ha superat: el forn era tan gran que hi podia entrar a dins a peu dret, amb capacitat per tot un carro de 40 plaques de forn industrial; el congelador eren dues habitacions contigües tan grans com el menjador de casa meva; la pasteuritzadora tenia una capacitat de 15 litres i el molí per fer el praliné de 10kg! El pitjor moment del dia era entrar al congelador a -30ºC a buscar alguna cosa, tenint en compte que com més temps perdia en trobar-ho més congelada quedava.

També imaginava que l’horari i el ritme de treball serien molt durs, però altre cop la meva imaginació va fer curt. Llevar-se a les 4:30h quan encara és fosc i treballar 9 hores seguides només parant 20 minuts és esgotador. La sensació era de que el temps passava volant! Arribar a casa cansada, amb poc temps lliure per fer altres coses i sabent que a les 9 ja m’havia de ficar al llit també ha estat complicat.

Una de les coses que m’ha costat més és trobar l’equilibri just entre la rapidesa a l’hora de treballar i la qualitat del resultat. El nivell d’exigència era altíssim, tot havia de sortir perfecte cap a les diverses botigues, i assolir aquest nivell sota la pressió d’un horari de lliurament era estressant. Patir per no rebre cap crítica però fent les coses a bon ritme era el què em feia estar més alerta.

Evidentment, he fet unes quantes cagades, algunes més grosses que altres… Per exemple, vaig pesar malament els ingedients d’una recepta o se’m va cremar una xocolata que estava fonent al microones 🙁 Per sort, després de la bronca inicial sempre em donaven una nova oportunitat i seguien confiant en mi. Han tingut molta paciència 🙂

Estic molt contenta perquè des del primer dia em van fer treballar de pastissera, manipulant tots els estris i participant en totes les elaboracions. No m’he dedicat a escombrar o empaquetar bombons, cosa que em feia patir una mica abans de començar.

Com a conclusió, el balanç que en faig és molt positiu: tot i ser molt dur, he après moltíssim. Realitzar un stage com aquest és imprescindible per obtenir una formació completa com a pastissera. Ja estic rumiant on fer l’stage l’any que ve, je je je…


I per fi ha arriba el moment de les desitjades vacances… Enguany les gaudiré més que mai, després d’haver pencat tant a Bubò 🙂

Com molts ja sabeu, les meves vacances sempre tenen destins de muntanya, je je je… Aquest cop repetim a Benasque i després anem a Arco, a tocar de les Dolomites de Brenta i el llac de Garda, a escalar i pujar muntanyes. Ens veiem a la tornada, bones vancances a tothom!

Comparteix

51 comentaris a “Fi de l’stage a Bubò”

 1. CUanto me alegro Gemma,te feliicto!
  Sólo leyéndote me da vértigo,no me imagino trabajando con esas cantidades,recipientes,hornos y al lado de esos profesionales.Sin dudas una gran experiencia,que después de tus vaccaiones nos harás disfrutar.
  Merecidas vacaciones!

  HAsta la vuelta.

  Besos

 2. Gemma, si ja ens deixaves de pasta de moniato en veure les teues preparacions, després de Bubò ni m’ho imagine. Et felicite per haver pogut aguantar aquest ritme i haver aprofitat una experiència tan enriquidora (i dura; no em veig gitant-me a les nou al juliol, amb la llum del dia entrant per la finestra). Et desitge unes boníssimes vacances per la muntanya, i que en tornes carregadeta d’energia i posts. Una besada, maca!

 3. Segur que t’ho has passat super!!! tocant i remenant xocolates!!! i llepant de tant en tant!!! Ara a cansar-te d’una altra manera… pujant i baixant!!! que passeu unes bones vacances!!! petó

 4. Osres quina experiència més xula que has viscut. Deus haver après moltíssim, i el millor de tot és acabar cansat després de fer una feina que t’entusiasma, oi?
  Disfruta molt d’aquestes vacances ben verdes, Benasque…. quina enveja noia! 😉 Petonssss

 5. Amb les teves paraules transmets realment l’entusiasme per l’experiència que has viscut, sens dubte ben enriquidora. I no saps com em reconforta saber que se’t va cremar la xocolata quan la fonies al microones!!!!. No és que m’alegri que t’hagi passat, ni moooolt menys, és que a mi m’ha passat més una vegada i em fa molta ràbia!. Jo ja no ho faig mai, tinc un cassó de doble fons, que va fantàstic!. Bones vacances i fins la tornada!

 6. Gemma quina enveja (sana, però enveja, què carai!jeje) que et tinc! Segur que ha estat una experiència fantàstica i tot i les cagades que dius que has comès i que són més que normals, estic segura que ho has fet moooolt bé. Ara a gaudir de les vacances i a la tornada a posar en pràctica tot el que has après!! 🙂
  Mlt bones vacances!!
  petonets!!

 7. Gemma, quina enveja!!!! Bubo es d’aquelles pastisseries que hi puc estar una bona estona mirant i mirant. Pensar que tú saps fer totes aquelles coses… es fantástic.
  Bones vacances, jo vaig uns dies al Pallars, pero no a escalar, sino a descansar, jaja
  Fins aviat.
  Petonets.

 8. Quina super experiència Gemma!! meravellosa! sen dubte, com dius, inovidable!! quina enveja que em fas! encara que hagi estat dur, el resultat i la satisfacció personal segur que és la millor recompensa!! enhorabona!
  Que passis une vacances genials que te les meriexes i tant!!!
  Molts petonetss

 9. Gemma!! has hagut d’aprendre tantes i tantes coses interesants!! que bé! me n’alegro molt per tu!! i per nosaltres…ja ens ensenyaràs!!!Primer dir-te que les vacances que he tingut han estat 3 mesos de paro, com molts altres, i avui he tornat a treballar a la mateixa empresa on era, per cobrir les suplencies un parell de mesos, així que ja veus, jo de vacances poques però sempre va bé treballar..!! Aixi que res, desitjar-te unes molt bones vacances i a tornar recoperada plena d’energia !! un petó ben gran!

 10. Gemma, felicitats per l’experiència viscuda. A part de tu, nosaltres també gaudirem quan podrem veure les teves creacions… ja en tinc ganes, però ara a descansar i passar-ho bé en les teves vacances, t’ho mereixes.
  Petons i fins aviat

 11. Gemma, mentres ho explicaves amb aquest entusiasme m’he sentit dins de l’obrador! Tu has tingut molta sort podent participar en aquest stage però ells segur que també han après coses de tu! (la meva mare sempre diu que aprèn coses noves dels seus alumnes de 10 anys…) Jo sempre he somiat treballar en alguna cosa de cuina i em pregunto… què hi faig estudiant arquitectura? però en el fons s’assemblen una mica i tot 😉 Passa molt bones vacances a Benasque (jo estic per a prop!!) i a la tornada ens ensenyes coses que hagis après eh! petonets!

 12. Gemma com m’ha agradat llegir la teva experiència!
  Segur què has après un munt de coses, i viscut coses molt bones, malgrat les cagadetes 😉
  Ja m’explicaràs millor això de l’stage!
  ara a gaudir molt de les vacances.
  petons bonica!

 13. Carai si que t’han fet treballar, però pel que dius, deu a ver valgut molt la pena!
  Ja tinc ganes de veure les teves novetats 😉
  Que tinguis unes bones vacances relaxants.

 14. Això sí que és una proba de foc, o una proba amb TOTS els ets i uts!, horaris, estris gegantins, temperatures, terminis… tan dur com real,no?…segur que l’experiència ha valgut la pena i que com ja t’han dit més amunt també ha estat gratificant per Bubó, tenir treballadors com tú és d’agraïr. BONES VACANCES GEMMA!

 15. Que xuluuuuuuuuuuuuu!!!! De ben segur ha estat una experiencia única i inoblidable!!!! I ara a gaudir de les merescudes vacances! Disfruteu molt!
  Petunets,
  Eva.

 16. Gemma, que bé m’ho he passat llegint la teva experiència! I malgrat els errors (que són normals) segur que ho vas fer super bé i van quedar mooolt contents amb tu!! 😉
  Que tingueu unes bones vacances! Petons!

 17. En llegir-te es contagia aquest entusiasme que no fa dubtar ni un moment que has gaudit molt, que has après molt i que ha estat una gran experiència. Contínua explicant-nos anècdotes (i receptes)!!, Bones vacances!!!!

 18. Gemma ha estat un privilegi poder fer l’stage al lloc on desitjaves i ho has sabut viure amb tota la intensitat. Una experiència per recordar sempre, tant els bons moments ,com algun que hauries volgut fondre’t , tots formen part del dia a dia.
  Molt bones vacances i a pair tot el que has sentit.
  anna

 19. Quina enveja! Tot i que ha estat dur, segur que t’ha agradat moltíssim, eh?
  Ara toca descansar a Benasc (jo tinc pendent també d¡anar-hi!). Gaudeix de l’aire pur, de la muntanya i de la tranquil·litat.

  Una besada!

 20. Hola Gemma me ha gustado tu cronica de tu experiencia en el stage en Bobo y te entiende perfectamente porque yo tambien pase uno de un mes en otra pasteleria y es tal como dices tu y me acuerdo cuando en invierno entrabas en el congelador y a lo mejor tardabas 3 minutos en buscar algo y casi te congelas.Me alegro que tengas ganas de volver.BOnas vacances a la muntanya dos sitios preciosos que me encantan los dos,disfruta mucho y nos vemos en septiembre
  peto
  miquel

 21. Starbase, espero que sí, jo almenys m’hi vaig esforçar tant com vaig poder. I l’últim dia em van dir que podia tornar-hi quan volgués, je je je…

  Silvia, vèrtic és una bona paraula per descriure què siginfica treballar amb unes quantitats i unes màquines tan grans!

  Queti, ficar-me al llit a les 9 del vespre ha estat dur, però al final m’hi he acostumat. I com que estava tan cansada, m’adormia al moment. Ara ja sóc a Benasque, descansant i refent-me mentre escalo muntanyes 😉

  Sandra, he explicat poques coses, però és que si ho vull explicar tot seria un post llarguíssim! La veritat és que ha estat una experiència extraordinaria.

  Teresa, alguns retalls de pastissos que sobraven han anat a parar a la meva panxa, je je je… I és que bé havia de fer el control de qualitat, oi? 😉

  Gemma, gràcies i igualment!

  Helena, ha sigut bastant dur, els primers dies em pensava que no aguantaria fins el final… Però l’esforç ha valgut la pena i he après moltíssim.

  Glòria, el microones m’agrada perquè pots controlar la xocolata mentre et dediques a fer altres coses. Clar que en aquell moment feia tres coses alhora i la xocolata blanca es crema tan ràpid… 🙁
  A més, era un moment de molta feina i la necessitàvem amb urgència, de manera que els vaig fer anar molt malament. Em va caure una bronca grossa, però al cap d’una estona ja no se’n recordaven, és la sort de tenir tanta feina per fer 🙂
  Per cert, com és aquesta cassola de doble fons? Va al bany Maria?

  Gemma, moltes gràcies, necessito les vacances 🙂

  Alba, he fet unes quantes cagades més de les que explico… I sobretot, em trobava molt lenta treballant, comparada amb el ritme de la resta de companys. Sort que mica en mica he anat aprenent trucos per fer les coses més ràpid.

  Gemma, Bubo és una gran pastisseria, tot fa molt de goig. De tots els pastissos, el cruixent d’avellanes per mi és un dels millors! És per tastar-los tots, cada dia un de diferent. Que vagi molt bé pel Pallars, és una comarca preciosa.

 22. Ingrid, Ha estat una experiència molt enriquidora, però a més, he guanyat una pila d’amics. Tots els companys de feina eren unes grans persones i al final em va saber greu acomiadar-me d’ells. Ja els he promès una visita el setembre!

  Roser, m’alegro moltíssim que tornis a tenir feina, encara que sigui per una suplència… Tinc forces amics que estan com tu, són uns temps difícils. Ànims que segur que tot sortirà bé!

  Marta, sóc que jo sóc de llevar-me d’hora i no em fa mandra matinar, perquè si no hauria estat un suplici! Llevar-se quan encara és negra nit és molt dur 🙁

  Silvia, necessito molt les vacances, descansar i sortir a escalar muntanyes!

  Carme, he après moltíssim i espero poder aprofitar algunes coses a nivell casolà… Tot i que a vegades es fa difícil, no m’agrada escriure receptes al blog gaire complicades i que no pugui aprofitar ningú 😉

  CristinaT, jo també us he trobat molt a faltar! Em va saber molt greu perdre’m el taller de tapes amb el David Lienas… M’hauria agradat molt acomiadar-me de tota la colla. I ja veus, ara que tu vas a Sabadell jo me’n vaig a Beasque, je je je… Però el setembre tenim un cafè pendent, eh? 😉

  Bet, la cuina i l’arquitectura s’assemblen???? En què? No ho hauria dit mai! Ets a prop de Benasque? El Pirineu és un dels millors destins per passar les vacances, oi? Fresquets i amb uns paisatges preciosos… Que ho gaudeixis moltíssim!

  Anna, el balanç de tot plegat no podia ser més positiu! I ara que ja he descansat, ja estic començant a pensar on anar a fer un stage el juliol que ve, je je je…

  Sion, a veure si puc aprofitar alguna cosa pel blog… Tot i que algunes receptes són força complicades, segur que alguna cosa caurà 🙂 Que tingueu també unes bones vacances, ens veiem el setembre!

  Cris, he pencat de valent! Relament necessito unes vacances relaxants 😉

  Anna, estic segur que després d’aquest stage gaudiré de les vacances com mai! Apreciaré cada moment de descans molt millor que abans, je je je…

 23. Nos alegramos de que aunque haya sido duro el stage, el resumen final haya sido muy positivo. Y además estamos seguros de que todos disfrutaremos de todo lo que has aprendido en este mes.

  Y por supuesto nos alegramso muchísimo de que disfrutes de tus vacaciones el el Pirineo, en un valle tan bonito, y luego en Dolomitas… ¡que suerte!

  Besotes y a disfutaaaaaaaaar

  Ana y Víctor

 24. Mercè, ha estat una prova de foc totalment autèntica! És el complement ideal després d’ahever fet el curs de pastisseria a Bellart, les pràctiques perfectes per aprendre com és una pastisseria real i autèntica.

  Eva, és una experiència que no oblidaré mai, seguríssim! QUe passeu també unes bones vacances, un petó al Jan de part meva 😉

  Marisabel, han estat unes vacances de pencar de valent 🙂 Sort que ara tinc una segona part més tranquil·la 😉

  Martí, el de plàtan-passió també és un dels meus preferits 😉
  Que tinguis molta sort amb l’stage a Ca l’Ignasi, és un gran restaurant. A casa el coneixem molt bé perquè tenim una masia al costat de Cantonigròs 😉
  Ja explicaràs la teva experiència!

  Manel, t’encantaria fer un stage semblant a un restaurant, n’estic ben segura. Ja saps, sempre pots dedicar-hi el teu mes de vacances… qui sap? 🙂

  Irene, al principi em pensava que no sobreviuria, je je je… Els tres primers dies vaig arribar a casa tan cansada que vaig patir per si podria arribar a final de mes 🙂

  Mercè, tu també hauries de fer un stage com aquest, no t’ho has plantejat? Segur que t’encantaria! Faràs vacances?

  Manduca, ja veus que ha estat un mes ple d’aventures i anècdotes, je je je… He après moltíssim, a veure si puc aprofitar alguna cosa pel blog 😉

  Anna, he tingut una sort enorme de poder fer l’stage a una pastisseria tan reconeguda com Bubo. I és veritat que alguns moments m’hauria agradat fondre’m… Sort que amb el temps només recordaré els bons moments 🙂

  Maia, que passis tu també unes bones vacances. Ens les mereixem!

  Xavier, vindràs a Benasc aquest estiu? A veure si coincidim, je je je…
  Necessito fer vacances i que em toqui l’aire, després de passar tantes hores tancada dins l’obrador 😉

  Miquel, no sabia que haguessis treballat en un obrador professional, ho portaves molt amagat! El tema del congelador era terrible, era la part que odiava més… sobretot quan et tocava entrar a dins a primera hora, amb el fred i la son… terrible!
  Sort que a Benasque em recuperaré amb uns bons banys de sol 🙂 Bones vacances i fins el setembre!

 25. Gemma: ens encantarà quant ens vagis aportant la teva experiència a Bubó en el Blog.
  Tots en sortirem benficiats!
  Una pregunta: en el Mouse de Profiteroles amb xocolata que per cert ja l’he fet i m’ha quedat molt be ( té molt èxit i no és molt laboriós) hi ha una cosa que vull millorar, l’he fet amb un motlle de 28 cm. i quant poso les profiteroles, no hem queda pla per sobre, les profiteroles fan muntanya, hi hauria de posar més natilles oi?

 26. Ana y Victor, por fin estoy disfrutando de unas buenas vacaciones en Benasque 🙂
  Escalando y subiendo montañas, que después de un stage tan duro necesito un poquito de sol y aire fresco. Un abrazo a los dos.

  Ma Jose, aquest any em mereixo les vacances més que mai, je je je… que passis tu també un bon estiu!

  Roser, sí, la solució és ben fàcil: augmenta la proporció de mousse, així t’arribarà a cobrir totes les profiteroles. Jo crec que vaig fer servir un motlle de 23cm. Oi que queda bo? I més fàcil impossible 😉

 27. Mare meva!!!! quina feinada i quina implicació!
  Una vegada més et felicito!!!!
  Ara sí, a gaudir de les merescudes vacances i a pair tot el que has après (que no és poc!)!

 28. Jo també et felicito! Per cert, a tots els llaminers, vull compartir un blog que he descobert sobre troballes dolces (pastisseries, llocs per berenar, etc) de Barcelona i de Catalunya: troballesdolces.blogspot.com DELICIÓS!!

 29. Anna, estic passant unes vacances fantàstiques, després de la feinada a Buboles estic apreciant més que mai 🙂

  Laia, quant temps sense saber res de tu! M’alegro molt de que tornis a escriure receptes al blog, que faig algunes receptes teves vegeterianes boníssimes. El tofu fumat amb fonoll el faig molt sovint 😉

  Glutoniana, espero poder treure molt profit del què he après a Bubo, tot i que a nivell casolà no sé si podré fer res… Però alguna cosa farem, je je je…

  Anna, benvinguda al blog! I gràcies per la recomanació, sempre va bé descobrir nous llocs on anar a berenar 😉

 30. Bones i merescudes vacances Gemma. Sisplau, quan tornis no pugis massa el llisto de les teves receptes. Despres de la gran esperiencia si ens ho posses mes dificil o si ens inclous ingredients i/o procediments “extranys” no et podrem seguir molts de nosaltres que no som “professionals” com ara tu.

 31. Gemma, perdona que no t’havia contestat! estava unes quantes valls més cap a l’esquerra, al Valle de Tena! preciós també! estic d’acord amb tu, els Pirineus són un dels millors destins per anar de vacances!! 😀 la cuina i l’arquitectura… sí que s’assemblen sí! enlloc de fer una llarga explicació aquí, què et sembla si en faig una entrada al meu blog? tinc curiositat per saber què en pensarà la resta de la gent 😉 una abraçada guapa i que acabis de gaudir les merescudes vacances!

 32. Veig que ha estat genial aquesta experiencia! i la veritat es que val molt la pena, perque d’aquesta forma aprens molt. Jo els pocs coneixements que vaig aprendre quant treballava a la pastisseria mentres estudiaba m’han anat molt bé. I son coneixements que no s’obliden!
  Bones vacances!!
  Petonets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *