Mojito de Cava, 5 anys de la Cuina de Casa

Data
2 de setembre de 2011
Creat per

Avui fa 5 anys que va néixer La Cuina de Casa i, com que sóc de les que penso que els aniversaris s’han de celebrar, no volia deixar passar aquesta oportunitat. I quina millor manera per celebrar-ho que brindant amb un bon còctel de cava?

L’any passat ja vaig preparar una beguda semblant i, buscant una recepta pel còctel d’enguany, en vaig escoltar un que m’ha vingut com l’anell al dit: segurament la majoria ja sabeu que la Mireia Carbó, la cuinera més mediàtica i richarachera que conec, ha començat un programa de ràdio a COMRàdio. Cada dia de dilluns a divendres de 12h a 13h la podeu escoltar parlant de cuina, explicant receptes, parlant amb convidats i atenent les trucades dels oients, amb la salsa i bon humor habituals en ella. Som molts els que ho hem celebrat amb molta satisfacció, segurament era el programa de ràdio més esperat del moment!

I aquelles casualitats de la vida, el dimarts el convidat al programa va ser el barman de Bar S7T Barcelona, en Carles Bonnin, que va explicar com fer un mojito de cava. Fantàstic, ja tenia la recepta per celebrar l’aniversari del blog!

Us aconsello que escolteu la recepta explicada pel mateix Carles, detalla alguns trucs importants a l’hora de picar el gel o potenciar l’aroma de la menta que són molt interessants. Podeu trobar el fragment de la recepta clicant a la imatge de sota:

Aquí teniu la recepta:

Posem en ordre els següents ingredients en una copa de còctel: 2 cullerades petites de sucre morè, unes gotes de suc de llima, unes fulles de menta fresca, 4 grans de raïm punxats amb un escuradents, gel picat i 5cl de rom Havana 3 anys. Remenar amb una cullereta i acabar d’omplir la copa amb cava brut. I ja ho tenim!

PD: per cert, la Mireia va explicar que la setmana vinent reprèn les classes al Caprabo! Ole!!!! Fantàstic!!! Fenomenal!!! Torno a demanar que ens reservin lloc per la colla de blocaires, oi????

Comparteix

69 comentaris a “Mojito de Cava, 5 anys de la Cuina de Casa”

 1. Quina beguda més fantàstica per a celebrar l’aniversari, moltes felicitats. Jo també sóc de les que celebra el programa de ràdio, se’m gira feina ja que com que s’han acabat les vacances em toca buscar una estona cada dia al vespre per escoltar-lo.
  Jo no puc assistir a les classes de la Mireia, no sabeu l’enveja que em feu, no deixeu de penjar les receptes ,eH!!
  Una abraçada

 2. Felicitats!!!!!! el teu blog va ser un dels primers que vaig conèixer, el teu i La maleta de Boston. Un coctel boníssim, el vaig escoltar a la radio i vaig pensar en fer-lo.
  I tant que volem tornar a les classes!
  Petonets

 3. Mltes felicitats Gemma!! 5 anys, ets la blocaire gastronòmica mé santiga que coneixo i de les que vag començar a seguir primer. Tens un receptari taaan ampli que sempre que vull fer algo em passo per ell i de moment mai m’ha defraudat. El primer que vaig provar, recordo que va ser el flam de ferrero rocher i va triomfar tant! Enhorabona pel fantàstic bloc que tens! Esperem que duri moolts anys més!

  Molts petonets!

 4. moltíssimes felicitats per aquests 5 anys!!!
  bridem amb aquest mojito de cava!!!!
  què bé que la Mireia torni a fer els tallers al caprabo, quines ganes de tornar-hi! es troben a faltar!
  pt!!!

 5. Moltes Felicitats, moltes felicitats, et demano Gemmaaaa… més receptes jaaaa…
  Quan de temps jo encara visito el teu antic blog; el guardo com a record ja que a través d’ ell et seguia en silenci.

 6. Moltíssimes felicitats Gemma!! el teu blog va ser un dels primers de referència per mi, tot i que fins molt més tard no em vaig atrevir a comentar! tens molta traça a fer postres i ho expliques amb una senzillesa que fa que la gent s’atreveixi a fer-los! la feina ben feta sempre té recompensa 😉 El meu blog no té ni 5 mesos jeje! però de totes maneres aquest cop potser m’apuntaré a algun curset d’aquests de cuina, a veure si no em coincideixen amb examens ni entregues de projectes… una abraçada!!!

 7. Tiriti, és que ja tenim una edat, je je je… en qüestió de blogs, podem dir que som molt vells 🙂

  Ester, jo me’l poso a l’ipod i l’escolto quan em va bé: pel carrer, al gimnàs, quan vaig a córrer… Llàstima que en directe estem a la feina, és una hora complicada.

  Marylou, és veritat, la Tere també va començar fa molt temps, je je je… A veure si ens retrobem tots plegats a la classe de la Mireia 😉

  Ribereña, el cava dóna un toc elegant i de festa a un mojito normal, que per brindar el cava és el milor que hi ha!

  Gemma, no sabies això de la Mireia??? Doncs m’alegro d’haver-ho posat, que el programa val molt la pena 😉

  Alba, el flam de Ferrero és de vici total!!! De les millors receptes que he provat i de les que m’agraden a mi: fàcils i amb un resultat espectacular. Quan algú em demana una recepta fàcil de xocolata sempre explico aquesta 😉

  Ara i Anna, moltes gràcies, espero seguir escrivint el blog durant força més temps, je je je…

  Eva, jo també tinc ganes de tornar a les classes de la Mireia, que aquest any l’hem trobat molt a faltar, oi?

  Sara Maria, moltes gràcies! Ja avisaré quan em guardin places per una classe de la Mireia 😉

  CristinaT, ui quins records, el blog antic… Ara ja no hi vaig mai, com que vam copiar totes les receptes aquí… Fa temps que no entro a l’editor de blogger, je je je…

  Ivana, Judith i Sandra, moltes gràcies! Aquest mojito de cava és ideal per brindar i celebrar com es mereix una gran ocasió.

  Glutionana, nosaltres des de Sabadell també ens queixem que totes aquestes activitats només es fan a Barcelona i és una pena. Estic segura que si es fessin a Tarragona també omplirien la classe, oi? Però ja se sap que Barcelona és Barcelona 🙁

  Sefa, a tu sempre et tinc apuntada a la llista, je je je… genial!

  Dulceshoras i Sonia, moltes gràcies! Brindar amb cava sempre fa més festa, oi? I Sónia, a veure si algun dia et pots escapar i venir a una de les classes 😉

  Mònica i Dolça, gràcies! El temps passa volant, oi? Ja han passat 5 anys… i sense adonar-nos en passaran 5 més!

  Helena, si t’agrada el mojito has de provar aquest. El cava queda fantàstic i el raïm també! I encara van donar més idees per canviar la fruita de dins 😉

  Núria i Helena, moltes gràcies! Helena, els blogs del 2007 també comencen a ser vellets, ja oi? 🙂

  Bet, t’agafo la paraula! A veure si és veritat que t’apuntes algun dia i així ens coneixem en directe 🙂 Les meves receptes preferides són les fàcils i resultones, je je je…

  Quima, al teu fill li encantarà! Una variant ideal per a un dia de festa, que el toc del cava queda molt més elegant 😉

 8. Hola Gemma!
  Moltíssimes felicitats pels 5 anys de blog!!! Tot i que es el primer cop que et comento, sóc una fidel seguidora del teu blog. Cada setmana espero les teves receptes i n’he fet moltíssimes i totes amb éxit. Gràcies per compartir-les i felicitats pel teu més que fantàstic blog!!!

 9. Moltes Felicitats Gemma!!! I moltes gràcies per continuar oferint-nos les teves receptes, els teus trucs i les teves experiències a la cuina. Sempre és un plaer llegir-te. I per molts anys més!!!!

 10. Moltes felicitats Gemma y para muchoas años mas,eres desde que lo ve en el 2008 mi blog de referencia para el dulce,probare este mojito de cava a tu salud.Y me has alegrado el dia con las clases de Mireia al caprabo pide clases ya.Y intentare escucharla en la radio.Gracias por compartirlo.
  Fins dema a la fira
  peto
  miquel

 11. Moltes felicitats Gemma per aquests 5 anys de blog, esperem que en vinguin molts mes que te anirem seguint.
  Amb el que ens agraden el mojitos, aquest de cava no tardarem a provar-lo.
  Petons

 12. per molts anys, veterana!!!
  en aquests anys has estat de les més actives i constants (excepte aquests últims mesos per raons més que justificades:-)), i estic segur que seguiràs sent un referent molts anys més.
  un petó!

 13. El mojito és el meu coctel preferit a l’estiu!! amb cava no l’he provat mai però segur que ha de ser deliciós!! m’ho apuntooo!!! I per cert , per moooolts anyssss!! petons guapa

 14. Moltes felicitats per l’aniversari del blog!! cinc anys es molt!! ja ets de les veteranes! i cada dia ens segueix encantant el blog!
  M’ha encantat la noticia que la mireia ja comença altre cop amb les classes al Caprabo! genial! tinc ganes de tornar a anar a una altre classe.
  Petonets!

 15. Felicitats pels 5 anys!!! Gemma, el teu blog va ser el primer que vaig llegir quan encara no sabia ni que era un blog. He fet moltes de les teves receptes, avui mateix he fet el flam pastisser (que bo!!!). Espero seguir-ne fent moltes més 😉
  Txin, txin… brindem amb aquest deliciós mojito.
  Petons

 16. Per molts anys Gemma, 5 anys mantenint un nivell altíssim de bones postres!! Que bé que la Mireia ja torni a fer les classes del Caprabo. I tan que has de reservar dia per els bolcaires!!! Una abraçada

 17. Hola Gemma guapa!
  Ja estem novament en marxa i amb ganes de posar-nos al dia amb les receptes.
  Felicitats per estos 5 anys tan fantàstics,i que siguen molts mas.
  Brindem amb tu.
  Nosaltres també hem complit 3 anys este mes,però com estàvem de vacacions no he posat cap entrada.A l’any que ve.
  Besets

 18. Hola Gemma! primer de tot… Felicitats… 5 anys ja…, mare meva!!! com passa el temps… Enhorabona! En segon lloc…., m’he perdut moltes coses mentres era fora… Quina enveja això de la pastisseria bubó. T’ha costat molta feina, això no ho nego, però l’experiencia… Ara a veure tot el que has arpès i ens ensenyes a nosaltres!!! i les vacances, molt maques, a la muntanya… Sembla que es quan millor s’està, no? tothom cap a la platja i la muntanya sense ningú… jejejejeje Vinga maca, ens veiem y sobre tot, felicitats!!!!
  petons,
  maria jose

 19. AniversariFeliç Gemma! Quin llarg camí, oi? I mira fins on has arribat! Si es que no m’extranya. El teu blog es de visita obligada. Crec que és el resultat d’una feina MOLT ben feta, i ara només fas que recollir els fruits, així que per molts més anys.
  Per cert, que bo que coincidíssis amb el Carles. Quan tenia el bar a Cadaqués hi anàvem sovint. Els seus còctels eren espectaculars.
  Un petó ben fort!!!

 20. Moltíssimes felicitats!. Fa cinc anys no coneixia el teu bloc però quan el vaig descobrir, es va convertir en un bloc de referència!!!!. I el que és millor, que en aquest temps ens hem pogut conèixer personalment i compartir moltes estones, que espero que seran moltes més.

  i tant que volem que demanis lloc a les classes de la Mireia!. Ja la trobàvem a faltar!.

 21. 5 anys ja??? que fort Gemma!!! Mooooooltíssimes felicitats guapa!! La veritat és que el teu blog i tu ets la causant de que molt de nosaltres en tinguem un…ets la Senyu!!! 🙂
  Petunets,
  Eva.

 22. Per molts anys, Gemma bonica! moltíssimes felicitats, 5 anys dedicats al bloc son molts anys, eh? 🙂

  Mira que em tempta moltíssim aquest mojito de cava, però jo soc de les que amb una tissana de fruites i cava ja ballo 🙂 tot i així ho provaré quan tingui convidats per que m’ha encantat la idea.

  Molts petons guapíssima, i enhorabona!

 23. MOLTÍSSIMES FELICITATS!, avui justament parlava amb el Massitet de com gràcies a tú em vaig introduïr al món dolç quan només havia fet el pastís de iogurt i el de formatge… Sempre seràs la meva “musa” dels dolços… A mi se’m compliquen les coses per anar a classes però ja pots demanar-li audiència a la Mireia que sempre val la pena!. Una abraçada bonica!

 24. Tot un referent Gemma,
  Moltes felicitats!!!
  Gràcies a persones com tu molts ens hem anat animant tenir un blog.
  Una recepta de la xarxa, no dels llibres, va ser la teva abans d’estar en aquest blog de la revista CUINA quan tenies l’altre blog
  Endevant… i per molts anys,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *