Pastís Arc de Sant Martí

Data
22 de setembre de 2011
Creat per

Diumenge passat vam celebrar l’aniversari de la meva fillola Olga, que ja ha fet 9 anys. Per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís tan acolorit amb forma d’Arc de Sant Martí:

M’agrada fer pastissos d’aniversari pensant en la persona homenatjada. Si és per un adult, utilitzo sabors com el cafè o un licor, i una decoració més elegant i sòbria. En canvi, si és per un nen, busco pastissos divertits amb temàtica infantil i sabors del seu gust. Per això, quan vaig veure el pastís que va fer l’Eva del Cullerot Festuc, de seguida vaig reservar la idea per l’aniversari de l’Olga. I crec que va ser tot un encert, em sembla que li va agradar molt! 😉

La recepta, però, és diferent al de l’Eva. En el meu cas, vaig adaptar la clàssica Mona de Pasqua de Sara fent el pa de pessic en un motlle de corona i aprofitant la crema de mantega per enganxar els lacasitos de colors. És un xic laboriós però molt fàcil de fer, només cal tenir temps per fer els diversos passos del pastís: el pa de pessic, la crema de mantega, el muntatge dels talls amb el farcit i, el més important, col·locar els lacasitos formant les línies de colors.

No us repeteixo la recepta, ja que la tinc escrita igual al post de la Mona. Simplement us deixo l’enllaç.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 600g de lacasitos de colors
• Els mateixos que per la Mona de Sara

Preparació:

Seguir els passos explicats a la recepta de la Mona, però utilitzant un motlle de corona enlloc del rodó normal.
Un cop estigui tot el pastís recobert de Sara, enganxar els lacasitos de colors.

Bon profit!

PD: No us perdeu quin regal van fer a l’Olga pel seu aniversari: una versió per nens del Minikit Sferificació del Ferran Adrià! Ja m’imagino l’Olga preparant un bany d’alginat per fer una esferificació inversa de mascarpone, je je je…

Comparteix

63 comentaris a “Pastís Arc de Sant Martí”

 1. Ohhhh!!!! Que bonic!!! Segur que l’Olga va estar super contenta amb el pastís de la padrina. Facil, vistós i molt original!!!
  Aquest kit d’esferificació li varen portar els Reis a l’Annie….. jejeje…….
  Petonets i felicitats a l’Olga!!!!

 2. Colooooors !!!! Jijiji Molt xulo el pastís amb lacasitos :O)
  El Kid d’Eurekakids l’havia vist amb el de perfuns i xocolata. Ummm… no vaig gosar comprar-lo. Ja et preguntaré si paga la pena Jijiji

 3. Ja m’imagino l’èxit del pastís, els hi agraden tant els lacasitos!
  M’encanta la mona de mantega així que ja li deixo els lacasitos als nens i jo em menjo la resta!;)
  Quin regal més sofisticat!!

 4. Gemma, no m’estranya que triomfés aquest pastís!! És molt bonic!
  Quan li vaig veure a l’Eva també vaig pensar que era una idea genial per regalar als menuts. 🙂
  I per molts anys a l’Olga!

 5. renoi, que contenta que devia estar l’Olga! i quina santa paciència a enganxar lacasitos, oi? ara, que entre l’exemple que li dones i els regals que rep, aquesta nena serà del gremi seguríssim!

 6. Quina xulada! Quan he llegit el títol em pensava que seria el típic de capes de pa de pessic de colors però com sempre, m’has sorprès. El trobo preciós però també mooolt laboriós. A mi em quedarien les línies tortes, jeje!
  Què xulo el regal de l’Olga, ara recordo la meva època dels nova (terranova, choconova…)!

  Petonets!

 7. Me imagino la sonrisa cuando vio tu regalo. Es tan linda, colorida y sencilla que mejor no podría estar. Me encantó, y es ideal par los chicos.
  Que idea genial la del set de cocina! Voy a ver si llega por acá.
  Cariños

 8. És genial aquest Arc de Sant Martí. Segur que a la Olga li va encantar. Agraden molt aquests pastissos als nens. Amb el teu permís me l’apunto per fer-li un dia als meus nens 😉
  Petons.
  Belén

 9. ualaaaaaaaaaa! el meu Boletet et diria: ooooooooooooooo ;). Quina sort que té l’Olga de tenir una padrina com tu! i quin regal més xulo!! jo també el vull pel meu aniversari!!!! petonets

 10. És que queda un pastís taaaan vistós pels peques de la casa!!! T’ha quedat molt bonic i amb la mona de mantega boníssim!!! Quina passada de regal!!!! Deuria estar super contenta…l’estrenarà amb tu? 🙂
  Petunets,
  Eva.

 11. Catieu, amb els lacasitos de colors que em van sobrar podrem fer la teva màquina de xiclets, je je je…

  Helena i Ester, ja veieu que no té cap complicació i és ideal per un aniversari infantil. Si el feu ja m’ho direu, eh?

  Starbase, no sé el preu del joc, però segur que ha de ser més barat… I quan l’estrenem ja comentaré què tal, a veure si faig un post amb el resultat, je je je…

  Gemma i Mima, doncs jo era la primera vegada que veia aquest kit… es nota que no em fixo gaire amb els regals infantils 🙂
  Crec que també tenen un Kit per fer cremes hidratans, a mi m’he n’han fet una molt bona que fa olor de gessamí 🙂

  Sion i Roser, m’alegro que us agradi! Ja explicaré què tal el kit, a veure si ens surten bé les esferificacions 🙂

  Sandra, de l’Eva sempre trec idees molt bones que em guardo per ocasions especials. Precisament, en tinc un de guardat seu que faré d’aquí molt poc 😉

  Ribereña i Laura, si amb 9 anys ja fa esferificacions, no sé què farà quan sigui gran, je je je…

  Mònica, jo vaig fer el mateix que tu, vaig separar els lacasitos i em vaig menjar el past´si. Però ja se sap que entre els nens els lacasitos tenen l’èxit assegurat 😉

 12. Sònia, moltes gràcies!

  Mercè, ja veus que el tenia guardat per a una ocasió ben especial, je je je… M’encanten aquestes idees tan divertides 🙂

  Manel, al principi anava molt a poc a poc, vigilant que les línies em quedessin rectes i sense fortats. Però amb la pràctica vaig acabar anant a tota pastilla, je je je… I l’Olga arribarà lluny, seguríssim!

  Miquel Àngel, sembla més laboriós del què és en realitat… És fàcil de fer, de veritat!

  Alba, ja sé quin pastís vols dir, un que es fa amb colorant, oi? Aquest el trobo molt més diveritit, alhora que molt bo! I és fàcil de fer, segur que les linies et quedarien rectes, només cal una mica de pràctica 🙂

  Erika, es cierto que sonrió al ver el pastel, no se esperaba nada tan colorido ni divertido, je je je… solo por ver su cara ya me compensó el trabajo 😉

  Belén, fes-lo que triomfaràs! Aquesta mena de pastissos m’encanten pels aniversaris infantils, millor que un Sacher o un altre pastís d’adults 😉

  Judith, crec que a tu ja t’ha passat l’edat, je je je… Però li pots fer al teu fill quan sigui una mica més gran i quedarà alucinat! 🙂

  Eva, ja et vaig dir que el faria!!!! A l’Olga li va encantar, moltes gràcies per la idea tan bona que em vas donar. I per cert, tinc reservat un altre pastís teu per a una ocasió especial que faré ben aviat, ja ho veuràs 😉

  M Àngels i Maria Dolores, per les filloles es fa el que calgui, je je je… El regal és molt original, a veure si surt alguna cosa comestible d’ell 🙂

 13. Ohhhhhhh!!!! És molt original!!!! M’encanta!!!!!
  Aviat tinc aniversaris de nebots i nebodes!!!!! Serà genial!!!!
  Moltes gràcies per la idea!!!!
  Petonets!!!!

 14. Jo tinc una cosa semblant però amb ceràmica… Aquest si que no me´l puc cruspir. Trobo que si t’ agraden les manualitats has de gaudir molt fent-lo. Ja m´imagino el crec dels Lacasitos amb el pa de pessic…..uau!

 15. Gemma! quin pastis mes bonic i amb la crema de la sara molt bo. ja m’has donat la idea per l’aniversari de la meva nena que li agrada molt els lacasitos. Es al desembre, però aquest pastís caurà de segur… petons maca i quin regal!!!! jejejejejejeje ja comença, ja… jajajajaja no em vull imaginar qué farà quan sigui mes gran…. mare meva el que ensenyen ja als mes petits… petons!!!

 16. Quin pastís tan original Gemma, ets na crack!, la teva neboda, tot i el kit, ha d’apendre molt de tú, després ja esferificarà i “deconstruirà” si vol… je,je, quin regal tan original i quin pastís tan especial…preciós!Una abraçada.

 17. Hola Gemma,
  Et volia reenviar un mail que potser t’interessa però no veig al blog web de contacte. Era sobre el “Primer concurs de receptes amb xocolata – Tímids Anònims” que fa el Museu de la Xocolata. Es tracta de fer una recepta de xocolata. Els premis són un viatge, lots de productes i cursos de pastisseria, tres d’ells impartits per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. He pensat que potser et pot interessar a tu a a alguna de les seguidores del blog. El link amb la informació és el següent: http://www.timidosanonimos.com/es/concurso/c2/.
  I també et volia passar un altre link interessant: http://www.lavanguardia.com/viajes/20110921/54219161764/los-destinos-mas-dulces.html#.Tnren1zGTiY.twitter.
  Una abraçada,
  Carol.

 18. Gemma, et superes cada dia! La teua neboda deu estar molt pagada de la tia tan artista que té. Preciós! No sé si a mi m’eixiria igual, però me l’apunte de totes maneres. I el kit de cuiner, també, que els de casa tenen el morro fi i mostren interés entre cassoles. Moltes gràcies!
  Besets

 19. El pastis genial. M’ apunto la idea perquè ja saps que tinc nens a casa i segur k caura en un o altre moment.

  El regal de l Olga alucinant

  I m he quedat en shock perque m’ he adonat de com passa el temps i me’n recordo de les primeres fotos al blog amb les nenes…i ja 9 anys. Deu ser tota una crack a la cuina, com la tieta

 20. Una passada de pastís! n’hi ha per posar-se feliç de cop, amb un pastís així el dia del teu aniversari! Ets igual de bona tieta que bona pastissera! i quin regal… aviam si encara us fareu la competència!

 21. Gemma de Navàs, els teus nebots fliparan, fes-lo i ja veuràs com triomfaràs i passaràs a ser la seva tieta preferida 😉

  Teresa i Isabel, ja tinc ganes que l’Olga estreni el regal per veure si funciona, je je je… ja us ho explicaré!

  CristinaT, amb la paciència i les mans que tens tu, et quedaria perfecte! Llàstima que el de ceràmica no el puguis menjar, je je je…

  Maria Jose, és el pastís ideal pels vicisosos dels lacasitos, je je je… estic segura que a la teva filla li encantarà, encara que falti molt pel desembre, guarda’l al a carpeta de pendents 😉

  Ana i Mercè, va quedar divertit, oi? I ara només falta estrenar aquest kit tan modern, je je je… A 9 anys i l’Olga ja farà esferificacions 🙂

  AnaBDN, tens raó, ara que ho dius a mi també em sona un pastís en forma de peix amb lacasitos… ja el buscaré per fer-lo en una altra ocasió 😉

  Marylou, moltes gràcies!

  Carol, ja m’he assabentat d’aquest concurs, sóc fan de la pàgina del Facebook del Museu de la Xocolata 😉 Però no sé… no he participat mai a un concurs de cuina, no sabria pas quin pastís fer! A veure si m’animo i m’atraveixo, que per tot hi ha una primera vegada 😉
  I els premis són xulos de veritat!

 22. Maria, ara que comença la tardor i marxen els colors, aquest pastís posa color a taula, oi?

  Queti, l’Olga no és gaire llaminera però en canvi, aquest pastís se’l va menjar encantada, crec que li vaig encertar el gust 😉
  Estic segura que a tu et quedarà molt bé, és molt més fàcil del que sembla. I el kit… ja veurem com surt!

  Laura, el temps passa volant! Crec que tinc al blog tots els pastissos que he fet pels aniversaris de les meves nebodes, i ara ja són uns quants, je je je… El primer crec que l’Olga tenia 4 anys 🙂

  Ivana, crec que encara no ha estrenat el regal, ja us explicaré l’aventura de com surt 🙂

  Ana, Glutoniana i Cris, moltes gràcies! Queda divertit i és ben fàcil de fer 🙂

  Nani, benvinguda a La cuina de casa! No coneixia el teu blog 😉 Moltes gràcies per la teva visita i pel teu comentari!

  Anna, quant temps sense passar per aquí… benvinguda de nou! Sí que el vaig haver de transportar, però va ser molt fàcil, és un pastís que s’aguanta molt bé 😉

  Pol, moltes gràcies! Ets un sol 🙂
  Competència??? No, al contrari, estic esperant que l’Olga m’avisi per estrenar juntes el regal 🙂

 23. Felicitats a l’Olga!!! el seu regal jo també el vull…
  El pastís arc de Sant Martí és preciós, segur que te’l copio, aviat venen aniversaris dels meus nebots i nebodes…
  Petons

 24. Felicidades a Olga por su cumpleaños, y por tener una madrina que la quiere tanto y la prepara maravillosas tartas como esta.

  Felicidades a tí, por tener esa estupenda sensibiliidad y hacer estas maravillas.

  Gracias por tu felicitación en nuestro cumpleblog.

  Besotes

  Ana y Víctor.

 25. Hola! Ahir em vaig decidir a fer dos pastissos del teu bloc, un de xocolata amb la recepta de la mona i el pastís de l’arc de sant martí. El primer ha quedat genial però amb el segon he tingut molts problemes a l’hora d’enganxar els lacasitos ja que la crema de sara no m’ha quedat com surt a la foto sinó més groga i més líquida (vaig fer les proporcions exactes). Ara el tinc al congelador per si pren una mica més i aconsegueixo que arribin a destí els lacasitos enganxats i que no rellisquin!

 26. Glòria, ja vas muntar bé els rovells amb l’almívar? Han de quedar ben esponjosos. I és molt important seguir muntant fins que sigui totalment fred, abans d’afegir la mantega, perquè si no és quan es fon tota amb la calor. Crec que aquest podria ser el teu problema…
  Quan afegeixes la mantega queda esponjós i cremós, ideal per escampar. És la mateixa recepta de la sara de la Mona. Una solució seria deixar la sara a la nevera, amb el fred la mantega es solidifica i ja es pot escampar bé.
  I si no, també et pots simplificar la vida fent servir nata muntada 😉

 27. Tot i que els lacasitos van arribar ballant tothom em va felicitar i van dir que els pastissos estàven boníssims! Moltes gràcies pels teus consells i receptes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *