Neules de poma i formatge de la Carme Ruscalleda

Data
29 de setembre de 2011
Creat per

Amb la tornada a la normalitat d’aquest mes de setembre, reprenc la tradició de la recepta mensual de la revista CUINA. En aquesta ocasió he triat aquestes originals neules de pasta fil·lo que es serveixen d’aperitiu:

La recepta és de la gran Carme Ruscalleda i forma part del menú Bo i sa que prepara cada mes per la revista. Per aquest setembre proposa quatre plats a cavall entre l’estiu i la tardor: un aperitiu de neules de poma, formatge i pebre vermell, uns seitons marinats, maionesa i endívies roses, uns rogers amb fesolets de desgranar i unes torradetes de santa Teresa soufflés.

Els que em coneixeu ja sabeu que tinc debilitat per la pasta fil·lo: és lleugera, cruixent, versàtil i fàcil d’utilitzar. De manera que quan vaig llegir la recepta de seguida vaig pensar que l’havia de fer. A més, essent una proposta de la Ruscalleda, tenia l’èxit assegurat, je je je… I, evidentment, l’èxit ha estat rotund, són unes neules espectaculars!

El farcit de poma i formatge és un clàssic boníssim i el toc aromàtic del pebre vermell queda molt bé. La presentació en forma de neula llarga i prima és molt original i causa sensació entre els convidats. Un aperitiu perfecte per un àpat amb convidats d’aquells de quedar bé!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

42 comentaris a “Neules de poma i formatge de la Carme Ruscalleda”

  1. Uau! Neules de poma i formatge amb pasta filo!! Fantàstic, Gemma. Com que me’n va sobrar, de pasta, prenc nota de la teva recepta. A veure si me’n surto aquest cap de setmana! una abraçada.

  2. Ei que xules. M’encantes les postres de i amb poma. Han d’estar de vici.
    Per acabar-les d’arrodonir jo els hi posaré un rajoli de xocolata que endureixi al aixugar-se. No sé si m’explico :O)

  3. A mi també m’agrada la pasta fil·lo, però avegades tinc el problema que el paquet està humit per dintre ja al comprar-lo, i la pasta s’em trenca 🙁
    Provarè aquesta recepte, tot i que té pinta a ser un vici, vas agafant palet a palet i quan te n’adones ja s’han acabat!

  4. T’han quedat espectaculars!! Igualetes que a la foto!!! la combinació poma i formatge és molt bona però així..no ho havia vist mai!!! m’ho apunto per sorprendre!! petons i fins d’aquí unes horetes!!

  5. Oooooooohhhhh impressionant!!! Aquest aperitiu és genial!!! m’encanta el formatge i amb la poma lliga molt bé!!!
    Quines ganes de fer-hi un mos!!!!
    Petonets!!!

  6. Ester, espectaculars de veritat!

    Helena, sí, ara la pma ja està en plena temporada i s’ha d’aprofitar, oi? Tot i que en tenim tot l’any, ara és molt més bona 😉

    Starbase, vaig fer alguna foto de dins però no em va agradar el resultat 🙁
    I aquesta tradició del CUINA la penso conservar fins el final 😉

    Carme, el pebre vermell és la gràcia del farcit. A casa no acostumo a utilitzar-lo i ens va agradar molt.

    Marina, aquest cop hem coincidit amb receptes molt semblants, oi? Pasta fil·lo, poma i formatge, en versió dolça i versió salada, je je je…

    Sònia, en versió dolça també han de quedar boníssimes!

    Anirac, no has fet servir mai la pasta fil·lo? Doncs l’has de provar, que queda genial, per mi millor que la pasta de full. I quan aprens a fer-la servir, no té cap secret 😉

    Sandra, sí, era el programa Generació Digital del canal 33. Quina il·lusió que em va fer! Ja ho posaré al blog en el proper post 😉

    Mima, en aquest cas són neules per aperitiu, ja que porten sal, pebre i pebre vermell. Però en versió dolça, el toc de xocolata que dius ha de quedar sensacional!

    Sion, anima’t a fer-les, que queda sensacional!

    Cris, la pasta fil·lo és delicada, sobretot si no es guarda bé i s’asseca… llavors es trenquen les làmines i ja no es pot aprofitar. Les neules són un dóna’m dóna’m de no parar, je je je…

    Alfons, aquest cop ho vaig tenir clar de seguida, tinc debilitat per la pasta fil·lo. Si les fas ja m’ho diràs, eh? 😉

  7. Teresa i Núria, proveu-les que us agradaran!

    Ribereña i Ana, sent una recepta de la Carme Ruscalleda, tenen l’èxit assegurat, oi?

    Mònica, el menú com sempre és espectacular. La recepta de postres també és molt original, són unes torrades de santa Teresa souflés presentades en gotets. Ha de quedar boníssim!

    Judit i Miquel, animeu-vos a fer-les, són senzilles i ideals per un aperitiu de quedar bé 😉

    Roser, la combinació de poma i formatge és tot un clàssic, però presentades així en forma de neula queden super originals 😉

    Maria i Gemma, queden cruixents i molt gustoses, delicioses!

    ANABDN, jo també sóc fan de la Carme Ruscalleda! De fet, crec que TOTS els d’aquí som fans de la Carme Ruscalleda, je je je… 😉

    Núria, interessant i molt bones 😉

    Marina, jo també rebo el Descobrir, però encara no l’he llegit… no je tingut temps 🙁

    Joan, la pasta fil·lo és una mica delicada, però amb la pràctica es treballa molt bé. Només cal vigilar a manteir-la tapada per evitar que s’assequi. I si vols fer-ho més senzill, enlloc de donar forma de neula, pots fer el mateix farcit en forma de paquetet 🙂

  8. La Ruscalleda té molta cura a emprar productes de temporada, cosa que m’agrada molt. Aquestes neules deuen estar exquisides… però s’esperaran que faça el Frangipanne (demà mateix), que m’encisà.
    Besets

  9. Uau!! ara la busco dins la revista… com és que no la vaig veure? últimament estic massa despistada!! perquè realment tenen una pinta espectacular, i la combinació no pot ser millor. petons guapa!!

  10. Estos barquillos tienen un problema: no se podrán dejar de comer uno detras de otro; por eso tomamos buena nota de los ingredientes para intentar adaptarlos a nuestra dieta sin gluten, ya que estarán deliciosos.

    Besotes

    Ana y Víctor.

  11. Espectaculars!!!
    Impressionant com sempre!!! Les apunto per quan tingui convidats perquè han de ser un èxit assegurat!!!

    Una coseta, t’he enviat un e-mail a l’adreça de gmail de la cuina de casa per fer-te una consulta.

    Moltes gràcies i segueix com ara!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *