Púding de xocolata al rom

Data
6 d'octubre de 2011
Creat per

Aquest pastís el vaig fer divendres passat per un dinar a la feina del Pol, d’aquells en què cadascú porta algun plat. Com que els seus companys coneixen la meva afició, ja us podeu imaginar a qui van encarregar les postres, je je je…

He estat dubtant si posar o no la recepta, ja que aquest pastís és d’aquells que us faran quedar com uns autèntics pastissers fins que expliques lo fàcil que és. Llavors, els “Oh!” d’admiració es converteixen en “Ah! Això també ho sé fer jo!”. En aquest cas us recomano seguir el consell que sempre dóna la Mireia Carbó: no explicar mai com és de fàcil de fer. És com si un mag expliqués el truc que hi ha darrera un número de màgia…

El pastís s’empassa xuclant, té el punt just de dolçor, és lleuger, amb un toc de rom molt encertat i uns entrebancs de fruita tropical molt originals. FEU-LO!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de melindros durs
• 500ml de llet
• 100g de Nutella
• 1 sobre de flam Royal de 4 racions
• 1 copa de rom
• 50g de fruita seca “còctel tropical”
• Caramel líquid (només si el motlle NO és de silicona)

Preparació:

Tallar els melindros a daus i mullar-los amb el rom.
Preparar el flam com indica el paquet. Quan bulli la llet, apartar del foc, afegir la Nutella i barrejar bé.
Incorporar els melindros i la fruita seca. Abocar-ho dins un motlle caramel·litzat (si és de silicona no cal) i deixar quallar a la nevera unes 4 hores.
Desemmotllar girant el motlle cap per avall, decorar i servir fresc.

Bon profit!

Comparteix

52 comentaris a “Púding de xocolata al rom”

  1. Gemma, els púdings no m’atrauen gaire, bé, encara no els he provat mai, ejem, però si dius que he de quedar com una reina potser ja seria hora que fes la prova, no? A la vista es veu deliciós!
    Una abraçada!

  2. Un dia vaig fer el teu pastís de ferrero rocher i va sortir volant!! va encantar a tothom, tot i que el vaig tunejar una mica, era un flam amb una capa de ferrero i una altra capa de flam de turró!! estava molt bo!! ara em toca provar aquest que també té una pintaa:..:!!! petons

  3. un puding muy bueno con todos estos ingredientes y bueno por supuesto ,receta hecha por ti no hace falta probarla antes,exito seguro y me aplico la recomendación de la Mireia
    peto

  4. Gemma, aquest el faré segur. Té una pinta espectacular i crec que la barreja de gustos i textures, nutella, rom, xocolata, fruits secs…ha de ser exquisida!!! Mil gràcies per fer un blog tant fantàstic!!! Has fet que el meu nivell culinari pugés moltíssim. No exagero si dic que he fet com a mínim un 50% de les teves receptes.

  5. jajajaj bueno Gemma, si insisteixes tant (en majúscules i vermell) l’haurem de fer!!! jajaj aiiii és la part dolenta de la fama, que ara ja saben com de bones poden ser les postres si les fas tu.. jaja A mi també em fa una mica de pena revelar algun secret, però és que compartir és molt maco! 🙂

    Petonets guapíssima!

  6. ohhhhhhhhhh….ahhhhhhhhhhhhhhhh….mmmmmmmmmmmmmmmm!!! I tant que el faré!!!!! M’encanten aquests pastissos tan fàcils i resultons que et truen de més d’un compromís! 🙂
    Petunets,
    Eva.

  7. Helena, si el fas, sobretot no expliquis la recepta, eh? Je je ej…

    Gemma, de veritat no has provat mai un púding????? No m’ho puc creure… Doncs ja veuràs com quan provis aquest no serà l’últim que faràs!

    Ivana, com que saben que m’agrada fer pastissos, sempre em toquen a mi. I jo encantada! 🙂

    Marina, els púdings són ideals per aprofitar sobres, oi? Jo hi vaig posar melindros, però quedaria igual de bo amb magdalenes, croissants, galetes… el que tinguis per casa 😉

    Roser, aquest pastís de Ferrrero Rocher té un èxit enorme, crec que és dels que he donat més cops la recepta. I m’has de donar la teva versió tunejada, que sona fantàstica! No el tens posat al blog, oi? Please… passa’m la recepta!

    Gemma i el Taller de cuina, doncs animeu-vos a fer aquest, que és fàcil i molt bo.

    Ribereña, per què no t’agraden? Torbo que queden molt semblants a un flam… I per postres, trobo que passen millor que un brownie o una coca, no?

    Belen, de veritat no has fet mai cap púding? No pot ser… és com fer un flam, però posant algun ingredient sec a dins. Prova aquest que t’encantarà!

    Glòria, doncs ja veus que no he fet cas del consell de la Mireia i he acabat posant la recepta, je je je… Més fàcil impossible 🙂

    Mima, tens raó, per postres m’encanten les textures cremoses! I això que explico dels ohs i els ahs és ben bé així, je je je…

  8. Teresa, crec que a tots ens passa el mateix. A partir d’ara tots a seguir el consell de la Mireia i prohibit revelar els secrets de la recepta! 🙂

    Silvia, si no tens rom hi pots posar un altre licor que t’agradi. Amb cointreau també quedaria bé, lliga molt bé amb la xocolata.

    Catieu, tens tota la raó, jo estic encantada que m’encarreguin portar les postres, je je je… Ho fem molt de gust, oi?

    Mercè, jo vaig trobar que els entrebancs quedaven molt originals, amb el plàtan, el coco, la papaia… ho repetiré més d’un cop 😉

    Mònica, sortir a Generació Digital em va fer molta il·lusió, estic molt contenta. Moltes gràcies!

    Erika, estas recetas fáciles y con un gran resultado son mis preferidas. Y para mi, encantada que me pidan que traiga el postre 🙂

    Judith, com que saben que m’agrada fer pastissos… 🙂

    Glòria, de fet jo no vaig anar al dinar, era dels companys de feina del Pol 😉

    Miquel, és d’aquelles receptes que tenen l’èxit assegurat. I tots hauríem de fer més cas dels consells de la Mireia, oi?

    Estefania, benvingda a la cuina de casa! No coneixia el teu blog… Ara mateix vinc a fer-te una visita. M’alegro que t’agradin aquests pastissos 😉

    Sandra, molt ben fet! Ni mu hem de dir quan la recepta és tan fàcil… que llavors perdem tot el mèrit, je je je…

  9. CristinaT, ja he avisat que aquest pastís no té cap mèrit, je je je…

    Eva, els motlles de silicona són una monada, oi? Amb un motlle així no cal fer res per lluir una presentació ben bonica 😉

    Eva de Tarragona, moltes gràcies pel teu comentari, m’ha fet molta il·lusió! Aquestes receptes tenen l’èxit assegurat i és impossible que no surtin bé. Són les meves receptes preferides 😉

    Anna, revelar receptes tan fàcils té el seu inconvenient, oi? Però és el que tu dius, està bé poder compartir receptes fàcils amb tothom.

    ANABDN, és veritat que en la proporció justa dels ingredients està l’èxit. Però un cop trobada, aquesta recepta no té cap secret 😉

    Eva, és el pastís ideal per fer un dia de quedar bé però que tens molta altra feina i no et pots dedicar a les postres. Però sobretot, no expliquis que és tan fàcil, eh???

    Cris, Maria angels, Marylou, Sion, fàcil i boníssim, poseu-lo a dalt de tot de la llista de pendents 😉

    Anna, quina il·lu verure’t per aquí! 🙂
    El còctel tropical és aquell que porta fruita seca, està a tots els súpers al costat dels fruits secs, pinyons, amtelles, festucs… És una barreja i porta trossos de pinya, papaia, plàtan, coco… Nosaltres el comprem per ganyipar quan anem d’excursió. Saps quin vull dir?

    Quima, I jo encantada que me les demanin! Je je je…

  10. Que bó Gemma!!!!! Tenia que fer un pastís ràpid pels quatre de casa, ja que fem una petita celebració, i encara no havia començat a buscar que trobo aquest “bombó” de pastís. Sortiré aquest matí a comprar el coctel de fruites tropicals, que en trobaré a Bonarea. Molt bona proposta, jo penso com tú de vegades com menys expliques…. Petons i bon cap de setmana.

  11. de còctel tropical en tinc, per quan anem a la muntanya; de nutella amb jovent per casa naturalment també… només he d’anar a buscar el flam Royal.

    Puc aprofitar qualsevol tros de coc o magdalenes de les que sempre hi ha per casa, enlloc dels melindros, veritat?

    PTNTS
    Dolça

  12. Boníssim. L’he vingut a buscar al teu blog des que el vaig provar. El farem aviat. Feliç el Pol que et te al costat. No deixis d’escampar el teu saber.

  13. Mesilda, era a la tele, que encara fa més il·lu 🙂 Moltes gràcies!

    Joaquima, ja l’has fet? Segur que ha triomfat, oi? I si no trobes el còctel tropical no passa res, pots posar-hi unes panses i quedarà igual de bo 😉

    Dolça, i tant, ja saps que l’origen dels púdings és precisament per aprofitar restes que t’hagin sobrat de magdalenes o altres pastes semblants 😉

    Irene, fàcil i bo, què més podem demanar?

    Enkeli, quina il·lu tornar-te a veure per aquí! Veig que tornes a estar en actiu! Fantàstic, que ja enyorava els teus posts des de Finlàndia, je je je… Aviat començaran les nevades, oi? 🙂

    Anna, i si no tens aquest motlles no passa res, que queda igual de bo amb qualsevol motlles. De fet, el que es va emportar el Pol a la feina era amb un motlle alllargat de plum cake 😉

    Maria Dolores, doncs aquest el guardes per les postres de demà passat! Je je je…

    Josep, quina IL·LUSIÓ el teu comentari, moltes gràcies!!! Ja veus que la recepta no té cap secret, quina vergonya, je je je… És el què explico al post, a vegades és millor no dir que és tan fàcil de fer 🙂 Si el proves, ja m’ho diràs, eh? Ja veus que és impossible que no quedi bé! I el Pol ja sap que jo estic encantada que em demani postres :))

    Anna i Carme, és d’aquells pastissos fàcils i resultons, les meves receptes preferides 😉

    Pol, m’alegro que us agradés, ja saps que m’encanta fer les postres per ocasions tan especials com aquesta 😉

    Cristina, ja saps que a mi també! 🙂

  14. Gemma, casi se’m passa aquest pastís tan bo!! Sort que ens l’has explicat tot i el consell de la Mireia Carbó, jeje! Quan he vist que portava nutella, ja m’ha conquistat! Com el pastís de ferrero que també el vas fer en forma d’estrella, em sembla!
    En fi, que m’encanta. No tinc clar que és això de la fruita seca selecció tropical. Suposo que es aquesta que hi ha amb els fruits secs que té varis colors…ja investigaré!

    Molts petonets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *