Cupcakes de fruita vermella d’en Jordi Roca

Data
19 d'octubre de 2011
Creat per

Ja fa temps que volia fer aquests dolços que s’han posat tant de moda i la revista CUINA de l’octubre m’ha donat l’empententa que necessitava:

A la secció i per postres d’aquest mes en Jordi Roca proposa tres receptes de cupcakes, aquestes magdalenes a l’americana amb unes decoracions ben vistoses. Últimament s’han posat molt de moda i no és estrany, l’oferta variada tan de gustos com de presentacions és realment temptadora.

Els cupcakes que proposa en Jordi són tres: de xocolata, de fruita vermella i de llimona, uns sabors bàsics molt clàssics. Jo he escollit el de fruita vermella, una recepta molt semblant al de llimona; m’ha quedat pendent el de xocolata, que us ben asseguro que caurà ben aviat, je je je…

I ara que m’he estrenat amb els cupcakes, ja tinc ganes de descobrir nous frostings o cobertures, des de la més freqüent amb formatge fins a altres més originals amb dulce de leche o codonyat. Ja ho diuen els entesos: això de fer cupcakes enganxa!

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

62 comentaris a “Cupcakes de fruita vermella d’en Jordi Roca”

 1. Hola Gemma, els cupcakes són un espectacle per a la vista i sempre penso que també un pel “marranots” a l’hora de menjar-los,oi?, no m’imagino fer mossegada en aquests frostings i no embrutar-te el bigoti… Has vist una botiga dedicada exclusivament als cupcakes a Barcelona?, té un aire molt acollidor.Si no m’equivoco és al carrer Petritxol. La presencia d’aquests cupcakes que ens presentes és fantàstica. Una abraçada!(vaig fer el teu pastís de croissants a la botiga esmentant el teu bloc a la recepta de mà i va ser u n èxit!)A reveure!

 2. La veritat, ja esperava els teus cupcakes.Quan vaig veure la revista, estava segura que faries aquets postres, jaja.
  A mi m’agrada molt fer-ne pero busco cobertures que no portin formatges, que a mi no m’agrada…
  Petonets.

 3. T’han quedat moníssims, i a més a més segur que molt bons. A mi em costa fer l cobertura, alguna vegada que ho he intentat no m’ha acabat de convencer massa… però serà cosa de tornar-ho a intentar!!

  Petonets

 4. normalment, aquests cupcakes que estan tan de moda no m’agraden, hi solen posar una espècie de glassa que té un aspecte com rígid i plastificat, m’agraden molt més aquests que has fet tu, amb la crema molt més natural i amb una textura molt atractiva.

 5. Gemma!! aix, aquest mes no m’he comprat la revista…quina sorpresa aquests cupcakes! A mi m’agraden mlt perquè són molt vistosos i donen molt de joc però les cobertures que fan els amerians em semblen massa empalagoses. Aquesta que ens portes és ben diferent, però! El que no se és si aguanta gaire… les americanes com porten tanta mantega i sucre, aguanten moltíssim, però aquestes amb clara muntada deuen ser per menjar casi al moment, oi?
  Per Sentmenat tot molt bé, merci! 🙂 I sí, fer brioixos a casa és molt complicat i els resultats, tot i que bons, no són com els que vaig veure al curs de pastisseria :(. Peròjo seguiré provant!

  Petonets!

 6. Mare meva quina fila….. aquesta tardor aquests pastissets han guanyat terreny a la meva cuina jeje. Per cert, els papers són una cucada, i tinc curiositat pels cupcakes de llimona, a veure quan ens fas dentetes! 😉

 7. És un camp on a sobre de poder fer decoracions maques i saboroses pots ser molt creatiu ja que fet i fet pots decorar fins i tot cada cupcake de forma individual. Un per a cada convidat per exemple…

 8. Jijiji T’han quedat genials :O)
  A la revista preciosos aquests i els de llimona. Els de xocolata no van fer-me el pes (visualment) aquella cobertutra gris marengo. Nop : maniàtica que és una …

 9. Doncs a mi també m’ha fet sempre mandra posar-me a fer els frostings, suposo que entre altres coses perquè no m’acabaven de convèncer els productes que s’utilitzen. Però els d’aquesta versió ja m’agraden més. I t’han quedat tan bonics que realment es fan irresistibles!! Ara… com no vigilis, com deu quedar la boca, a cada mos!!!

 10. Jo també tinc pendent de fer cupcakes! Bé, una dia en vaig fer uns de poma i canyella, però al fer el frosting una mica a ull van quedar bons però de presentació un 0! jajaja Ja vaig veure els del Jordi Roca, a veure si m’hi torno a animar!
  Petons
  Sandra

 11. Tota la raó, els cupcakes són molt vistosos, però a mi el frosting no m’agrada gens… entre els que porten una tonelada de mantega i la dolçor extra… Però segur que els teus, fets a casa i al teu gust, mil vegades millors! 😉
  Petons!

 12. Mercè, je je je… tens tota la raó que els cupcakes amb tant frosting no són gaire elegants de menjar! No conec aquesta botiga del carrer Petritxol, a Sabadell encara no ha arribat aquesta moda. I m’alegro que us agradés el pastís de croissants, té l’èxit assegurat 😉

  Gemma, doncs precisament aquesta cobertura no porta gens de formatge! La majoria de receptes de frosting es fan amb formatge, oi?

  Ribereña, a mi la cobertura no m’ha quedat tan cremosa com a la foto de la revista… Jo també ho hauré de tornar a fer, que les coses a la primera mai surten bé 😉

  Marylou, ja recordo el teu post sobre aquest taller al Museu de la Xocolata 😉 Aquesta recepta del Jordi Roca no queda gens dolça, al contrari! El cupcake tot sol fins i tot en podria portar una mica més…

  Anna, macos i bons 🙂

  Manel, jo tampoc sóc gaire fan dels cupcakes, normalment les cobertures m’atipen massa i les trobo massa dolces. Aquesta queda molt esponjosa gràcies a les clares muntades a punt de neu 😉

  Alba, aquesta cobertura s’aguanta molt bé. Jo els he guardat a la nevera i la mantega ha agafat cos, de manera que poden aguantar dies. I la clara no es fa malbé com el rovell…
  Fer brioix a casa és super complicat, sense màquina d’amassar jo ja no ho intento 🙁

  Helena, els cupcakes de llimona són iguals, canviant la melmelada per uns dauets de llimona confitada. La resta de la recepta és ben idèntica!

  Miquel, a mi em van sortir 8 cupcakes petits, i com que es guarden bé a la nevera, en mengem dos per esmorzar, així que amb 2 dies ja ens els hem acabat, je je je…

  Carme, aquest cop no tenia excusa, ha arribat el torn de fer cupcakes! 🙂

  Judith, a mi tampoc m’agaden per l’excés de mantega, crec que precisament per això he trigat tant a fer-ne. Però aquests amb les clares muntades a punt de neu queden molt esponjosos, llàstima que no vaig fer la foto tallant la cobertura.

 13. jo vaig començar a aficionar-me als cupcakes arran del meu viatge a NY, els trobo molt temptadors. Sóc una fan dels creme cheese frostings, però aquest és molt més lleuger!
  no trigaran massa a caure!

 14. Núria, ho entenc perfectament, a mi em passa el mateix!

  Starbase, crec que per això s’han posat tant de moda, permeten deixar anar la imaginació i decorar-los de mil maneres diferents. Fins i tot personalitzar-los per cada comensal 😉

  Mònica, tinc ganes de provar la típica cobertura de formatge i també el de xocolata que proposa en Jordi Roca 😉

  Mima, en general, els cupcakes de xocolata són poc vistosos, degut al color de la xocolata i a la forma de la cobertura… Criden més l’atenció els que són de colorins, oi? 🙂

  Estefania, de gust recorden ens han agradat molt, no són gens dolços. La cobertura compensa els cupcakes que són poc dolços. I no s’assequen gens, la mantega fa que l’endemà encara segueixin tendres 😉

  Margarida, són difícils de menjar de forma elegant, je je je… Aquest frosting és dels més naturals que he llegit, per això m’he atrevit a provar-lo 😉

  Sandra, la combinació de poma i canyella m’encanta!!! I si el gust és bo, la presentació no és tant important, oi? Sobretot si és pels de casa, que ho perdonen tot 😉

  El taller de cuina, t’empastifes els bigotis i després et llepes els dits! Són pastissets per menjar en la intimitat, je je je…

  Mercè, aquests queden ben compensats ja que la massa de les magdalenes é spoc dolça. Però jo estic amb tu, les cobertures amb molta mantega també em cansen 🙁

  Miquel i Susana, tenen bona pinta i són molt bons 🙂

 15. Jo tinc fotocopiada la recepta. Quan la vaig veure a la biblio vaig pensar-i matemàtic, eh-: la gemma s´estrenarà amb els cups…Ja els faré. NO els he provat pel tema del frosting i que diuen que són massa dolços. Em passa el mateix que amb el fondant. Si t´agraden les manualitats i decorar són fantàstics però…

 16. Els cupkaques són mol vistosos, també vaig fer el taller al Museu i va ser divertit! a casa no els van agradar massa i no n’he tornat a fer… ens haurem d’animar! fins demà!

 17. Mmmmmmmm…. jo també els tinc pendents els cupcakes!!! Ara sí que no hi ha excusa!!!
  A veure aquest cap de setmana si tinc una mica de temps i m’hi poso!!!
  Petonets!!! 😉

 18. Jo tampoc m’he atrevit mai a fer cupcakes, això que m’han regalat llibres a veure si picava però no m’atreveixo tindrem que intentar-ho els teus t’han quedat maquíssims. Petons

 19. Estic amb en Manel, no m’agraden els cupcakes que veig, i he provat, a les botigues especialitzades, no m’entren per la vista (els trobo fastigosos) i tampoc pel gust (massa dolços i emfalagosos), però aquests teus… Mmm…

 20. ei Gemma, jo també estava pendent de veure quina de les 3 versions de cupcakes faries!!
  Jo ja n’he fet algun cop i és veritat que enganxa! tot i que em costa trobar cobertures amb les que poder fer un bon tirabuixó (com la caca de l’Arale, jiji) i que no sigui la més típica de mantega…serà qüestió de seguir provant…

 21. Quina monada de cupcakes. Realment ho brodes! Em va molt bé tenir la base de la madalena en sí, la cobertura a mi amb la mantega em resultaria un xic pesada…Esperava veure-te’ls fer en repassar la revista. Insuperable! Molts petons i bon cap de setmana!

 22. A mi els cup cakes no m’acaben d’agradar, els trobo una mica empalagosos, és a dir massa dolços. Però això no treu que aquests que has fet tu siguin un regal per a la vista, i segur que encantaran als que siguin més llaminers que jo!

  PTNTS
  Dolça

 23. Moltes gràcies pels vostres comentaris!
  Efectivament, aquest frosting és molt més lleuger que els que només porten mantega o formatge… Us animo a que els proveu! I després a seguir provant, que això dels cupcakes és tot un món per descobrir 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *