Escuma d’arròs amb llet i teula d’arròs inflat

Data
28 d'octubre de 2011
Creat per

Pel mes d’octubre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen preparar un arròs amb llet. La meva aportació és una variació moderna d’aquestes postres tan tradicionals:

Els que ja em coneixeu sabeu que l’arròs amb llet a casa no ens entusiasma. El trobo massa empallegós, pastós i m’atipa molt, amb una cullerada ja en tinc prou. Per això he volgut transformar-lo en unes postres més lleugeres i amb una textura ben diferent: esponjosa de l’escuma i doblement cruixent de la teula i l’arròs inflat. El resultat ens ha agradat molt, la prova es que tothom ha repetit!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per l’escuma:
• 500g d’arròs amb llet (aproximadament)
• 2 fulles de gelatina
• 1 càpsula de N2O

Per la teula:
• 50g de clara d’ou
• 50g de sucre en pols
• 50g de farina
• 30g de mantega
• Arròs inflat

Preparació:

L’escuma:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Colar l’arròs amb llet esprement bé per tal de treure tota la llet. En total necessitem 300g de llet. Escalfar una petita part d’aquesta llet i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Barrejar la gelatina amb la resta de llet i omplir el sifó. Carregar-lo amb una càpsula de gas i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.

La teula:
Barrejar la mantega fosa (però no calenta) amb la resta d’ingredients. Repartir porcions de massa ben fines sobre un paper de forn i repartir uns grans d’arròs inflat per sobre. Coure-ho a 200º fins que es comenci a daurar. Treure-ho del forn i ràpidament abans no es refredin donar-los la forma desitjada.

Per servir, repartir a les copes una mica d’escuma i decorar amb la teula.

Bon profit!

Comparteix

41 comentaris a “Escuma d’arròs amb llet i teula d’arròs inflat”

 1. ualaaaaaaaaaa! quina sorpesa!!! crec que ja havia llegit que no t’agradava l’àrròs amb llet i no faries cap recepta! ja veig que al final gràcies a Memòries, més d’un esteu canviant d’opinió!!! 😉 Moltíssimes gràcies guapa i bon cap de setmana!!!! petonets

 2. A casa ens encanta l’arròs amb llet. I aquesta escuma segur que ve més de gust després d’un bon àpat que la preparació tradicional. Jo tinc guardada una recepta de gelat d’arròs amb llet… aviam si m’animo i la faig. 😉
  Salut!

 3. Aquest cop no he pogut participar en les memories d´una cuinera, a casa a ningú es agrada l´arros amb llet, reconec que aquesta versió que ens proposes es molt temptadora i lleugera. Així si…. petons,

 4. No tinc sifó, així que això de l’espuma d’arròs amb llet, o ho tasto d’algú que en sapiga fer, com tu, o no ho tastaré mai, fins que no em compri un sifó! jajaj! la teula super original!! un postre xic i deliciós! petons i bona castanyada.!!! els panellets ja els deus tenir fets, oi?? 😉

 5. Ostres, jo tampoc sóc d’arròs amb llet, però feta escuma dóna sensació de no ser tan empalagosa!!!
  Me l’apunto però la reservo!!! Aquest cap de setmana toquen panellets!!! 😉
  Ah!!! Això de les escumes cada cop m’agraden més!!! Vaig fer la de tiramisú i va ser genial!!! Estic preparant la de moniato!!! Més tard vindrà la d’arròs amb llet!!!
  Moltes gràcies!!!!
  Petonets!!!

 6. No tinc sifó així que l’escuma no la podré fer, a més que l’arròs amb llet tampoc m’entusiame gaire, pero la teula si que provarè de fer-la. Has tingut una molt bona idea en la innovació del plat.

 7. Ostres!!! Vam estar a punt a punt de fer també escuma d’arròs amb llet!!! Ara per fi ja tinc sifó i bé l’he de fer servir, al final però, vam decidir-nos per una altra recepta, el sifó s’haurà d’esperar, jjajaj.

 8. Neni, quan no publicaves perque estaves de vacances o d’stage o etc, et trobava a faltar i moooolt. Ara no sé què fer perque sé que estàs fent coses noves, miro i tot m’agrada i ara ja no sé per a ón començar!! No has de fer vacances un altre cop?? Jajajaj! Ets fantàstica!!

 9. Quina versió més bona. A mi sí m’agrada l’arròs amb llet però reconeixo que atipa molt i si he dinat o sopat molt, no em ve de gust. Aquesta versió que portes és molt més lleugera i molt original!

  Per cert…jo tampoc em poso botes per estar al sofà de casa, jajaja!! jo vaig amb peücs a l’hivern :P!!

  Molts petonets!

 10. A mi l’ arrós amb llet m’agrada moltissim i aquesta variació que ens proposes ja deu ser el summum. Quina delicia! A més em van regalar un sifó que encara no he estrenat i quina millor ocasió, oi? Bé vaig a possar-me al corrent de les ultimes receptes que he vist coses molt temptadores.
  Petons!

 11. Moltes gracies pels vostres comentaris 🙂
  Tan si us agrada l’arros amb llet com si no, us animo a que proveu la recepta, queda bona de veritat! I molt mes lleugera que si portes l’arros!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *