Pa de pessic de plàtan. Classe amb en Pep Nogué

Data
5 de novembre de 2011
Creat per

Divendres passat vam assistir al taller d’en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Dins el monogràfic de receptes amb ous, ens va ensenyar a fer aquest pa de pessic de plàtan:

Els ous són un dels ingredients més versàtils i bàsics a la cuina. Tenen mil possibilitats i apareixen a molts plats, bé com a ingredient principal o bé com a complementari. En Pep ens va ensenyar tres receptes molt bones: uns ous remenats de mar i muntanya, una sara de xocolata negra i un pa de pessic de plàtan.

Dels ous remenats va explicar la millor manera d’aconseguir que quedessin cremosos i al punt de cocció just. De les altres receptes, va explicar que els ous eren importants per aconseguir un pa de pessic esponjós, i que a l’hora d’incorporar-los es podien muntar sencers o separant les clares dels rovells. La recepta de la sara em va semblar especialment senzilla, ideal per fer a casa i obtenir un bon resultat.


El pa de pessic de plàtan ha quedat molt bo. Jo he modificat un ingredient de la recepta, en Pep hi va posar panses i jo he les canviat per xocolata. La combinació del plàtan i la xocolata em perd… I per fer-lo encara mes gustós, he afegit uns pinyonets per sobre que han quedat torrats i deliciosos. Gràcies al plàtan queda un pa de pessic humit que dura sense assecar-se uns quants dies, tot i que a casa nomes ens ha durat un parell d’esmorzars 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 4 plàtans
• Suc de ½ llimona
• 3 ous
• 175g de sucre
• 100g de mantega pomada
• 150g de farina
• 20g d’impulsor
• un pessic de sal
• 75g de perles de xocolata
• Pinyons

Preparació:

Triturar els plàtans amb el suc de llimona fins obtenir un puré ben fi.
Batre els ous i el sucre amb les varilles elèctriques fins que quedin ben escumats.
Incorporar la mantega i després els plàtans.
Incorporar la farina tamisada amb l’impulsor i la sal.
Incorporar les perles de xocolata a la barreja anterior.
Abocar-ho dins un motlle encamisat, repartir els pinyons per sobre i coure-ho a 175º uns 35 minuts, comprovant la cocció punxant amb una agulla.
Deixar refredar i servir.

Bon profit!

PD: Aprofitant que parlem del taller amb en Pep, us recordo que la Sión i el Miquel del blog Fem un mos estan organitzant una trobada gastroblocaire amb en Pep Nogué pel dissabte 19 de novembre a la Garrotxa. En Pep ens ha planificat una sèrie d’activitats molt interessants, amb visites a la formatgeria artesana Mas Farró i al poble Batet de la Serra on es fa la Fira del Fajol. Us heu d’apuntar aquí, animeu-vos que promet ser molt interessant!

Comparteix

56 comentaris a “Pa de pessic de plàtan. Classe amb en Pep Nogué”

  1. Aprofitant aquest cap de setmana amb pluja, segons les previsions, em sembla que demà diumenge el faré amb les nenes. He llegit tot lo de la trobada a Olot i rodalies…. em sembla que no podré anar, però m’encantaria. Pel programa i per conèixer-vos a tots. I, sobretot per coincidir en persona amb la Clara que col·labora on-line en el meu bloc.

  2. Bueno gracias a ti ya tengo una receta de la clase que no pude asistir y me parece muy buena la combinacion que has usado el chocolate y los piñones me gustan mas y debe quedar mas bueno,yo creo que siempre es mejor darle a las recetas el punto que gusta a uno o a su familia
    bon cap de setmana

  3. Ostres, quin pa de pessic més original!!! No hi havia pensat gens a posar-hi plàtan!!! I amb xocolata estarà “de muerte”!!!! jejejejejejejeje
    Segur que el faré, a l’escola cada dos per tres els porto alguna cosa i estan encantadíssims!!! I jo més distreta que mai!!! jejejejejejeje
    Moltíssimes gràcies per aquestes receptes estupendes!!!
    Petonets!!!

  4. A mi més que amb xocolata, el plàtan m’agrada amb pa… Però la veritat és que encara no he provat mai aquesta combinació en pastís, i segur que m’agradarà!!!
    Sempre dic que és bo incorporar fruita als pastissos, i molt pràctic per a la gent que té mandra de pelar-se una peça de fruita.
    Bon cap de setmana

  5. Aquest tipus de pastís l’he provat alguna vegada, i sempre el trobo molt bo. Com tu dius el platàn i la xocolata lliguen molt bé. Per demà esmorzar que bo que estaria 🙂

  6. Ja tens rao amb el platan i la xocolata, de fet vaig penjar fa un temps unes ensaimades farcides justament de platan i xocolata que ens fem de tant en tant per esmorzar i que vaig llegir en un llibre de l’Ada Parellada. Tremendes 😀

  7. Aii llàstima que no sóc gaire amiga del plàtan!! tot i així una vegada vaig fer un pa de plàtan que a casa va triomfar moltíssim!! De totes maneres m’ho estic pensant i potser amb la xocolata sí que m’agradaria… a veure qui guanya! jeje petons 🙂

  8. ei Gemma, a mi la combinació plàtan/xocolata també em sembla espectacular! i aquest pa de pessic coronat de pinyons encara més! Jo també n’he fet algun cop i m’ha agradat molt!

  9. Ester i Sandra, la combinació de plàtan i xocolata és molt bona, oi? I per esmorzar és el millor moment, quan necessites menjar alguna cosa ben carregada d’energia 😉

    Rosa, si no has tastat mai aquesta combinació t’assegura qua val la pena, ja veuràs com queda bona 😉

    L’hora del tupper, la trobada serà molt interessant, en Pep serà un guia apassionant. A veure si t’ho pots combinar per venir!

    Catieu, es que no tenia panses, je je je… i vaig pensar que amb xocolata també quedaria molt bé 🙂

    Queti, es tracta de fer-ne un tallet petit. A més, així dura més dies, je je je… I si el menges per esmorzar, tens tot el dia per cremar-lo 😉

    Miquel, et vas perdre un bona classe. La recepta de la sara em va agradar molt era molt senzilla. I crec que la Cristina va dir que la faria ella, així que segurament la podràs veure al seu blog 😉

    Gemma, les coques amb plàtan són tot un clàssic. Si el portes a la feina segur que triomfaràs, ja ho veuràs!

    Margarida, a mi també m’encanta incorporar fruita a les postres, és una manera de fer-les una mica més sanes. I el plàtan amb pa jo ho havia sentit altres cops, però no ho he tastat mai.

    Susanna, Glòria i Anna, queda bo i és ben fàcil de fer. Amb un cafè amb llet resulta un esmorzar perfecte!

    Miquel i Angels, crec que aquest cop en Pep ha fet receptes diferents a cada classe, perquè he vist blogs de gent que va anar-hi un altre dia i les receptes eren unes altres…

    Joan, les receptes amb xocolata sempre són una temptació 😉

  10. M’encanta el plàtan amb xocolata!!! De qualsevol manera, així que aquest pa de pessic és un pendent més per a la meva llista!! No trigaré a fer-lo perquè sé que sent recepta teva queda perfecte segur!!

    PD. Quedo parada amb la quantitat de motllos que has de tenir!! Aquesta estrella crec que és la primera vegada que la veig!

  11. Carme, crec que la Sara la farà la Cristina, del blog Bufet de postres. Em sembla que li va agradar molt, je je je…

    Cris, jo també n’havia fet un de semblant, sobretot per aprofitar aquells plàtans massa madurs que per lletjos ja no vol ningú…

    Erika, estos budines salen riquísimos, verdad? Y con chocolate o pasas, aún salen más ricos, je je je…

    Gemma, la carpeta de pendents es va fent grossa, grossa, oi? 🙂

    Starbase, recordo perfectament les vostres ensaïmades de plàtan i xocolata, allò sí que és bo de veritat… són paraules majors! Ja veig que us cuideu molt bé 🙂

    Helena, la salseta de xocolata és per arrodonir encara més el pa de pessic. I t’animo a que provis de cuinar amb plàtan, té moltes possibilitats a la cuina, tan dolça com salada!

    Crisitna, tens raó, ens el vam haver de menjar calent i encara no estava en el su millor moment. Però amb el repòs queda boníssim! I tu faràs la Sara de xocolata negra? PLease…. que la demana molta gent 😉

    GEMMA, és que el plàtan i la xocolata lliguen tan bé… que la tempatció era massa gran 🙂 Ja veuràs com si el fas us encantarà!

    Pep, quina il·lusió que hagis passat per aquí! Ja veus que les teves classes sempre agraden molt, ens encanta la passió que poses en tot el que fas 🙂 I les receptes… d’èxit assegurat! Ja he provat els ous remenats amb la mica de nata i el caviar de salmó… sensacional, ha agradat molt 🙂 Ja saps quines receptes de bolets faràs?
    Ens veiem el 19 de novembre per les teves terres, una abraçada ben forta!

    Marylou, quan el facis triomfarà segur!

    Bet, jo tampoc sóc gaire amant del plàtan, de fet és la fruita que m’agrada menys. Però en canvi així posat en una coca el trobo absolutament deliciós.

    Annes (tres Annes seguides!) i Gemma (quantes Gemmes en 30 missatges!) la combinació de plàtan i xocolata no falla mai. I queda una coca ben humida, super sucosa i que s’empassa xuclant. Boníssima!

  12. Anaïs, benvinguda de nou, ara vaig a veure el vostre blog nou 🙂

    Neus, tinc tot un armari de la cuina dedicat als motlles i estris per fer pastissos! Cada cop que en port un de nou ja em miren malament, je je je…

  13. Quina gran idea canviar els panses per xocolata, jeje!! a mi també m’agrad amlt aquesta combinació. Té una pinta fabulosa!
    Veig que el David Lienas ja no fa mai classe a Bon preu, oi? fa tant temps que no puc anar a aquestes sessions i mira que m’agradaven!

    Molts petonets!

  14. Alba, aquest any els tallers els fa el Pep Nogué (l’any passat ja en feia). Resulta que el David està super liat perque fa mil coses alhora i ha hagut de deixar aquests tallers… tots el trobem a faltar!

    Ma Angels, Monica i Alfons, amb panses o amb xocolata, un trosset de pa de pessic per esmorzar queda deliciós 😉

    Clara, l’impulsor és el clàssic llevat Royal 😉 Els pastissers professionals diuen impulsor al llevat químic (com el Royal) i reserven la paraula llevat per referir-se al llevat de pa (al fresc).

  15. Escolta, Gemma, com ho hem de fer per anar a aquestes classes del Bonpreu? Tot el que fa aquest home (i que després elabores tu a casa) fa una pinta espectacular! A veure si faig aquest pastisset aquest cap de setmana vinent, que tinc un sopar i un dinar amb amics!
    Clara

  16. què bo! una vegada vaig fer-ne un amb plàtan i va agradar molt! a la classe que vaig anar amb el Pep un altre dia, també d’aquestes d’ous… ens va fer unes altres recepptes, com que sóc de dolços aquesta m’hagués anat millor, sort que les aniràs posant, no? aquesta ja està anotada! petó

  17. Gemma, em sap molt de greu de molestar-te, però no trobo la resposta de la coca amb xocolata al microones. Es que em va sortir tan bona que volia provar de fer-la sense xocolata, però no sè com fer-ho, per això la pregunta, però no trobo la resposta. Ja em sap greu.

  18. Clara, nonmés cal que deixeu un comentari al post on poso les dates del curs, em doneu els vostres noms i ja està! Ara mateix estic apuntant la gent pel novembre 😉

    Teresa, aquest mes les classes del Pep han estat totes diferents. Quines receptes us va fer a vosaltres?

    Carme, ups, he confós el teu dubte amb un altre que m’han deixat al Frangipane. Ara et contesto allà 😉

    Gemma, en aquests casos sempre farina fluixa!

Respon a GEMMA Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *