Galetes de Nutella i avellanes

Data
11 de novembre de 2011
Creat per

Aquestes galetes les vam aprendre a fer a l’última classe amb la Mireia Carbó. Tot i que ja les han posat altres blogs (aquí, aquí, aquí, aquí, aquí, aquí… uau, impressionant!), queden tan bones que jo també les he volgut publicar, us asseguro que valen la pena!

Vaig fer les galetes perquè el Pol les portés a un dels assaigs amb Els Amics de les Arts: han promès que el proper disc sortirà el febrer del 2012! Mentrestant, estan fent jornades maratonianes per enllestir les cançons i polir fins l’últim detall per tal que el nou disc sigui encara millor que Bed & Breakfast, disc d’or des de fa tot just un mes. Felicitats!

Vaig pensar que les galetes farien més agradable l’assaig i serien l’excusa ideal per fer una pausa dolça entre cançó i cançó. I crec que van agradar molt, je je je… 😉

Les galetes queden delicioses: cruixents i amb els sabors de l’avellana i la Nutella que es complementen molt bé. Fàcils de fer i amb una presentació molt vistosa, és una altra recepta de la Mireia bonissíssima 😉

Ingredients: (per unes 40 galetes)

• 200g de farina
• 50g de Nutella
• 100g de mantega pomada
• 100g de sucre
• 1 ou
• 40 avellanes senceres

Preparació:

Batre la mantega amb el sucre i la Nutella fins aconseguir una crema. Afegir l’ou. Incorporar la farina tamisada i barrejar fins a obtenir una massa homogènia.
Embolicar la massa amb paper film formant un cilindre. Reservar a la nevera uns 30 minuts.
Tallar el cilindre en rodanxes i decorar cada galeta amb una mica de Nutella al centre. Enganxar una avellana a sobre de la Nutella.
Coure les galetes a 180º uns 10 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta i servir.

Bon profit!

Comparteix

66 comentaris a “Galetes de Nutella i avellanes”

  1. Nena, a aquests nois amb aquestes galetes els hi sortirà un disc rodó! i si és tant bo com el primer llavors èxit assegurat! Ei, en Joan Enric, d’Amics de les Arts, vivia a Vidreres, on visc jo. De fet ell ni em deu conèixer, de vista potser, però quan el vaig veure en el reportatge de 30 minuts vaig dir: aquest noi jo el conec! Va ser llavors quan els vaig descobrir de veritat, fins llavors n’havia sentit a parlar però no hi havia parat atenció. Són molt bons! Encara que els Manel em tenen el cor robat! amb perdó…!;-)

  2. Hola Gemma! Fan molt bona pinta aquestes galetes! Segur que les provo! Et fa res si les enllaço amb la recepta de nutella casolana que vàrem penjar fa poc al bloc? Són el complement perfecte! 🙂

  3. Aquestes les faig segur!! M’agrada tot el que tingui xocolata, així que aquestes galetes de nutela han de ser delicioses, i si són recepta de la Mireia més que més!! Felicitat com sempre!

  4. Nunca usé Nutella para nada. Por aquí es un pelín cara , pero me encantaría probar tus galletas y esa es una buena excusa para comprarla.
    Mi marido canta en 10 días así que se las llevo yo también para el ensayo! 😉
    Cariños

  5. Anna, si prefereixes la nocilla, segur que queden igual de bones, je je je…

    Ester, amb l’avellana clavada sobre la Nutella queden molt boniques, oi?

    Starbase, jo no puc generalitzar, depèn de cada cóc i de cada galeta… així a priori no tinc preferits, m’agada tot! 🙂

    Roser, aquesta classe de la Mireia ha tingut molt èxit, crec que és de les receptes que hem fet més. Així és com si haguessis pogut venir, je je je…

    Gemma, quina casualitat! Ja veus que petit és el món… Crec que en Joan Enric encara viu a Vidreres. I no passa res si també t’agraden els Manel, és normal que ens agradi més d’un grup, això significa que la música en català per fi s’ha normalitzat 🙂

    GEMMA, després de veure-les tant, ja no tens cap excusa, je je je… ELs teus fills són fans, però i tu??? 😉

    Ribereña i Narylou, nutella i avellanes, impossible que no agadin!

    Mima i Catieu, si les proveu ja m’ho direu, tenen l’exit assegurat, com totes les receptes de la Mireia 😉

    Dolorss, assagen tantes hores que només els faltaria assajar de nits, je je je… Però així segur que el nou disc quedarà fantàstic!

    Helena, Anaïs i Laura,teniu tot el cap de setmana per fer-les. A més, els ingredients són super fàcils de tenir per casa, així que les heu de fer sí o sí 🙂

  6. Rosa Maria, i tant que em sembla bé, ja ho crec! He vist que fareu un taller a la Cookiteca, felicitats! Les noies de la cookiteca estan fent les coses molt bé!

    Judith, els pots de nutella volen, oi? Són un vici, je je je… com aquestes galetes, que queden bonississsimes!

    Surfzone, jo encara no n’he trobat cap 😉

    Neus, queden molt suaus, no són gens embafadores de xocolata. Super fines i elegants!

    Sefa, perquè et resisteixes a comparar la Nutella? Suposo que per no tenir males temptacions a la cuina, je je je… 😉

    Miquel , no sabia que tinguessis el blog en català, ja canviaré l’enllaç. Entre tots hem fet una pila de galetes, a mi també només em falten les de taronja i xocolata 😉

    Erika, y Nocilla tenéis? Sladrán igual de ricas… O a lo mejor se podría sustituir por dulce de leche… habrá que probarlo. Con esas galetas los ensayos son más productivos 😉

    Sandra, jo també tinc ganes que surti el nou disc. Han dit que dilluns podrem escoltar dos minisingles i ens diran el nom del disc. Quina intriga i quins nervis!

    Estefania, han caigut totes una darrera l’altra 🙂 Ja només em falten les de taronja i xocolata. Et recomano que les facis ja!!!

    Maria Dolores i el taller de CUina, queden unes galetes temptadores de veritat. I si les cançons surten més dolces sempre és millor, je je je…

    Mesilda, em sap greu, però crec que no en va quedar ni una, je je je…

    M Àngels, ja ho he sentit, m’ha fet moooooooolta il·lusió, la Mireia és un SOL 🙂
    En Pol s’ha quedat de pedra, s’ha posat super content :))

    CristinaT, ja veus que et vas perdre una gran classe! I pel novembre no pots venir? La classe de Nadal de la Mireia Carbó és la més esperada de l’any!!!

  7. Oooooooohhhhh!!! M’encanten aquestes galetes!!!
    Ostres, em passen els dies volant i no tinc temps de fer tantes postres!!!! Se m’estan acomulant!!!!jejejejejejeje
    Sort que per Nadal hi haurà temps de tot!!!! jjejejejejejeje
    Apa, moltíssimes gràcies!!!
    Petonets!!!

  8. ja saps que jo sóc de cocs i coques, però de tant en tant alguna galeteta també cau, i aquestes tenen un aspecte magnífic… i amb “vellanes” de Reus… em sembla que no tardaré massa en tastar-les!

    PTNTS
    Dolça

  9. No he provat mai aquestes galetes, però segur que són boníssimes, em van regalar un pot d’1 kg de nocilla, ja sé que hi ha diferencia amb la nutella, però provarè com queden que el tinc que gastar.

  10. Aquestes galetes han de ser una delícia, i com que m’encanta fer galetes a casa, a veure si tinc temps i les faig! Ara toca comprar Nutella…. fa tant temps que no en comprem, quin pecat! 😉

  11. Riquísimas Gemma. Con lo que a mi hija le gusta el chocolate, estas galletas las tengo que hacer porque seguro que le hago las mañanas felices, cuando comience el día con semejante delicia para el desayuno.

    Un besínn.

  12. Gràcies Gemma! Acabo de fer l’enllaç. I és cert, les noies de Cookiteca ho estan fent molt i molt bé. Espero que ens veiem algun dia per Cookiteca! Una abraçada!

  13. Les he fet aquest cap de setmana i han quedat molt bones! A més, són molt senzilles i ràpides de fer. Però he tingut un parell de problemes, segurament x ser un principiant a l’hora de cuinar galetes.

    1. Al posar-les al forn, van perdre la forma i es van ajuntar les unes amb les altres.
    2. Van estar els 10 minuts de cocció a 180ºC, però han quedat molt toves i es trenquen amb facilitat.

    Com creieu que ho hauria de fer perquè aquestes 2 errades no es tornin a repetir? Què he fet malament? Gràcies!

  14. Ja veig que les galetes han agradat, je je je…

    Per cert, heu vist que els Amics de les Arts ja han dit quin serà el nom del proper disc??? M’encanta! 🙂

    Morgan, uns consells:
    – Has de tenir el forn pre escalfat. Quan fiquis les galetes ja ha d’estar a 180º.
    – Un cop tinguis les galetes tallades i posades sobre la safata del forn, posa-les a la nevera 1/2 hora. I de la nevera fica-les directament a dins el forn, ja veuràs com no et perdran gens la forma.
    – Amb 10 minuts pot ser que encara no siguin cuites (depèn del gruix que tinguin). Posa-les 15 minuts.
    – Prova de coure-les a 190º, cada forn és diferent i potser el teu no marca exactament la temperatura. Pel què dius, jo el posaria a 190º.
    – Sortint del forn posa-les de seguida sobre una reixeta per tal que es refredin sense que agafin humitat.
    Suposo que la massa la vas fer seguint la recepta bé, oi? A veure si et van bé aquests consells 😉

  15. Quin exit les galetes!!! I es veritat que han sigut molt facils!
    Arribo tard per apuntarme a la classe de Mireia pero la propera vegada m’espavilare, que veig que val la pena 🙂

  16. Hola, Gemma.

    Moltes gràcies x la resposta! Vaig seguir les instruccions fil x randa. Comentant-ho amb una amiga, hem detectat que potser la massa tenia poca consistència i calia treballar-la una mica més amb les mans abans de posar-la a la nevera. Abans d’apagar el forn vaig mirar que estiguessin cuïtes clavant el ganivet i sortia net. El proper dia provaré de posar-les a la nevera més estona.

    Per cert, en algunes, enlloc d’avellana, vaig posar una rodanxa de plàtan i estava boníssim!

Respon a Silvia Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *