Panets d’hamburguesa

Data
15 de novembre de 2011
Creat per

Tot i que he dubtat fins l’últim moment, al final m’he atrevit amb la proposta d’aquest mes de la Recepta del 15, una proposta realment complicada pels no sabem fer pa a casa.

En aquesta ocasió, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit un tema apassionant: el pa. Tot un repte pels que, com jo, tenim pànic a les masses amb llevat de forner que s’han d’amassar, han de fermentar i tenen una cocció al forn delicada.

Aquests tipus de masses són força complicades de fer ja que cal controlar molts factors que influeixen directament en el resultat: les proporcions dels ingredients, la forma d’amassar, els temps dels reposos, la temperatura, la humitat, la cocció al forn… Una suma de petits detalls que poden portar de l’èxit al fracàs en un moment.


Buscant una recepta de panets, vaig penar que m’aniria bé trobar un vídeo que expliqués com amassar i com formar els panets. Jo he seguit aquest i m’ha anat bé! Segurament he tingut la sort del principiant, perquè m’han quedat esponjosos i molt bons. Ara bé, us asseguro que aquestes masses em segueixen fent molta por 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 500g de farina de força
• 300ml d’aigua tèbia
• 35g de sucre
• 25g de llet en pols
• 10g de sal
• 10g de llevat de forner
• 80g de mantega pomada
• Sèsam

Preparació:

En un vol, incorporar tots els ingredients (excepte el sèsam) en el mateix ordre que estan escrits. Barrejar fins aconseguir una bola de massa.
Abocar la massa sobre el marbre i amassar, amassar, amassar, amassar i amassar fins que quedi elàstica i ben fina (jo hi he estat 20 minuts).
Posar la massa dins un vol, tapar-la amb un drap i deixar-la reposar uns 30 minuts.
Dividir la massa en 8 porcions i formar els panets tal com es veu al vídeo (minut 5). Col·locar-los sobre la safata de forn i deixar-los reposar fins que doblin el volum.
Pintar cada panet amb una mica d’aigua i espolsar el sèsam per sobre.
Coure’ls al forn a 180º durant 20 minuts. Treure’ls del forn i deixar-los refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Panets d’hamburguesa”

  1. Has fet molt bé en al final fer-lo perquè t’han quedat genials. Ara només fa falta el farcit i a menjar! Jejejje
    Vaig a mirar el video, que bé poder veure-ho tot, sobretot com els hi donen la forma.
    Petons

  2. Doncs Gemma t’han quedat super bé!! Amb aquest tipus de panets encara no m’hi he atrevit, crec que avui tots tindrem una llista ben llarga de pans pendents 😉 va molt bé això dels vídeos, jo també n’he fet servir un! petonets!

  3. Tenen molt bona pinta aquests panets Gemma!! jo també tinc pànic a les fermentacions, per aixó al final no m’he decidit en cap pa en particular….algun dia ho aconseguiré!! jaja petons

  4. Doncs com deia l’Andreu… digueu-me agossarat però a mi por com a tal no em fan. Es clar que jo no em frustro si no arribo a la excel.lència. Amb que sigui correcte ja estic content.
    Lo meu és més aviat mandra que no pas por. hehehehe

    I la veritat, t’han quedat uns panets ‘rodons’ 😀

  5. Doncs t’han quedat molt bé! Si, són masses complicades, diga’m-ho a mi, que encara estic esperant que em surti un tortell de reis amb condicions.
    Una forta abraçada!

  6. Gràcies per aquesta recepta. Sóc fan de fer pa, però com molta gent, segons veig, em fa por.Aquest video genial per veure la manera de forma els panets. Sempre ens sorprèns amb coses noves. Realment val la pena veure-ho en vídeo.
    Aquest

  7. t’han quedat uns panets perfectes!!! amb les meravelles que fas, el pa per tu no ha de tenir secrets, a veure si aviat veiem pans dolços per la teva cuina 😉
    pt!

  8. Doncs ja se’t pot treure la por del tot, t’han quedat perfectes i a sobre molt millors que els de super!
    Suposo que els vas farcir amb alguna cosa dolceta, oi? jeje!!

    Molts petonets!

  9. Gemma, tinc l’escriptori de l’ordinador plenet de receptes teues. Aquesta en serà una més. El meu fill s’estima, de tant en tant, menjar-se una hamburguesa ben completeta, i sovint es queixa de la qualitat del pa. Li ensenyaré el teu post, i a veure si es posa el davantal i se’n fa una tongada! Gràcies!

  10. Gemma a mi hem passat el mateix que tú, no n’he fet mai …bé desprès d’algun intent de bollos no massa exitòs .el pa ja ni ho intento. Miraré aquest video amb calma i a veure si algun dia m’hi atreveixo.
    A tú t’han quedat perfectes …….no sembla que sigui la primera vegada que en fas. veint els teus hem vene ganes de probar-ho.
    petons

  11. Genial!!! Per fer unes hamburgueses amb formatge, enciam, tomàquet…
    Ostres, ja em ve salivera!!!! jajajajajajajajaja
    I tu, amb què els faries???
    Segur que aviat els faré!!!
    Petonets!!!

  12. Jo també sóc un negat amb això del pa,… les culpes es hi dono al forner de la cantonada de casa … que si no el fes tan bo.. potser em decidiria … però veient els teus panets i tenint el vídeo tan a mà… crec que no tindré més excuses

  13. Ni sort del principiant ni històries! que tu tot el què fas et queda bé! I està molt bé que al final et decidíssis a participar-hi!
    Jo aquest mes no ho he pogut fer, però m’han entrat les ganes de fer pa, que ja fa massa dies que no en faig cap (tot i que tens raó en que les masses fermentades fan respecte, perquè hi ha una aprt que se’ns escapa…)

  14. A mi també em passa amb les primeres receptes.
    Sovint les clavo però quan toca repetir-ho la cosa canvia….
    Espero que no sigui el teu cas que aquests panets fan salivera ;-))

    Felicitats

  15. Hola Gemma, guapa tu

    queden molt bons aquests panets, jo els faig semblàn, però amb menys sucre

    els pinto i els i posso les granetes abans de la segon fermentat ( o sigui quan els posso a dormir….va millor que al final, la propera o proves, i ja veuràs…

    mil petonets Susanna

  16. Hola Gemma!!! per això son els reptes precisament, per treure de nosaltres la por i fer coses que de primeres no fariam… No podia ser d´una manera, t´han quedat uns panets perfectes…. Prenc nota de la recepta.. Petons,

  17. No puedo creer que vos digas que le tenés miedo a las masas de levadura. Si tenés unas manos bárbaras! Mirá sino el resultado. Me imagino qu edespués de esto va a seguir amasando no? Ge- nia- les!
    Cariños

  18. Pues ya tienes motivos más que suficientes para aficionarte a estas masas porque los has bordado. ¿Y verdad que aunque intervengan tantos factores a la hora de elaborar pan, la satisfacción que produce todo el proceso y el resultado final, es increíble?. Felicidades por haber superado este reto con semejante resultado.

    Un besín.

  19. Hola a tothom!!!!
    Moltes gràcies pels vostres comentarsi!
    Teniu raó que gràcies a aquests reptes perdem les pors a fer pa… tot i que a mi em segueix fent molta por je je je 🙂
    Sento una gran admiració pels forners, que coneixen aquest món tan apassionant!

  20. No t’ha de fer por! Ja veus que natros amb les nostres farines tan baixes amb gluten els fem la mar de bé. Imagina si et poses amb farines bones. Espero vore més coses de pa per este blog, t’han quedat genials!!

  21. Jo també tinc por a les masses mares i als fermentats, però encara no m’hi he atrevit. Amb aquests panets tan bofons que t’han sortit, segur que has superat el tràngol. D’ara endavant segur que veiem més pans a la Cuina de Casa. Jeje!

    Petonets!
    Anna

Respon a Marina Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *