Enreixats de xocolata

Data
12 de desembre de 2011
Creat per

Aquestes coques de xocolata són una de les postres que vaig preparar per la festa d’aniversari del Pol. La pasta de full és molt agraïda, agrada a tothom i és fàcil de preparar. Tallada amb una mica de gràcia sempre et fa quedar la mar de bé 😉

La recepta és ben senzilla, l’únic complicat és fer els talls a la capa superior. I per això, us aconsello fer-ho amb l’estri exprés; tot i que a ganivet també es pot fer, no queda mai tan bé. Amb un acabat brillant de gelatina, semblen ben bé les típiques coques que venen a les parades de les fires de Festa Major.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta de full rectangular
Nutella
• 1 ou
• Gelatina de poma

Preparació:

Tallar la pasta de full per la meitat, obtenint dues bandes llargues i primes. Procurar fer una banda una mica més ample que l’altra (1cm més ample és suficient).
Sobre la banda més ample, escampar la Nutella al centre, deixant 1cm de vora tot el voltant. Pintar amb ou batut tota la vora.
Marcar els talls sobre l’altra pasta de full. Estirar els talls a l’ample per tal que s’obrin una mica. Amb l’ajut del corró, agafar amb compte la pasta de full i col·locar-la sobre la capa de Nutella.
Prémer tot el lateral per tal que s’enganxin les dues capes. Retallar la vora amb un ganivet per tal d’igualar els laterals. Pintar per sobre amb ou batut i coure-ho al forn 30 minuts a 180º fins que es dauri.
Deixar refredar i pintar la superfície amb la gelatina de poma.

Bon profit!

PD: Molts m’heu preguntat com és aquest corró per marcar l’enreixat, el podeu trobar a moltes ferreteries i botigues d’estris de cuina. És molt barat (el meu no arriba a 4€). Us poso una foto:

Comparteix

60 comentaris a “Enreixats de xocolata”

 1. Els enreixats els has fet a ma? Oi que hi ha uns motllos especials que també serveixen per a aixó? Jo no m’hi veig pas capaç de fer-ho a ma directament. Es clar que tú ets una crack dels postres!! 🙂

 2. Noia, això és de pastisseria! I com has fet els talls? quin estri és aquest que dius? perquè aixó fer amb ganivet és impossible!!!! Moltes felicitats guapa.
  L’altra dia vaig aprofitar l’últim cul de glassa de xocolata que em quedava al congelador de quan vaig fer la tarta sacher, ufs, fa la tira, i estava perfecte. Tenia els meus dubtes si s’hauria fet malvé però no, estava genial.
  Una abraçada i moltes gràciers per compartir aquestes delícies.

 3. Ja veus, és increible el que la pasta de full pot arribar a fer!!! una cosa deliciosa, i tot i que la nocilla no em convenç, aquesta coca la menjaria sense gaires miraments!! deliciosa!! petons

 4. perfecte i ideal per mi per berenar jejejej. Saps el que m’arriben a xiflar els enrreixats de xocolata? aixs….. llàstima que jo no tingui aquest aparel per marcar la pasta de full, on el trobes? i sobretot… qui aspecte té perquè segur que l’he vist i no sabia que era per allò.
  Petons!

 5. Jo tinc l’eina per fer l’enreixat eprò encara no m’hi he posat. Aquestes coques les veig cada any a la fira que fan al carrer indústria per festa major de Sabadell i sempre cau un trosset :P. T’ha quedat perfecte. A vegades no és tan fàcil com sembla que quedi oberta.
  La gelatina de poma la compres per Sabadell?

  Molts petonets!

 6. Hola! Són precioses aquestes coques!!! I segur que boníssimes. Amb quina posició de forn ho cous? És que amb això em lio molt….. forn a baix? amb aire????

  Enhorabona!

 7. Ei Gemma!! Era a Suïssa i pensava en tu, torno i em veig un Rajol com els de Granollers!! Quina gràcia que tens nena!! Preciós i boníssim segur que també!! I Felicitats a en Pol eh
  ??

 8. Gemma, són espectaculars!!!! Jo però aquest aparell per fer aquests foradets no tinc ni idea de quin és!!! On es pot comprar???
  Ara que ve el tió i els Reis, potser arriba a casa!!!! jejejejejejeje
  Segur que les farem!!!!
  Petonets!!!!

 9. Gemma quin enreixat més ben fet!!! jo també tinc l’estri per fer-ho però em falta una miqueta de pràctica a l’hora d’obrir els forats 😉 Quan he vist la foto de seguida he pensat en les coques de les fires! petonets

 10. Hola a tohtom!

  M’alegro que us agradin aquestes coques, sovint les receptes més senzilles són les que agraden més. I a qui no agrada una pasta de full amb xocolata? 🙂

  Molts em pregunteu per aquest estri de l’enreixat. En venen a totes les ferreteries i botigues de material de cuina, n’hi ha de més barats i de més cars. El meu és un corró de plàstic amb una nansa que té els talls marcats a tot el vol. És super barat, crec que no arriba ni a 4€! Us poso una foto al post per tal que el veieu 😉

  Jou, benvingut al blog! Em preguntes per la posició del forn. Jo les poso al mig amb el foc a dalt i a baix, sense ventilador. M’agrada que la pasta de full es faci a poc a poc, si poses el venitlador es daura molt aviat però trobo que queda crua per sota el farcit de nutella.

  Alba i Crisitna, la gelatina de poma la venen a Sole Graells (potser a Gadgets també). I també es pot comprar per interntet a la botiga de Sosa: cocineros.info (i segurament a altres botigues online). L’únic problema és que en venen molta quantitat però no passa res: jo la reparteixo en tres pots, un és el que gasto i els altres dos els congelo. La gelatina admet molt bé la congelació 😉

  Animeu-vos a provar de fer l’enreixat, al principi costa una mica (sobretot col·locar bé la capa de sobre) però quan li agafes el truc la veritat és que és molt fàcil i et fa quedar la mar de bé 😉

 11. hola Gemma, quins enreixats més ben fets!!
  podriem fer els enreixats amb altres farcits?
  si hi posessim crema pastissera ho fariem igual?es podria coure al forn un cop farcit de crema?

 12. ostres! sembla ben bé les coques que venien aquests dies a la fira medieval de Vic!
  Quina bona pinta1
  Aquest estri ja l’he vist algun cop i em sembla un molt bona idea per fer l’enreixat, perque amb el ganivet no deus acabar mai…
  Felicitats!

 13. M’encanta!!! la pasta de full és un dels meus ingredients preferits, per no parlar de la xocolata. Que bé que t’ha quedat l’enreixat. Tens raó, aquestes receptes sencilles són les que a casa tenen l’èxit assegurat.
  Petons

 14. Gemma, tu sempre fas unes postres maquíssimes, tens una traça especial que no tenim tothom, però aquestes d’avui son realment precioses, i és ben be el que tu dius, una recepta senzilla amb l’estri adequat. M’ha encantat, moltíssim.

  Enhorabona, bonica, molts petons!!

 15. He buscat aquest estri a dos ferretaries, a dos botigues de cuina i fins i tot als xinos i no l’he trobat… Ara vaig a intentar fer la coca sense estri!!!

 16. Mercè, tal com diu la recepta, hi vaig posar nutella 😉

  Xocolatina, amb crema pastissera quedaria igual de bo. I es faria exactament igual, posant la crema (ja freda) enlloc de la Nutella. Per cert, tens blog tu?

  Monscanales, ostres, que estrany… és un estri fàcil de trobar. D’on ets?
  Amb un ganivet també et quedarà bé, però no tan igual tots els talls…

 17. T’han quedat xulíssimes. L’altre dia en vaig veure unes de semblants en un altre blog i volia preparar-les, pero no sabia que exstia el corró aquest. M’espero a tenir-lo abans de fer-les.

 18. Hola Olga,
  Jo faig servir un corró. Enrotllo l’enreixat amb el corró i després el desenrotllo sobre la base de baix, intentant que coincideixin bé. I tot sempre ben enfarinat, perquè no s’enganxi la pasta de full entre ella ni amb el corró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *