Crema cremada de flor de taronger i taronja

Data
19 de desembre de 2011
Creat per

Aquesta és la recepta del desembre de la revista CUINA, una deliciosa crema amb la fruita d’hivern per excel·lència, la taronja:

Després d’uns quants dies de postres contundents ens venia de gust alguna cosa més lleugera. I com que encara tenia pendent fer la recepta del desembre, m’he decidit per aquesta proposta d’en Jordi Roca, on l’aroma de la flor de taronger i l’acidesa de la taronja alleugereixen una deliciosa crema cremada.

La secció i per postres d’aquest mes versiona la crema catalana amb tres maneres diferents de cuinar-la: en escuma, al forn i al foc. I en totes, apareixen els cítrics com a contrapunt refrescant i lleuger: una confitura de mandarina i escuma de crema cremada, una crema cremada de canyella amb fruita i aquesta crema cremada de flor de taronger i taronja.

Haig de confessar que tinc debilitat per l’essència de flor de taronger; estic segura que si el tortell de Reis m’agrada tant és precisament perquè té aquesta aroma tan particular. I ara que les taronges estan en el seu millor moment, val la pena aprofitar-ho! La combinació de la crema amb la sopa de taronja és sensacional, cada cullerada és una mescla cremosa i refrescant que voldries que no s’acabés mai…

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

41 comentaris a “Crema cremada de flor de taronger i taronja”

 1. Jo també em declaro fan de l’essència de taronger, què ho fa que hipnotitza a tothom? Els brioxos queden de meravella oi?
  Aquesta crema se’ns dubte és un postre lleuger i ideal per aquests dies tan nadalencs que se’ns aproximen…. tic-tac, tic-tac….. Petons Gemma! 🙂

 2. Este postre me parece fabuloso. Sencillo y con todo el sabor. Por aquí hay naranjas lindas todo el año, así que me la llevo para probar. Espero poder entender bien toda la receta porque el traductor no la traduce. Cualquier cosa te pregunto.
  Cariños

 3. Hola Gemma. No t´exagero si et dic que aquest cap de semana em portat uns 90 kg de taronges i mandarines (tenim un petit terreny a Ulldecona); i suposo que t´imaginaràs quina recepta vaig a preparar, oi???
  Aquesta crema cremada de taronja “me viene como anillo al dedo”
  Petonets, i si no ens veiem, et desitjo bones bestes i un bon nadal.

 4. Que bona es veu!.Una crema suau i fina.
  Les postres perfectes per a este nadal.

  Efectivament Gemma.El carabassat és la carabassa confitada que es posa en els tortells.
  Si vols substituir-ho per cabell,també queda bé.Jo faig uns pastissets amb mes o menys estos ingredients i ixen molt bons.Pots veure en la meua entrada “Pastissets de almendra,boniato i cabello”.
  Besets

 5. És una proposta ideal per un dels àpats de Nadal, per variar una mica dels típics torrons. I com que és més lleugera, potser pot anar bé per un sopar… per la nit de Nadal o per cap d’Any ho trobo molt bé!

  Ja veig que som molts els fans de l’aroma de flor de taronger… I és veritat que la tenim molt oblidada, només al tortell de Reis i alguns brioixos. Així que us recomano molt aquesta crema, queda boníssima 😉

  Erika, si tienes cualquier duda con el catalán, preguntame y te traduzco la receta encantada 😉

  Mesilda, moltes gràcies per la resposta! He trobat una parada a plaça que venen carbassat, però d’aquell tenyit de verd tan lleig… (el que vol imitar el meló). I crec que al Corte Inglés també en venen. Porvaré de fer els teus pastissets que tenen una pinta boníssima.

  Gemnial, ara ja és fàcil trobar l’aigua de flor de taronger. En castellà es diu azahar i en català a alguns llocs en diuen aiguanaf. En venen de la marca Vahiné en una ampolleta de plàstic que està prou bé, a molts supers en tenen (supers una mica grans).
  Les flameres d’alumini també són fàcils de trobar, a la secció de paper dels supers al costat dels plats i gots de plàstic. Però si tens flameres de silicona encara t’anirà millor!

 6. Ja la vaig veure al cuina i vaig pensar que la faries. La recepta de la crema s’assembla a la que vam fer per la recepta del 15, també d’en Jordi Roca. Aleshores l’acompanyavem amb una sopeta de poma àcida, però trobo que amb la taronja encara és millor!

 7. ana, és que el Carlos Valencai va esborrar el seu magnífic blog i s’han perdut totes les seves delicioses receptes, quina pena 🙁
  Pereò aquest fullat de figues és super fàcil: 2 làmines de pasta de full rodones, figues naturals madures i sucre. Cobreixes un motlle de tarta amb una pasta de full. Poses cigrons secs a dins i la cous 15 minuts a 180º. Treus els cigrons i poses a dins les figues tallades a rodanxes. Una mica de sucre per sobre i tapes amb l’altre pasta de full. Fas els talls de la foto, la pintes amb ou batut i la xous 25 minuts a 180º fins que es dauri. I ja està 😉

 8. vaig preparar aquesta crema per el dia 1 i va quedar bonisima, però la vaig tenir que deixar al forn el doble de tems que posa la recepta, per que no em quallava, a tu també et va passar?. Fa molt de temps que segueixo el teu bloc i la veritat es que he fet mols dels teus postres i sempre m’han quedat fantastics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *