Canelons de mango amb mousse de torró

Data
23 de desembre de 2011
Creat per

Pel mes de desembre les noies de Memòries d’una cuinera ens proposen fer canelons, una idea molt encertada tenint en compte que el plat típic de Sant Esteve són, precisament, els canelons. La meva aportació són uns canelons ben originals, ja que són dolços per degustar durant les postres 😉

Tots sabem que les postres de Nadal han de ser amb torró i, en cas de portar fruita, cal que sigui tropical, com la pinya o el mango. Així que la meva proposta és ben senzilla, farcir unes làmines de mango d’una mousse de torró. Que ningú pugui dir que a casa nostra no seguim la tradició, je je je… per Sant Esteve, canelons!

La mousse queda molt lleugera i és molt senzilla de fer; després de provar moltes receptes, aquesta és la meva preferida, la definitiva. És ideal per servir tota sola en copa però també com a base d’un pastís, afegint una fulla més de gelatina. Si us animeu a fer-la us asseguro que la repetireu sovint!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 300g de torró del tou (tipus Xixona)
• 250ml de nata per muntar
• 100ml de llet
• 30g de sucre
• 3 fulles de gelatina
• 3 ous
• 1 mango

Preparació:

Ratllar el torró.
Posar en remull la gelatina en aigua freda.
Separar els rovells de les clares.
Escalfar la llet fins que bulli. Abocar-la sobre els rovells remenant contínuament amb unes varilles per tal que arribin a uns 80º. Afegir la gelatina escorreguda i remenar bé fins que es dissolgui.
Afegir el torró i triturar amb el túrmix fins que quedi fi.
Semi muntar la nata i incorporar-la suaument. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i incorporar-les suaument.
Omplir una màniga pastissera amb la mousse i reservar a la nevera unes 4 hores.

Pelar el mango i tallar-lo a làmines molt fines. Farcir cada làmina amb la mousse i enrotllar-la com un caneló. Col·locar els canelons al plat i decorar al gust.

Bon profit!

PD: Com que segurament aquest serà l’últim post abans de Nadal, aprofito l’ocasió per desitjar-vos a tots unes Bones Festes. Aquesta foto de la primera nevada de l’any a la Vall de Boí que vam fer per la castanyada em sembla una imatge ben bonica per felicitar-vos el Nadal.

Comparteix

59 comentaris a “Canelons de mango amb mousse de torró”

  1. BOn Nadal per vosaltres també!!!

    Realment aquests canalons son perfectes per canviar una mica de postres! i tal i com tu dius segueixen totesles pautes tradicionals dels postres!! I han d’estar deliciosos!

    PEtonets!!

  2. Unes postres molt originals i com dius queden molt bé per aquets dies. Tinc una amiga que es torna boja amb el mango, crec que la sorprendré amb la teva recepta.
    La foto paisatge es maquíssima.
    Una abraçada i molt bones festes.

  3. Gemma! m’encanten les postres que fas amb canalons. Un dia te’n vaig veure un de caneló de torró de yema que ufffff….encara el tinc a pendents perquè em fa por fe’l i tot, segur que me’ls cruspiré en una sentada!! jajaj quina pinta!! petonets guapa i bon nadal!!!

  4. No podia esperar menys de tu, sabia que ens sorprendries amb una proposta dolça jejej. El contrast amb el mousse de turró ha de ser brutal, me l’apunto ara mateix!
    Que passis bones festes guapa! 🙂

  5. Molt bon Nadal també a tu, Gemma! Que ho passis la mar de bé, i que gaudeixis molt de la cuina aquests dies.
    La postal és preciosa!!! i les postres, sense paraules, ha de se boníssim, i tant ben presentat, com sempre!
    Una forta abraçada bonica i moltes gracies per tot els bons consells.

  6. Gemma, quina passada!! aquests canelons nadalencs són els més originals que he vist mai. Amb torró i tot! No se si seré capaç de tallar el mango tan bé com tu, però això ho he de provar algun dia!
    Molts bones festes per tu també!

    Molts petons!

  7. Ha sido un auténtico lujo disfrutar un año más de todas tus recetas y la de hoy me parece tan delicada y rica que sería digna de representar las mesas navideñas más exigentes.
    Te deseo unas Felices Fiestas en compañía de los tuyos, y que en el 2012 se vean cumplidos todos tus sueños y objetivos.

    Un besín.

  8. Gemma, tu ho has dit, aquests canelons tenen tots els ingredients tradicionals del Nadal, molt encertats. Una combinació perfecta de la dolçor dels torrons i la fruita refrescant.
    Petons i bon Nadal

  9. Molt bones festes a vosaltres també Gemma!!! aquests canelons deuen ser deliciosos, trobo molt bé això de fer-los dolços, s’ha d’innovar però també respectant les tradicions 😉 En principi per Sant Esteve farem els que vaig fer jo amb pasta de full però els hi ensenyaré els teus perquè puguin escollir! petonets

  10. Impressionant! Et felicito per la idea i la realització. És una combinació genial, de veritat. Aprofito per a felicitar-te a tu i a la resta de la comunitat blocaire molts bones Festes!

  11. Qué presentación tan bonita, tal y como nos tienes acostumbradas. Y qué decir del sabor… inigualable.

    ___________./.
    ____________ __>_( ?? ? .
    ___________@.? ‘(¦) ? *$
    ________? “( ()?t (?)o*?*
    _______(¦),-?.-? _Q@,0 ?(¦)
    ____________>o*o? @.<
    _________o`-.?.-@""-Q '?~@'
    ______?.'`? ? *? ?? ‘? @`-.)
    ____? o (¦). @* '-@? ’Q.*(¦)’?
    __________? -?-'? ?._ ?
    _______@.? '*Q ? *(¦), @.? '*
    ___.?' @ _ ?? _.-'~?-. @ ´(?)`-*.o
    __.(¦)* ? ..-' (?) o *.(?) 0 *(¦)`)
    _________(? ) '-._?__(?)@
    ____;–?' ?? 0‘(?) Q o *? * ? ?
    ___ * (?)._?__* .Q.~ ?- ??. 0 () Q ?*'.
    _(¦)* ? *‘ o * ? _(¦)Q~ ?? __??__(¦)
    _____________¦¦¦¦¦___________
    __________¦¦¦¦¦¦¦¦¦____

    ¡¡Feliz Navidad!!

    Besos.

  12. Bon Nadal a tothom!!!!!!!!!!!!!
    Marxo de vacances a Sicília fins després de Reis, així que estaré uns dies sense passar per aquí ni pels vostres blogs. Una abraçada a tothom i fins a la tornada!
    I sobretot, no us empatxeu ni de canelons ni de torrons, je je je…

  13. Quins canelons, Gemma!!! Quina meravella!!!
    El que no sé és com has pogut tallar les fulles del mango tan primetes i grans, si tot és os!!!
    Hi ha algun “truquillo”??
    Felicitats, guapa, i que passis unes vacances meravelloses a Sicília, que m´han dit que és una illa preciosa. Petonets.

  14. Quina proposta més original, fresqueta i nadalenca!!!fan una pinta espectacular!!!!Som fans teves des de fa molt de temps, moltes felicitats pel teu blog, tot un referent!!!!!

    Petons!!!

  15. Uns canalons ben originals i segur que bonissims. Aquest any he anat una mica de bolit i no he pogut visitar-te i comentar-te tant com ves volgut peró no m’he perdut capmde les receptes que has fet. No vaigbarrivar per el Nadal pero no volía deixar de pasar pee desitjar-te un bon 2012 en el que es realitzin tots els teus objectius.
    Petons!

  16. Gemma, feia dies que no guaitava per ací, i me’n penedesc. Sant Esteve ja és passat i els canelons hauran d’esperar… un dia qualsevol, amb temps i ganes. La pinta dels teus és sensacional!
    Bon any, amb salut, muntanya i dolçor, bonica!

  17. Ja ha passat Nadal, però aquests canelons també m’ aniran bé per aprofitar el torró de xixona… que originals que són!. Espero que hagis passat molt bones festes.

Respon a Catieu Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *