Galetes farcides de torró

Data
21 de gener de 2012
Creat per

Després de Nadal a totes les cases hi ha torrons que han sobrat, que ja no vol ningú i que es queden rondant pels armaris fins gairebé el següent Nadal. Per solucionar aquest problema us proposo fer unes delicioses galetes farcides molt fines i elegants:

Per fer les galetes podeu triar qualsevol recepta que us agradi i que tingueu comprovat que us queden bé i cruixents. Feu-les ben finetes i, sobretot, totes ben iguals. En el meu cas, he triat l’última recepta que tenia a mà, concretament les de Nutella de la Mireia Carbó. El farcit l’he fet amb torró del tou, però quedarien igual de bones amb torró de yema, de massapà o el que us hagi sobrat a casa 😉

El resultat són unes galetes fines i elegants, cruixents de fora i meloses de dins, i amb un gust de torró sensacional. Qui diu que la cuina d’aprofitament és una cuina trista i senzilla?

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 40 galetes)

Per les galetes:
• 200g de farina
• 50g de Nutella
• 100g de mantega pomada
• 100g de sucre
• 1 ou

Pel farcit:
• 200g de torró del tou
• 50g de llet

Preparació:

Les galetes:
Batre la mantega amb el sucre i la Nutella fins aconseguir una crema. Afegir l’ou. Incorporar la farina tamisada i barrejar fins a obtenir una massa homogènia.
Embolicar la massa amb paper film aixafant-la ben plana. Reservar a la nevera uns 30 minuts.
Estirar la massa amb el corró entre dos papers de forn fins aconseguir el gruix que volem que tinguin les galetes, ben finetes millor. Tallar-les en la forma desitjada procurant que totes quedin ben iguals (si veieu que la massa s’escalfa, posar-la una estona més a la nevera).
Estendre les galetes sobre una placa de forn i coure-les a 180º uns 10 minuts. Deixar refredar sobre una reixeta.

El farcit:
Escalfar en un cassó la llet i el torró trossejat. Triturar amb el túrmix fins que quedi homogeni i cremós. Farcir les galetes de seguida amb la crema encara tèbia abans no es refredi.

Bon profit!

Comparteix

54 comentaris a “Galetes farcides de torró”

  1. Ostres Gemma, elegants és poc!! a mi em dones aquestes galetes i me les cruspeixo d’una sentada!! amb el torró de les sobres…..m’encanta!! ideal per quedar com una senyora un dia que et convidin a menjar!! petons

  2. Ostres Gemma, m’encanten!!! Buscava una recepta per aprofitar una barra (sencera!) de torró tou per farcir quelcom i ja ho he trobat. Ja t’explicaré com m’ha anat… 😛

  3. Ester, tan irresistible que no en pots menjar només una…

    Helena, tens raó, les galetes soles ja són bones, imagina’t amb el farcit de torró, je je je… un vici total!

    Roser, aquests dies estic fent una pila de receptes amb el torró que ha sobrat: galetes, mousse, boletes de massapà… A casa, després de Nadal NINGÚ vol torrons, de manera que no tinc més remei que trobar-los algun altre destí, que a casa no es llença res 😉

    Sandra, sóc gran defensora de la cuina d’aprofitament. Ens obliga a fer anar el cervell per inventar-nos noves receptes que al final acaben sent millors i tot que l’original, oi?

    Miquel, i a més, pot ser el tros de torró que tinguis per casa, no cal que sigui del tou 😉

    Iris, aquesta és ideal, perquè com més torró tinguis, més farcides aniran les galetes i, així, més bones seran!

    Maria Angels, segur que tens tots els ingredients a casa, de manera que les pots fer aquest cap de setmana mateix.

    Ada, quina il·lu que passis per aquí 🙂 Sé que tu també ets una gran defensora de la cuina d’aprofitamentm, així que estic segura que aquestes galetes t’agradaran. I pots fer servir la recepta que tu vulguis, així com totes les sobres de torrons tous (massapà, yema i tou) que tinguis rondant per la nevera.

    Silvia, lo siento, no sobró ninguna. Al contrario, volaron en un momento, je je je…

    Gemma, el secret és triar una recepta de galetes cruixents, que no quedin toves. Llavors, el contrast amb el farcit de dins encara és millor 😉

    Laura, són unes galetes ben fàcils de fer, només cal vigilar a estirar-les primetes i tallar-les totes iguals. I el farcit ja veus que no té cap secret!

  4. ostres, em recorden molt unes galetes que fan a cal miró, que solen anar en les safates de ‘pastes seques’, estan boníssimes i el farcit també recorda el torró de xixona. sempre n’hem dit matrimonis, per raons òbvies. ara potser hauríem de revisar el nom 😉

  5. Hola Gemma! M’he animat a fer aquestes galetes per la bona pinta que fan. Només una consulta: Les avellanes de la recepta on les poses? Suposo que les tritures i les afegeixes juntament amb la farina, oi? Merci!

  6. Laura, no van avellanes a la recepta, m’he descuida’t de treure- les dels ingrdients (vaig adaptar una altra recepta). Sort que ho has vist, ara mateix ho arreglo. Moltes moltes gracies!

  7. Maria Pilar, ricas ricas! 🙂

    Judith, de veritat que no compreu torrons de CAP tipus??? No us agrada cap torró? Però si n’hi ha de moltes classes… En fi, només per fer aquestes galetes ja val la pena tenir torró a casa, je je je…

    Dolça encara fas els esmorzars pedagògics? Tens raó que són unes galetes ideals per afrontar amb bon humor una d’aquelles reunions complicades de veritat 🙂

    Silvia, totalment d’acord, si no t’ha quedat torró val la pena comprar-lo expressament 😉

    Maria Dolores, t’agrada menjar el torró a l’estiu? JE je je… quan a l’estiu encara tinc torró, faig un gelat que a casa ens encanta 😉

    Mesilda i Gemma, les galetes soles amb la Nutella ja són sensacionals. Amb el farcit de torró encara són més bones!

    Manel, caram és tot un honor que et recordin unes galetes del gran Elias Miró! I el nom de matrimoni és molt ususual, evidentment per raons òbvies 😉

    Francesc i Cris, m’encanta la cuina d’aprofitament, a casa no llancem mai res. I els torrons és d’aquelles coses que ens costen de gastar, fora de temporada a casa no en vol ningú.

    Anna, amb el torró de yema estic segura que també et quedarà molt bé. Fins i tot el pots fer servir directament sense gens de llet. Amb una mica d’escalfor i triturant amb el túrmix, ja tindrà una textura prou cremosa per poder farcir les galetes.

  8. Cristina, al meu super també estan fent aquesta oferta, serà qüestió d’aprofitar-la, je je je… I ja tinc triada quina recepta de croquetes faré, aquest cop participo segur!

    Carme, benvinguda de nou, quant temps sense passar per aquí! Com tu dius, visca la cuina d’aprofitament!

    Teresa, nosaltres també vam comprar molt menys torró, segurament per la crisi… Preferim comprar només dues barres de qualitat que no pas 5 no tan bones 😉

    Shitake, benvinguda de nou, quant temps sense passar per aquí! Les galetes soles amb la nutella són sensacionals i amb el farcit de torró encara milloren més. Prova-les que t’agradaran 😉

    Nieves, con el relleno de turrón quedan unas galletas deliciosas y exquisitas…

    Helena, el contrast cruixent de les galetes i la cremositat del farcit queda espectacular. Val la pena provar-les!

  9. Quines galetones més bones!! encara tinc pendents de fer les de Nutella… De torrons ja no ens en queden, perquè també els hem aprofitat d’altres maneres! aquesta tarda començo vacances, a veure si les faig, que es veun molt delicades i delicioses.

  10. Aquestes galetes les vaig fer soles i ja van quedar boníssimes, imagina amb el torró.
    Un problemilla però: vaig estirar la massa primeta, i em vaig veire negra per tallar-les amb un motlle de galetes!!! vaig pensar que la massa estava massa calenta i la vaig posar al congelador 5 minuts, però no hi havia manera…
    Com te n’has sortit tan bé tu?
    petonets

  11. Ribereña, si les fas segur que triomfaràs 😉

    Miquel, tu ja vas fer les galetes soles, imagina’t farcides de torró… de vici total!

    Margot, benvinguda de nou! El viatge a Sicília va ser fantàstic. I els farcellets de bolets són molt originals ja que no és gaire típic servir els bolets per postres 😉

    Anaïs, doncs aquesta recepta és una bona idea per començar amb les galetes farcides! L’únic que cal és fer totes les galetes ben iguals.

    Bet, doncs quan facis les de Nutella reserva’n unes quantes per provar de farcir-les amb torró… així, a partir de la mateixa recepta tindràs dos tipus diferents de galetes 😉

    El taller de cuina, com que la massa d’aquestes galetes porta mantega té aquest inconvenient. Jo vaig partir-la en dos parts i la vaig estrira ben fina entre dos papers de forn. Després la vaig deixar al congelador (1/2 hora) i abans de tallar-la vaig separar el paper de forn de les dues cares. Ràpidament vaig marcar els talls amb el ganivet i les vaig separar. No treguis la segona meitat de massa fins que hagis acabat amb la primera, així se’t manté freda. I si durant el procés notes que se’t torna a escalfar, posa-la al congelador i treballa amb la segona massa. A veure si així et va millor…

    Susanna, si les fas ja m’ho diràs, eh?

    Mercè, són una temptació de picar i picar sense parar 😉

    Clara, tinc a punt dues receptes més amb torró, al final entre totes podràs gastar aquests 12!!!! quilos de torró. D’on has tret tant torró???

    Eva, a mi també m’agrada que em sobrin torrons, així puc fer receptes com aquestes. I si no me’n sobren a mi, arreplego les sobres de casa els meus pares, je je je… 😉

  12. Catieu, si la fas ja m’ho diràs 😉

    Alfons, hem coincidit amb el reciclatge de torrons, je je je… Però la teva és amb torró del dur, molt millor!

    Clara, ets una exagerada!!!! Una barra es gasta en un no res 🙂

  13. A casa només comprem suchard pel Riqui i de patates fregides (és brutaaal!) per mi…i mai sobra CAP barra!!!! jajaja!!! Li passaré la recepta a ma mare pq ells si que en tenen encara rondant!!!! Molt bona idea per aprofitar-los!
    Petunets,
    Eva.

  14. Sion i Belén, boníssimes!

    Anna, si fas les galetes ja m’ho diràs, estic segura que triomfaran 😉

    Eva, hi ha torró de patates fregides?????? No ho havia sentit mai!!!!
    Mira que sou estranys aquests terrassencs 😉

  15. jajajaja!!! és que els de terrassa som la bomba!!! El pròxim Nadal passa’t pel Quimcacao a fer un mini suís i aprofita per comprar una barra de torró de patates fregides…brutaaal!!!! 🙂

Respon a manel Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *