Tarta de xocolata, poma i dolç de llet

Data
18 de febrer de 2012
Creat per

Avui porto una recepta que tenia pendent de penjar des de fa molt temps, ja que és un dels pastissos que vaig fer per celebrar els aniversaris familiars del mes de novembre. I d’això ja fa tres mesos!

La combinació de la xocolata i la poma és un clàssic que té l’èxit assegurat. La textura cremosa del farcit fa que sigui un pastís molt mengívol i lleuger. Com que la xocolata negra és poc dolça, el toc del dolç de llet ho compensa molt bé. A casa va triomfar!

Jo vaig fer el pastís amb una sola poma, però en coure’s al forn es va reduir molt. Per això aconsello posar-hi dues pomes i apretar-les bé, així la poma resultarà molt més present després de la cocció.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 base de pasta brisa
• 2 pomes
• 150g de xocolata
• 120g de sucre
• 40g de Maizena
• 750ml de llet
• 4 ous
• 100g de dolç de llet

Preparació:

Folrar un motlle de tarta desemotllable amb la pasta brisa i coure-la al blanc 10 minuts a 180º. Reservar.
Trossejar la xocolata ben petita i reservar.
Batre els ous amb la Maizena i el sucre.
Escalfar la llet en un cassó, abocar-la a la mescla dels ous i tornar a posar la barreja al foc. Remenar contínuament fins que faci un primer bull i s’espesseixi la crema.
Abocar la crema calenta sobre la xocolata trossejada i barrejar bé fins que es fongui la xocolata i quedi una mescla ben cremosa.
Deixar entebionar la crema.
Pelar i tallar les pomes a grills ben prims.
Abocar la meitat de la crema de xocolata sobre la pasta brisa i repartir per sobre la meitat del dolç de llet. Abocar la resta de crema i repartir per sobre la resta de dolç de llet.
Decorar tota la superfície amb les pomes formant cercles concèntrics.
Coure el pastís 35 minuts a 180º. Deixar refredar i abrillantar amb una mica de gelatina neutra.

Bon profit!

Comparteix

61 comentaris a “Tarta de xocolata, poma i dolç de llet”

  1. Quin pastís més maco t’ha quedat, tot i que jo no sóc massa de xocolata, la pinta la té mooolt bona!!! saps, ara tinc al forn un pastís de formatge, recepta teva una mica modificada….ja vuras ja vuras!!! 😉 petons

  2. I és que el temps passa volant!!!! Si et descuides, ja has de tornar a fer el pastís!!!!!

    No he fet mai res semblant (i mira que sóc força “classicona” en reposteria), així que el passo a la llibreta de pendents!
    Bon cap de setmana

  3. Ester, ho vaig fer amb una xocolata negra del 70% de cacau, de manera que la crema queda poc dolça. El punt del dolç de llet li queda molt bé.

    ANNABDN, és super fàcil de fer, simplement és una crema pastissera que s’hi afegeix xocolata… la poma per sobre, una estoneta de forn i ja està!

    Silvia, la crema queda ben quallada i permet fer un bon tall, ben alt i carregat de deliciosa crema de xocolata, je je je…

    Roser, quin pastís de formatge fas? En tinc uns quants al blog… Ja tinc ganes de veure la teva versió, que a mi els pastissos de formatge em tornen boja!

    Carme, una temptació irresisitible….

    Anna, a mi també m’encanten les tartes de poma, tot i que aquesta és mes aviat de xocolata que no pas de poma. Per això aconsello carregar-la més de poma, així encara ha de quedar més bona 😉

    GEMMA, a mi també m’agraden molt tots els pastissos que porten fruita. I si en porten més que aquest encara millor!

    Maria José, la combinació de poma i xocolata queda boníssima, oi? A mi m’encanta!

    CristinaT, la clàssica de crema pastissera i poma queda boníssima! De fet, aquesta no deixa de ser una variació ja que és una crema pastissera que porta xocolata incoporada… encara més bona, je je je…

    Marylou, posa-la a dalt de tot de la llista, que val la pena! 😉

  4. Sònia, Quima, Núria, Dolça, Sílvia i Gemma, em sorpren que no conegueu aquesta combinació de poma i xocolata, perquè és sensacional! Proveu aquest pastís, que és fàcil de fer i triomfareu segur 😉

    Margarida, el temps passa volant, rapidíssim! I encara tinc dues receptes pendents que vaig fer pels aniversaris del novembre… imagina’t!

    Mercè, el dolç de llet li queda fenomenal!!! No deixis de posar-lo perquè no embafa i en canvi el joc de les aigües queda molt vistós. A més, si la xocolata té força cacau, necessita aquesta dolçor que li aporta el dolç de llet.

    Nieves, tengo recetas pendientes de publicar desde hace tiempo… Y la combinación del chocolate con la manzana queda deliciosa, ¿verdad?

  5. ¡Hola Gemma! Nos ha encantado este postre, intentaremos hacerla, cambiando la pasta brisa, por una sin gluten, y el dulce de leche. Ya te comentaremos.

    Muchas gracias, por tú apoyo al colectivo celiaco, así como por mostrarnos tus decepción ante la negativa del Congreso.

    Besotes.

    Victor y Ana

  6. Quina bona proposta Gemma!! ja estic copiant la recepta, ja que tinc un paquet de massa brisa al congelador i no savia com donar-li sortida….. He menjat pera i xocolata, però poma no…. tot un repte que m´agrada molt. Petons,

  7. Aquest cop m’has tocat l’ànima ! La meva filla va viure un any a Argentina i alli vam descobrir el “dulce de leche”. I els pastissos de poma són la meva perdició, o sigui que la combinació promet. Gràcies per seguir donant tantes idees bones !

  8. Ai Gemma, ens fas unes delícies tan irresistibles que ara m’és impossible posar-me a treballar… ! Només penso en la combinació poma – xocolata 70% que dius que és tan bona… no l’he provat mai…! Quin pastís més bo que vas fer! Petonet

  9. Jo tampoc he provat mai la combinació de xocolata i poma, però només d’imaginar-m’ho se’m fa la boca aigua. Són els meus ingredients preferits per a unes postres de 10!
    I els “pensaments” queden molt bonics per decorar la tarta!

    Petonets!
    Anna

  10. Starbase, amb peres encara més bo, quina bona idea! La combinació de peres i xocolata m’encanta!

    Ana y Víctor, es una tarta muy fácil de adaptar para celiacos 😉
    Es una pena enorme que no hayan aceptado a trámite la ley… ha sido una gran decepción, aunque la esperanza es lo último que se pierde… muchos ánimos ya seguir luchando!

    Mesilda, doncs t’animo a provar-la perquè a casa va triomfar 😉

    Joaquima, la combinació de peres i xocolata també és molt bona, ja tinc ganes de provar la mateixa recepta amb peres, je je je…

    Laura, doncs teniu la recepta perfecta per totes dues, je je je… si la fas ja m’ho diràs, eh? 😉

    Miquel, posa-la a la llista de pendents, però a dalt de tot de la llista, que val la pena fer-la!

    Marina, doncs així que arribis a casa, directe a la cuina a fer el pastís, je je je…

    Clara, a casa tampoc gastem gaire el dulce d eleche, però aquí n’hi va molt poquet, només per donar-li un toc al farcit.

    Eva, doncs és una combinació boníssima, prova-la que t’agradarà!

    Anna, vaig agafar flors per decorar, com que era per celebrar els aniversaris, vaig buscar una decoració diferent que fes més festa, je je je…

    Ribereña, porta taaan poquet dolç de llet que ni es nota, no el treguis perquè necesita aquest punt de dolçor.

  11. La poma i la xocolata negra (de la que a mi m’agrada!) fan una combinació molt bona, però no l’he fet mai. I suposo que, tot i no ser gaire amant del dolç de llet, li dóna el contrapunt dolcet. Aquest tall ja me l’enduia per berenar…petons i fins aviat!

  12. Gemma quant de temps, he fet un repàs a les teves últimes entrades i me n’he perdut moltes, ar ame les miraré bé. he vist unes galetetes farcides de torró que feien una pinta! i el kit gourmet de l?olga, quina gràcia!Per cert, espero que la recuperació del braç vagi molt bé i ben aviat puguis tornar a escalar!
    I ara sí: quin pastís més bo!! em sembla que jo no he fet mai res combinant xocolata i poma, però sí que té pinta de lligar molt bé. Espero veure aviat els pastissos pendents de publicar que et quedin!
    Molts petons!

  13. Una combinació deliciosa. I es que el dolç de llet m´agrada molt, no tindría que fer-ho però m´el menjo a cucharades, je je!!!
    Una tarta exquisita, gràcies per conpartir-la encara que sigui tres mesos després!!!
    Petonets.

  14. Doncs sort que l’has rescatat pq té una pinta….encara que a mi el dulce de leche no m’agrada gens…xo no li faria un lleig a aquest pastís!!!! Sempre ho puc cambiar per llet condensada o sucre, oi???
    La presentació molt bonica amb aquestes flors…
    Petunets,
    Eva.

  15. Montse, tria una bona xocolata negra i el pastís quedarà boníssim!

    Cris, el tall es veu ben farcit de xocolat, oi? je je je… és de vici total!

    Maria DOlores, ara el tornaria a fer amb més poma… així segur que queda més bo 😉

    Alba, quina posada al dia que has fet, je je je… això és el que passa quan marxes fora de viatge 😉

    Teresa i Anna, una recepta per posar a la llista de pendents, però a dalt de tot, eh?

    Titanii, et menges el dolç de llet a cullerades???? Uau!!! Jo el trobo horrorosament empalagós! Aquest porta poca quantitat, però t’agradarà igualment 😉

    Nani i Miquel, és un pastís que té l’èxit assegurat 😉

    Eva, el dolç de llet no es nota gens, només és per donar-li el punt just de dolçor. Amb llet condensada imagino que també quedaria bé 😉

    Asun, un tallet petit de tant en tant sempre ve de gust, oi?

    Irene, fàcil, vistós i boníssim, què més podem demanar? 🙂

  16. Ha de ser deliciós!! el dolç de llet per si sol no m’agrada gaire ja que el trobo massa dolç… (no sé què m’esperava, si el nom ja ho diu jeje) però en canvi l’he tastat barrejat en pastissos i llavors sí que m’agrada. El pastís t’ha quedat molt bé, m’agraden les floretes del damunt! i saps que la combinació poma-xocolata no l’he tastada mai? ja tardo, ha de ser boníssima.

  17. Gemma, és impressionant!! Fa temps que et segueixo i que poso alguns pastissos a pendents, uns altres els provo. Aquest no va passar per l’estat de “pendent” i, ens va encantar!! A mi m’agrada molt la xocolata amb molt cacau, o sigui que no li vaig posar el dolç de llet i va quedar boníssim! Felicitats!

Respon a gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *