Plàtan arrebossat de taronja i mel amb sopa de xocolata blanca. Classe amb la Mireia Carbó

Data
24 de març de 2012
Creat per

Dimecres passat vam assistir a la classe de cuina amb la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Tot i que la classe estava dedicada a la cuina del bacallà, he aprofitat una de les receptes que ens va ensenyar per preparar aquestes postres bonissíssimes:

És temps de quaresma i el bacallà és protagonista als menús d’aquests dies. Fidel a la tradició, la Mireia ens va cuinar receptes amb bacallà: una cassola de bacallà amb patates i carbassa, un bacallà amb chutney de tomàquet i mango, i un bacallà arrebossat amb taronja i mel, acompanyat de pastanagues amb caramel de llimona. Tot i així, la Mireia va explicar que a totes tres receptes es podia canviar el bacallà per altres peixos com el lluç o el salmó, ideal pels que, com jo, no som gaire fans del bacallà, je je je…

Què puc explicar de nou de la classe de la Mireia? Després de tants cops ja us ho podeu imaginar: dues hores fantàstiques amb explicacions detallades, truquets interessants, secrets imprescindibles i, sobretot, un bon humor i un savoir faire com només la Mireia pot tenir. Feia dies que no reia tant!

A més, per arrodonir la tarda, la Mireia em va donar una notícia excel·lent: acaba de sortir al mercat una nova xocolata de la marca Nestlé Postres, una rajola de xocolata blanca especial per postres. Precisament als comentaris del brownie de xocolata blanca parlàvem de que és molt complicat aconseguir una bona xocolata blanca de cobertura… a partir d’ara, problema solucionat!


Tal com he dit, a totes tres receptes es pot canviar el bacallà per altres peixos. Però a més, la Mireia va explicar que l’arrebossat de la tercera recepta queda bo fins i tot amb altres ingredients, com el pollastres o el plàtan. Aprofitant la idea que ens va donar, he fet aquest plàtan fregit acompanyat d’una sopa de xocolata feta precisament amb aquesta nova xocolata que em va regalar la Mireia. El resultat és excel·lent: la taronja i la mel donen una aroma extraordinària i la sopeta de xocolata blanca dóna el punt dolç al plat. Això sí, per tal de notar bé les aromes, cal fer servir un oli molt suau per fregir. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 50ml de suc de taronja
• 50g de mel
• 50g de farina
• Ratlladura de taronja
• 2 plàtans
• 100g de xocolata blanca
• 200ml d’aigua o de llet

Preparació:

Barrejar la farina, la mel, el suc i la ratlladura de taronja.
Tallar el plàtan a rodanxes grosses, arrebossar-lo amb la pasta i fregir-lo amb oli calent.
Arrebossar les rodanxes de plàtan amb sucre.

Trossejar la xocolata ben fina. Escalfar l’aigua o la llet i abocar-la sobre la xocolata, barrejant bé fins obtenir una textura de sopa ben fina. Deixar refredar.

Servir la sopa en un plat fondo amb les rodanxes de plàtan fregit.

Bon profit!

Comparteix

50 comentaris a “Plàtan arrebossat de taronja i mel amb sopa de xocolata blanca. Classe amb la Mireia Carbó”

  1. Unes postres de luxe!!! La presentació queda molt bonica i per arrodonir aquests plats de bacallà em semblen unes postres genials. Que bé això de la xoco blanca, la buscaré….. A casa la faig servir, és la preferida de l’Annie.
    Petonets i bon cap de setmana guapa

  2. buena idea este platano rebozado y frito y con la salsa de chocolate blanco mejor.
    Tremenda pinta te ha quedado
    Me alegro que fuera como siempre una clase amena y bien aprovechada
    Y tambien excelente noticia de por fin encontrar una buen chocolate blanco y de venta en todos los sitios asi no tendre que ir a Barna a comprarlo.
    peto

  3. Finalment podrem trobar la xocolata blanca de Nestle aquí. Quan vaig a La Cerdanya és imprescindible anar als supermercats de Bourgmadame o el Super U de Font Romeu per comprar totes les xocolates qe hi tenen que a més a més de la blanca tMbé en fan de iferents classes de xocolata. A veure si s’animem i les porten totes

  4. Ja ho crec que ens ho vam passar bé, la Mireia, divertida com sempre, i això que estava una mica (o molt) cansada!!!!!. I tu, t’has afanyat a “versionar” la recepta del bacallà amb uns resultats excel·lents, segur!

  5. Efectivament, una classe amb la Mireia et fa sentir com a casa, et fa veure que la cuina pot ser divertida i seriosa a l’hora, però sempre un plaer!. Aquests postres tenen molt bona pinta. Per altra banda, tens raó quan dius que la xocolata blanca és difícil de desfer i fer-ne cobertura. Jo no me’n surto mai!, i le poques vegades que ho he mig aconseguit ha estat amb xocolatines, mai amb botons…Així doncs, celebro aquesta rajola per a postres!!!, la provarem!. Una abraçada Gemma!

  6. Ester, de tant en tant ja està bé fer unes postres diferents, oi? Aquestes són de cap de setmana, je je je…

    Joaquima, jo tenia ganes d’estrenar aquesta rajola de xocolata blanca per veure si fonia bé. Amb xocolata negra també hauria quedat molt bé.

    Belém, em va saber greu no poder-te saludar després de la classe, però dimecres tenia moooooolta pressa i vaig sortir disparada. A la propera classe hem de xerrar una estona, eh? 😉

    Catieu, vaig aprofitar que havia fet l’arrebossat pel peix (en el meu cas lluç, no bacallà, je je je…) i en vaig reservar una part per provar-lo amb el plàtan. El resultat, sensacional!

    Sandra, les receptes de la Mireia tenen l’èxit assegurat! I la propera que porvaré serà la cassoleta de patates, carbassa i bacallà… tenia una pinta deliciosa!

    Miquel i Miquel, ja veieu que us vau perdre una bona classe… a veure si a la propera podeu venir 😉 Ja era hora tenir xocolata blanca de cobertura als supers, que jo sempre l’jaig de comprar a granel al Mercat.

  7. Roser, a casa no som gaire de fregits, però de tant en tant, je je je…

    Rosa Maria, tens tota la raó, aquí als super tenim poques varietats de xocolates comparat amb França… i de menys qualitat 🙁 Bona idea carregar-se de xocolates bones quan vas a Bourgmadame 😉

    Glòra, com et trobes? La classe del divendres al Bonpreu va ser fantàstica, de les millors que recordo, llàstima que no poguessis venir…
    La Mireia és la millor, certament no semblava cansada… Quin tip de riure que ens fem! I a més, sempre aprenem algun truquet que no coneixíem, oi?

    Nieves, la combinación queda muy rica 😉

    GEMMA, nosaltres ja l’hem provat amb lluç i amb plàtan. Ara ens falta provar-lo amb pollastre, que segur que també queda boníssim!

    Gemma, jo al super que vaig normalment encara no l’he vist, però imagino que no trigaran a tenir-lo… ja era hora 🙂

    Mercè, doncs a partir d’ara ja no tindrem tants problemes per trobar xocolata blanca de cobertura, je je je… s’han acabat els fracassos amb les xocolatines blanques de mala qualitat 😉

    Pol, va ser bo, oi? :))

  8. Per fi xoco blanca de cobertura.Jo no he tingut mai problemes en trobar-la ja que el pastisser me le ven o en el mercat…Espero que aquesta rajola ens solucioni els mals de cap, també a nivell economic, ja que la cobertura blanca es paga…almenys jo m´ho he trobat així.
    I pel que fa a les postres les veig molt tendres al paladar per la combinació del suc, la sopa i el bunyo.

  9. Ostres quina bona notícia (notición tal com diu l’Òscar!!) això de la xocolata blanca de cobertura! jejeje jo que estava preocupada perquè no en trobava! suposo que de moment no es trobarà a tots els supermercats, però espero que ben aviat sigui així! Avui em quedo amb això, que no sóc gaire amiga del plàtan 😉 tot i que segur que és boníssim!

  10. Unes postres brodades. He vist el vídeo i m’ha agradat la classe. No he pogut veure mai a la Mireia fent classe en directa i espero pode-ho fer a partir d’ara.
    Fina aviat Gemma!

  11. Jo encara no m’hi he posat amb el bacallà, a veure si aquest any m’hi llanço. El platàn em sembla boníssim, tots els ingredients i la manera de fer-lo!
    Una abraçada

  12. Quines postre més bones, Gemma! jo també vaig provar aquest arrebossat , però amb tires de pit de pollastre i també amb boquerons sense espina, boníssim!!! ara falta provar-ho amb el bacallà… com va fe a la classe la Mireia, que ha d’estar molt bo. Amb aquestes classes a banda de passar una bona estona sempre aprenem molt, gràcies una vegada més per a ser tant bona organitzadora! petó

  13. Quina pinta que té aquestes postres…ben originals!!! Tu sempre amb idees 10!!!
    No sabia lo de la xoco blanca nestle…demà corrents cap al super! jiji!
    Petunets,
    Eva.

  14. Mmmmm! El plàtan, si ja és deliciós en cru, com deu estar així, amb la melositat i la textura de l’arrebossat? Una pregunta: no suporte la xocolata blanca… Em passa com a tu amb el bacallà 😉 Què podríem posar-hi?
    Besets

  15. Carai Gemma! Sí que sembla deliciós, sí! Haurem de buscar aquesta nova xocolata de cobertura i posar-nos a fer feina… he he. Ja té mèrit, això teu! No t’agrada el bacallà però no et perds les receptes de bacallà de la Mireia! I a sobre n’aprens coses boníssimes! Petonet

  16. Quima, doncs la sopeta li va molt bé! Si no t’agrada la xocolata blanca, la pots fer igual amb xocolata negra… trobo que el plàtan i la xocolata combinen super bé.

    CrisitinaT, és una bona notícia perquè a partir d’ara serà molt més fàcil trobar xocolata blanca de cobertura, que jo també l’havia d’anar a comprar expressament a una parada especialitzada del Mercat 😉

    Starbase, què vols dir amb això de la barreja amb la nata? Aquesta rajola és de xocolata blanca, m’he perdut una mica amb el teu comentari…

    Duleshores, boníssim i molt original!

    Bet, al super que vaig normalment encara no la tenen , però imagino que no trigaran… ja era hora! Si no t’agrada el plàtan, t’aconsello provar-ho amb pinya, també ha de quedar molt bo 🙂

    Silivia, espero que pruebes la receta!

    Nuria, a la propera classe de la Mireia has de venir, eh? Ja veuràs com en directa és molt millor, és super divertida i sempre explica algun truquillo interessant 😉

    Cris, nosaltres vam provar el mateix arrebossat amb lluç (el bacallà no m’agrada) i també era boníssim!

    Teresa, amb boquerons ha de quedar sensacional, quina bona idea! Ho penso provar, je je je… Les classes de la Mireia són fantàstiques 🙂

    Eva, ja tens la xocolata? Je je je… a veure si pots trobar una mica de temps i tornes a venir a les classes, que et trobem a faltar!

  17. La cuina de l’Eri, la combinació és molt bona i són unes postres molt originals. Proava-ho que t’agradarà 😉

    Queti, el plàtan queda melós i molt bo. I si no t’agrada la xocolata blanca, cap problema: fes la sopa igual però amb xocolata negra, el plàtan, la xocolata negra i la taronja lliguen super bé!

    Sílvia, a mi el plàtan menjat tal qual no m’agrada gaire, el trobo massa espès. En canvi així… em va encantar!

    Helena, jo tampoc sóc gaire fan del plàtan, però en canvi em va agradar molt. I si no, pots fer la mateixa recepta amb pinya 😉

    Mònica, doncs hauries disfrutat amb la classe del dimecres de la Mireia, totes les receptes eren amb bacallà, je je je…

    El taller de cuina, segur que t’agradarà!

    Clara, ja veus quin canvi, je je je… doncs t’asseguro que quedava bonísssim! I com que ho va dir la Mireia, em vaig atrevir a provar-ho 😉

    Mesilda, a mi também’encanten les postres amb fruites!

    Laura, si el fas per Setmana Santa estic segura que triomfaràs! 😉

    Marina, és que estava segura que totes les receptes permetrien canviar el bacallà per altres peixos com el salmó o el lluç. I no em perdo una classe de la Mireia ni que vagi de cargols (que no suporto!) je je je…

  18. Sopa de chocolate blanco!!! Se me hace agua la boca! La presentación queda espectacular. A mí la banana cocida no me gusta par nada, pero enseguida lo soluciono, la pongo fresca y listo! Un postre super original.
    Cariños

  19. Quina noticia la del xocalata blanc , espectacular la versió dels teus postres, això que a mi m’agrada molt el bacalla, aquest mes no ha estat possible venir a cap clase, esperem el mes que ve. Petons

  20. Aquesta xocolata fa anys que la compro a Perpignan i és boníssima, que be que ara la tinguem aqui!!!!!!
    El plàtan arrebossat em sembla una delícia i la cremeta encara mes.
    Petonets

  21. Eva, com que només poso receptes de postres, alguna cosa havia de fer, je je je… 🙂

    Erika, puedes cambiar el plátano por piña, que rebozada y frita también queda muy rica 😉

    Àngels, us vam trobar a faltar… llàstima perquè totes dues classes van ser fantàstiques, sobretot si t’agrada el bacallà!

    Joana, doncs el mes que ve apunta’t!

    Maria Dolores, és que ho explica tot super bé 🙂

    Carme, ja era hora trobar aquesta xocolata als supers d’aquí, que això d’anar a França a comprar em sembla d’una altra època 😉

  22. Jo que bona i fàcil, m’encanten així les postres així, en un moment tens una deicia que segur li agrada a tots … La sopa de xocolata m’està sugieriendo mil coses …
    Petons maca!

Respon a gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *