Roques suïsses d’ametlla caramel·litzada. Curs de xocolata al Taller de Cocina Sabores amb Marc Rodellas

Data
7 de maig de 2012
Creat per

La setmana passada una colla de blocaires vam assistir a un taller de xocolata amb el pastisser Marc Rodellas. Aquestes roques d’ametlla i xocolata és una de les receptes que vam aprendre a fer.

Feia temps que tenia ganes de conèixer el Taller de Cocina Sabores, una escola que realitza tallers per aficionats a la cuina molt interessants. Forces blocaires ja hi havia estat i n’havien parlat molt bé, de manera que quan vaig rebre la invitació per assistir a aquest taller no m’ho vaig pensar ni dos cops.

El curs l’impartia en Marc Rodellas, de la pastisseria Rodellas de Sant Celoni, premi al millor mestre xocolater 2011 i gran apassionat de la pastisseria i la xocolata. Només cal escoltar-lo i veure’l treballar per notar l’amor que sent pel seu ofici! Després de les bones cròniques que ja m’han fet l’Starbase, la Marina i el Miquel, poca cosa em queda per afegir, de manera que la meva aportació com a blocaire és haver posat en pràctica el què ens va ensenyar en Marc: temperar la xocolata a casa, vencent la mandra que em feia haver de netejar tot el merder de després, je je je…

El resultat ja el veieu a la foto, uns bombons clàssics sensacionals, d’aquells que volen en un moment. Només em resta agrair al Dani Chozas i al Xesco Bueno la seva invitació al taller, una oportunitat d’aprendre al costat del mestre Marc Rodellas i compartir una vetllada divertida amb altres companys blocaires. Moltes gràcies! Ah! I em queda pendent assistir al taller de tapes que fa en Xesco a la mateixa escola Sabores, que dec ser l’única blocaire que encara no hi ha anat, je je je… 😉

Aquí teniu la recepta:

Palets d’ametlla caramel·litzats:

Ingredients:
• 400g de palets d’ametlla
• 100g de sucre llustre
• 20g de mantega

Preparació:
Posar l’ametlla i el sucre en un cassó al foc. Remenar contínuament fins que es caramel•litzi.
Fora del foc afegir la mantega, barrejar bé i escampar l’ametlla sobre paper antiadherent.

Roca Suïssa

Ingredients:
• 375g de palets d’ametlla caramel•litzats
• 200/215/225g de xocolata de cobertura negra/llet/blanca

Preparació:
Temperar la xocolata fent la corba de temperatura adequada segons la xocolata.
Afegir l’ametlla i barrejar bé. Amb una cullera, formar les roques sobre paper antiadherent. Deixar refredar a temperatura ambient.

Bon profit!

Comparteix

47 comentaris a “Roques suïsses d’ametlla caramel·litzada. Curs de xocolata al Taller de Cocina Sabores amb Marc Rodellas”

  1. Tranquila que no ets la unica blocaire que no ha fet el taller de tapes….jeje
    t’han quedat molt be, les roques. M’apunto la idea de posar ametlles caramel.litzades…
    Petonets.

  2. un buen taller sin lugar a dudas y estas rocas suizas estan tremendamente buenas,lo tengo en pendientes sin falta.Te han quedado como las del mestre Marc
    Gracias por el enlace
    peto

  3. Tranquil·la Gemma! Jo tampoc he fet el curs de tapes, ni el de xocolata ni…res de res. I em doneu una enveja!!! Els bombons es veuen deliciosos!! Precisament jo també en vaig fer aquest cap de setmana a casa per la meva mare (Dia de la Mare) jejejeje. Però no es poden ni comparar amb els teus, A part, ni idea de com temperar la xocolata. Tens idea d’on ho podria trobar explicat per algú amb tant poca gràcia com jo? 😉

  4. ufffff….aquestes roques son un vici totaaaal!!! impossible menjar-ne només una!!! xo això de la corba de la temperatura que és…millor no m’ho expliquis que després les hauré de fer i no em convenen…jijijiji!!!
    petunets,
    Eva.

  5. M’encanten les roques d’ametlla i xocolata, i amb el toc del caramel·litzat…. que bones!!! com m’agradaria tenir-ne unes quantes ara mateix, que estic fent pausa d’estudiar! 😛 Segur que em donarien molta energia… i molts ànims!

  6. Explicat per tu, sembla molt fàcil Gemma, però a casa segur que m´en passarà alguna!!!! Quina bona recepta. M´encanten aquestes roques, i cassolanes han d´estar fantàstiques. Gracies per compartir. Petons, i bona setmana.

  7. Impressionants Gemma! Em quedo sense paraules! Jo en compro unes en una caixa metàl·lica i podria dir que les teves són molt millors! Felicitats! Per cert, on compres els bastonets d’ametlla? Gràcies

  8. Marina, l’endemà la Maragda em va portar la resta de coses a la classe amb la Mireia Carbó, així que al final ho vaig poder tastar tot, quina sort, oi?

    Starbase, ja saps que a mi m’encanta posar a la pràctica tot el que aprenem a aquests tallers, i aquest de xocolata m’interessava especialment… vam passar una tarda fantàstica.

    Marylou, fes-la que és ben senzilla, excepte el pas de temperar la xocolata 😉

    Quima, l’ametlla caramel·litzada li dóna el toc de gràcia, queden més llaminers.

    GEMMA, aquest taller de tapes del Xesco tinc moltes ganes de fer-lo, totes les receptes que he vist pels altres blogs tenen una pinta sensacional.

    Miquel, va ser un taller molt interessant, oi? I després del que has explicat tu, poca cosa em quedava per afegir, je je je…

    Helena, Gemma i ANABDN, són un vici de picar i picar sense parar 😉

    Clara, a mi la xocolata em fa molta mandra pel merder que fa, sobretot si no en saps gaire (com és el cas) i embrutes molt… sort que el resultat compensa l’esforç 🙂

  9. Carme, això de la sal és molt bona idea, he tastat alguns bombons amb un pessic de sal i queden molt bons!

    Mònica, per què? tampoc n’hi ha per tant, je je je… només es tracta d’organitzar-se bé el temps 🙂

    Silvia, yo tampoco 🙂

    Eva, si val al link del Miquel, allà està molt ben explicat, per això no ho he tornat a explicar jo 😉

    Laura, tu tampoc et perds cap taller, oi? Moltes gràcies per contestar a l’Eva, ja recordo el teu post i era molt interessant!

    El taller de cuina, són uns bombons que es troben a tot arreu, a mi m’encanten!

    Eva, temperar la xocolata a casa és força complicat ja que cal ser molt exacte amb les tempereatures… és d’aquelles que fas un cop i prou, je je je…

    Judith, totes les coses casolanes són sempre més bones! 🙂

    Ribereña, boníssimes!

    Catieu, doncs jo no el coneixia i ens va encantar, és una passada la passió que posa quan explica les coses… llàstima que la pastisseria de sant celoni ens quedi tan lluny…

  10. Iris i la Cuina violeta, són uns bombons sensacionals, d’aquells que no pots parar de menjar 😉

    Bet, a mi també m’agraden molt. I segur que t’anirien la mar de bé per recuperar energies de cara els exàmens. Ànims, que ja falta poc!

    Miquel, boníssimes,tenen l’èxit assegurat!

    Joquina, de fet, no explico el procés de temperar la xocolata perquè ja està molt ben explicat al blog del Miquel…

    Roser, el nom és força conegut, com que tenen aspecte de roques…

    Queti, m’alegro que t’agradin!

    Mesilda, va ser un gran taller, on a part d’aprendre moltíssim vam passar una vetllada ben entretinguda amb altres companys blocaires… un dia rodó!

    Dolores, boníssimes!

    Eva, els bastonets d’ametlla els compro a granel a una parada del Mercat Central de Sabadell especialitzada en fruits secs.

  11. ostres quines rostes més bones!! per anar picant són una delicia… Aquesta recepta és d’un altre curs?? molt bé!! jo ja he provat alguna cosa de les que vam fer dissabte!! a veure si algun dia d’aquest penjo al bloc alguna recepta!!

    petonets

  12. Quina sort poder anar a aquests tallers!, aprendre de primera i bona mà aquestes menges és tot un luxe i segur una satisfacció!. Uns rocs fantàstics, i amb aquesta originalitat de caramel.litzar l’ametlla encara deuen tenit millor gust. A reveure!

Respon a Irmina Díaz-Frois Martín Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *