Pa amb oli i xocolata

Data
15 de maig de 2012
Creat per

Avui és dia 15 i toca participar a la convocatòria blocaire de la Recepta del 15. La meva proposta és una adaptació del clàssic pa amb oli i xocolata:

Aquest mes, els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit un tema amplíssim i que agrada a tothom: els entrepans. Amb imaginació i una mica de sentit comú, es poden fer gairebé infinites creacions originals i molt bones, de manera que el recull d’entrepans segur que serà espectacular.

En el meu cas, intentant adaptar un entrepà a les postres, m’he decantat per aquesta versió del berenar infantil més senzill que existeix. L’adaptació de l’humil pa amb oli i xocolata com a postres de grans restaurants s’ha posat de moda, i és que ja se sap que els sabors i les combinacions clàssiques de tota la vida són les que acaben triomfant. Sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 125ml de llet
• 125ml de nata líquida
• 2 rovells d’ou
• 50g de sucre
• 200g de xocolata negra
• Pa de motlle sense crosta
• Oli
• Sal en escames

Preparació:

Escalfar la nata, la llet i el sucre fins que bulli. Abocar-ho sobre els rovells d’ou i remenar bé. Afegir la xocolata trossejada i emulsionar amb el túrmix sense incorporar aire. Filmar a pell i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.

Amb l’ajut d’un corró, aprimar el pa de motlle. Tallar-lo en rectangles i col·locar-los penjant sobre la reixa del forn, per tal de de donar-los la forma. Torrar al forn a 200º fins que siguin daurats. Reservar.

Col·locar una quenelle de cremós de xocolata dins de cada llesca de pa. Amanir amb oli i sal i servir al moment.

Bon profit!

Comparteix

60 comentaris a “Pa amb oli i xocolata”

  1. Ostres genial!!! un “entrepà” dolç per treure’s el barret!! la presentació és de restaurant de luxe i el gust ha de ser deliciós!! el nom m’ha recordat el meu vell berenar: pa amb oli i sucre…mira que és bo!! jejej petons

  2. Això e sinmaginaciò !! …Un 10 !!! ……….. T’he de dir que encara a vegades es el meu esmirzar acompanyat d’un café :……ara de la forma clàssica:
    M’encanta la presentació .tot un luxe.
    Petons

  3. Una transformació genial del pa amb oli i xocolata, Gemma. Això del pa de motlle també ho faig, queda molt resultón! Però això de penjar-lo… pobret, si n’és de delicat… he he. Ara seriosament, m’ha semblat molt bona idea per donar-li forma. Petons

  4. M’ha encantat l’adaptació!! realment veient-lo qui diria que es el tant típic berenar. Però segur que al tastar-lo deu ser igual!! ummm!! amb lo bo que està!!
    Petonets!

  5. Sense paraules m’has deixat Gemma!!!! Espectacular!!! El pa amb oli i xocoalata és el meu berenar per exelència, de tota la vida, res tan bo com un trosset de pa amb oli i una bona xocolata. Tú li has donat la volta i m’ha agradat moltísssim.

    Petonets

  6. Les “safates” de pa de motlle són súper originals. Qui diu que no es poden fer postres de luxe amb ingredients ben senzills? Em trec el barret Gemma! Tenen una pinta sensacional! 🙂

  7. Ja m’agradava de petita i aquesta versió teva m’encantaria provar-la ara mateix! no és l’hora de berenar, sóc una golafre….
    Aquest cremós de xocolata em sembla diví, que bo….

  8. Gemma aquesta versió és de luxe!!!! això de la quenelle, és difícil de fer? es fa amb una cullera oi? que s’ha de mullar la cullera per poder-la fer? M’encantava el pa amb oli i xocolata, i també el pa amb oli i sucre, o el pa amb vi i sucre!! D’aquí una mica t’enviaré un privat al facebook per demanar-te un consell de postres per celebracions especials!

  9. Mira que n’arriba a ser de bo el pa amb oli i xocolata, però xocolta negra negra…. encara en bereno de tant en tant….
    Una versió genial!!! com sempre….
    Petonets guapa

  10. Roser, el pa amb oli i sucre també és tot un clàssic! Llàstima que els berenars d’avui dia ja no siguin així, oi?

    Quima, és que les receptes de tota la vida sempre seran les millors, un bon pa i una bona xocolata i fora els croissants 🙂

    Carme, gràcies!

    Starbase, em vaig tornar boja remenant tots els armaris pensant: què puc fer servir com a motlle, que pugui anar al forn i dongui una forma semblant? Fins que al final em va venir com un fletxasu, una inspiració: la pròpia reixa del forn! A vegades ho tenim al davant i no ho veiem, je je je…

    Marina, jo havia fet la típica torrada estirada amb el pa de motlle, però mai li havia donat froma. Un experiment que va funcionar, m’hauries d’haver vist a mi ajupida davant del fron mirant si es torraven bé, je je je…

    Laura, s’asembla molt de veritat! Però la xocolata, en ser format cremós, encara és més bona, je je je…

    Núria, GEMMA i Pollet, moltes gràcies!

    Miquel, això de les modes als restaurants ja se sap: fa dos anys, tot eren colants de xocolata i ara el pa amb xocolata…

    Ribbereña, crec que és el berenar estrella de tots els que ja tenim una edat, oi? I reinventar-lo ha estat molt divertit 🙂

  11. Marylou, doncs abans no se’m va acudir fer servir la reixeta del forn, vaig remenar bastants armaris buscant l’objecte adequat, je je je…

    Eva i Teresa, i sobretot, molt bona!

    Sònia, és que és d’aquelles coses que estan de moda, reinventar-se els clàssics de tota la vida amb nous formats i textures 🙂

    Eva, aquestes safates són divertides i ben fàcils de fer. Tens raó que els ingredients d’aquesta recepta són ben humils!

    Dolça, Belen i Joquina, moltes gràcies pels vostres comentaris 🙂

    Mònica, Allà on hi hagi un bon pa i una bona xocolata, poca cosa tenen a fer les altres coses, oi? 🙂

    Pol, a veure si amb la nova cullera practico més les quenelles 😉

    Helena, és el clàssic berenar de tota la vida però més bo, ja que la xocolata en texura de cremós és més bona…

  12. Bet, estic segura que et quedaran unes postres sensacionals!
    Per fer la quenelle cal escalfar bé la cullera amb aigua calenta, així es fon el cremós i és més fàcil donar-li la forma. A nosaltres, a classe de pastisseria, ens feien practicar amb una terrina de philadelphia, je je je…

    Rosa Maria, doncs és un dels contrastos més bons que hi ha, prova-ho que és bonísism!

    Sandra, aquest cop han sortit una pila de receptes sensacionals, ja tinc ganes de llegir el recull que fareu. Quina feinada…

    Cris i CRISTINAT, motles gràcies pel comentari 🙂

    Catieu, si la xocolata negra és bona bona, amb una punteta ja et fas passar les ganes, je je je…

    Maria Dolores, Iris i Àngels, jugar i tenir imaginació a la cuina també és important, oi? Es tracta de no avorrir-se cuinant 😉

    SUSANNA, moltes gràcies! Ahir va ser el meu sant i a més va ser festa a Sabadell, així que un dia rodó 🙂

    QuetiB, moltes gràcies 🙂

  13. Guau, quina passada d’entrepà. M’agrada molt el teu concepte modern d’aquest clàssic i tradicional berenar. Em sembla que no tardaré a fer-lo! 😉
    Moltíssies gràcies per participar!
    Petonets!

  14. Quan he llegit el títol m’he traslladat a molts anys enrera… quan anava a casa de la meva avia i sempre ens feia aixo per berenar. Pero ja he vist que aquesta versio te poc a veure amb el que ella ens feia. Ha de ser delicios… Petons

  15. Caray Gemma me ha dejado sin palabras,una obra de arte de un clasico de toda la vida has hecho la version moderna y fantastica y el modo de hacer el pan en el horno muy buena la idea,me ha gustado mucho,bueno siempre me gustan tus delicias dulces
    peto

  16. Quina adaptació de pa amb xocolata tan maca. M’ha encantat el pa de motlle al forn, es una idea que pot anar bé amb molt plats. Me la quedo al calaix de sastre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *