Tarta de poma i llimona

Data
29 de maig de 2012
Creat per

Fa un parell de setmanes va ser l’aniversari de la meva mare. Per celebrar-ho va organitzar un dinar amb la família de Vic i li vaig fer aquest pastís perquè el portés de postres:

És un pastís de textura suau i cremosa, refrescant gràcies a la llimona, i amb el gust de la poma molt subtil. Tinc ganes de provar-lo amb una altra fruita més gustosa, com ara el plàtan o el mango, encara ha de quedar més bo!

Per aconseguir una pasta brisa que es mantingui cruixent fins el moment de menjar, us aconsello un truc ben senzill: amb l’ajut d’un pinzell, pintar tot l’interior amb xocolata blanca fosa. La xocolata evita que la pasta brisa agafi humitat amb el farcit i es manté cruixent com una galeta. Proveu-ho que funciona de veritat 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 làmina de pasta brisa
• Xocolata blanca
• 2 pomes grosses
• 20g de mantega
• 75g de sucre
• 1 sobre de gelatina de llimona
• 100ml d’aigua
• 200ml de nata líquida per muntar

Preparació:

Cobrir la base d’un motlle de tarta amb la pasta brisa. Coure-la al forn a 190º fins que sigui ben daurada (posar un pes a dins per evitar que s’infli). Deixar refredar.
Fondre la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no es cremi. Amb un pinzell, pintar de xocolata tota la base de pasta brisa, així evitem que es remulli. Reservar.
Pelar i trossejar les pomes. Posar-les en un bol amb la mantega i 50g de sucre. Coure-ho al microones uns 8 minuts fins que siguin ben toves. Triturar i reservar.
Dissoldre la gelatina amb l’aigua i escalfar-la al microones fins que es fongui la gelatina. Barrejar-la amb el puré de poma. Deixar refredar fins a temperatura ambient.
Semi muntar la nata amb el sucre restant. Incorpora-la suaument a la mescla anterior. Abocar la barreja sobre la base i reservar a la nevera fins que qualli.
Decorar i servir ben fresquet.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Tarta de poma i llimona”

  1. Ostres Gemma quin pastís, me’l puc imaginar i tot!! uff…ta mare estaria encantada de la vida. Felicita-la! El farcit genial, que la llimona m’encanta, ara el truquet de la xocolata blanca és un descobriment, no en tenia ni idea! merci per compartir-ho!! petons

  2. Un pastís refrescant i boníssim, Gemma. M’apunto això de la xocolata flanca per folrar el fons, m’ha semblat un truc genial. De fet, els gelats comercials de “cucurutxo” ja ho fan així perquè no s’estovi la galeta, no? Se les pensen totes… he he. Petonet!

  3. Gemma, moltes felicitats per la teva mare de part nostre!!!!!
    Aquest pastis amb la poma i llimona, de ser molt bo i no gaire dolç com a mi m’agrada, queda anotat amb el teu permís.
    Aquest truc de la xocolata també queda anotat.
    Petons

  4. Jo tambe en faig un de llimona i poma, pero es molt diferent. Quina gràcia! Una altre manera de fer-ho…
    Donc fe de que el truquet del xocolata va molt bé!!
    Felicitats a la teva mare…
    Petonets.

  5. apaaaa que bonic i sobretot que bo hauria d’estar. Aquests tipus de pastissos són els que m’agraden. Prenc nota del truc de la xocolata blanca a la pasta brisa, que sempre és un detall important que la brisa quedi cruixent.

    Petonets

  6. Felicitats a la teva mami!!! m’apunto el truc!!! jo el que faig és pintar-ho amb clara batuda pq tb impermeabilitza!
    i el pastís una pinta excel.lent!!
    petunets,
    Eva

  7. Roser, l’he tornat a fer amb plàtan i maduixa i també queda molt bo 😉

    Ester, ara que comença la calor, aquests pastissos frescs i àcids són els que vénen més de gust, oi?

    Reme i Núria, és un bon truc 😉

    Marina, tens raó, de fet a les tulipes de galeta també les pinto amb xocolata abans de posar-hi el gelat 😉

    Sion, és el pastís ideal pels poc llaminers, té el punt just de dolçor.

    Lídia, trobo que lapoma es notava poc, amb altres fruites més potents encara ha de quedar millor.

    GEMMA, és que la combinació de poma i llimona no falla mai, són dos gustos que agraden gairebé a tothom 🙂

    Dolorss, odio les pastes brises que no queden cruixents, o a vegades fins i tot crues… Amb aquest truquet sempre queden bé 🙂

  8. No saps tu la i·lusió que m’ha fet: no porta ous i porta tots aquells ingredients que poden consumir els meus fills (la gelatina de llimona no té proteïna!!). Així que segur que el faig i amb el teu permís el publicaré i tot! Petonets Gemma!

  9. Núria, si el proves ja m’ho diràs, segur que triomfa, je je je…

    Patricia, amb lanata muntada queda un farcit molt cremós i lleuger. A mi també m’agraden molt!

    Carme, M’alegro que t’agradi.

    Eva, la clara la poses abans o després d’anar al forn???? Uau, no havia sentit mai aquest truc, el provaré! Perquè a vegades no interessa posar xocolata, i la clara en canvi és neutre…

    Cris, Silvia i DOlça, m’alegro que us agradi, la veritat és que és fàcil i molt bo!

  10. Montse, ens hem creuat els comentaris 🙂
    Ostres, de veriat que la gelatinade llimona no porta proteïna???? Doncs de què està feta??? No ho sabia pas! Ja estaré atenta al teu blog 😉

  11. Quina bona idea això de la xocolata blanca! aquest cap de setmana vaig fer un desastre amb les noves xocolates de la nestlé postres… no les deuria fondre bé, perquè va quedar com una pasta amb “grumolls”. Sort que encara en queda, ho seguiré intentant! El pastís de poma m’encanta, i el de llimona també, així que aquest segur que m’agradaria, fa molt bona pinta 😉 una abraçada!!

  12. Quina tartaleta més maca, Gemma. Bé, la teva mare no es sorpendrería pas per portar-li unes postres tan bones, amb la bona ma que tens per la cuina!!! I es que es veu preciosa i maquíssssssssima…. ET FELICITO!!
    Petonets.

  13. Ha d’estar boníssim!! Si li faig a l’Andy estarà encantat ja que tot el que porta llimona li agrada molt. I la presentació, com sempre, preciosa! La teva mare devia estar molt contenta, no és per menys.

    Una abraçada!

    Eva

  14. Quin bon truc el de la xocolata per conservar la masa cruixent.
    Ha de estar molt bona, clar que ja me l’estic imaginant amb mango o sense fruita també ha de estar molt bona.
    Petons.

  15. Vaja, per fi he esbrinat què és??? Jo sabia que el cucurutxos, tal com ha dit la Marina, porten una capa protectora perquè no s´estovin…i voilà!Felicitats per la tarta i a la teva mare.

  16. Fantastico tambien esta tarta y el truco del chocolate funciona yo hace mucho tiempo que lo aplico pero siempre lo habia hecho con chocolate negro,probare el blanco que ahora ya lo pillo mas facil en el super.
    Por cierto con estos ingredientes que sale para 4 personas?
    fins dijous a caprabo

  17. Bet, pel què expliques sembla que s’hagi cremat la xocolata…Com la vas fondre? Jo ho faig al microones a baixa potència i amb tandes de mig minut. Quan veus que només queden petites trossets per fondre, la treus i que s’acabi de fondre amb la pròpia escalfor residual.

    Quima i Eva, fresquet es posa divinament!

    Tintanii, m’encanta fer pastissos pels aniversaris familiars, tota la meva família ja sap que en aquestes ocasions poden comptar amb mi, je je je…

    Eva, si el fas segur que triomfes, a l’Andy li encantarà perquè el gust que predomina és el de la llimona sobre el de la poma 😉

    Maria Dolores, me mare va estar molt contenta 🙂

    ANABDN, ja l’he provat amb plàtan i ens ha agradat molt. I penso que amb mango també ha de quedar molt bo, han de ser fruites que tinguin un gust potent.

    Alfons, ara a l’estiu aquests pastissos refrescants són els que vénen més de gust, oi?

  18. CRISTINAT, el truquet de la xocolata no falla, als cucurutxus i a les tuipes de gelats funciona igual. Prova-ho que va molt bé 😉

    Mesilda, la presentació també és important, oi? que també mengem pels ulls, je je je… A més, l’aniversari de la mare sempre és un dia molt especial 😉

    Belen i Laura, m’alegro que us agradi el pastís i el truco de la xocolata, proveu-lo que va molt bé!

    Miquel, jo ho faig amb xocolata blanca perquè és més neutre, la xocolata negra dóna més gust. I ara que tenim la Nestlé blanca al super, problema solucionat 😉 De fet, les pastisseries es fa servir mantega de cacau… Amb les quantitats de la recepta surt per unes 8 persones, tot depèn de la mida dels talls 😉

    Dolores, un truc a tenir en compte 😉

    Mercè, és que sempre faig servir el mateix plat, je je je… I els recursos de presentacions també els vaig repetint, per això ja et sonen tant 🙂

    Núria, a veure si la proves!

  19. Gemma, felicitats a la teva mare i a tu per aquest pastís tan delicat i segur que boníssim!
    Jo el truc de la xocolata també el faig servir, però quan no vull que s’hi noti el gust, la pinto amb una clara d’ou, l’enforno un parell de minuts més i voilà!

  20. T’ha quedat maquíssim, ara que aquest mes tinc que fer algun pastis, he pres nota d’aquesta recepta, encara que no trobo en els super de casa la xocolata blanca. Felicitats a la mare

  21. Hola Gemma! la vaig fondre en un cassó amb el foc molt fluixet perquè allà on estava no tenia microones (normalment és el que faig servir) crec que per fer-ho així l’hauria d’haver fet al bany maria oi? gràcies guapa!

  22. Teresa, l’ocasió es mereixia un pastís especial, oi? 🙂

    Mercè, l’Eva del Cullerot Festuc m’ha explicat el mateix truc de la clara, no el coneixia! De veritat que funciona?? Ho provaré, perquè com tu diu és molt més neute que la xocolata blanca 😉

    Catieu, ja veus que encara hi ha un altre truc, pintar ll’interior amb clara d’ou. S’ha de provar!

    Pol, era bo, oi? 😉

    M Angels, la xocolata blanca Nestlé ara ja està gairebé a tots els supers, jo tinc un Sorli al costat de casa i la tenen.

    Miquel, també són els meus preferits, lleugers i refrescants passen divinament!

    Bet, segur que va ser això! Si ho fas al foc s’ha de fer al bany maria, pensa que la xocolata blanca es crema als 45º… Al foc directament li vas donar molta més temperatura! Jo també prefereixo el microones 😉

  23. Hola Gemma,
    Una molt bona idea, tinc sant i aniversari aquest mes de la mare em el teu permís prenc nota de la recepta. La llimona un toc de frescor. M’ha agradat:)) Ja et diré com queda. Pintar de xocolata tota la base de pasta brisa és molt bona tècnica:))
    Bon cap de setmana!

  24. Moltes felicitats a l teva mare! Em sembla un pastís molt bo i apropiat per acabar un bona àpat. T’ agraeixo el truquet de la xocolata blanca. Segur que funciona molt bé.

  25. Hola, Gemma!
    No sé com fer-ho per contactar amb tu, així que t’escric aquí.
    Tinc un dubte amb aquesta recepta. Dius que cal un sobre de gelatina de llimona, però la que jo tinc (Royal) diu que necessita 500 ml d’aigua per cada sobre!
    Així que no sé què he de fer…
    Em pots dir exactament el pes de la gelatina que em cal, sisplau?
    El vull fer demà, que és l’aniversari de la meva mare.
    Moltes gràcies,
    Gemma

  26. Hola Gemma, aquí és perfecte per aquesta pregunta 😉
    Ja és correcte, un sobre de gelatina dels de 500ml d’aigua.
    Pensa que hi ha les pomes, l’aigua i la nata, que tot és poc consistent. Necessites tota la gelatina perquè el pastís qualli prou com per poder tallar-lo bé sense que es trenqui.
    Fes-lo unes quantes hores abans, perquè necessita 4 hores com a mínim perquè qualli, eh?
    Segur que a la teva mare li encantarà, jo també el vaig fer per l’aniversari de la meva mare 🙂

Respon a Mercè Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *