White Russian

Data
15 de juny de 2012
Creat per

Ja tenim aquí la convocatòria blocaire de la Recepta del 15. Aquest mes de juny els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit els còctels, i jo hi participo amb un còctel clàssic d’entre els clàssics:

Els que em coneixeu sabeu de sobres que sóc abstèmia. Sí, sóc de les que únicament omple la copa amb un ditet de cava per brindar… i encara perquè diuen que brindar amb aigua porta mala sort! Sóc sosa de mena, què hi farem.

Per això em va sorprendre tant l’assignatura de cocteleria del curs que estic fent a l’escola Bellart. M’ho vaig passar pipa! Val a dir que vam tenir un profe de luxe: en Carles Bonnin, barman i propietari del BAR S 7 T Barcelona, un servei de cocteleria a domicili. En Carles ens va descobrir aquest món apassionant i sorprenentment afí a la pastisseria, on les quantitats exactes i els procediments correctes són tan importants per obtenir el resultat esperat.

Vam dedicar sessions monogràfiques als quatre alcohols bàsics: vodka, ginebra, whisky i rom. Vam aprendre a distingir els tipus de còctels i a utilitzar els estris bàsics de la cocteleria. Però el millor de tot van ser les pràctiques: preparar els còctels a dues mans, imitant els passos que anava fent en Carles cada cop. En total vam arribar a fer (i a tastar!) una vintena de còctels. I haig de reconèixer que alguns em van agradar molt, je je je…

El White Russian és una adaptació del clàssic Black Russian, una variant que incorpora la nata i li dóna un punt més dolç. Ja sabeu que tinc debilitat per tot el que porta cafè, i el trobo tan elegant que és el còctel que he escollit per aquesta ocasió. Espero que us agradi tant com a mi.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 5cl de vodka Russian Standard
• 2cl de licor de cafè Kahlúa
• 3cl de nata líquida per muntar

Preparació:

Refredar la copa Martini amb glaçons picats i aigua mineral.
En un got mesclador, refredar el vodka i el licor de cafè.
Servir a la copa Martini deixant lliure 1cm fins dalt.
A part, muntar lleugerament la nata i afegir-la amb delicadesa procurant que no es barregin les capes.

Salut!

Comparteix

41 comentaris a “White Russian”

 1. buuaaa jo també vull anar a un “tast” de coctails…ja de ser masssa!! aquest coctel que ens presentes no l’he provat mai…però imagino que ha de ser la bomba!! me l’apunto sens dubte! petons

 2. A mi no m’agraden els còctels. Però el Black Russian el vaig provar una vegada, ho reconec, en una cocteleria de Platja d’Aro. Tot i que no repetiria… t’he de dir que aquest t’ha quedat molt ben presentat! Petons

 3. Ara me n’he adonat! Tu has fet el White! El que vaig provar jo em sembla que era el black… pot ser? ho hauré de preguntar a ma germana, la professional en còctels… he he.

 4. hacer un tast de cóctels debe de ser la monda,no me llaman la atencion pero si me dan un tast voy.
  me parece muy buena la combinacion y asi en copa martini queda genial
  bon cap de setmana

 5. Sóc una ignorant dels cóctels, ja ho sospitava però ho estic confirmant, no en conec gairebé cap dels que estic veient,ja,ja,ja
  Això de no agradar-te i anar a classes, no els tastes?
  Bon cap de setmana.

 6. uffff!!! té una pinta espectacular!!! però jo també soc abstèmia, ni una goteta!! a la boda entre que no vaig menjar el que la resta i no bebia els cambrers i fotògrafs van tenir broma per estona, jejeeje!!
  Si li mata molt el sabor al vodka encara ho provaría. jeejejej!!
  Petonets!

 7. Ostres Gemma, ja tens raó, és un còctel molt elegant! No el coneixia, de fet desconec totalment el món dels còctels! tot i que avui entre blog i blog n’estic aprenent força. No sóc gaire de begudes alcohòliques fortes i dels 4 bàsics que dius no me n’agrada cap 😉 De totes maneres segur que també m’ho passaria molt bé en una classe de còctels!

 8. Roser, a mi el què em va agradar de l’assignatura de cocteleria van ser les pràctiques, poder-los fer jo mateixa. Tastar-los no em va agradar tant, je je je…

  Marina, aquest és el WHITE Russian, amb la capa de nata suavitza molt el còctel i queda més bo. Imagino que el Back Russian ha de ser molt més heavy 😉

  Starbase, també vam fer anar la coctelera (o shaker, com deia el profe, je je je…)! Tot i que és mooooooolt més difícil del què sembla, eh? A mi sempre em quedaven els còctels aigualits 🙁

  Quima, a mi em passa el mateix, no sóc gens de còctels i no en podria prendre un de sencer, però en canvi tastar-los i veure com es fan em va encantar.

  Helena, a mi m’encanten les postres amb cafè!

  Miquel, més que un tast de còctels l’assignatura enseyava com es fan, molt millor 😉 I la presentació forma part del joc, oi?

  Valerie, a mi també m’agrada més amb nata 😉

 9. Mima, jo ni tan sols això… però en canvi vaig trobar super interessant aprendre com es fan els còctels, és molt més compicat del que sembla a primera vista!

  Mònica, jo també soc una completa ignorant sobre el tema, tret d’aquesta assignatura no sé res de res… A classe els vam haver de tastar, però nmés una miqueeeeeeeeeeeeta de cada, eh?

  Laura, què té que els abstemis sempre som els raros de les festes? 🙂
  Aquest es nota molt l’alcohol, no el recomano pas per gent abstèmia.

  ANABDN, acabes de dir una cosa molt important: ha d’estar mooooooooolt fred, si no és una bomba!

  Bet, totalment d’acord, a mi em passa el mateix: no prenc gens d’alcool, però en canvi vaig gaudir moltíssim de les classes, una cosa no treu l’altra. És igual que el tema dels maridatges, encara que no prenc vi el trobo molt interessant.

  Judith, i tant! Sort del curs perquè és un tema que desconec totalment. I el vaig trobar apassionant!

  Maria, l’únic inconvenient és que tens licor per tot un any, je je je… però si fas còcotels a casa val la pena comprar-lo 😉

 10. Com no podia ser d´una altra manera t´ha quedat perfecte.. no s´ha barrejat ni una gota de nata amb la resta.. ets una professional!!!! m´encantaria tastar-lo, tot el que du café m´agrada mooooolt.. petons,

 11. I tant repte….em pensava que faria el rídicul. Jo també sóc abstèmia, i el cava m´agrada. Fer els còctels m´encanta però a l´hora de provar-los necessito ajuda, je, je, je…La presentació és molt maca…no sabria dir-te el meu parer sobre el sabor ;-d

 12. Joaquina, si aboques la nata amb compte sobre els licors, no es barregen les capes. La nata ha d’estar una mica muntada 😉

  CristinaT, a mi em passa el mateix, m’agrada el concepte del còctel, el trobo apassionant, però en canvi no sóc capaç de beure’n un sencer tota sola, je je je…

  Gemma, el curs a Bellart és genial, me l’he hagut de partir en dos anys perquè amb la feina no podia anar a totes les classes… però val la pena, és una bona escola!

  Maria Dolores, què va, no en tinc ni idea! Només he fet 5 o 6 sessions a classe, i amb aixó no n’hi ha ni per començar, je je je…

 13. Doncs jo també soc gairebé abstèmia com tu però haig de reconèixer que amb aquesta recepta del 15 se m’ha obert un univers totalment desconegut. Aquest teu no el coneixia però trobo que t’ha quedat genial.

 14. Hola,
  Quin curs més xulo! No havia sentit mai parlar d’aquest còctel, l’alcohol a mi tampoc m’agrada però hi ha alguns que de tant en tant m’agraden i aquest sembla un d’ells.. Petons

 15. A mi no m’agrada ni el cava.L’únic alcohol que prenc és el que porten els dolços.
  Però esta copeta si que la probaria.M’encanta el sabor del café i la nata.
  La presentació t’ha quedat de disseny.Exquisida.
  Besets

 16. Tu no ets sosa! No et cal beure, perquè ja portes la festa a sobre des de primera hora! Quina xulada, el món dels còctels… aquest white russian t’ha quedat fenomenal! Endavant els esperits (els d’alta graduació… ;D

 17. Doncs ja som una colla d’abstemis (farts de ser els “raros” de les festes i que ens donin les claus del cotxe “per si de cas” :)…Pero entenc la fascinació per les classes de cocteleria. Ës un mon màgic, de barreja d’ingredients en el just ordre i mesura per aconseguir resultats sorprenents. No se si me l’acabaria, pero ve molt de gust tastar la teva proposta. Com sempre, has donat en el clau. Abraçades

 18. Ruben, doncs fes-lo! 😉

  Laura, veig que entre els blocaires som una pila els abstèmis… quin consol saber que no sóc la única, je je je… 🙂

  Laura, jo abans de fer el curs tampoc el coneixia, ni aquest ni cap dels altres c`cotels tan famosos que hi ha 😉

  Núria, els meus còctels preferits també són els que no porten alcohol. I ara a l’estiu els de fruites es posen super bé!

  La cuina de l’Eri, va ser un curs super interessant, sobretot per mi que desconeixia tant aquest mundillo dels còctels. Va ser tot un descobriment!

  Cris, doncs si no t’agrada el cafè, oblida aquest còctel, que realment fa gust de cafè! Sort que tens moltes alternatives, je je je…

 19. Mesilda, tot i portar cafè, és un còctel força alcoholic, així que potser tampoc podries amb aquest…

  Dolça, jo tampoc no bec però en canvi trobo que la cocteleria és super interessant, molt semblant a la pastisseria, on tot ha de ser exacte i precís. per això he participat!

  Pol, les coses són com són i jo no sóc mai l’alegria de les festes, je je je… però moltes gràcies pel teu comentari, s’agraeix moooooolt 🙂

  Dolores, me n’alegro 😉

  Miquel, jo també he descobert tot un món apassionant, no hauria imaginat mai que fer còctels pogués ser tan divertit!

  Laura, has expressat el que volia dir perfectament! Les teves paraules resumeixen aquest sentiment contradictori que em crea la cocteleria… I si som abstemis, sempre ens podem col·locar darrera la barra i servir la resta de la gent, oi? 🙂

  Anna i Cristina, benvingudes a la cuina de casa, no coneixia el vostre blog! Ara mateix vinc a fer-vos una visita 😉

 20. Carai! Això és elegància en copa! El món dels còctels és sorprenent realment! Jo en conec pocs, però veig que n’hi ha una pila! A mi amb l’alcohol m’ha passat de tot: no tenir la justa mesura de joveneta i prendre qualsevol cosa. I ara amb l’edat, saps que si en prens ha de ser bó, com millor sigui la qualitat més se’n gaudeix!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *