Pastís de fruites del bosc amb gelat de La Fageda

Data
27 de juny de 2012
Creat per

Dissabte vam celebrar un aniversari ben especial, els 40 anys del Guillem. Vam organitzar-li una petita festa sorpresa i per bufar les espelmes vaig preparar aquest pastís tan refrescant:

La revetlla de sant Joan és una festa molt important a casa nostra, ja que en tres dies celebrem dos sants i un aniversari; entre els pastissos i les coques, ens posem les botes, je je je… Aquest any, a més, la xifra rodona de 40 anys es mereixia una festa encara més sonada!

A casa els pastissos que agraden més són els lleugers, de textura de mousse i amb gustos àcids i refrescants. Amb la calor que va fer dissabte, servit amb una quenelle de gelat va resultar una delícia amb repetició obligada!

En aquesta ocasió el gelat que vaig escollir era especial: un gelat de La Fageda de llet amb iogurt i fruita del bosc. Fa uns dies La Fageda em va fer arribar una mostra dels seus gelats per tal de poder-los tastar i opinar. Segurament tots coneixeu els seus iogurts, però pocs sabeu que des del 2010 també elabora gelats amb una base de llet molt gustosa. Són uns gelats cremosos amb una presència de làctics molt potent i amb la varietat que tenen segur que tothom troba el seu gust preferit. A destacar la nova versió del gelat de xocolata, encara més bona que la d’abans. I si us agrada el de nous de macadàmia, no podeu deixar de tastar el seu, sensacional!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 500g de fruites del bosc (gerds, nabius, maduixes…)
• 1 sobre de gelatina de gerds
• 50g de sucre
• 100ml de suc de nabius (o de gerds)
• 200ml de nata líquida per muntar

Preparació:

Triturar amb el túrmix les fruites i el sucre.
Escalfar el suc i dissoldre la gelatina fins que es fongui. Barrejar-la amb la fruita i deixar refredar fins a temperatura ambient.
Semi muntar la nata i incorpora-la suaument a la mescla anterior. Abocar la barreja dins un motlle de silicona i reservar a la nevera fins que qualli.
Desemmotllar i servir acompanyat d’una bola de gelat.

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Pastís de fruites del bosc amb gelat de La Fageda”

  1. Caram quin senyor postre!! a algun altre lloc he vist aquests productes de la fageda anunciats, saps on els podria comprar??!! aquests gelats han de ser la bomba!!!! i me’n enrefio més que algunes marques (americanes), tot el que estigui fet a casa….petons guapa

  2. Gemma!! quin postre més refrescant, que bo!! la revetlla a casa també és molt important: és el meu aniversari!! per això, el gran sopar!!

    molts petonets

  3. Hola a tothom!
    És el primer cop que escric, però ho faig per dir-vos que aquesta setmana he tastat aquests gelats i us he de dir que són boníssims!
    Jo només els he trobat al Capbrabo.
    Una abraçada!

  4. Comparteixo amb els teus el gust pels pastissos de textures mousse i àcids, m’encanten. Tinc fruits vermells congelats, així és que em guardo la recepta, llàstima que aquí a Madrid no pu comprar productes La Fageda, perquè fan el millor iogurt del món!!

    Petonets

  5. Quina bona pinta el pastis!! ideal per aquestes calors que hi ha aquests dies!! i amb aquest gelat encara millors!! Coneixia els iogurts de la Fageda, però no el gelat, buscaré al super per provar-los!!
    Petonets!!

  6. Roser, he mirat a la web i els pots trobar a Alcampo, Bonpreu, Caprabo, Eroski, Sorli Discau, Spar, Valvi. Jo algun cop n’he comprat al Sorli, tot i que no recordo que tinguessin totes les varietats.

    Sandra, us costarà superar el vostre gelat casolà de mel i mató, je je je… per`s segur que se us acut alguna cosa boníssima 🙂

    Marina, tu no vas rebre la mostra de gelats de la fageda? Tu que ets fan dels iogurts i els postres làctics, aquests gelats t’encantarien.

    Starbase, sobretot vaig buscar una recepta que no necessités encendre el forn, que amb les coques de llardons ja vaig passar prou calor, je je je… I això de porno food sona molt temptador 🙂

    Helena, havia de ser unes postres especials, que 40 anys no es fan cada dia, oi?

    Lídia, ara entenc el menú espectacular que vas fer! Quina feinada per tanta colla… El braç de gitano d’espinacs el tinc a dalt de tot de la llista de pendents, que m’ha agradat moltíssim!

  7. Amb la calor que fa avui, en tornaria a menjar un bon tall, i això que no era petit i vaig repatir. Bonissim!! Cent per cent dels meus.
    Ah! i la coca de llardons amb avellanes encara la sommio.
    Vull que torni Sant Joan ben aviat.

  8. La cuina de l’Eri, a casa ens va agradar molt, refrescant i lleuger, ideal per postres de sopar 😉

    Marylou, la característica més important dels gelats és que tenen un gust làctic molt potent, es nota que estan fets amb una base de llet de qualitat. Prova’ls que us agradaran segur!

    Gemma, espero que segueixis escrivint a partir d’ara, eh? 🙂
    Jo n’he vist també al Sorli 😉

    Ribereña, llàstima que no arribin fins a Madrid, perquè realment valen la pena. A veure si els de la Fageda llegeixen el teu comentari i comencen a fer distribució a Madrid també 😉

    Arnau, si Danone m’envia una mostra de les varietat de Yolado que fa, prometo post amb ressenya segur segur segur! 🙂

    Laura, amb la calor d’aquests dies les postres que vénene més de gust són aquestes fresques amb gelats. Estic segura que molta gent només coneix els iogurts de la Fageda, val la pena descobrir també els seus gelats.

  9. Maria Teresa, m’alegro que us agradés el pastís i la coca, així dóna gust cuinar per la família! Ja sabeu que m’encanta ser l’encarregada de portar les postres a les trobades familiars 🙂
    Va ser una festa i una revetlla fantàstica!!!

  10. Uauuu! Quina pinta tenen aquestes postres! I amb els sabors dels fruits del bosc ja m’ecosten als Pirineus, als Alps, on caminar pel bosc és una doble delícia, amb tresors tan abellidors. apuntat queda! I felicitats al Guillem i companyia, que deuen desitjar fer anys per tastar el pastís de La cuina de casa. Besets

  11. Animo a que es probin els gelats de La Fageda perque estàn molt bons, desapareixen del congelador.
    I amb companyia d’un refrescant pastós de fruites del bosc ve molt de gust.
    Esperava veure’t ahir.
    Petons.

  12. Jo he tastat el de nous de macadàmia i puc dir que és boníssim!!! Déu ni dó com celebreu Sant Joan, si la festa sola ja és d’obligada celebració, afegir-hi uns 40 anys i 2 sants… Segur que us ho vau passar molt bé! i amb aquests postres tan bons… 😉 Hauré de mirar si trobo aquests gelats a Igualada… Suposo que al Caprabo en deuen tenir! Nosaltres també preferim postres fresquetes de cara a l’estiu, tot i que jo estic temptada per fer-ne alguna que necessita forn, però m’hauré d’esperar a que baixin les temperatures o fer-la a la nit quan s’hi està ben fresquet!

  13. Judith, no necessites gens que et faci cap pastís d’aniversari, que a tu et queden sensacionals! A més, aquest és super fàcil de fer 😉

    Dolça, després de fer tres coques de llardons, necessitava una recepta sense forn, que amb la calor que fa aquests dies encendre el forn fa mooooooooooooooollta maaaaaaaaandra!

    Queti, els de casa els tinc molt ben acostumats, je je je… Sort que m’agrada fer-ho 🙂
    Ja tinc ganes de marxar al Pirineu, aviat aviadet, que aquest any només puc fer una setmana i espero aprofitar-la bé. Quines ganes!

    ANABDN, ja vaig avisar que m’havien canviat l’horari i no podia venir… quina greu! Sort que l’Òscar ja ha fet la crònica i ha penjat les receptes. Segur que va ser un taller genial!

    Carme i Cris, la combinació del pastís i el gelat és molt refrescant. De les postres que vénen de gust quan fa calor 😉

  14. Dolores, la qualitat del gelat és comparable al 100% a les dels iogurts, val la pena tastar-los. Això sí, tots són amb base de llet, eh?

    Belén, si els proves ja veuràs com t’agraden!

    Mònica, com que després del sopar i el pastís venia el torn de les coques (de llardons, de fruites i de crema!) era qüestió de buscar un pastís lleugeret, je je je…

    Teresa, ja has vist que es troben a Alcampo, Bonpreu, Caprabo, Eroski, Sorli Discau, Spar, Valvi. A veure si els tastes 😉

    Bet, ara a l’estiu intento triar receptes sense forn, refrescants i lleugeres.
    El Sant Joan sempre el passem amb la família, és d’aquelles festes que intentem no perdre’ns mai. A més, com que anem a la Roreda, estem molt tranquils sense la bogeria de petards i revetlles de les grans ciutats.

    Pol, m’alegro que us agradés, les mousse fresquetes tenen l’èxit assegurat a casa nostra, oi? 😉

    Surfzone, els gelats són bons, prova’ls!
    Aquests motlles de silicona faciliten molt que el plat quedi maco, oi?

  15. Jo, quan faig algun postre amb gelatina i nata com aquest que has fet tu, de vegades em queden de meravella i altres vegades em trobo que la nata se’m separa de la resta i queden dues capes diferents, amb la nata a sobre i la gelatina a sota. No sé per què passa, així que no tinc idea de com evitar-ho… 🙁
    Els iogurts de La fageda sé que són bons, així que haurem de provar aquests gelats, a veure què tal!

  16. Es que tot el que prové de LA FAGEDA…és excel.lent. He estat vàries vegades a la cooperativa i la visita és d’allò més atractiva. Les explicacions estupendes i el tast…OH!!!. Encara em vé el gust del LLAMINER (mena de iogurt grec)…un plaer!!!. Aquest postre està presentat amb un gust fantàstic i uns colors que conviden!.Ja m’agradaria tastar-lo…Una abraçada Gemma!, bon estiu!

  17. Moltissimes felicitats Gemma!!
    aquestes postres fresquetes és el millor i ve tant de gust a l’estiu és el que agrada més.
    Les
    La Fageda és un excel·lent projecte i aquestes noves propostes estan més que mb. Els gelats encara no els he vist. al bon preu i consum encara no. !! miraré al Caparabo
    Bon cap de setmana amb molt molta calor que aguantaran fins diumenge!!
    i bon estiu!

  18. M’encanta la teva proposta. La mousse bóna, refrescant i sobre tot fàcil, i si l’acompanyem d’aquest gelat.. el que m’estic perdent. Miraré al Esclat de prop de casa a veure si en tenen. Yogurs segur que sí, per que els gasto, pero gelats de la Fageda, no els he vist.
    Gracies per les teves propostes tan especials i originals!
    Si te la copio, t’avissaré! petons i Molt Bon Estiu per les munyanyes !!

Respon a Marina Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *