Dia CUINA 2012, una festa i un concurs!

Data
14 d'agost de 2012
Creat per

Faig una petita pausa en les vacances del blog per fer-me ressò d’una activitat molt important i que té un especial interès pels blogaires gastronòmics.

Enguany es celebra el Primer Dia CUINA, una activitat equivalent al Dia Sàpiens i al Dia Descobrir, que ja es van celebrar l’any passat. El propòsit és aplegar el màxim de lectors i amics de la revista CUINA en una diada. La festa tindrà lloc el dissabte 22 de setembre a Manlleu en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa que s’hi celebra. La trobada està ben explicada al web de CUINA.

Durant la trobada els blogaires gastronòmics tindran un protagonisme especial: han organitzat el Primer Concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires. Es tracta que les persones que gestionen un blog gastronòmic enviïn una recepta que contingui cervesa entre els ingredients. La revista triarà 25 finalistes i, d’entre aquestes, un jurat qualificat n’escollirà tres guanyadores, una per cada categoria: cuina creativa, estil tradicional i postres.

Els 25 finalistes estaran convidats a passar el dia a Manlleu amb activitats exclusives per a ells:
1- Visita als horts de la cooperativa Sambucus.
2- Visita i compra comentada al Mercat Municipal de Manlleu amb en Pep Nogué.
3- Demostració de cuina a l’aula del mercat a càrrec de Pep Nogué.
4- Dinar al restaurant Sambucus, del mateix mercat.

El Sambucus és un restaurant interessantíssim. Forma part d’un projecte d’integració social i el seu xef, en David Sanglas, va ser guanyador del Concurs de Joves Cambrers i Cuiners que organitza la revista. El menú que serviran és aquest:
Per començar
Pastanagues del nostre hort a la taronja
Llata de porc freda amb vinagreta “d’encortits”
Primer
Crema de patata del bufet amb cervesa negra d’Ausesken
Segon
Costella de porc confitada amb poma
Per acabar
Xocolata amb vainilla
Vins: Blanc de l’Olivera i Negre de Capçanes

Els 25 finalistes faran les visites i el dinar plegats. A la tarda, durant els actes de la Festa del Porc i la Cervesa donaran a conèixer els tres guanyadors. Els premis seran aquests:

El premi de la categoria ‘Recepta creativa’ consisteix en un àpat per a dues persones a Can Jubany valorat en 110 € i un lot d’embotits artesans.

El premi a la categoria ‘Recepta d’estil tradicional’ és una ‘cocotte’ Le Creuset valorada en 159 € i un lot de productes per cuinar-los-hi.

El premi de la categoria ‘Recepta de postres’ és una plaça per al Curs de xocolata impartit per David Lienas a l’escola Bellart valorat en 190 € i un lot de cerveses artesanes.

El concurs ja és obert i el termini per participar-hi s’acaba el 16 de setembre. Per fer-ho, només cal que els blogaires envieu la vostra recepta amb cervesa en el formulari que trobareu en aquest enllaç on hi ha tots els detalls ben explicats.

I per tots els que no sou blogaires, el Primer Dia CUINA és obert a tothom. No cal fer inscripcions prèvies i totes les activitats són gratuïtes. Per tant, no teniu cap excusa per faltar-hi! Jo ja m’he marcat el 22 de setembre a l’agenda, així que espero veure-us a tots a Manlleu!

Animeu-vos a participar a la trobada i/o al concurs, que val la pena! Era un motiu prou important per fer una petita pausa de les vacances, oi? 🙂

Comparteix

10 comentaris a “Dia CUINA 2012, una festa i un concurs!”

  1. Bona noticia! El dia de Cuina ja el tenia apuntat, pero el concurs no ho sabia. A veure si pensem alguna cosa per participar. Bones vacances!! (les meves ja han acabat :()

  2. Hola Gemma,
    M’agradaria poder enviar-te una invitació a una jornada enoturística d’un conegut celler. Com podria fer-t’ho arribar?(a través d’e-mail)
    Gràcies!
    Gloria

Respon a Dolores Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *