Textures de xocolata facilíssimes

Data
14 de setembre de 2012
Creat per

Demà és 15 de setembre i toca inaugurar la nova temporada de la Recepta del 15. Després de perdre’m les convocatòries de juliol i agost, aquesta no me la podia saltar, sobretot tenint en compte quin és l’ingredient protagonista 😉

Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta han escollit un tema que farà feliços a tots els xocoaddictes. Ja imagino el recull de receptes sensacionals que quedarà! La meva proposta és molt senzilla, es tracta d’elaborar un plat de postres monotemàtic de xocolata, però amb diferents elements que donen jocs de textures i temperatures. La idea és imitar unes postres de restaurant però fetes a casa d’una forma senzillíssima i sense cap complicació 😉

Aquí teniu la recepta:

Mousse de xocolata

Ingredients:

• 4 natilles de natilles de xocolata
• 200ml de nata per muntar
• 4 fulles de gelatina
• 50ml de llet
• 25g de sucre

Preparació:

Posar en remull la gelatina amb aigua freda.
Barrejar les natilles i el sucre.
Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar la gelatina amb les natilles.
Semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
Repartir la mousse dins els motlles. Reservar a la nevera un mínim de 4 hores.

Crumble de cacau

Ingredients:

• 50g de sucre
• 50g d’ametlla en pols
• 40g de farina
• 10g de cacau en pols
• 50g de mantega pomada

Preparació:

Barrejar els ingredients secs.
Afegir la mantega a trossets i barrejar fins que quedi homogeni.
Formar una xurro amb la massa, embolicar-la amb paper film i reservar al congelador.
Ratllar el crumble amb un ratllador de forat gros, escampant-lo sobre un paper de forn.
Coure-ho uns 5-8 minuts a 180º fins que sigui cuit.

Per emplatar: gelat de xocolata i una natilla de xocolata.
Disposar una cullerada de natilla al fons del plat, com si fos una salsa. A sobre, posar-hi la mousse, una quenelle de gelat de xocolata i espolsar per sobre el crumble ben cruixent.

Bon profit!

Comparteix

47 comentaris a “Textures de xocolata facilíssimes”

  1. Fantàstica proposta per a xocolaters que mai no en tenen prou…! I amb textures! És que el nom ja és una temptació, mareta… el que més m’ha sorprès és aquest crumble de cacau, m’ha encantat! A veure si me n’ensurto! petonets

  2. Francesc, un xocoaddicte com tu no pot faltar a una recepta del 15 dedicada a la xocolata, eh? Segur que tens temps de preparar alguna coseta 😉

    Marina, el crumble de cacau o un crumble normal és super pràctic, jo sempre en tinc al congelador per si tinc convidats sorpresa 😉

    Roser, tot i ser de xcoclata, crec que és força suau de gust, estic segura que t’agradaria!

    Sandra, després de saltar-me el juliol i l’agost, aquesta convocatòria amb la xocolata com a tema principal no me la podia saltar, je je je… I felicitats al Xavi!!!

    GEMMA i Carme, m’alegro que us agradi!

    Starbase, ja veus que més fàcil impossible, eh? així que no tens cap excusa per no preparar aquestes postres de restaurant a casa 🙂

  3. Silvia, per xocoaddictes a tope!!!!!!!!!!

    Miquel, la teva versió del pastís de 3 xocolates en gotets també és molt bona aportació 😉

    Sión, et dic el mateix que a l’Starbase: no tens cap excusa per no fer-la a casa, eh? 🙂

    Sefa, com tu dius, depèn de les mides, je je je… però jo calculo que 6 de grosses o 8 de petites… 😉

    Laura, tu ho has dit: fàcils de fer i que quedes molt bé. Aquestes són les meves receptes preferides, je je je…

    Lída!!! Je je je… i tant, són les mateixes que vaig fer al Mercat de Manlleu!!! Me mare em va passar la foto que va fer i l’he aprofitat per la recepta del 15 :)))

    Cartieu, un pecat molt petitó, je je ej…

  4. Marta, Cinta, Susanna i Cristina, m’alegro que us agradi 🙂

    Maria Dolores, aquestes són les meves receptes preferides! Però prohibit dir als convidats que són tan fàcils de fer, eh? 😉

    Gemma, si la fas ja m’ho diràs, són d’èxit assegurat 😉

    Lluna, una excepció de tant en tant no passa res. je je je…

    Roser, el crumble és molt pràctic de fer i val la pena tenir-ne sempre al congelador, et salva de més d’un compromís inesperat 😉

  5. Gemma, no ens podies deixar de sorprendre!! Aquestes postres aptes per a qualsevol casa a part d’haver de ser delicioses queden molt ben presentades i no sembla complicat d’emplatar al moment encara que siguin força comensals.

    El crumble m’encanta i sempre dóna molt joc. A mi també m’agrada molt amb cacau i avellana…bé, em sembla que de totes les maneres, jeje!!

    Petonets!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *