Pastís de piruletes

Data
19 de setembre de 2012
Creat per

Divendres va ser l’aniversari de l’Olga, la meva fillola, que va fer 10 anys! Ho vam celebrar amb un sopar familiar i per postres vaig portar aquest pastís:

Ja sabeu que m’encanta fer pastissos pensant en la persona que els rebrà. En aquest cas, pensant en els 10 anys de l’Olga, tenia clar que havia de ser un pastís especial, que fos del seu gust, amb una decoració infantil i ben vistosa. Així que em vaig decidir per aquest famós pastís de la blogosfera, de color vermell, ple de cors i amb un gust de piruleta deliciós. Des que el vaig veure al blog de l’Eva, que ja el tenia triat 😉

He adaptat una mica la recepta original per potenciar el gust de piruleta, tant a la mousse com a la cobertura vermella. El resultat és excepcional, té una textura suau i, al contrari del que pugui semblar a primera vista, gens dolç. El secret està en el licor de piruleta, de gust molt concentrat i molt ben aconseguit. Feu-lo i triomfareu, i no només entre el públic infantil, us ho asseguro! 😉

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

• 150g de galetes
• 75g de mantega fosa

• 16 piruletes (de les rodones petites)
• 150ml de licor de piruleta
• 10 fulles de gelatina
• 2 iogurts grecs
• 150g de sucre
• 700ml de nata per muntar

• 100ml d’aigua
• 100ml de licor de piruleta
• 2 fulles de gelatina

• 10 piruletes de cor per decorar

Preparació:

Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
Col·locar la massa a tota la base d’un motlle desemotllable. Reservar a la nevera.

Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Posar en un cassó la meitat del licor i les piruletes trossejades fins que es desfacin completament.
Afegir la gelatina hidratada i remoure perquè quedi ben dissolt.
Barrejar els iogurts amb el sucre i la resta de licor i afegir-ho a la barreja anterior.
Semi muntar la nata. Incorporar la nata a la barreja anterior amb moviments suaus.
Abocar en el motlle i deixar quallar a la nevera un mínim de 4 hores.

Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
Escalfar una part de l’aigua i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar-ho amb la resta d’aigua i licor.
Abocar-ho sobre la mousse de piruleta i deixar quallar a la nevera.
Desemmotllar i decorar tot el voltant amb piruletes.

Bon profit!

Comparteix

58 comentaris a “Pastís de piruletes”

  1. que suerte que tiene tu familia contigo,este pastel de piruletas esta sensacional ¡¡, un color y una presentacion fantastica y el sabor con este licor de piruleta debe ser la bomba,vamos que la Olga y la familia disfrutaron de lo lindo.
    bon dia

  2. Uala! m’has deixat sorpresa! primer de tot… com t’ho has fet per treure el pal de les piruletes als cors??? jejej
    Ha de ser boníssim, conec aquest licor i triomfa allà per on passi. Petons! 🙂

  3. Primer de tot, felicitats a l’ Olga. A tu et passa com a mi…sempre fas els pastissos pensant en la persona afortunada a rebre´l, que de vegades és un mateix ;-D. Jo també el tinc a pendents de fa temps amb la mirada posada en la meva neboda…algun dia caurà.

  4. Felicidades Olga y felicidades mamá!!!Que satisfacción más grande hacer lindos pasteles a nuestros hijos,verdad?.Te quedó con una estética re-linda.
    Te puede creer que hice expresamente, a mi marido hace ya meses ir a un super,coger el coche para ello,porque se me antojó el pastel y aún no lo hice…ahí está mi licor de piruletas a la espera….

    CAriños

  5. oleeeeeeeeee…t’ha quedat fantàstic Gemma!!! A que és bo??? L’olga deuria alucinar!!!! jijiji!!! I quin pastís més adient per celebrar els 10 anys!! Fins i tot les espelmes van de conjunt! 🙂 Et va costar trobar el licor?
    Petunets,
    Eva.

  6. Hola Gemma,
    Estic bastant liada i una mica desconectada darrerament. Però et segueixo; per aquí o pel face vaig veient el que vas fent i m’encanta, com sempre 😀 Es veu cada vegada més un nivell de categoria, es noten les classes que fas. Felicitats! Molts ànims en aquest nou curs que fas (bé, ànims no te’n faltaran, jeje) Quina passada!
    Aquest pastís és simplement exquisit, deliciós, fantàstic. A l’Olga encara li deu durar la felicitat de la sorpresa de rebre un pastís així. Un dia el faré pels meus nens que els hi encanten les piruletes 😛
    Felicitats a l’Olga.
    Petonets.
    Belén

  7. Miquel, i jo tinc la sort de tenir una família amb molta paciència 🙂

    Roser, als grans també ens va agradar molt!

    Rosa Maria i Marylou, moltes gràcies 😉

    Jordi, les meves nebodes també són molt aficionades a la muntanya! Aquest estiu vam anar tots junts a fer la Pica d’Estats 🙂

    Helena, el pal no el vaig treure, està tallat arran del cor.

    CristinaT, penso que posats a fer pastissos, val la pena intentar fer-los al gust de l’homenatjat, oi? 😉

    Marina, jo fins ara no coneixia aquest licor!

  8. GEMMA, jo el tenia a pendents esperant una ocasió especial com aquestam, je je je…

    Sión i Lídia, moltes gràcies, a l’Olga li va agradar molt 😉

    Catieu, doncs val la pena que el facis, que segur que triomfes!

    Montse, agrada tant a grans com a petits 😉

    Gemma, jo tampoc coneixia aquest licor, em va costar una mica de trobar, je je je…

    Silvia, doncs si ja tens el licor a casa, la resta d’ingredients són molt fàcils, de manera que ja no tens cap excusa per no fer-lo, eh?

    ANABDN, a mi em va passar el mateix, em feia por que fos massa dolç…

  9. Cris, amb la cobertura vermella queda més vistós, oi?

    Reme i Núria, vosaltres també l’heu fet?

    Eva, ja veus que l’he fet!!!! El licor el vaig comparar a un super que havia sigut Carrefur i que per sort encara el tenien. Si no, ja em veig venint a Terrassa, je je je…

    Belén, tots tenim temporades que anem més liats, l’important és tenir temps per dedicar a la gent que estimem. Si fas aquest pastís als teus fills et garanteixo que tens l’èxit assegurat!
    I el curs està sent una passada, moltes gràcies!

    Mesilda i Laura, moltes gràcies! L’Olga va quedar molt contenta 😉

    Donibaneko, a mi m’encanten els pastissos suaus i cremosos, trobo que per postres vénen més de gust, oi?

    El Taller de Cuina, és veritat que ja s’esperen un nou pastís cada cop, je je je… i a mi m’encanta! 🙂

  10. Tinc unes ganes boixes de fer aquest pastís pero aquest licor aquí no el trovo i em vaig oblidar de comrpar-ho al estiu, així que ja li he encarregat a la meva germana que vindrà d’aquí unes setmanes. Queda tan maco!!! Un petó

  11. Hola Gemma! ja torno a estar per aquí després de bastant temps fora… Quin pastís!! m’hauria agradat haver-lo tingut algun any per l’aniversari. Tot i que potser m’ho penso i cau, si dius que agrada a petits i a grans! T’ha quedat preciós, moltes felicitats a l’Olga… i a tu! 😉

  12. Felicitats a l’Olga i a tu també que ets una artista amb tot el que fas!!
    Piruletes, iogurts, nata… quina barreja més bona! buscarem el licor…si no el tobem creus que es pot fer amb xarop de maduixa o alguna altra beguda? quedaria bé? Marta

  13. Vi esta tarta, o una muy parecida, en el blog de Kanela y Limón y me encantó.
    Te ha quedado preciosa y seguro que es toda una delicia.
    Si encontrara el licor ya me ponía con la tarta.

    Besos.

  14. Ja fa tems que soc seguidora teva, he fet varios d’els passtisos que he vist a la pagina, i noies el licor de piruleta jo l’he trovat al carrefour, be penso fer aquest pastuset , espero tenir sort graciesssssss

  15. Em va sorprendre que fos tan lleuger i gens empallegós. La presentació era infantil però el gust del pastís apta per totes les edats, com també pels que no som massa de dolç.
    El recomano de totes, totes ja que te l’èxit assegurat.

  16. EL PASTÍS ESTÀ MOLT BÉ, PERÒ CREC QUE HEM DE CALFAR TOT EL LICOR JA QUE TE UN 16% D´ALCOHOL I PER ALS NENS NO ÉS MOLT RECOMANABLE. SIMPLEMENT HEM DE CALFAR TOT EL LICOR QUE ANEM A EMPRAR PER LA RECEPTA.

    GRACIES.

  17. Molts em pregunteu on trobar el licor de piruleta. Jo el vaig trobar a un super de Sabadell que havia estat un Carrefur i altres bloggers diuen que al Carrefur també el tenen. A Terrassa, a ca l’Evaristo també es troba. I segurament a una botelleria gran també en tindran. Crec que hi ha com a mínim dues marques que en fan…

    Marta-Cuinadiari, benvinguda al blog! 🙂
    Amb un altre licor quedarà bo, però NO es reconeixerà que és de piruleta. La gràcia d’aquest pastís és precisament aquest licor, que és molt potent i identifica plenament el gust de piruleta. Amb un altre licor no es notarà (tot i que serà bo igualment, eh?)

    MANEL, tens raó que el licor porta un 16% d’alcohol. Les meves nebodes no es van menjar la capa superior de gelatina i problema solucionat. A la mousse, pots escalfar tot el licor i ja està. De totes maneres, sense entrar en polèmiques, 150ml de licor de 16% repartit en 2kg de pastís i el pastís repartit en 12 talls, toca mooooolt poquet licor per cap. Comparat amb el pa amb vi i sucre que prenien els nens abans, je je je…

  18. Encara que una mica tard, moltes felicitats a l’Olga que deuria quedar encantada amb aquest pastis tan maco i original fet pensant amb ella. Per el que comentes vec que corria per els blogs però com jo he estat una mica “out” durant un temps no l’havia vist. El teu t’ha quedat genial!!
    Petons!

  19. Llest i a la nevera, en espera de fer-li demà la capa de sobre. A veure com quedarà. Gemma, tu dius que el volies fer per la teva fillola, jo esperava a que fos el meu aniversari per preparar-lo, hahaha!

    Una coseta només per si algú no troba el famós licor de piruleta i no hi ha nens que puguin tenir problema amb l’alcohol. Es podria fer el mateix preparant un còctel que m’encanta i que fan al Boadas de BCN: el Kojak
    Es fa amb una part d’amaretto, una de llima i una altra de granadina (a casa el preparo amb una mica més d’amaretto que de llima i és com ficar-te un kojak a la boca). Comparant els licors, aquest s’hi assembla molt, però li trobo a faltar aquell aroma al nas de les ametlles amargues.

    A veure demà com queda la cobertura, moltes gràcies per compartir-lo i per l’ajuda, Gemma!

  20. Hola Ester! Moltes gràcies per la recepta del Kojak, és veritat que per potenciar l’aroma de cirera a les pastisseries sempre s’hi posa un punt d’ametlla amarga 😉
    Provaré el còctel, que tal qual ha de ser boníssim!
    I ja veuràs com el pastís triomfarà segur 😉

Respon a Pilar Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *