Préssecs al vi amb salsa de iogurt i xocolata blanca

Data
24 de setembre de 2012
Creat per

Recordeu el berenar thai durant la sessió fotogràfica amb els amics? Doncs es va allargar tant que vam necessitar una segona tarda per acabar de veure totes les fotografies. Evidentment, en aquesta ocasió tampoc podia faltar el detallet dolç durant la pausa per berenar:

Els viatges que tocava veure eren al Marroc i a Sardenya. Per això dubtava entre fer una baklava o unes postres més mediterrànies i lleugeres… Finalment em vaig decidir per uns préssecs al vi, aprofitant que el presseguer dels meus pares tenia una quantitat enorme de fruita suculent. Préssecs, vi i iogurt, una combinació ideal per acompanyar aquests paisatges tan mediterranis de les vacances d’enguany!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1kg de préssecs
• 1l de vi negre
• 200g de sucre
• 1 cardamom (o l’espècie que vulgueu)
• 250g de iogurt grec (2 iogurts)
• 125g de xocolata blanca

Preparació:

Posar el vi, el sucre i el cardamom en un cassó al foc. Deixar bullir uns 5 minuts.
Pelar els préssecs i introduir-los al cassó ben coberts amb el vi. Coure uns 20 minuts fins que siguin tous.
Deixar refredar dins el vi i reservar a la nevera.
Agafar la meitat del líquid de cocció i posar-lo en un cassó al foc. Deixar-lo reduir fins una tercera part. Deixar refredar i reservar.
Fondre la xocolata blanca al microones amb compte que no es cremi. Barrejar amb el iogurt grec i reservar a la nevera.
Servir els préssecs amb la reducció i la salsa.

Bon profit!

Comparteix

35 comentaris a “Préssecs al vi amb salsa de iogurt i xocolata blanca”

  1. Hola Gemma!!! desprès d’un bon parèntesi, entre una cosa i l’altra, espero agafar el ritme habitual, que ja en tinc ganes!! unes postres delicioses! al meu avi li encantava el prèssec amb vi i sucre… lo bo del cas que també en menjavem… com pa amb vi i sucre… ara seria pecat! petó

  2. Marina, tot i que el clàssic és amb canyella, el toc del cardamom també queda molt bé. I una mica més exòtic 😉

    Anna, Cristina i Sandra, a vegades les postres més tradicionals i senzilles les tenim una mica oblidades i en canvi ens poden fer quedar la mar de bé, oi?

    Lídia, xocolata blanca i iogurt combinen molt bé, l’acidesa i la dolçor es cotraresten,

    Roser, Susanna i Miquel, presentant una mica bé pots convertir una recepta senzilla en unes postres de luxe!

    Pol, va ser una tarda molt agradable, oi? I les fotos dels viatges eren precioses…

    Starbase, la mateixa salsa et serveix per una pila d’altres receptes, i és tan fàcil de fer que val la pena tenir-la present 😉

    Silvia, yo hice la receta con melocotones de la huerta de mis padres, recogidos en su punto ideal de maduración estaban realmente deliciosos.

    Isabel, a mi també m’encanten els préssecs! I donen molt més joc que els simples préssecs amb almívar, oi?

  3. Catieu, combinat amb les dues salses, el préssec quedava molt bo. Va agradar moltíssim a tothom!

    ANABDN, els préssecs al vi és una variant de les clàssiques peres al vi que també queda molt bo. I amb la salseta encara millor 😉

    Mesilda, ostres, no havia sentit mai aquest nom… mira que parleu estrany per aquí baix, je je je…

    Mercè, doncs si us agraden les peres al vi, aquesta variant també us agradarà. Jo fins i tot ho he provat amb nespres 😉

    Jordi, ja ja ja!!! Sí, sí, ja veus que una part de l’hort es va salvar 🙂 En serio, realment val la pena tenir un hort PETITÓ 😉

    CRISTINAT, l’alcohol ni es nota! Pensa que està mitja hora bullint, l’alcohol s’evapora tot i només queda l’aroma del vi. Jo tampoc sóc gaire d’alcohol 😉

    Dolça, jo si é sper cada dia només faig els préssecs, però per un dia de festa amb convidats, la salsa queda molt bé.

    Dolores i Judith, és una combinació boníssima!

    Teresa, quants dies! T’hem trobat a faltar! Ja veus que t’has perdut moltes receptes, je je je… Tens raó que abans no es filava tan prim amb això del vi 😉

    El taller de cuina, són unes postres ben clàssiques i elegants, val la pena recuperar-les. I amb la salseta encara més bona 😉

  4. per mi que els teus amics fan passi de fotos mooooolt llargues pq hagis de tornar i així portar les postres!!! Jo ho faria! jajaja!!! nenaaaaaaa t’has ben lluit!!! Son de luxe!!! me l’apuntooooo!!!
    Petunets,
    Eva.

  5. Jo m’ho paso molt bé mirant fotos de viatges i provant de fer menjars d’altres països. Em sona haver vist una recepta de préssecs amb moscatell, però aquesta ha d’estar boníssima amb el iogurt i la xocolata que bons.

Respon a Catieu Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *