Tarta de llimona i xocolata

Data
26 de novembre de 2012
Creat per

A la meva família hi ha quatre escorpins que fem l’aniversari en deu dies de diferència. Ahir ho vam celebrar a casa del meu germà petit, que ens va convidar a un gran dinar. Per postres, vaig portar aquesta tarta de llimona i xocolata, un pastís molt ben aprofitat per bufar quatre vegades les espelmes!

El dinar va ser boníssim, es nota que a l’Arnau i a la Patrícia els agrada la cuina, mmm… Després de la sobretaula vam gaudir d’un passi de fotos, on cadascú portava una tria de les fotos de l’any; les millors, evidentment, van ser les del trekking al Tibet del meu germà i les del meu pare a l’Everest, espectaculars!

Finalment, va ser el torn dels regals. A mi em va fer molta il·lusió un regal molt especial: el llibre Les postres d’en Jordi Roca, amb una dedicatòria dels germans Joan i Josep Roca. Llàstima que en Jordi no el va poder signar… El llibre conté la majoria de les receptes que ha fet en Jordi Roca a la seva secció i per postres de la revista CUINA i, com us podeu imaginar, s’ha convertit en el meu llibre de capçalera. Ja tinc ganes de començar a provar les receptes!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

Per la base:
• 175g de farina
• 25g de cacau en pols
• un pessic de sal
• 50g de sucre
• 125g de mantega freda tallada a dauets
• 1 rovell d’ou
• 2 cullerades d’aigua freda

Pel farcit:
• 75g de xocolata 70%
• 3 llimones
• 150g de sucre
• 4 ous grossos
• 150ml de nata espessa (creme fraiche)

Preparació:

Barrejar la farina, el cacau i la sal. Afegir la mantega a dauets i barrejar bé.
Afegir el sucre, el rovell i l’aigua i barrejar just fins que es formi una bola. Tapar amb film i reservar a la nevera ½ hora.
Amb l’ajut d’un corró, estirar la massa entre dos papers de forn. Folrar el motlle amb la pasta i punxar tota la superfície. Reservar a la nevera ½ hora.
Folrar la tarta amb paper de forn i omplir de llegums secs. Coure al forn 15 minuts a 200º. Treure del forn i retirar els llegums secs.
Amb la pasta encara calenta, repartir la xocolata ratllada per tota la superfície. Deixar refredar.

Triturar amb el túrmix la ratlladura de les llimones, el suc, el sucre, els ous i la nata. Abocar dins el motlle i coure-ho al forn 30 minuts a 170º. Treure del forn i deixar refredar.
Desemmotllar, decorar i servir.

Bon profit!

Comparteix

41 comentaris a “Tarta de llimona i xocolata”

  1. Hola,
    A casa, de 4 tres també som escorpins però a mi em toca fer 3 pastissos! A la propera faig com tu i aquest pastís que ha de ser deliciós. A gaudir del regal! Petons

  2. vaya pinta que tiene mas buena esta tarta de limón y me imagino que despues de esta comida de tu hermano y cuñada,tu pastel y el pase de fotos del trekking del Tibet de tu hermano y las de tu padre al Everest fue un dia redondo y ahora a esperar que nos enseñes recetas de tu regalo que seguro lo bordaras como siempre
    peto

  3. Quin regal! I a més firmat!, ja tens una excusa per veure en Jordi Roca i fer-li firmar el llibre. El pastís m’encanta, llimona i xocolata els meus dos ingredients preferits en les postres.
    Una abraçada

  4. Apa, quin regal!! Que bé que us ho vau passar, oi? S’hi nota alegria, en aquesta celebració. Acabat amb un pastisset tan bo com aquest… una delícia! Bé, i per les fotos espectaculars de l’Everest i Tibet, ja és celestial aquesta tarta!!! Petonets

  5. Ufff.. Gemma, jo que tambè sòc escorpi, rebo aquest pastís amb plaer infinit. … sabors àcis que m’encanten i xocolata..quina gran combinació!!!! Me’l guardo per noves celebracions!

  6. Cada any esperem el dia dels escorpins amb candeletes! Sempre hi ha sorpreses agradables. El dinar i les postres van estar a l’alçada d’un restaurant de tres estrelles.

  7. Felicitats a tots aquests escorpins!! Gemma quina passada de llibre amb la dedicatòria dels germans Roca!!! Qualsevol dia ja veuràs que tindràs la ocasió de que el Jordi també te’l signi! Vès que no et fitxin per fer les postres!!! 😉
    M’ha agradat molt la idea de portar les millors fotos de l’any i veure-les plegats, te l’agafo! 😉
    Molts petons!!

  8. Quina tarta més bona Gemma!! Saps que mai he provat de fer un pastís de xocolata i llimona? i això que els dos gustos m’encanten!! I què dir del regal?? això sí que és un encert!! oi? segur que et va fer molta il·lusió 🙂 Les fotografies dels “expedicionaris” deurien ser brutals!
    Petons guapa!

  9. En primer lugar ¡¡felicidades a todos los cumpleañeros!! y en segundo lugar, y como siempre, felicidades muy especiales para tí por tanto arte. Llegar a tu cocina es un regalo para los sentidos, porque es un gusto poder disfrutar de tanto arte. Esta tarta me ha encantado. Las cremas de limón, puesto que no me gustan los postres demasiado dulzones, me encantan, y la combinación de la crema, con la base de chocolate tiene que ser una verdadera delicia.

    Un besín.

  10. Gemma!!! Gairabé coincidim amb la tarta. Tú de xocolata i jo de formatge!!!
    M’agraden aquests tipus de tartes, les trobo molt suaus i per desprès d’un bon àpat és el millor perque passen molt bé.
    Prenc nota.
    I felicitats pel llibre!! ja ens contaràs!!!!
    Petonets.

  11. Judith, els que tenim afició per la cuina és fàcil fer-nos regals, oi? Un llibre de cuina o algun estri de cuina i estem la mar de contents 😉

    Pol, era bo el pastís, oi? No en va sobrar ni una engruna, je je je… Clar que vosaltres sou molt agraïts 🙂

    La cuina de l’Eri, no sé què passa el novembre però som una pila d’escorpins! On treballo ara també som 4 escorpins… i val la pena aprofitar el pastís, nosaltres ens estalviem molts dinars familiars d’aquesta manera, je je je…

    Roser i M Angels, el contrast xocolata i llimona queda molt bo. A més, les dues textures també són molt diferents.

    Miquel, ja fa temps que aprofitem aquesta celebració per fer passi de fotos familiars, així tots disfrutem dels viatges dels altres. I en aquesta ocasió, les fotos van ser molt més espectaculars que els altres cops, que el viatge a l’Everest és una cosa molt especial!

    Dolça i Laura, realment el pastís va tenir molt èxit, la combinació xocolata i llimona té l’èxit assegurat, són dos gustos que agraden a tothom 😉

  12. Quima i Angels, tan el pastís com el regal van ser molt encertats. Ara ja estic esperant la següent ocasió per estrenar el llibre de receptes, je je je…

    Cris, llàstima que falta la dedicatòria d’en Jordi… però tens raó, així tinc excusa per anar a menjar al Celler de can Roca! 😉

    Marina, les fotos de l’Everest van ser increïbles, encara no les havíem vist i realment van ser espectaculars!

    Maria, va ser un pastís molt ben aprofitat! I tens raó, no en van sobrar ni les engrunes, je je je…

    Abril, tu també ets escorpí? De quin dia? Som una plaga, oi? La combinació de les dues capes queda molt bona.

    Ribereña, si el proves ja m’ho diràs, que estic segura que tindrà molt èxit. I el regal és una passada, oi? 🙂

    Lídia, els escorpins som una plaga! Ja li has fet un bon pastís d’aniversari? 😉

  13. Sion, és un pastís ideal pels pocs llaminers com vosaltres, amarg per la xocolata i àcid per la llimona, gens dolç ni pesat!

    M Teresa, el dinar va ser espectacular, oi? els amfitrions s’hi van lluir molt! Tots esperem amb ganes aquest dinar d’aniversaris 😉

    ANA, fer 4 pastissos en 10 dies seria totalment inviable, que també cal mirar per la salut, oi? je je je… això sí que és un pastís ben aprofitat 🙂

    Teresa, em sembla que vaig sortir jo guanyant, que el regal és per sempre i del pastís ja no en queda res, je je je…

    Cuinetes, ja m’agradaria ja, seria un somni fet realitat! 🙂
    Fer el passi de fotos familiars és fantàstic, així tots podem gaudir de les vacances dels altres, i ensenyar les fotos sempre agrada, oi? 😉

    Jordi, entre el trekking al Tibet i l’ascensió del meu pare a l’Everest, les fotos d’aquest any han estat impressionants! Realment tinc una família increïble, je je je…

    Bet, doncs prova aquesta tarta perquè segur que t’agradarà! Fàcil i ben bona! I les fotos i el regal van convertir el dia en una celebració ben rodona.

    Silvia, tienes toda la razón, cuando la base es casera están mucho más ricas que con una pasta quebrada comparada, más cruijiente i más sabrosa.

  14. Nieves, es un pastel ideal para los poco golosos, es poco dulce entre la acidez del limón y la amargor del chocolate. A casa nos gustó a todos 😉

    Starbase i Mercè, moltes gràcies, la veritat és que va ser una celebració ben rodona!

    Titanii, tens raó! I és que aquestes tartes són ideals per postres d’un gran dinar, lleugeres i gens empalagoses són les que ens agraden més a casa 😉

    Neus, ja estic esperant la propera ocasió per estrenar el llibre, je je je…

    Silvia, en casa gustó mucho, la combinación de texturas y sabores queda muy rica.

    CristinaT i Sussi, tan el llibre, com el pastís, com les fotos, van fer que fos una gran celebració. I amb un dinar a l’alçada! Ja tinc ganes d’estrenar el regal 😉

  15. Les fotos del Tibet i l’Everest han de ser espectaculars!!!!
    Les postres em semblen delicioses, la combinacó de la xocolata amb el refrescant de la llimona, ummm per llepar-se els dits!

Respon a Cris Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *