Tatin de pera i xocolata, la fusió de dos grans clàssics

Data
11 de desembre de 2012
Creat per

Ara que ja fa fred, m’agrada preparar postres calentones per acompanyar el cafè durant les llargues sobretaules d’hivern. Creen un ambient relaxat i càlid que propicien unes converses molt interessants. Tot i que la tarta tatin té una presència poc vistosa (per no dir directament que lletja), us asseguro que l’aspecte no li fa justícia 😉

Un dels pastissos d’hivern per excel·lència són les tartes tatins, tèbies i acompanyades de nata semimuntada, tenen l’èxit assegurat. En aquesta ocasió us proposo una petita varició, incorporar una generosa capa de xocolata entre la fruita i la base de pasta brisa. Com a fruita, us proposo substituir les clàssiques pomes per unes peres, ja que la combinació de peres i xocolata és deliciosa: només cal recordar les famoses peres Bella Helena, creades en honor a la protagonista de l’òpera homònima.

En resum, la meva proposta d’avui fusiona dos grans clàssics de la història pastissera: la tarta tatin i les peres Bella Helena. No passa cada dia seure a taula davant de plats tan il·lustres, eh? 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 6 peres
• 150g de cobertura de xocolata
• 75g de sucre
• 25g de mantega
• 1 làmina de pasta brisa o de full

Preparació:

Pelar i tallar les peres a grills. Col·locar-les ben apretades a la base del motlle.
Repartir per sobre les peres el sucre i la mantega a dauets. Coure’l a 190º durant 20 minuts.
Repartir la xocolata tallada ben petita per sobre de les peres.
Cobrir amb la pasta de full i coure’l uns 20 minuts més, fins que la pasta de full estigui daurada.
Desemmotllar girant el pastís, de manera que la pasta de full quedi a la base del pastís. Servir tebi acompanyat de nata semimuntada.

Bon profit!

Comparteix

38 comentaris a “Tatin de pera i xocolata, la fusió de dos grans clàssics”

  1. Unes postres il·lustres, i tant! A mi m’agrada molt més la combinació de pera – xocolata que no la de poma – xocolata. Així que aquesta tatin és… fantàstica per les papil·les gustatives d’una servidora!! ha ha ha. Això que la foto no fa justícia ho poso en dubte, trobo que té un aspecte molt mengívol!! petonets

  2. M’agrada molt la idea, Gemma. De fet, he vist a vegades mermelada de xocolata i peres, i això vol dir que la combinació de sabors és magnífica!!!
    Prenc nota, la trobo molt maca i molt original.
    Petonets.

  3. Gemma encara ara després de tants anys mai t’he vist que un postre t’hagi quedat lleig!
    És més els que són lletjos per naturalesa (no hi poden fer més pobrets) els millores!
    Com m’agraden les bones sobretaules i acompanyades d’unes postres com aquestes són de luxe!
    Molts petons!

  4. ¿Qué es poco vistosa su presentación? Pues te aseguro que cuando llegué a tu blog y me encontré con esta maravilla, se me paró la respiración. Traspasa perfectamente su fantástica textura y jugosidad, y el sabor de las peras y el chocolate, tiene que ser una auténtica delicia.

    Un besín.

  5. Starbase, amb la tatin tots fem la vista grossa, és tan bona que l’aspecte passa a ser una cosa secundària, oi?

    Roser, tens raó, amb pera, xocolata i pasta brisa, tens unes postres delicioses, fàcils i en un moment!

    Marina, totlament d’acord! A mi la combinació poma i xocolata no em diu res de res… en canvi, trobo que la pera i la xocolata combinen super bé!

    Gemma, jo tampoc havia fet mai una tatin amb xocolata. Ens ha agradat moltíssim, així que te l’aconsello de veritat 😉

    Laura, quan posava la xocolata pensava que m’havia passat de quantitat, je je je… però després la vam trobar al punt just. Visca la xocolata!

    Marta, a mi m’agraden totes les tatin, fins i tot les salades! Però l’autèntica és la de poma, la clàssica que no passarà mai de moda 😉

    Eva, estàs convidada a fer la sobretaula sempre que vulguis, je je je… tot i que només tenim postres bones els dies de festa, eh? 🙂

  6. Ribereña, uala, quina bona idea! He fet tatin salades, però mai la que dius tu… la combinació de tomàquets cherrys amb el formatge de cabra ha de quedar sensacional. Ho provaré!

    Miquel, no podia fallar, amb dos referents tan clàssics com aquests….

    Maria, és una versió totalment inventada, una barreja de dues postres molt conegudes i antigues…

    Iris, ja me l’imagino, la capa de crema pastissera la vas fer de xocolata. També ha de quedar molt bona!

    Belen i Quima, tot i que l’aspecte de les tatin no és gaire bonic, el resultat val la pena, oi?

    Dolça, a mi m’agraden totes les que he provat: amb mango, plàtan, pinya, poma, pera… i també salades! Hi ha moltíssimes possibilitats, oi?

  7. ANABDN i Maria Dolores, és una combinació que ens ja agradat molt, us animo a que la proveu, ja veureu com triomfeu 😉

    Mònica, Anna i Cristina, moltes gràcies!

    Silvia, no sobró nada de nada, je je je…

    Cris, les tatin són les tartes ideals per l’hivern, menjades calentes sortint del forn vénen molt de gust.

    Enkeli, quant temps sense venir per aquí1 Ja veig que tornes a tenir el blog actiu… quina il·lu! La teva proposta amb el gelat és de vici total!!!! I calentona t’anirà molt bé per combatre el fred de Finlàndia, je je je…

  8. Teresa, la tatin també és de les meves tartes preferides 😉

    Tintanii, has vist melmelada de xocolata i peres? Uau, jo no la coneixia… de quina marca? La combinació de peres i xocolata queda boníssima, de manera que aquesta melmelada em sembla sensacional.

    neus, coincidim del tot!

    Nuni, moltes gràcies, je je je… però s’ha de reconèixer que aquesta tatin no és gaire fotogènica 🙂 Tot i així, com que és tan bona, compensa de sobres la lletjor 🙂

    Nieves, muchísimas gracias! Queda super jugosa y la combinación de peras con chocolate resulta deliciosa. Aunque el aspecto no sea el mejor, el resultado lo compensa 😉

    Lídia, doncs prova aquesta versió que també t’agradarà molt!

  9. Xocolata: la meva gran perdició, pera: la meva fruita preferida de família lleidatana, i tatin: la delícia de pastís tebi que em fa la boca aigua. Ja pot ser lleig, desmuntat, poc presentable (que no és gens el cas del teu) que per mi és una de les opcions de postres més delicioses. Ets una pastissera de primera Gemma! Cada dia em sorprens més!! Aquest no me’l perdo ni de conya! Petons.

Respon a Roser Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *