Poma al forn amb crema de taronja

Data
15 de gener de 2013
Creat per

Aquesta és la recepta que he triat de la revista CUINA del mes de gener, unes postres amb dues fruites d’hivern plenament de temporada:

Un dels articles centrals de la revista està dedicat a les taronges, que ara es troben en el seu millor moment. Explica des de l’origen i varietats de les taronges fins a les característiques i opcions culinàries de cadascuna d’elles. Les receptes de l’article són del xef Juanjo Roda que, sent de les terres de l’Ebre, és una autoritat en el tema. Concretament, proposa un escabetx de verat i taronja, una galantina d’ànec a la taronja, un pit de gall dindi amb salsa maltesa i gerds i una poma al forn amb crema de taronja.

Després dels excessos nadalencs ens convenen postres més lleugeres i poc calòriques. I aquestes d’avui ho són: bàsicament poma i taronja, són ideals per oferir unes postres delicioses sense saltar-se els bons propòsits d’any nou…

Aquí teniu la recepta:

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Poma al forn amb crema de taronja”

  1. Però com t’ha pogut quedar tant perfecte la poma?!?! Gemma això és lo teu! Deixa la docència i munta ja el xiringuito pastisser i fes escola!!! 😉
    Encara no he llegit l’article del Cuina! I si les receptes són del mestre Roda no me les puc perdre!!
    Molts petons!!! 🙂

  2. Mira que la poma al forn a mi no m’atrau gaire, però es que aquesta en absolut s’assembla al que normalment coneixem com una poma al forn. A més el punt dolç i àcid de la taronja em sembla que li va molt bé. M’agrada també el constrast de les textures, ha de ser un postre exquisit.

    Petonets

  3. felicitats per les teves receptes, voldria intentar fer aquesta, dons les pomes al forn ens agraden molt a casa, pero sempre les faig de la manera tradicional.
    podries explicar una mica mes la salsa de taronja, dons com esfiquen les taronjes amb suc o triturades
    disculpa pero no en se gaire.
    gracies

  4. No t’ho creuràs, però mai he provat les pomes al forn, em recorden l’hospital quan feia companyia a la meva mare tantes i tantes vegades.
    Aquesta teva no té res de malalt, no m’ho pensaria dues vegades en tastar-la i amb la crema de taronja mmmm….

  5. Riquísimo postre Gemma. La combinación dulce de la manzana, con ese punto de acidez y el sabor tan rico de la naranja, tiene que estar buenísimo. Y la presentación, con ese brillo tan tentado, está de libro.

    Un besín.

  6. m’he quedat amb la boca obertaaaaaaaaaaa!!!! Quina pintaaaaaaaaaaaa!!! T’ha quedat fantàstic Gemma!!!! i ha de ser ben bona aquesta combinació de poma i taronja…mmmmmmm!!
    I estic amb la Nuni…volem escola de la Gemma 😉
    Petunets,
    Eva.

  7. Impressionant! A més, em calen moltes receptes per poder aprofitar totes les taronges que vam collir diumenge, un carro! De moment n’hem fet un bescuit, però açò em sembla més lleugeret. :-)La foto també invita a pegar-li mos. Gràcies, xiqueta!

  8. Cinta i Miquel, unes postres sanes amb fruita, que després dels excessos de Nadal és el què ens convé més, oi?

    Nuni, l’article és molt interessant i les receptes del Juanjo són genials!
    Respecte deixar la docència, aquest any m’he agafat una excedència per poder estudiar a l’Espaisucre, així que ja veus 😉

    Roser i Lídia, la combinació dels dos sabors ens ha agradat molt, i val la pena aprofitar ara que les taronges surten tan bones, oi?

    Ribereña, de fet, la poma no es cou al forn, si no en un almívar… He posat el mateix títol a la recepta que la revista, imagino que el nom ve de que s’han inspirat en les clàssiques pomes al forn per crear aquestes postres.

  9. Catieu i Neus, són unes postres ben senzilles de fer, us animo a que les proveu!

    Teresa, jo tampoc coneixia aquesta varietat de taronges, es veu que n’hi ha mltíssimes! L’article és molt interessant! Tot i que jo he utiltzat les taronges que vaig trobar al mercat, eh?

    Mteresa, aquestes pomes es couen bullint-les dins un almívar, en realitat no es fan al forn… he volgut respectar el títol de la recepta de la revista, tot i que ja veig que això està causant una mica de confusió.
    La crema de taronja es fa utilitzant el SUC de les 5 taronges, tot i que és veritat que no ho explica gairebé la recepta, jo ho he fet així. Si la fas ja m’ho diràs, eh? 😉

    Cris, CristinaT i Miquel, és una combinació molt bona, i una manera diferent i original de menjar aquesta fruita tan comuna…

  10. Cristina, entenc molt bé què vols dir, je je je… però aquesta recepta no té res a veure amb les pomes al forn de l’hospital! Es couen en un almívar i queden molt diferents i molt mes bones 😉

    ANABDN, jo la vaig coure dins l’almívar al foc, no al forn… ja veig que el títol de la recepta és terrible, a tothom li passa el mateix….

    Quima, sanes i fàcils de fer!

    Nieves, el contraste de sabores dulce y ácido queda delicioso. Y con unos ingredientes tan humildes como la manzana y la naranja se consigue un resultado asombroso.

    Sión, de fet aquesta poma no està feta al forn, si no en un almívar al foc… Queda molt més bona, amb una textura molt semblant als préssecs en almívar. Estic segura que t’agradaria 😉

    Starbase, jo no conec el mestre Roda personalment, però la seva reputació el precedeix. Amb això ja està tot dit! 🙂

    Maria, la combinació dels dos sabors és molt encertada.

    GEMMA, a mi també em va entrar pels ulls, i clar, després de Nadal es tractava de triar unes postres més lleugeres, i aquestes m’ho van semblar.

  11. Neus, i tant, força lleugeres, que després dels excessos nadalencs toca fer bondat, oi?

    Eva, tots plegats sou uns exagerats, je je je… que és una recepta facilíssima que pot fer qualsevol! Ja m’agradaria a mi poder-me dedicar a això 🙂

    Queti, amb taronges acabades de collir i ben madures us quedarà una crema deliciosa! Molt millor que fer-ne bescuit, seguríssim! Quina sort tenir aquestes taronges tan bones!

    Dolores, doncs ja la pots fer, que queda boníssima!

    Judith, Cuina Cinc i Francesc, la combinació de sabors és molt encertada, i la recepta és ben senzilla de manera que no teniu cap excusa per no fer-la 😉

    Pol, moltes gràcies 🙂

    Alfons i Mònica, us animo a que la feu, més fàcil i més bona impossible!

  12. Nani, ostres, tens taronges del teu hort? Quina sort!!!!!!!!!!!!!! La crema et quedarà molt més bona, seguríssim!

    Isabel, la crema tota sola ja és bona, imagina’t combinada amb la poma en almívar… deliciosa!

    Silvia, coincidimos del todo, los postres a base de frutas son mis preferidos 😉

    Pilar, fàcil, bo i elegant de presentar, aquestes postres ho tenen tot. Així que t’animo a que les provis 🙂

Respon a Cuina Cinc Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *