Braç de gitano de xocolata blanca i coco

Data
22 de gener de 2013
Creat per

Fa uns dies us vaig explicar que per Cap d’Any vaig preparar tres braços de gitano; el de torró ja el teniu aquí, avui us poso el de xocolata blanca i coco:

Amb la xocolata blanca i el coco passa un fet sorprenent: o agraden molt, o no agraden gens. Oi que sí? De quins sou vosaltres? Com diuen a La Tribu de Catalunya Ràdio, “al món hi ha dos tipus de persones: els que els agrada la xocolata blanca/coco i als que no. I a la Cuina de Casa us hi volem a tots!” 🙂

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Pel pa de pessic:
• 3 ous
• 90g de farina
• 90g de sucre
• Ratlladura de llimona

Per l’almívar:
• 50ml d’aigua
• 50g de sucre
• c/s licor

Pel cremós de xocolata blanca:
• 175ml de nata per muntar
• 75g de xocolata blanca
• 1 fulles de gelatina
• 50g de coco ratllat

Per decorar:
• Coco ratllat

Preparació:

Pel cremós de xocolata: hidratar la gelatina en aigua freda. Picar la xocolata ben petita.
Escalfar la nata. Incorporar la gelatina i la xocolata. Barrejar bé fins que sigui ben homogeni.
Reservar a la nevera unes 4 hores.
Muntar la nata amb les varilles elèctriques. Incorporar el coco ratllat i reservar.

Pel pa de pessic: separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells.
Afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona.
Estendre ben prim sobre una safata de forn coberta amb paper de forn (de ½cm de gruix) i coure-ho 8 minuts a 200º.
Treure-ho del forn i girar-lo del revés sobre un paper de forn espolsat amb sucre llustre (perquè que no s’enganxi). Desenganxar el paper de forn que hem fet servir per coure’l (que ara està a la superfície) i retallar les vores per quadrar-lo. Enrotllar la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reservar.

Per l’almívar: fer bullir l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor. Deixar refredar.

El muntatge: desenrotllar el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxar-lo amb l’almívar.
Escampar el cremós de xocolata per tota la superfície, reservant una mica de cremós. Enrotllar el pa de pessic i untar-lo amb una fina capa del cremós que hem reservat. Espolsar el coco ratllat per tota la superfície i reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

Comparteix

50 comentaris a “Braç de gitano de xocolata blanca i coco”

  1. És ben cert el que dius, a mi la veritat és que el coco, no m’agrada gaire, però el mejo, ara bé, si em dónen a escollir prefería el braç de torró 😉 Et queda el braç perfecte!! ja em diràs com ho fas!!

    Petonets

  2. Jo sóc de les que no s’estimen gens el xocolate blanc i, en canvi, m’encisa el coco. Provarem de fer-lo amb xocolate negre, ben negre… 😉
    El teu, com sempre, espectacular! Artista!

  3. Jo sóc de les que si!!! La xocolata blanca sola no m’agrada gens, sóc de xocolata negre xo amb postres m’encanta!!! 🙂
    T’ha quedat espectacular…ja tinc ganes de veure l’última proposta!
    Petunets,
    Eva.

  4. Quan veig el braç de gitano em recordo molt de quan era petita… al poble només teíem la coca de forner, boníssima, però a la meva mare , a qui també agradava molt la pastisseria, sempre ens feia pastissos i els diumenges el braç de gitano!! Jo no diria pas que no!!! bé, em costa molt dir-ho a res… petons!

  5. Ostres, doncs no se amb quin quedar-me si amb el de torró o amb aquest. I es que has donat amb les meves altres dues pasions: la xocolata blanca i el coco!! que bo ha d’estar!!
    ummmm!!!
    Petonets!!

  6. Doncs… ni la xocolata blanca ni el coco, però jo sóc d’una tercera opció: mig-mig però que amb receptes així, segur que m’agradava…. Em quedo amb tot el procés d’elaboració per fer un braç ben aviat que encara no n’he fet mai!…xxxxxts…(que no ho sàpiga ningú…)

  7. Mai he sigut una gran amant dels braços de gitano, encara que he d’admetre que els teus tenen molt bona pinta!! Ara si he de triar, millor el de torro, el coco no m’agrada gens!!

  8. Ha de ser prohibitiu, aquest braç de gitano! M’has convençut immediatament, i mira que no m’agraden gaire! Però és que amb xoco blanca i, sobretot, amb coco… això és un menjar celestial!! Petonets

  9. Jo sóc dels que no fa ascos a res xD Llegint la recepta trobe que no té sentit l’elaboració del cremós de xocolate blanc, podries revisar-ho, gràcies!

  10. Te una pinta fenomenal, però com a casa som una mica “rarets”, som dels que no ens agrada ni la xocolata blanca ni el coco, que hi vols fer, hehehe. Em quedo amb el de torro. I deixo anotada la elaboració del braç perquè provaré de fer-lo amb algun farcit que si ens agradi.
    Petons

  11. A casa soms dels que la xocolata blanca i el coco no ens entra gaire, però realment t’ha quedat espectacular. Si me’l posessin davant segur que no resistiria provar-lo.
    Una abraçada

  12. M. Teresa, el teu primer comentari en 6 mesos i és per dir que no t’agrada? 🙁

    Miquel, doncs et sorprendries de la gent que arruga el nas quan sent les paraules xocolata blanca o coco…

    Cinta, jo sóc com tu, mig mig, no m’entusiasme però també en menjaria un trosset, je je je…

    Marylou, que t’agradi tot facilita molt les coses, oi?

    Roser, doncs ja veus que és ben fàcil de fer, així que no tens cap excusa per no provar-lo!

    Eva, de veritat no has fet mai un braç de gitano??? No m’ho puc creure… doncs ja estàs posant remei, que comparat en fer pa a casa, no té cap complicació!

    Gemma, moltes gràcies!

    Ribereña, jo en principi també preferiria el de torró, però després de tastar-los tots dos no et sabria pas dir quin em va agradar més, je je je…

  13. Queti, doncs segur que xocolata negra i coco també ha de quedar ben bo! I no tan dolç, més al teu gust 😉

    Eva, a mi em passa com a tu: tota sola la xocolata blanca no m’agrada, però ficada dins una altra elaboració, sí. L’últim braç ben aviat 😉

    Lídia, doncs ja pots fer-lo que segur que t’encanta!

    Teresa, a mi els braços de gitano també em semblen postres d’abans, quan només podies escollir entre tortell o braç de gitano je je je… Quina sort tenir una mare aficionada a la pastisseria 😉

    Catieu, dons és d’aquelles receptes que podeu fer juntes, sobretot la part de farcir i enrotllar el braç de gitano 😉

    Helena, fet un, fets tots. Només canvien el farcit, però la tècnica és la mateixa…

    Laura, m’alegro que t’agradi. I res d’escollir, un tall de cada i solucionat! 😉

    Trini, me n’alegro molt!

  14. Silvia, doncs aquest t’agradaria segur, ja el pots comenár a fer 😉

    Maria, vaig pensar que amb aquesta decoració tan blanca com si fos nevat era molt adient per la nit de Cap d’Any, oi?

    Joaquina, molt sàvia decisió, je je je… tot i que si t’agrada la xocolata blanca, aquest l’has de fer sí o sí 🙂

    Titanii, moltes gràcies!

    Dolores, doncs ja sap que toca: a fer-lo! 😉

    Mercè, després de fer tot un curs de masses batudes, no has fet mai un braç de gitano??? No m’ho puc creure… xxxxt, doncs ja pots posar-hi remei fent un braç com aquest 🙂

    Silvia, coco y chocolate blanco es una gran combinación, ¿verdad? Para golosos de verdad, je je je…

    ANABDN, doncs si li fas ja veuràs com triomfaràs!

  15. Dos entre bambalinas, ja veig que tu ets dels que SÍ 🙂

    Anna, i ja veig que tu ets dels que NO 🙂

    Marina, els braços de gitano no t’agraden en general? Per què? Jo crec que està en funció del farcit, no? Perquè no deixien de ser una base de pa de pessic farcida, però enrotllat enlloc del típic per capes…

    Starbase, ho sé, ho sé 🙂

    Ester, si el fas ja m’ho diràs!

    Alexandre, és una mica entetingut, perque té diverses elaboracions, però no és gaire difícil de fer… a veure com et surt!

    Pablo, m’alegro que t’agradi 🙂

    CRISTINAT, de dilema cap, nosaltres en vam menjar dels tres, un tall petit de cada, je je je…

  16. Elena, per què no té sentit? Dissolts la xocolata i la gelatina en la nata calenta i ho deixes a la nevera, millor d’un dia per l’altre. I després ho muntes amb les varilles del túrmix, com si fos nata muntada normal i corrent. M’explico?

    Cuinetes, la xocolata blanca i el coco són una parella fantàstica, ben clàssica i coneguda. Tot i així, no agrada a tothom, oi?

    Sion, ja sabia que tu eres de les que NO 🙂
    Però l’elaboració és la mateixa per tots els farcits, igual que el de torró 😉

    Cris, així m’agrada, que en tastis un tallet, encara que sigui petit 🙂

    Alfons, doncs jo trobo que els braços de gitano tenen mil variacions, només cal tenir una mica d’imaginació per fugir dels típics farcits de nata, crema o trufa, oi?

    Pol, ets fan incondicional, tot i que poc objectiu en aquest cas, je je je… Moltes gràcies, guapo!!!!

    Miquel, je je je… doncs com que no en va sobrar gens, per tastar-lo no et quedarà més remei que fer-lo tu mateix a casa 🙂

  17. Hola Gemma guapa tu

    Moltes gràcies per la teva Felicitació, et la N.1, com sempre.

    M´encanta aquesta proposta d´avui, humm, et copio la formula val ?

    Mil petonets de xocolate blanca i coco, Susanna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *