Mousse de mascarpone i xocolata blanca amb maduixes i pebre. Classe amb la Mireia Carbó

Data
5 de març de 2013
Creat per

Dijous passat vam anar a la classe de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Ens va ensenyar tres receptes: una fideuà vegetal amb allioli d’olivada, un salmó amb salsa de pastís de poma i aquesta mousse de mascarpone que, combinada amb les maduixes, resulta absolutament deliciosa.

Ja ho va dir la Mireia tot just començar la classe: aquestes receptes (sobretot el salmó) són dignes d’un monogràfic de Nadal, ja que tenen tots els elements que busca la Mireia en les receptes de Nadal. Són dignes de formar part del quart llibre que ja està preparant: sí, ho heu llegit bé, la Mireia ens va confessar en primícia que ja ha començat el nou llibre i que ja té tres receptes escrites. Ole!!!!

La classe va ser fantàstica, com sempre: va explicar com torrar els fideus sense gens d’oli, va preparar un allioli amb olives negres sensacional, i ens va ensenyar la recepta de la salsa de pastís de poma, sens dubte el millor de la classe. A més, ens va donar una idea de presentació del salmó molt original i vistosa, d’aquelles que creen història i se’n parla durant molt de temps.

De les postres poca cosa cal afegir, ja que el nom ho diu tot: el maridatge de maduixa i mascarpone és ben conegut, tots sabem que funciona a la perfecció. D’altra banda, les maduixes macerades amb suc de taronja i pebre són una combinació molt catalana que també queda boníssima. El què té de bo i original la recepta de la Mireia és precisament combinar els tres elements: mascarpone + maduixes + taronja i pebre. Absolutament sensacional, rodó i bonissíssim!

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 100g de mascarpone
• 180g de xocolata blanca
• 150g de nata líquida per muntar
• 1 clara d’ou
• 200g de maduixes
• 1 taronja
• 20g de sucre morè
• 10 grans de pebre verd
• Pebre negre mòlt
• Anís
• Galetes

Preparació:

Aixafar els grans de pebre verd i barrejar-los amb el suc de la taronja, un pessic de pebre negre, el sucre morè i unes gotes d’anís.
Tallar les maduixes i deixar-les macerar una estona dins la preparació anterior.
Desfer la xocolata al bany Maria. Incorporar el mascarpone.
Semi muntar la nata. Muntar la clara a punt de neu. Incorporar la nata i la clara a la mousse.
Repartir la mousse en les copes de servir i reservar a la nevera.
Al moment de servir, repartir les maduixes sobre la mousse, esmicolar una mica de galeta per sobre i servir.

Bon profit!

Comparteix

47 comentaris a “Mousse de mascarpone i xocolata blanca amb maduixes i pebre. Classe amb la Mireia Carbó”

  1. Una recepta fantàstica. La provaré segur perquè són uns ingredients que m’encanten. M’aniria molt bé tenir la recepta de la fideuà vegetariana pels nanos. Tu me la podries enviar escanejada? De fet, a poder ser les 3, perquè vam trobar ple a aquest curs. Gràcies Gemma d’avançada!! Un petó.

  2. Aquesta mousse ha d’estar deliciosa! Per Nadal vaig fer la de torró de xixona amb sorpresa de xocolata i ens va encantar a tots! Així que m’anoto aquesta també, que aquesta combinació ha de quedar espectacular!

    Una abraçada!

  3. Se’m fa la boca aigua nomes de llegir-ne el nom… quina delícia.
    Que be que la Mireia vagi ja per el 4t llibre, molts l’estavem esperant!!

    Hi ha algun blocaire que hagi penjat la fideuà i el salmó??

    Petunets.

  4. Totes les receptes em semblen bonísssssiiiimes…. i quina alegria saber que ja hi ha un nou llibre de la Mireia en camí. Em quedo amb la mousse de mascarpone (ja saps que les postres són el meu punt feble) je je!!!
    Felicitats per la recepta!!!
    Petonets.

  5. Maridar les maduixes amb taronja si ho faig, però m’acabes de descubrir el ficar pebre, un toc molt interesant per aquestes copes que et fan quedar ben devant els convidats.
    Petons.

  6. Ja ho pedeu ben dir, no saps en quin plat quedar-te. El que m’agrada de la Mieria és, que gairebé sempre ens fa: un primer, un segon i postre. És a dir, un apat sencer!!!

  7. Marina, a casa ja fa dies que mengem maduixes, val la pena aprofitar la bona temporada que comença ara, oi? 😉

    Roser, porta xocolata blanca i és de vici total!!! La combinació amb les maduixes queda deliciosa.

    Cinta, i amb el toc del suc de taronja i el pebre, imagina’t!

    Starbase, segur que la posarà algun blogger que va venir a la classe! Ja saps que aquín omés trobaràs receptes dolces, je je je…

    El taller de cuina, són unes postres per quedar la mar de bé amb els convidats. Presentat en copa queda elegant i molt vistós.

    Miquel Àngel, et vas perdre una classe genial! llàstima, perquè les tres receptes eren sensacionals. A veure si pots venir a la propera, eh?

    Laura, tots esperem amb moltes ganes el quart llibre de la Mireia, perquè totes les receptes que fa surten a la perfecció. Ja va per la tercera recepta, així que ja falta menys…

  8. Sion, la xocolata blanca no es nota, només li dóna textura i dolçor. Prova-ho que ja veuràs com t’agradarà.

    Mònica, només em faltaria això, je je je…

    M Angels, a la carpeta de pendents directe, però a dalt de tot de la llista, eh? 😉

    Marylou, a mi només em falta provar la fideuà, ja he fet el salmó i queda boníssim!!!

    Pol, tens tota la raó, són unes postres boníssimes també per cada dia, je je je…

    Montse, si t’esperes una mica segur que entre tots posarem les tres receptes. De moment, pots trobar la fideuà aquí: http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2013/03/fideua-vegetal-amb-allioli-dolivada.html

    Cristina, acabo de descobrir el teu blog i veig que tens coses molt interessants! Pots estar segura que et seguiré a partir d’ara 😉

  9. Mercè, per què esperar la primavera? Ara ja trobes maduixes ben bones!

    Ribereña i Miquel, a mi la combinació de les maduixes amb el mascarpone també m’encanta. I amb el suc de taronja i el pebre també combinen bé, prova-ho 😉

    Gemma, tots esperem el quart llibre amb moltes ganes! Encara no he vist cap recepta del salmó, però la de fideuà la trobaràs aquí: http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2013/03/fideua-vegetal-amb-allioli-dolivada.html

    Titanii, doncs aquesta recepta és molt bona per começar a perdre la por a fer postres, je je je… ja veuràs que és fàcil i molt resultona 😉

    Isabel, les classes de la Mireia sempre s’aprofiten molt bé, oi? Jo també he fet el salmó, només em falta provar la fideuà!

    Sandra, al final de la classe la Mireia ens va deixar tastar l’allioli d’olivada i és absolutament sensacional!!!!

  10. Maria, és una combinació que no pot fallar, oi?

    Judith, hauries d’apuntar-te alguna classe, perquè la veritat és que valen la pena, totes tres receptes són per repetir més d’un cop!

    Eva, saber que la Mireia ja està escricint el quart llibre va ser la millor notícia del dia! I tant que l’haurem de comprar, je je je…

    Mercè, jo també prefereixo el mascarpone, li dóna més textura i no és tan greixós. I amb el pebre queda molt bé.

    ANABDN, la combinació de maduixes amb taronja i pebre és molt tradicional catalana, a casa meva ho hem fet tota la vida. Ja veus que moderns i creatius que som els catalans, oi? Je je je…

    Lídia, ja estem esperant amb moltes ganes aquest quart llibre de la Mireia!!!!

  11. Oteador de los mercados, el nom de les receptes és molt important, oi? Amb aquests títols, ja tenim la meitat de l’èxit assegurat, je je je…

    Catieu, unes postres senzillament delicioses!

    M Teresa, ja has provat alguna de les dues primeres receptes? Ja m’explicaràs, eh? 😉

    Dolça, llàstima que entre setmana costi venir a Barcelona, perquè la veritat és que les classes de la Mireia valen molt la pena. Algun dia hauràs de venir, que Reus no està tan lluny… 😉

  12. La recepta és fantàstica però la notícia del nou llibre de la Mireia és ABSOLUTAMENT GENIAL!!!!! Ja era hora!!! Tantes ganes que en teníem!!!! :))))))))
    Ara que tindrem un munt d’aniversaris al caure (avui és el de l’Alba! 🙂 ) aquestes postres cauran segur! petons!!!!!

  13. Que bo!! m’encanten aquest tipus de postres, i la notícia del nou llibre és fantàstica, vaja, que no puc afegir res més als anteriors comentaris! 🙂 bon cap de setmana Gemma!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *