Bescuit glacé de torró amb salsa de xocolata calenta

Data
6 de maig de 2013
Creat per

Aquest dissabte vam tenir dinar familiar per celebrar l’aniversari de la meva mare, que feia una xifra ben rodona, i per postres vaig preparar un clàssic pastís gelat:

Me mare és una excel·lent cuinera, sempre ens fa uns dinars de celebració espectaculars. Però jo sóc de les que pensa que, per l’aniversari, la persona homenatjada ha d’anar de convidada, no pot ser que es passi el dia a la cuina per preparar-se el seu propi dinar, oi? Així que aquest dissabte vaig tenir tota la família convidada a casa nostra.

De postres, com que ja arriba la calor i comencen a venir de gust els gelats, em va semblar perfecte recuperar aquest clàssic que fa temps havia estat molt de moda als restaurants: qui no recorda haver menjat un bescuit glacé de vainilla regat amb xocolata calenta? De gust, però, em vaig decantar pel torró, que en format gelat a casa sé que agrada molt.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 24cm)

• Una base de pa de pessic
• 300g de crema de torró (o torró del tou ratllat)
• 8 rovells
• 100g de sucre
• 25g d’aigua
• 400g de nata líquida per muntar
• 100g de xocolata del 70%
• 150g de llet

Preparació:

Posar el sucre i l’aigua en un cassó al foc i fer bullir fins aconseguir un almívar a 120ºC. Abocar l’almívar en forma de rajolí sobre els rovells, sense deixar de batre amb les varilles elèctriques fins que es refredi l’almívar. Els rovells han de quedar ben muntats.
Incorporar els rovells muntats a la crema de torró, amb moviments suaus.
Incorporar la nata semi muntada amb suavitat.
Abocar la barreja dins un cèrcol folrat amb acetato, a sobre d’un silpad o un paper guitarra.
Col·locar la base de pa de pessic al damunt, enfonsant-la una mica per anivellar la superfície.
Reservar al congelador. Un cop congelat, retirar l’acetato i capgirar el pastís del dret sobre la blonda de servir. Decorar i tornar a reservar al congelador.
En el moment de servir, escalfar la llet fins que gairebé bulli. Abocar-la sobre la xocolata picada ben petita. Esperar un parell de minuts i aplicar el túrmix fins aconseguir una salsa brillant i homogènia.
Servir el pastís congelat amb la salsa calenta en una gerra a part.
Per tallar el pastís és pràctic usar un ganivet que haurem escalfat submergint-lo en aigua calenta (i eixugat abans de tallar).

Bon profit!

Comparteix

44 comentaris a “Bescuit glacé de torró amb salsa de xocolata calenta”

  1. Tienes toda la razón en invitar a tu madre en su aniversario es su fiesta para disfrutarla y no tener que trabajar.Una tarta sensacional y muy adecuada ya para estos dias.Triunfaste seguro,bueno como siempre
    bona setmana
    peto

  2. FANTASTICO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    rel otro dia hice los pop cake de la mierea y fue un exito, y estaba buscando recetas de biscuit y tu pones una receta .ya no busco mas, sin duda la tuya la tengo que probar.
    cuando dice que la hiciste de turron es porque se pueden hacer de otros sabores? es que no entiendo que es biscuit de vainolla o de turro, la base es nata y huevos y el sabro que quieras poner?

    gracias por compartir tu buen hacer . un beso

    ana

  3. Unes postres perfectes pel dia d’aniversari! a més ens encanta el gelat de torró… quan faci una miqueta més de calor tots cap al Passeig a comprar-ne! de gelat, eh? els pastissos a casa! Felicitats per la part que et toca!

  4. El millor regal que li podries fer a la teva mami…que anés de convidada!!! :)) i que els hi vas fer??? explica explicaaaa!!!!
    el pastís fantàstic!!! Quina feinada deuries tenir Gemma.. ara a esperar al novembre pq et convidin a tu!!! jajaja!!!

    Petunets
    Eva

  5. Moltes felicitats a la teva mare!!! Segur que cel.lebrar l’aniversari amb un pastís com el que li vas fer, és molt més especial. M’ha agradat moltíssim la idea de posar-lo del revés i que li quedi aquesta forma tan xula a la superfície 😉

    Petonets

  6. COm sempre m’encanta!! els meus sabors favorits!! xocolata i turró!! si està la meitat de bo que la bavaresa de turró deu estar per morirse del gust!! quina pinta!! ummm!!!

    Me l’apunto que segur que cau!
    Petonets!

  7. Tens raó, Gemma. El pastís ideal para posar el toc final a un bon dinar, ara que arriba el bon temps, ve molt de gust menjar pastissos gelats. I si és d turró encara més bo.
    T’ha quedat de película. Qué maca la superfície del pastís, així a cuadradets.
    la teva mare estaría molt contenta!!!!
    felicitats a les dues!!!
    petonets.

  8. Felicitats a la teva mare!!! així convidada dona més bó fer anys i amb aquest pastis de postres tot un èxit.. llàstima no tenir torró en aquestes dates, m´agraria molt fer-lo. Petons, i bona setmana Gemma.

  9. Moltes felicitats a ta mare!
    El pastís està xulissim,segur que li va encantar.
    Si ella és una excel.lent cuinera tu eres una pastissera de deu!
    L’equip perfecte!
    Besets

  10. El pastis va ser la guinda del dinar. El menú era digna de ser servit a les taules del Celler de Can Roca i no és broma ni ceguesa de mare. Vuit mini plats espectaculars i bonissims.
    Tot el dinar va ser un éxit.
    Gràcies per la festa sempre la recordaré

  11. Alfons, els 120º són graus centígrads, ho miro amb un termòmetre normal de temperatura, no pas un de graus baume o brix. Ho posaré a la recepta!
    Quan has de barrejar xocolata (greix) amb un líquid (de base aigua) va molt bé aplicar túrmix per aconseguir una emulsió perfecta. A més, així és més ràpid i tampoc és gaire feina… Per mi és més còmode que no pas estar 5 minuts rementant amb unes varilles 🙂

  12. Felicitats per la teva mare !! Aquest si que es dels que m’ agraden i molt, intentaré fer-lo ja veurem que tal, amb lo ve que o expliques crec que amb sortirà bé.
    Petons

  13. Felicitats a la teva mare Gemma! i tant que sí, jo també ho penso… Segur que en el fons va estar encantada d’anar convidada aquell dia 🙂 I més amb aquest super pastís!! t’ha quedat perfecte, i molt original el gravadet que queda a sobre!
    Petons!!

  14. Felicitats a la teva mare. Segur que va quedar encantada amb aquest bescuit. El turró m’agrada molt i ja amb la xocolata per sobre el vici definitiu!
    Una abraçada

  15. Com has aconseguit que la superfície quedi així?
    La teva mare segur que va estar molt contenta de poder anar de convidada en un dia tan especial.

  16. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!
    La veritat és que va ser un bon pastís i va tenir molt èxit.

    Anna, l’he provat de fer també amb torró (de xixona) ratllat enlloc de la crema i també queda molt bé.

    Sandra, els quadrets de la superfície va quedar perquè vaig muntar el pastís sobre una base de silicona amb aquesta forma, així queda més bonic, oi?

  17. És un gran regal el que li vas fer a la teva mare! Clar que sí, estic completament d’acord amb tu. Almenys el dia del nostre aniversari hem d’anar convidats, no pot ser això d’estar tancat a la cuina per molt que ens agradi cuinar! El bescuit boníssim i amb la xocolata calenta per sobre un 10!! Felicitats a la mare!!! Molts petons!!

Respon a Gemma Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *