Estrelles de llimona i vainilla

Data
20 de maig de 2013
Creat per

Avui us porto unes galetes vistoses i alhora clàssiques, d’aquelles que tenen l’èxit assegurat. Ideals pel cafè de mitja tarda o per regalar quan vas de convidat…

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

Per les galetes
• 2 clares d’ou
• 130g de sucre
• 230g de farina d’ametlla
• 1 cullerada de limoncello
• 3 pells de llimona ratllades

Per la glaça
• ½ clara d’ou
• 50g de sucre en pols
• 1 beina de vainilla

Preparació:

Muntar les clares a punt de neu amb el sucre.
Incorporar la farina d’ametlla, el limoncello i la pell de llimona.
Amb un corró, estirar la massa entre dos papers de forn fins un gruix de ½ cm.
Congelar la massa estirada.
Mentrestant, preparar la glaça: barrejar la clara d’ou amb el sucre en pols i les llavors de la beina de vainilla. Ha de quedar homogènia i brillant, amb una textura líquida però ferma.
Tallar les galetes en la forma desitjada, posar-les sobre la placa de forn i pintar-les amb la glaça. Coure-les 20 minuts a 150º.

Bon profit!

Comparteix

43 comentaris a “Estrelles de llimona i vainilla”

  1. Buenos dias Gemma como siempre postres expectaculares.
    una pregunta en bescuit glace no lleva claras de huevos montadas?.
    si es asi, se puede hacer con yemas pasteurizadas.

    saludos y gracias

    ana

  2. M’encanta aquesta recepta, aquest toc de llimona ha de ser deliciós, aviat he de preprar un berenar per una despedida, em sembla q apunto aquestes galetes!!

    petonets

  3. Que bufones!! no sé per què, però m’encanten els postres en forma d’estrella XD sense adonar-me’n ja n’he fet uns quants! Tot i que tinguin la forma que tinguin, aquestes galetes de llimona i vainilla m’han encantat!

  4. Ana, este bicuit glacé solo lleva la pasta bomba (yemas monadas con el almíbar), aunque es cierto que hay otras recetas de biscuit glacé que llevan merengue italiano. Puedes usar sin ningún problema yemas pasteurizadas (160g), así te ahorras tirar las claras 😉

  5. Hola Gemma!!!
    Doncs sí que queden maquísimes i super monísimes per regalar, o per portar a casa d’un amic a pendre café. I són tan fàcils de preparar!!
    Qué bones!!
    M’encanten…
    petonets.

  6. Es veuen delicioses! i ja m’imagno el toc que li deu donar la cullarada de limoncello…. que bó! Jo per tallar les galetes normalment les fico a la nevera per endurir-les. Es millor congelarla?
    Petons!

  7. Moltes gràcies a tots pels comentaris!
    La veritat és que queden amb un gustet de llimona deliciós…
    I el truc de congelar la massa és perfecte per obtenir la forma perfecte 😉

  8. Em sembla que han de ser boníssimes, amb el gustet de llimona… i super-elegant la presentació.
    L’idea de congelar la massa m’agrada, sempre hi ha problemes en que quedin bé les galetes en forma d’estrella, almenys per a mi!!!

    PTNTS
    Dolça

  9. Sophia, Mary and Mom, benvingudes! El portuguès i el català s’assemblen molt 🙂
    Moltes gràcies per la vostra visita, ara vinc a visitar el vostre blog 😉
    Una abraçada

  10. Elisa, sí, congelar la massa et permet fer el tall perfecte de les estrelles i que no es deformin ni es trenquin les puntes. Prova-ho i ja veuràs com va molt bé 😉

  11. Gemma, he provat de fer les estrelles i t’haig de dir que ha sigut un fracàs! En treure la massa del congelador s’estova de seguida i no donava temps de tallar-les, s’enganxava la massa al talla-pastes i no hi havia manera… no sé si ja és així o he fet alguna cosa malament. Les he cuit, però sense forma i clar, no és el mateix.

  12. Elisa, jo vaig partir la massa en dos, i mentre tallava una massa, l’altra la mantenia al congelador. Quan veia que la massa que estava tallant es descongelava, la tornava al congelador i treia la segona… Això passa a vegades amb algunes galetes, has d’anar jugant amb el fred per poder-les tallar bé sense que es deformin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *