Got de mojito. Workshop a la Pastisseria Mas

Data
27 de maig de 2013
Creat per

Ja fa uns dies em van convidar a un whorkshop a la Pastisseria Mas de Barcelona. En Joan Mas fill, la segona generació al capdavant del negoci, ens va ensenyar a fer aquest got de mojito tan vistós:

Al workshop vam assistir-hi uns quants blocaires: la Sara Maria, la Nuni, la Laura, la Judith i dues companyes més. Com que era un taller participatiu, ser tan poca colla ens va permetre col·laborar a totes les elaboracions i practicar les coses més difícils que ens van ensenyar: des de conduir la laminadora per estirar la sablée fins a banyar les mousses amb el glacejat negre, deixant-les perfectes i ben brillants.

La pastisseria Mas, oberta des del 1969, té una gran trajectòria i avui dia compta amb tres botigues. El relleu l’ha agafat en Joan fill que, sense oblidar la vessant tradicional que els caracteritza, ha sabut innovar amb nous productes moderns i creatius. Nosaltres vam tenir la sort de poder xerrar una estona amb en Joan Mas pare, un gran professional amb molta experiència, que ens va explicar moltes anècdotes de la botiga.

Després de tres hores de taller, durant les quals també vam fer una trufa bombó, amb una base sablé d’ametlla, una ganache i un glacejat negre, vam marxar cap a casa amb una mostra del què havíem fet. A casa tot va tenir molt èxit, sobretot aquest gotet de mojito, que tenia el punt just de rom, llima i menta i que combinava molt bé amb la mousse de xocolata. Fàcil de fer, no trigaré gens a fer-lo! I si voleu veure les fotos que ens van fer mentre estàvem en plena feina, les podeu trobar aquí.


Estic molt agraïda a tot l’equip de Mas Pastissers, per convidar-nos al taller, obrir-nos les portes del seu obrador i fer-nos sentir com si fóssim a casa nostra. Vam passar una tarda molt entretinguda i vam aprendre molt. Ja sabeu que quan vulgueu repetim, eh? 😉

Aquí teniu les receptes:

Gel de mojito

Ingredients:
• 165g de rom blanc
• 250g de gelatina neutra nappage
• 80g de suc de llima
• 2 pells de llima ratllades
• 30g fulles de menta fresca

Preparació:
Batre amb el túrmix tots els ingredients .
Repartir dins els gotets de servir i congelar.

Mousse de xocolata

Ingredients:
• 125g de llet
• 1 fulla de gelatina
• 145g de xocolata 70%
• 255g de nata 35% MG

Preparació:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Bullir la llet i fondre-hi la gelatina escorreguda.
Abocar la llet calenta sobre la xocolata una mica fosa, emulsionant bé.
Deixar refredar una mica i a 35º incorporar la nata semi muntada.
Posar la mousse dins una màniga pastissera i repartir una capa dins els gotets, sobre el gel de mojito.
Reservar a la nevera unes hores (o congelar).

En el moment de servir, tallar uns daus de pa de pessic de cacau i repartir-los sobre les copes. Decorar amb una fulla de menta i servir.

Comparteix

33 comentaris a “Got de mojito. Workshop a la Pastisseria Mas”

  1. ostres no m’imagino el gust del mojito amb xocolata barrejada! pero tot és provar-ho! la veritat que m’agrada toOt!! i si ho has tastat tu i t’ha agradat, jo tambe m’hi apunto! petons

  2. Esta claro que participando es como mejor se aprende y un taller asi es un lujo que hay que aprovechar y este mojito es muy tentador y bueno.
    Una pregunta la gelatina neutra nappage evidentemente se usa en plan profesional y si no la tenemos se puede hacer de otra manera.
    peto

  3. Mare meva!!! Veure aquestes coses de bon matí… quina coseta més bona.
    Sempre m’han agradat les postres als gots. No sé. Queden com mé originals i més vistosos…
    Serà molt interessant fer aquesta recepta.
    Petonets i bon dilluns.

  4. Quina experiencia més interessant!! quina enveja sana!! per cert aquest got de mojito ha de ser deliciós, per mi que aquest còctel és un imprescindible de l’estiu me’l menjaria encantada!

    petonets

  5. Gemma, una consulta: quanta estona duren, aproximadament, els tallers de la Mireia Carbó?
    Per cert, aquest mojito té una pinta excel·lent!

  6. Miquel, la gelatina es pot fer, però la majoria de pastisseries les compren feta. No sé a casa com es podria substituir… Jo en tinc congelada, dura molt de temps i la faig servir per pintar tartes o fer alguna glacejat de xocolata amb gelatina.

  7. S’ha fet tard. Per tant, deixo per una altra entrada els compromisos que vull adquirir pel que a la tasca docent i pel que fa a l’equip. Això sí: anuncio el primer compromís. Em comprometo a continuar participant en aquest equip activament (no parlaré de terminis) perquè vull continuar amb aquest viatge. Com els alumnes, m’he equivocat, he après, continuaré equivocant-me i continuaré aprenent. Això és el que em fascina d’aquesta professió.

  8. Que original aquest postre, m’encanta!! i a més molt ben presentat. M’hauria agradat venir, quina llàstima que no pogués! 🙁
    Molt bon cap de setmana Gemma!!

  9. Quina tarda més profitosa!!! Una recepta ben original…
    De la pastisseria Mas em varen regalar l’any passat un dels seus fantàstics arbres de Nadal de xcolata, espectacular!!!! Un regal per la vista i el paladar…
    Petonets bonica

Respon a CRISTINAT Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *