Granissat de meló i menta

Data
10 de setembre de 2013
Creat per

Amb aquesta recepta d’avui inauguro la vuitena temporada de receptes a la Cuina de Casa. Es tracta d’un granissat molt digestiu, aprofitant els últims melons de la temporada i les últimes calors d’estiu.

Aquest granissat és una combinació de sabors ben clàssica i que funciona molt bé: el meló i la menta. I amb les proporcions de la recepta, l’equilibri entre els dos sabors està ben aconseguit, sense que predomini un sobre l’altre. Com a postres d’un gran dinar, resulta molt refrescant i digestiu, és d’aquelles postres que us demanaran repetir segur. I un consell: si teniu la previsió de posar les copes al congelador, a l’hora de servir el granissat us aguantarà millor 😉

Per tal que la menta mantingui el seu color verd intens, cal que escaldeu les fulles com s’indica a la recepta. A part d’aquest petit detall, la resta de la recepta no presenta cap complicació, així que no teniu cap excusa per provar-la! La gelatina que porta la recepta és per evitar que el granissat es fongui massa ràpid, un recurs que utilitzem sovint al restaurant. Però si no la voleu posar, la recepta quedarà bona igual 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 600g de polpa de meló
• 75g d’aigua
• 25g de sucre
• ¼ de fulla de gelatina
• 15g de fulles de menta

Preparació:

Hidratar la gelatina en aigua freda.
En un cassó, escalfar l’aigua i el sucre fins que es fongui el sucre i es dissolgui bé. Incorporar la gelatina hidratada i escorreguda. Deixar refredar a temperatura ambient.
A part, escaldar les fulles de menta en aigua bullint durant 30 segons. Escórrer-les i refredar-les ràpidament en aigua i gel.
Escórrer les fulles de menta i afegir-les a l’almívar, que ja estarà a temperatura ambient. Triturar-ho bé amb el túrmix fins que la menta sigui ben petita, ha de quedar d’un color verd intens. Colar l’almívar i reservar-lo.
Triturar el meló junt amb l’almívar. Abocar la barreja en una safata gran, que quedi poc gruix, i posar-la al congelador.
Un cop congelat, rascar el granissat amb una forquilla, per tal de formar els cristalls de gel. Reservar un altre cop al congelador.
Al moment de servir, repartir el granissat a les copes (millor si les teniu fredes al congelador) i servir immediatament.

Bon profit!

Comparteix

40 comentaris a “Granissat de meló i menta”

  1. Moltes felicitats per el teu 8e aniversari!! Quin granissat més refrescant, encara que ja comença a fer una mica de fresca a mi això no m’importa, jo menjo gelats, sorbets i granissats tan a l’estiu com a l’hivern 🙂

  2. Esta recepta em ve molt bé perquè l’altre dia vaig encetar un meló no massa dolç i com no es tira res ho congele a trossets per a fer granissat, així que ja saps que granissat prepararé el pròxim cap de setmana.
    Un abraç

  3. Susanna, la combinació de meló amb menta és un clàssic que no falla mai. Prova-ho i ja veuràs com us agradarà 😉

    Anna, val la pena aprofitar les últimes calors de l’estiu, tot i que jo també sóc de les que menja gelat tot l’any, je je je…

    Maria Dolores, els gelats i els granissats són ideals com a receptes d’aprofitament, per excedents de fruita o per fruites que no són prou bones… Si el meló és poc dolç, potser et caldrà posar més sucre, que el que vaig fer servir jo era molt dolç.

    Teresa, la sopa de meló amb menta també la faig sovint. Aquesta versió en granissat és una mica més complicada però val la pena. I molt refrescant!

    Isabel, si la proves demà ja m’ho diràs. Però l’has de fer avui, que s’ha de congelar i tarda una mica. Que tingueu també una bona diada!

  4. Té molt bona pinta, Gemma! Em sembla que ara si que s’ha acabat l’estiu, dies més curts, calor no tan intens… però avui encara hem menjat meló, boníssim. El teu granissat pinta bé! Gràcies i ben tornada!

  5. Sandra, precisament la recepta està pensada per això: com un digestiu al final d’un àpat contundent d’estiu…

    Eva, fer granissats a casa és molt més fàcil que fer gelats, perquè el què ens interessa del granissat és que faci cristalls de gel. En canvi, el gelat no ha de tenir cristalls de gel, cosa molt difícil d’aconseguir sense una bona geladora.

    Miquel, la combinació és un clàssic sensacional. I la presentació en copa és gairebé obligada, un granissat en plat és incòmode de menjar, oi?

    Neus, és moooooolt refrescant! Si t’agrada el meló, prov-ho i ja ho veuràs. Fins i tot sense la menta, el granissat només de meló també queda boníssim.

    CrisitnaT, de veritat no has tastat mai aquesta combinació? Doncs prova-la que estic segura que t’agradarà. Queda molt refrescant.

  6. Laura, és veritat que ja comença el fred, però segur que torna a fer uns dies de calor i llavors ens tornarà a venir de gust 😉

    ANABDN, si la fas ja m’ho diràs! Ara és fàcil trobar menta fresca, sobretot gràcies a la moda dels mojitos, je je je… Els tallers del Bonpreu ja han començat, a mi m’han reservat l’últim divendres d’octubre, pel setembre ja no hi vaig ser a temps. El proper post ho poso!

    Gemma, el final de temporada sempre és quan hi ha els melons més dolços, oi? I val la pena aprofitar-ho preparant un granissat tan fàcil i tan bo com aquest.

    Silvia, no coneixia aquesta varietat de melons! I són igual de bons que els d’estiu? ostres, quin descobriment, ara podré preparar aquest granissat tot l’any 🙂

  7. Ivana, el teu comentari havia anat a la brossa! Sort que ho he vist a temps!
    Moltes gràcies per la teva visita, després de tant de temps 🙂
    Queda molt refrescant, si el proves estic segura que us agradara molt!

  8. Susanna, espero que tu també passessis una bona didada!

    Roser, ho pots fer amb síndria perfectament, però no sé com quedarà la barreja dels dos colors, vermell i verd… si ho proves ja m’ho diràs!

    Margarida, la sopa de meló amb menta és tot un clàssic, a casa també ens agrada molt. Aquesta versió en granissat encara és més refrescant.

    Pol, moltes gràcies, va tenir èxit, oi? 😉

    Gemma, amb menta queda boníssim! I amb alfàbrega també ha de quedar bé…

    Maria, super lleuger i refrescant, ideal per postres d’un gran dinar.

    Sussi, amb melons del propi hort encara ha de quedar més bo!!!

  9. el postre de melo, que jo faig a acasa a vegades jo l’aromatizo amb unes fulles de Maria LLuisa, /dons tinc una planta a casa/ tambe pot ser una opcio

    ara ho provare amb aquesta recepta

    Felicitats Gemma per totes les receptes

  10. M Teresa, amb Maria Lluïsa SENSACIONAL!!!! De fet, pel meu gust, encara millor que la menta! Però com que la majoria de gent no té la sort de tenir una Maria Lluïsa a casa, vaig decidir fer la recepta amb menta 😉

    Pilar, queda d’un color verd brillant molt bonic, i resulta molt refescant.

    Abril, els mojitos han posat de moda la menta, je je je… Ara és molt més fàcil que abans de trobar-ne en grans quantitats. Prova-la amb el meló, que ja veuràs que t’agradarà.

    Cris, val la pena aprofitar fins el final la temporada dels melons, que aquest any ha sigut especialment bona!

  11. Hola Gemma! Tanto tiempo si pasar por acá. Retomando la visita a mis amigas , me encuentro con este postre tan refrescante. La idea me parece fantástica, ideal para ponerla en práctica ahora que se acerca el calor por estos lares. Trabajás en un restaurante?
    Me llevo el truco de la gelatina que me parece maravilloso. Sabías? Mi papá en su casa guarda casi todos los vasos en el freezer jaja porque dice que sino se le enfría la cerveza cuando la sirve ;-p

  12. Quan l’he vist a FB he vingut corrents!! M’encanta la proposta, ideal per fer baixar el menjar o per refrescar-te en un dia de calor. A més el color és preciós!!

    mlts petons!!

  13. Holareina i benvinguda!!!! cóm ha estat la tornada a l’escola???? segur que molt dolça 😛 fa segles que vull fer un granissat i et pots creure que encara no n’he fet mai cap???? apuntadíssim. molts petonets

  14. Erika, bienvenida de nuevo 🙂 Estuve trabajando en un restaurante de postres y aprendí un montón de buenos trucos 😉 Tener los vasos en la nevera es genial para los días calurosos del verano, verdad?

    Alba, és super refrescant, original, vistós i molt fàcil!

    Anna, fins i tot encara que no faci tanta calor, un granissat com aquest sempre ve de gust, je je je…

    Dolores, la sopa de melón, yogur i menta tiene que estar deliciosa. Esto es un poco distinto pero también muy rico 🙂

    Judith, benvinguda de nou! La tornada sempre es fa dura, je je je… Doncs ara ja no tens cap excusa per no provar un granissat casolà, que ja veus que no té cap secret.

Respon a Anna Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *