Pastís de mousse de figues

Data
17 de setembre de 2013
Creat per

Ahir vam celebrar l’aniversari de la meva fillola Olga, que ja ha fet 11 anys. Per bufar les espelmes vaig portar aquest pastís de figues, aprofitant que ara estem en plena temporada i surten dolces i molt bones:

L’any passat, pels 10 anys, li vaig preparar el famós pastís de piruletes. Aquest pastís posava el llistó molt alt, de manera que finalment vaig optar per preparar un pastís més senzill però igual de bo: una mousse de figues ben madures i ben dolces. A casa les figues ens agraden molt, i sempre ens queixem que la temporada sigui tan curta… Així que al final l’elecció va resultar tot un encert. A més, de base vaig preparar un pa de pessic amb cacau i sucre molasses, que li dóna un gustet de regalèssia que combina molt bé amb la figa.

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per un motlle de 18cm)

• 1 base de pa de pessic
• 500g de figues pelades
• 50g de sucre
• 50ml de suc de figa (o de llet, si no en trobeu)
• 6 fulles de gelatina
• 200ml de nata líquida per muntar

Preparació:

Folrar les parets d’un motlle amb acetato.
Col·locar la base de pa de pessic a l’interior.
Hidratar la gelatina en aigua freda. Escalfar el suc i dissoldre-hi la gelatina escorreguda.
Triturar amb el túrmix les figues i el sucre. Incorporar-hi el suc amb la gelatina.
A part, semi muntar la nata i incorporar-la amb suavitat a les figues
Abocar la mousse dins el motlle, sobre la base de pa de pessic. Deixar quallar a la nevera, millor d’un dia per l’altre.
Desemmotllar, treure l’acetato i decorar amb rodanxes de figues tot el voltant.

Bon profit!

Comparteix

55 comentaris a “Pastís de mousse de figues”

 1. Starbase, em va costar molt triar totes les figues de la mateixa mida, je je je…

  Esther, en vaig comprar un rotlle enorme a SOLE GRAELLS a Barcelona. Però ara he vist que ja hi ha altres botigues que en venen en formats més petits, per exemple a Gadgets de Barcelona 😉

 2. Felicitats per l’Olga! I quin pastís li va agradar més, aquest o el de l’any passat? Jo em quedo amb aquest, sense dubtes! Les figues són unes de les meves fruites preferides. Ja ens vas avisar que t’havies dedicat una estona a preparar-ne el cap de setmana… vet aquí! Petons

 3. Gemma t’ha quedat un pastís preciós!!! i segur que boníssim 🙂 Un altre any et convidaré a collir figues a casa ja que tenim una figuera enorme i a pocs ens agraden!
  Pensava que el relleu del pastís era gràcies a la base dels motlles, i que al desemmotllar li donaves la volta, però si hi posem pa de pessic a sota, com es fa? Ets una artista!!
  Petons i felicitats a l’Olga, com creix!

 4. Una presentació impecable però un pastís que ha de ser boníssim!!! Quina sort ser la teva fillola!!!
  Una pregunteta, d’on treus aquest “sucre molasses” que dius que té un gustet a regalèssia??? No l’havia sentit a anomenar mai…
  Petonets bonica

 5. Miquel, moltes gràcies pels elogis, és un pastís senzill però elegant. I amb la decoració vaig improvisar una mica, je je je…

  Teresa, m’encantaria dedicar-me a la pastiseria, però els horaris són tan durs… A veure si faig el salt algun dia 😉

  Marina, jo també em quedo aquest enlloc del de piruletes, je je je… I sí, aquest era el pastís amb figues que et comentava al teu blog 😉

  Lídia,doncs si t’agraden les figues, aquest pastís és ideal!

  Bet, i què feu amb les figues? Un altre any avisa que les vinc a collir!!! Sí, jo vaig muntar el pastís cap per avall, però és molt més fàcil de fer si es fa del dret i queda igual de bé 😉

  Mònica, aquest cop vaig triar jo per ella, tot i que ja em vaig assegurar que li agradessin les figues, je je je…

  Catieu, costa una mica de trobar, el més fàcil d’aconseguir és el muscovado dark, tot i que no té tant gust de regalessia com el que dic jo… La marca Billington té muscovado light, dark i molasses. El més gustós és el molasses, és un vici 🙂

 6. A casa no som gaire de figues, però veient el pastís em venen ganes de fotre-li queixalada!! m’ha encantat la decoració, sobretot la de la part de dalt, que fàcil de fer i mai hi havia caigut.
  Petonets!!

 7. la Olga no para de creixer!! moltes felicitast a la noieta! i a tu,artista!! que bo ha de ser aquest pastis de figues!! me l’apunto per aquest any o el que ve, pero aixo ho he de tastar! petons

 8. Sandra, doncs aquest pastís fa gust de figues de veritat, així que segur que t’agradaria. I és ben fàcil de fer!

  Laura, tinc un motlle de silicona que deixa aquest gravat, i vaig muntar el pastís del revés, així que ja veus que ha quedat així tot sol, je je je…

  Roser, el temps passa volant, oi? Crec que el primer aniversari de l’Olga que vaig posar al blog era perquè feia 4 anys!!! Uau, i ara ja en fa 11, increïble…

  Cristina, doncs ja saps què et toca fer si vols fer content al teu pare, je je je…

 9. Neus, queda amb un gust molt fi, estic segura que us agradaria. Però si no, enlloc de figues pots fer sercir una altra fruita que també t’agradi 😉

  Dolores, amb el color granate de les figues, al final queda un color rosa molt fi i molt elegant, oi? 🙂

  ANABDN, a mi també m’agraden més els pastissos tipus mousse, trobo que per final d’un àpat passen molt millor que altres més pesats.

  Quima, moltes gràcies! 🙂

  Silvia, precisament volia aprofitar la temporada de figues, que ara surten boníssimes i bé de preu… I la temporada és tan curta que val la pena aprofitar-la al màim, oi?

 10. Quina preciositat de pastis, segur que a l’Olga li va agradar molt.
  Amb el que l’hi agraden al Miquel les figues i el dolç. Un altre pastis a la llista.
  Petons

 11. Sempre deixes el llistó molt alt Gemma, al menys per a mi!!!
  Com et pot quedar tan perfecte? Amb aquesta textura tan perfecta?
  M’encanta. Intentaré fer-ho ara que és el temps de les figues!!!
  Boníssim!!!
  Petonets.

 12. Genial Gemma, t’ha quedat preciós!!. A veure si aprofito les figues de casa (aquest any no n’hi ha gaires) i l’intento fer!! Felicitats a la teva nevoda, fa anys que et segueixo i també sembla que hagi crescut amb nosaltres. El meu fill té la mateixa edat però aixó de les figues a ell.. res de res!! una abraçada!

 13. Un pastís adient a la temporada i molt al gust de la nostra familia. De sabor finíssim i gens empallegós.
  Com sempre una decoració exquisida, amb la base del pa de pessic amagada detall que fa el pastís més elegant.

 14. M’ha agradat llegar tots els comentaris, doncs han solventat alguns dubtes que m’havia generat el pastís. ES una pasada!!!! tant de color, como d’acabats!!!! i el gust de figues ha de ser un punt exquisit…molt bè… a més trobo que es unpastís que si tens un sopar o un compromís, et fa quedar com una reina!
  Felicitats!!!!
  El suc de figues….. es tipus el suc de poma o el de raïm o quelcom mès difícil de trobar?

 15. Júlia, a l’Olga li va agradar molt 🙂

  Josep, val la pena aprofitar la temporada de figues, oi? A casa també ens agraden molt, i menjar-les en format pastís és una bona alternativa.

  Sion, ara que ja fas postres, aquesta mousse l’has de fer, que no té cap complicació. I al Miquel li encantarà 😉

  Titanii, vaig muntar el pastís del revés, perquè quedés el gravat a la part de dalt. SI el proves ja m’ho diràs, eh?

 16. Sussi, el temps passa volant, oi? Sembla que fos ahir que celebravem els 4 anys de l’Olga, je je je… I el teu fill quins gustos té? Xocolata? 🙂

  M Teresa, llàstima que el detall de la base de pa de pessic amagada no es veu a la foto, oi? M’alegro que us agradé el pastís 🙂

  Cris, si ho proves amb figues de casa segur que encara és més bo. Ja m’explicaràs!

  Abril, vaig muntar el pastís del revés, amb el pa de pessic amagat a dins. Així queda més elegant… Però si no vols complicar-te tant, es pot fer del dret i queda igual de bo i igual de bonic. El suc de figa costa de trobar, jo el vaig trobar per casualitat a una herboristeria. Però si no el trobes, pots fer servir suc de raïm negre i et quedarà igual de bé.

  Maria, moltes gràcies!

 17. M’has deixat que no puc tancar la boca aquesta presentació. El pastís ha d’estar impressionant però la forma sense cap mena d’emprenta” és impecable!! ets una artista, jo també tinc un motlle de silicona que té aquest motiu a la base però dubte que em quedés així de perfecte! (encara estic amb la boca oberta 🙂 Una abraçada, Marta

 18. Així té la mateixa edat que el meu Guillem, i també va néixer el mes de setembre!
  Un pastís extraordinari, Gemma! Ja ho he dit moltes vegades, em sembla, l’any passat vaig descobrir, d’alguna manera, que les figues m’agraden, jeje, però han de ser com les que has utilitzat tu, les morades! Boníssimes!
  Moltes gràcies i bona setmana!

 19. Marta, vaig fer el pastís del revés perquè quedés amb la forma del motlle. Però si el fas del dret et quedarà igual de xulo i molt bo. Per cert, un gust conèixer-te en directe per fi 🙂

  Mercè, moltes gràcies! L’Olga es va fent gran, com passa el temps…

  Roser, doncs si el vols provar, ja veus que la recepta no té cap secret. I afanya’t, que la temporada de figues és molt curta!

  Remme i Núria, moltes gràcies!

  Pilar, m’agraden les decoracions senzilles sense gaires complicacions… i les figues fresques són tan boniques que vaig pensar que elles soles ja decorarien prou bé el pastís, oi?

 20. Anna, les decoracions senzilles sovint són les més elegants, no gaire carregades i el més natural possibles. I l’Olga va quedar ben conenta 🙂

  Gemma i Marisabel, moltes gràcies! Sembla de pastisseria, però molt menys dolç i empalagós… Més al gust de casa, que som poc llaminers.

  Gemma, fins l’any passat no vas descobrir que t’agradaven les figues????? Ostres, em sembla increïble, je je je… El Guillem i l’Olga es porten pocs dies, doncs? I ja heu celebrat el seu aniversari amb un pastís? 😉

  Anna, sí, la base pot ser qualsevol pa de pessic, fins i tot el de la coca de iogurt. I pots posar el sucre molasses, tot i que segurament llavors els ous no et muntaran tan bé. Mira, si tens la recepta de la coca de iogurt (que porta Royal), fes-la servir canviant el sucre normal per molasses, i un 10% de la farina per cacau en pols. Quedarà perfecte com a base d’aquesta mousse. Però si no, qualsevol base et quedarà bé.

  Isabel, la llista de pendents cada vegada es fa més gran, oi? 🙂

 21. Una mousse preciosa però segur que de sabor encara serà més bo.
  M’agradaria saber quina mida de motlle fas servir per els ingredients que hi han a la recepta.
  Una abrasada i felicitats .

 22. Hola Gemma!
  Ja fa temps que et segueixo perquè sempre m’ofereixes receptes originals sobretot de cara als pastissos d’aniversari dels meus fills. A casa els encanten els pastissos tipus mousse i ja hem provat el de présses el de nutella el de piruleta (a la meva filla li va encantar), però l’altre dia vaig provar el de figa deguint les instruccions al peu de la lletra com sempre i la mousse no em va quallar ni deixant-la tota la nit…Vaig posat les 6 fulles de gelatina com sempre però ni amb més de 12 hores no va agafar consistència…Potser és per la marca de les fulles de gelatina?? vaig fer servir les que venen al Mercadona i no va funcionar… Quines fas servir tu?
  Gràcies per tot!
  Núria

 23. Hola Núria, no ets la primera persona que em comenta això de la gelatina del Mercadona… No m’estranyaria que el problema fos aquest. Jo gasto les de la marca Vahiné, potser pesen una mica més i mai m’han donat cap problema…

 24. Gràcies Gemma,
  Canviaré la marca de la gelatina i ho provaré de nou.
  Per cert, tot i que no em dedico a la cuina, és curiós que el vídeo currículum que m’ha ajudat a trobar-ne de mestra és el que vaig publicar l’estiu del 2012 on sortia jo fent galetes de mantega…va ser tot un èxit! Si li vols fer un cop d’ull te’n passo l’enllaç del youtube http://www.youtube.com/watch?v=70iSEMNVE_M

 25. Hola Gemma,
  Vaig fer el pastís el mes de novembre, tot i seguint fil per randa la recepta, no em va quallar lo suficient.
  Crec que va tenir el mateix problema que la Núria, la gelatina. Per aquesta mousse vaig utilitzar la gelatina del Dr. Oetker, era la primera vegada que la feia servir, i vist l’èxit serà la última.
  Al quedar semi quallat vaig optar per servir-la en gots, va quedar força bé.
  Moltes gràcies per compartir, m’encanta seguir-te – Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *