Pastissets de moniato

Data
4 de novembre de 2013
Creat per

Dijous passat vaig tenir el gust de tornar a impartir un taller a l’Aula del Mercat Municipal de Manlleu. El taller era un monogràfic de postres amb castanyes i moniatos, i una de les receptes que vaig ensenyar van ser aquests pastissets farcits de moniato tan típics de les terres de l’Ebre:

Ja he escrit molts cops sobre Mercat de Manlleu, un referent entre els mercats municipals catalans fora de Barcelona. Organitza moltes activitats al voltant de la gastronomia i participa activament al dia CUINA de la revista. Ara ja fa un parell d’anys que hi vaig sovint, de manera que puc dir que hi he fet bons amics, tant entre els treballadors de la cooperativa Sambucus com entre els assistents als tallers (que alguns també tenen blogs de cuina, eh?).

Aquests pastissets són dues receptes en una: d’una banda, el farcit, que és una confitura de moniato que té moltes altres aplicacions. De l’altra, els propis pastissets, amb una massa molt fàcil de fer que ja tinc posada al blog, i que es pot farcir d’altres confitures, cabell d’àngel, crema pastissera, mató… Aquests pastissets són típics de les terres de l’Ebre i també de Mallorca, allà els fan sobretot farcits de brossat i mel. Fàcils de fer, tenen l’èxit assegurat!

Si voleu llegir la recepta, la trobareu aquí: pastissets de moniato

Amb aquesta recepta vull col·laborar a la celebració dels quatre anys del blog Pastissets, que han demanat que participem amb receptes que comencin per la paraula “pastissets de…” Per molts anys i que en siguin molts més!

Comparteix

49 comentaris a “Pastissets de moniato”

  1. A mi el moniato sol no m’agrada gaire, així que quan es munta dins d’alguna preparació sempre ho agraeixo. Aquestes crestes són ben atractives per a una mitja tarda de cap de setmana hehehe 🙂

  2. Vas estar a Manlleu???? quina llàstima que no ho sabia… saps que passa que amb això de l’embaràs estic fent moltes coses per l’habitació i per ell i no tinc temps per a tot! Estic en mode handmade! de totes maneres trobaré un foradet per fer aquests pastissets perquè m’encanten els moniatos!

    petonets

  3. Quina pinta que tenen!! Al poble del meu fillol els pastissets son tradicionals fer-los de cabel d’angel! Ara han començat a fer-los també de xocolate i crec que de crema! aquesta seria una molt bona opció!
    Petonets!

  4. Em recorden quan els comprava a Rasquera junt amb els de cabell d’àngel i els de mató, tots boníssims.
    S’haurà d’aprofitar la temporada per fer-los.
    Quan es el próxim taller d’en Pep Nogué?
    Petons.

  5. A mi el moniato per si sol no m’agrada massa precisament perquè és dolç, però així en postre estic segura que m’encantaria! aquests pastissets fan taaaaan bona pinta que no em podria resistir-me a ells!

  6. Ana, aquesta confitura queda bona per qualsevol cosa, sobre una tartaelta, una torrada amb mantega… el que vulguis!

    Starbase, de veritat no t’agrada el moniato???? A mi m’encanta! Aquesta època l’utilitzo a tot arreu com a substitut de la patata 🙂

    Miquel, com a berenar o com a esmorzar, per mi és quan vénen més de gust.

    Marina, jo també sóc fan del moniato en totes les seves versions. Acabo de veure el pastís de moniato que has fet i el trobo sensacional!!!

    BuenasMigas, aquest curs el vaig fer a Manlleu, no sé si et cau gaire a prop… Però no descarto fer algun altre curs a Barcelona, ja avisaria al blog 😉

  7. Quima, doncs si els fas ja m’ho diràs 🙂

    Lídia, et vaig trobar a faltar al taller, je je je… Imagino que deus tenir una feinada amb tots els preparatius i comrar-ho tot… sort que es fa amb molta il·lusió!

    Chus, a casa també ens agrada molt el moniato, i tampoc el faig mai fregit. Al forn o bullit és com ens agrada més.

    Dolça, amb mató i mel són els meus preferits, je je je… tot i que també n’he tastat amb confitura de préssec que eren molt bons.

    Laura, els tradicionals són amb cabell dàngel, però ara les pastisseries s’han d’adaptar a la demanda, i ja sabem que la xocolata és un dels ingredients que tenen més èxit,. je je je…

  8. Elvira, es tracta d’anar variant, oi? Amb cabell d’àngel també queden molt bons!

    ANABDN, són uns pastissets típics de molts pobles.
    El taller amb el Pep serà el desembre, de cuina de Nadal. Repeteix el mateix taller el novembre i el desembre, però pel novembre ja estava tot ple. El proper finde ho poso al blog!

    Pol, eren bons, oi? I estic d’acord amb tu que un dels millors moments per degustar-los és a l’hora d’esmorzar, je je je…

    Dolores, el farcit de moniato queda amb un color molt vistós, oi?

    Roser, l’arrebossat de sucre li dóna un bon acabat. I és molt fàcil que quedin bonics i ben presentats, realment és una recepta fàcil de fer!

  9. M Angels, originals no gaire, a les terres de l’Ebre són molt tradicionals. Però boníssims sí, ja ho crec 🙂

    Isabel, val la pena apuntar-se la recepta, perquè són ben fàcils de fer i ´és d’aquelles coses que tenen l’èxit assegurat.

    Eva, és veritat que a la cuina salada el moniato queda un pèl dolç… peò precisament per això el trobo ideal com a guarniciós d’algunes carns… En postres, és fenomenal!

    Sussi, doncs ara ja no tens cap excusa per no provar-ho, je je je… ja veuràs que són ben fàcils de fer 😉

  10. Quina bona pinta…T’han quedat ben sugerents i un te com ganes d’estirar la mà! Tot i que no soc molt amiga dels pastissets de cavell d’angel els teus ofereixen un contrapunt sorprenent!
    Felicitats a Catieu!

  11. m’encantaria poder anar a un d’aquests tallers, llàstima que amb els meus horaris de feina… Quina pinta tenen els pastissets! jo he fet pa de moniato aquest cap de setmana. Són tan bons aquests productes de tardor!! 😀

  12. Aquests pastissets fan molt goig i han de saber deliciosos!!! tinc parents a Bot, Horta de Sant Joan i Tortosa, i sempre que ens retrobem porten aquests tipus de pastissets, encara que farcits de cabell d´angel. Amb moniato, m´encantaran segur!! petons,

  13. Venir a visitar-te és badar. M’hauria agradat participar de la classe… ara que ja em sé el camí. Els de moniato m’agraden, i els de cabell d’àngel i els de poma. TOTS!
    Una abraçada Gemma,
    Nani
    Ja vaig veure que també has estat penjada per aquests móns de deu dies enrere…

  14. Abril, llàstima que les fotos no permetin tastar els plats, oi? A mi també em passa molt sovint, je je je…

    Eva, i a mi m’encantaria que vinguessis! Però són a Manlleu, una mica lluny… El pa de moniato ha de ser boníssim, imagino que el posaràs al blog, oi? 🙂

    Maria, suposo que per la teva zona es fan pastissets molt semblants, oi? 😉

    Gemma, doncs pots fiar-te d’aquesta recepta perquè la massa surt perfecta sense cap complicació. I el teu fill es posarà molt content 🙂

    Joaquina, allà són típics aquests pastissets. I per l’època de la castanyada, també n’he tastat amb moniato, tot i que de la varietat que és blanc.

  15. CristinaT, no cal que esperis tot un any per fer-los, que encara hi ha moniatos durant molt dies! I si no, farcits de cabell d’àngel o del què vulguis també queden molt bons.

    Nani, ara feia dies que no passaves per aquí.. Jo sempre estic penjada per aquests mons de deu, je je je… un cap de setmana sense escalar i tota la setmana de mal humor! 😉

    Pilar, doncs ja veus que no tenen cap complicació! Prova’ls de fer que ja veuràs com et quedaran perfectes.

    Judith la recepta base és la mateixa, però aquesta té l’avantatge que els líquids estan pesats i la massa té la textura justa per poder-la treballar bé.

  16. M’encanta tot el que porti moniato…els probaré!!! i el cabell d’àngel em xifla…així que hauré de fer varies versions…jajaja!!!

    Ohhhh tinc tantes ganes d’anar al mercat de manlleu…en parleu taaaan bé…llàstima que em pilli una mica lluny…aixxxxxxxx

    Petunets
    Eva.

  17. Els pastissets de moniato son molt tipics en el meu pòble la pasta la fem amb anís sec (cazalla) i tenen un sabor bonissiml.
    Tinc la sort de tindre una pastisseria prop de casa que el preparen els divendres i son fets a conciencia, la recepta es molt pareguda pero aci els fem en moniato blanc.
    Un abraç

  18. molt bons, jo soc de Tortosa i aqui son molt famosos, i es fan de tots el productes, jo al bloc en ting en melmelada de carxofes. aquets teu no els e fet mai els probare per que es veuen molt bons. una abraçada.

  19. Hola Gemma jo vaig tenir la sort de venir al teu taller a Manlleu (no és pas la primera vegada) i la veritat és que sempre se n’apren molt. Tot ho fas molt fàcil i assequible i això anima a fer-ho a casa. Aquest any amb els panellets hi vaig fer també petites tartaletes farcides de crema de moniato i decorades amb un grill de mandarina pelada a sang -tal com ens vares ensenyar- i van ser boníssimes. Sempre és un plaer aprendre amb tu en directe o a través del blog.

  20. Bon dia,
    He fet els pastissets amb una variacció, he canviat el boniato per cabell d’àngel fet per mí. A més de fàcils…deliciosos!!
    No cal que et digui que els tornaré a fer moltes vegades ja que tinc una bona collita de carabasses.
    Felicitats Gemma

  21. Isabel, m’alegra molt saber que aprofiteu aquestes classes al Mercat de Manlleu 🙂
    Els pastissets amb cabell d’àngel casolà i amb carbasses de collita pròpia encara han de ser més bons!
    El mes d’abril torno a fer una classe al Mercat, segurament sobre la pasta choux i les seves gairebé infinites aplicacions. Espero veure’ns allà 😉

Respon a Pilar Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *