Croissants enllaunats

Data
7 de gener de 2014
Creat per

Després de les vacances de Nadal, avui toca començar amb una recepta fàcil, fàcil, d’aquelles que no facin mandra entrar a la cuina per preparar una coseta dolça…

Aquests croissants els vaig descobrir xafardejant la nevera del meu germà, durant les meves estades a casa seva (i al seu sofà) aquesta temporada. Hi vaig descobrir una llauna semblant a les dels refrescs, però molt diferent per dins: estava plena de massa de croissant! Uau, encara ara em dura la sorpresa. Veient la meva cara d’estupefacció, la meva cunyada em va explicar que les compren a França, quan pugen a esquiar a Puigcerdà. I al següent viatge que van fer allà, me’n va portar una per mi… genial!

Vaig plegar de l’Alkímia el dia 31, cansada però contentíssima de l’experiència viscuda al restaurant, intensa i molt enriquidora. Aquests dies he descansat i, sobretot, he tingut temps per llevar-me amb calma i fer un bon esmorzar, d’aquells d’entaular-se una bona estona. I ha sigut l’ocasió de descobrir aquesta llauna tan misteriosa farcida de croissants. La llauna (que cal mantenir a la nevera) conté quatre triangles enrotllats de massa de croissant fresca. Les instruccions són ben senzilles: separar els triangles, enrotllar-los donant la forma de croissant, pintar-los amb una mica de llet i coure’ls 15 minuts a 200º. Et voilà!

Ara, amb calma després de la sorpresa inicial, he fet una cerca per Internet i he descobert que ja fa temps que ronden llaunes semblants pel món. Hi ha diverses marques que en comercialitzen, i fins i tot són fàcils de trobar en súpers de per aquí. Però, tot i així, no he volgut passar l’ocasió d’explicar la meva descoberta al blog, qui sap si no sóc l’única que desconeixia aquests croissants… Això sí, feu cas del truc del meu germà: farciu-los amb una bona cullerada de Nutella, el resultat és molt més llaminer! 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

• 1 llauna de croissants
• Llet
• Nutella
• Fideus de xocolata
• Gelatina per l’acabat

Preparació:

Pre-escalfar el forn a 200º. Obrir la llauna i separar els triangles. Farcir cada triangle amb una cullerada de Nutella i enrotllar-los en direcció a la punta, donat forma de croissant. Pintar-los amb una mica de llet i enfornar-los 15 minuts a 200º. Treure’ls del forn, pintar-los amb una mica de gelatina i repartir uns quants fideus de xocolata per sobre. Deixar refredar i servir.

Bon profit!

Comparteix

49 comentaris a “Croissants enllaunats”

  1. Que fort, m’has deixat amb la boca oberta!! Jo tampoc coneixia l’existència d’aquests croïssants enllaunats, m’encanta descobrir productes nous tan xulos 🙂
    I lo de la Nutella és una gran idea… hehe
    Gràcies Gemma!

  2. Jo tampoc sabia que hi havia croissants en llauna! Per ser enllaunats fan una fila estupenda i a més a més en poquíssim temps tens uns croissants ben bons i acabats de fer! Amb la nutella ja perds el sentit! Que bons!

  3. Mmmm jo vaig descobrir aquestes llaunes al lidl!! i la veritat és que queden uns croisants força bons, així farcits de xocolata són un vici!! treballaves a l’alkimia?? fa uns tres setmanes vaig anar-hi amb la meva parella a portar unes cosetes que li havien demanat!!

  4. No ets l’unica , jo tampoc n’havia vist ni sentit a parlar mai.
    He llegit que els han trobat al lidl, avui mateix hi entro y fare una recerca exaustiva a veure si els trobo.
    Fan una bona fila !!!!
    Petons

  5. Que bons!! jo he provat els del LIDL i están prou bé, calentons están boníssims, però quan ja estan freds, es nota la diferencia. Me’ls apunto per la propera vegada que vagi a Andorra a veure si els trobo, perqué així farcits, tenen una pinta deliciosa!
    Petonets!

  6. Ostras ni idea, ni la habia visto ni aqui ni en Francia,ya me fijare cuando vuelva al pais vecino.
    desde luego es una solucion para un buen almuerzo y mas con este relleno que propones.
    Bony Any Nou

  7. Fa anys es trobava una marca al super i ara el LIDL també té croissants enllaunats, es una bona manera de tenir-los acabats de fer en un moment.
    Amb aquest farciment ja no necesites res més.
    Petons.

  8. Bet, per mi també va ser tot un descobriment. I el truc de la Nutella és fantàstic, perquè tots sols són poc gustosos, la massa és molt neutra.

    Neus, és un bon recurs per quan et fa mandra anar al forn de pa a comprar croissants, je je je… en un moment tens uns croissants boníssims acabats de fer!

    Maria Jesus, no cal ni que vagis a França, ara en comercialitzen aquí diverses marques. Crec que al Lidl en tenen de la marca Belbake 😉

    Surfzone, molt útils i molt llaminers 😛

    Teresa, els del Lidl són de la marca Belbake, oi? Jo aquests no els he provat… però els que vaig tastar jo, amb la Nutella, són de vici total!

    Eva!!! De veritat vas anar a l’Alkímia??? Fa tres setmanes jo hi era, segur que vam coincidir! Vas entrar a la cuina? Què portava el teu xicot? Segur que ens vam creuar, je je je… el món és molt petit 🙂

  9. Marina, és que útlimament estic molt mandrosa amb el blog, i em feia mandra explicar el tortell de Reis… a més, no cal, perquè absolutamnet tots els blogs de cuina han posat una recepta de tortell, je je je…

    Quima, si tastes els del Lidl, ja diràs com són, la marca és diferent i imagino que deu haver-hi diferències. Però certament és un gran descobriment, oi?

    Mònica, molta gent diu que al Lidl n’hi ha, de la marca Belbake. Però també en fan d’altres marques, diferent a la meva… haurem d’investigar a fons 😉

    Laura, aquests del Lidl no els he tastat. Però és veritat que farcits de Nutella guanyen molt, tots sols els vaig trobar poc gustosos, la massa és molt neutra. El proper cop tastaré aquests dels lidl per comparar.

    Miquel, ja veig que som uns quants que desconeixíem aquests croissants en llauna, je je je… Si els proves de fer ja m’ho diràs, eh? I sobretot, amb Nutella a dins són molt més bons 😉

    ANABDN, recordes quina marca i a quin super? Ostres, em sembla increïble que ja faci anys que existeixin i jo tot just ho hagi descobert ara!!!

  10. Roser, estic contenta d’haver fet el post, perquè veig que som molts els que no coneixíem aquests croissants enllaunats 🙂

    CristinaT, un take away que has d’acabar a casa, eh? je je je… però és un bon recurs per fer-te passar les ganes de croissant, i a més sembla que els hagis fet tu mateixa 😉

    Júlia, m’alegro que t’agradi!

    Sílvia, ja veig que els del Lidl no són iguals… serà qüestió de tastar-los per poder comparar.

    Sion, són ideals per quan tens temps, un esmorzar de diumenge diferent i original. Som uns quants que hem descobert aquestes llaunes fantàstiques, je je je…

  11. Iep! Aquesta és una bona sorpre per a la reina del meu cor un diumenge al matí! Croissants acabats d’enfornar amb massa perfecta… i farcits de xocolata 😀
    guardarcomo!!! 🙂

  12. Si, Gemma… a França quan pugem a Puigcerdà en trobem. I aquí alguna vegada n’hem trobat al Lidl.
    Acabadets de fer, farcits de xocolata… heheh qui s’hi pot resistir!

    PTNTS
    Dolça

  13. Guau, doncs no eres l’única que desconeixia aquest producte del paradís, jo tampoc en tenia la més remota idea i això que per França m’hi he passat mooooooltes jornades.
    M’ho apunto per al proper viatge! 🙂

  14. Carai, el resultat es fantàstic. L´ultim cop que vaig estar al Lidl a la mateixa secció de la pasta de full, vaig veure també llaunes preparades per fer croissants.. i baix dubtar. La propera vegada els prendre.. Petonssss,

  15. Ualaaaaa jo tampoc ho coneixia!!! Que xulooooo
    Si saps algun lloc x sbd que en venguin mho xives!!! Jiji
    Vingaaaaa fes cas al Pol!!! Versiona postres!!! 🙂 segur que l’estada a Alkimia ha estat molt enriquidora!
    Petunets
    Eva

  16. Als supermercats Lidl tambe tenen croisants de aquets la llauna amb sembla recordar es de color blau i el procediment per fer-los es el mateix , jo vaig comprar i sorten molt bé a mes es tan molt be de preu.

  17. Pol, veig difícil versionar les receptes de l’Alkímia aquí… a més, no sé pas si els agradaria que anés posant les receptes, ho hauria de preguntar 😉

    Starbase, despertar la reina del teu cor amb uns croissants fets per tu mateix és garantia d’amor etern segur!!!!

    Maria, bons i fàcils de fer 🙂
    Al lidl en pots trobar, d’una altra marca. I he vist per Internet altres marques, tot i que no sé si aquí es poden trobar fàcilment.

    Dolça, tu que tens casa a Puigcerdà ja els coneixies, oi? Que espavilats que sou! Potser sou veïns amb el meu germà, je je je… seria genial!

    Isabel, si proves aquests del Lidl ja diràs com són, que aquesta marca no els he tastat.

  18. Maria Dolores, és important farcir-los de xocolata, oi? Tots sols crec que queden poc gustosos… Però així farcits tenen l’èxit assegurat 😉

    Catieu, som uns quants que no coneixiem aquests croissants. És perfecte per fer a casa, perquè la massa de croissants és molt complicada de fer.

    Iris, si vas a França, compra’n! Ara que ja els coneixies segur que en trobes 🙂
    De totes maneres, aquí en pots trobar d’altres marques, eh?

    Joquina, els venen al costat de la pasta de full? Doncs jo sempre compro la pasta de full al Lidl i no els havia vist mai… el proper cop que hi vagi en compro una llauna per provar-los.

    Eva, aquesta marca a Sabadell no es troba, però al lidl pots trobar-ne de la marca Belbake 😉
    Ui, em sembla els de l’Alkímia que no em deixarien pas posar les receptes aquí… ho hauré de preguntar al xef de postres 😉

  19. Sussi, a veure si els trobes per França! I si no, també en pots trobar d’altres marques aquí mateix, eh?

    Judith, m’alegro haver descobert aquests croissants a tanta gent 🙂
    Si els proveu ja direu què tal, eh?

    Sara Maria, si fas comparativa de marques ja donaràs la teva opinió, eh? Que si els d’aquí són bons, ens estalviem un viatge a França, je je je…

    Cristina, aquests que dius són de la marca Belbake, oi? Molta gent diu que els ha vist al Lidl, però tu ets la primera que diu que els ha tastat i que són bons. Jo també els compraré per comparar 🙂
    Moltes gràcies pel teu comentari!

  20. Gemma, aquí a Suissa no en trobo pas d’aquests, però quan tornis a venir per aquestes terres fes una cosa que no t’arrepentiràs, entra a la coop, o a Migro’s i compra unes barretes de xocolata que es diuen Branches Cailler. Si fas els croissants amb això, deixaràs de fer servir Nutella.

    Jo he fet el teu pastís ferrero rocher amb els branche cailler i nena… no en faig mai més pq em posaria com una balena!!

    ets genial!

  21. Gemma, això ja fa mooolts anys que existeix. De fet, diria que el primer any de ser als EUA ja n’hi havia i d’això ja fa 10 anys! Ara m’has fet recordar un pastís amb pollastre, espinacs i brie fet amb una massa d’aquestes enllaunades que quedava boníssim! I els croissants, també quedaven bastant bé… la veritat és que són molt fàcils de preparar i el resultat no està malament.
    Bon Any Nou!

  22. Doncs de croissants no n’havia vist mai però amb aquest sistema hi ha pizza. Jo la trobo en els supers ALDI i també surt molt bé per fer les pizzes al teu gust de manera ràpida i econòmica.
    És estrany que no se’n trobi als grans supers de per aquí d’això…..

  23. Pels qui no hagin vist mail els “croissants de llauna” aquests… busqueu Crescent rolls al google. Els fa la marca Pillsbury i a EEUU són de lo més comú. N’hi ha mil classes… no només croissants (amb tots els sabors imaginables… ni ha amb gust d’all). Venen massa de pizza, de pa, de bagels, de cinnamon rolls (espirals de canyella) o massa de galeta amb pepitas de chocolata. Tot en llauna.
    Hi ha moltíssimes receptes que es poden fer amb crescents: http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/crescent-roll-me-away#.fp0yN3zqm

Respon a Pol Cruells Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *