Roques de carquinyolis i xocolata negra

Data
20 de gener de 2014
Creat per

La recepta d’avui és ideal per acompanyar el cafè, són unes mossegades cruixents molt llamineres, d’aquelles que no en pots menjar només una:

La idea d’aquestes roques la vaig treure d’una recepta de torrons que ens va passar el Pep Nogué a l’última classe que vam fer a l’Espai Consum del Bonpreu sobre cuina de Nadal. Es tractava d’un torró de xocolata i carquinyolis en format gran, la típica barra de torró. El vam poder tastar i em va agradar tant que el vaig posar a la llista de pendents. Jo l’he adaptat en format petit, de manera que cada roca es pot menjar en dues mossegades. A més, he augmentat la proporció de carquinyolis, de manera que sembla ben bé que mengis carquinyolis amb xocolata, però tot en un. Evidentment, podeu canviar la xocolata negra per la que vulgueu, de totes maneres ha de quedar igual de bo.

Sempre que es manipula xocolata hi ha la gran dificultat d’haver-la de temperar, és a dir, fer la curvatura de temperatura que necessita per tal que després quedi bé: cruixent, brillant, i amb totes les seves qualitats. A casa i sense ser professionals, és un procés complicat de fer, sobretot perquè no tenim les condicions ni les eines necessàries per fer-ho. A més, amb quantitats tan petites, encara costa més…

Avui us explico un truc que soluciona aquest problema, s’ha acabat això d’embrutar tota la cuina amb regalims de xocolata! La solució miraculosa és un producte ben senzill: el MYCRYO, mantega de cacau en pols. Per sort, des de fa poc temps, es comercialitza en format petit de 100g, ideal per a l’ús domèstic (en podeu trobar a botigues com Gadgets). El preu ronda els 6€, però tenint en compte que només es gasta de gram en gram, en tenim per molt temps! El procés per temperar xocolata amb Mycryo és molt senzill i està ben explicat al paquet. Només té una petita dificultat: cal pesar-lo amb molta PRECISIÓ (sempre és un 1% del pes de la xocolata) i per això es necessita una bàscula de precisió. Llàstima que ja han passat els Reis, perquè una balança de precisió és un bon regal per posar a la carta dels Reis 😉

Aquí teniu la recepta:

Ingredients: (per unes 15 roques)

• 100g de xocolata del 70%
• 1g de Mycryo (opcional, si no feu el temperat a mà)
• 100g de carquinyolis

Preparació:

Picar els carquinyolis i reservar-los.
Fondre la xocolata al microones a uns 40º-45º. Deixar-la refredar a temperatura ambient fins que arribi a uns 34º (va bé remenar-la de tant en tant). Incorporar el Mycryo i barrejar bé.
Quan la xocolata estigui a uns 32º, incorporar els carquinyolis picats i mesclar-ho bé.
Amb l’ajut de dues culleres, formar les roques sobre un paper antiadherent. Deixar refredar a temperatura ambient.
Reservar ben tancades en un lloc sec i a temperatura ambient.

Bon profit!

Comparteix

40 comentaris a “Roques de carquinyolis i xocolata negra”

 1. A nosaltres ens van regalar un torró de carquinyolis i crema catalana de l’Albert Adrià que ara m’ha fet pensar en el que dius del Pep Nogué, tot i que parlis de xocolata. Aquestes roques són d’aprofitament ideal post festes, i ben negres, com a mi m’agraden!

 2. muy buena idea la que has tenido y seguro que son buenisimas,este producto no lo sabia y lo veo bien porque atemperar poca cantidad en casa es dificil de conseguir las temperaturas.
  Gracias por compartir
  Bona setmana

 3. Marina, saps que no he tastat cap torró d’aquests de l’Albert Adrià? I això que els vaig veure a la fira del torró d’Agramunt… han de ser sensacionals! M’hauré d’esperar a l’any vinent, je je ej…

  Miquel, són les roques que et vaig comentari al teu post de les roques amb neules 😉
  El Mycryo és ideal per temperar petites quantitats de xocolata, super ràpid i super net. Un gran descobriment!

  Teresa, a casa em van dir que potser haurien preferit xocolata amb llet… però a mi també m’agrada així 😉

  Dolores, el mycryo és ideal per temperar xocolata a casa, no falla mai. Si el proves ja m’ho diràs, eh?

 4. Gemma, veig que li has tret bon profit al receptari d’en Pep…eren bones, oi? Cada dia flipo més amb les últimes novetats que s’ incorporen al món culinari…Doncs encara que d´entrada, he fet una ganyota, veig que el polsim és un bon invent. I com, bé tu dius…molt neeettt1 ;-D

 5. Bon dia!!
  M’encanta aquesta recepta! I a més el truquillo que ens has ensenyat está genial! Jo tinc mantega de cacau en perles, i la veritat es que va genial per fer la xocolata més líquida, potser també serveix per aixó. Ja investigaré!
  Petonets!

 6. Ostres, quina bona pinta que fan!!! M’ho miro ara abans de dinar, i m’està entrant una salivera!!!! jijijijiji…..
  Molt important aquestes novetats que ens descobreixes i ens ajuden a millorar la nostra cuina!!!
  Moltes gràcies!!!
  Petonets!!!

 7. Pollet, m’alegro que t’agradin!

  Marisabel, amb xocolata negra o amb la que vulguis, de totes maneres queden bones, je je je… una temptació molt gran!

  Maria, amb aquest producte ja no fa mandra temperar xocolata a casa, és net, ràpid, fàcil i permet fer-ne poca quantitat.

  CristinaT, ganyota per què? De fet, el producte no és cap novetat ja que només és mantega de cacau, la de tota la vida. La diferència és que és en pols, en microparticules. Però la novetat és que ara ho comercialitzen amb quantitats petites, de 100g. A nivell professional ja fa molts anys que s’utilitza, però amb quantitats grans. Aquí ho va començar a distribuir la marca Barry.

  Laura, el producte és mantega de cacau igual, però en perles no serveix, necessites que sigui en pols, és la gràcia per temperar la xocolata: les partícules són tan petites que quan la incorpores a la xocolata a 34º, la temperatura és suficient per fondre-la. Amb perles no es fondria… i l’avantatge és que com que no superes aquesta temperatura, la mantega de cacau es manté temperada. I la màgia de la xocolata diu que és suficient un 1% de cristalls ben temperats per tal que la resta de la xocolata quedi ben temperada. Et voilà! 🙂

 8. La cuina de l’Eri, ja veuràs que va moooooooolt bé, és un gran producte. Si el fas servir ja m’ho diràs 😉

  Judith, aquest cop és un bon consell de veritat, és d’aquelles coses que faciliten molt la pastisseria casolana. Val la pena comprar-lo! I dura molt temps, així que perfecte 😉

  Pol, eren bones, oi? Un vici amb el cafè, mmm……

  Carquinyolis Ferrer, haig de confessar que els carquinyolis els vaig fer jo mateixa, je je je… Però estic d’acord que, després dels de casa, els carquinyolis de l’Espluga de Francolís són els millors! Pensa que el meu pare és de Montblanc, eh???? 😀

  Gemma, llegir blogs de cuina just abans de dinar és un suplici, oi? Je je je…
  El mycryo és un producte molt pràctic per temperar la xocolata a casa.

 9. aquest ingredient no l’havia sentit mai, ets una artista dels postres !!!si les roques de corn flakes ja son bones, de carquinyolis i xocolata de la bona ni t’explico!! petons

 10. Si sabessis com m’agraden els carquinyolis fliparies amb la cara que se m’ha quedat al veure aquestes roques!! no puc imaginar-me mossegades millors que aquestes!! quina llàstima que fa un parell de setmanes vaig anar a Bcn i vaig estar remenant al gadgets… si ho hagués sabut hagués comprat això!! ains, la propera! un petonàs!

 11. tens raó això de la xocolata sempre fa molta mandra … no coneixia aquests polvets… la balança ja la tinc, però la faig anar tant poc que sempre que vaig a buscar-la no té piles !! miraré de trobar aquests polvos màgics

 12. Quin goig que fan aquestes roques!!!
  Gemma a quin Gadgets has comprat el Mycryo, m’ha semblat un invent fantàstic, però he anat al del C/ Aragó i només tenien el gran

 13. Ostres, quin recurs més bo! havia intentat temperar la xocolata a casa algunes vegades i sempre ha estat un fracàs, el Mycryo es un recurs fantàstic. MOLTES GRÀCIES PER COMPARTIR ELS TRUCS AL BLOG

 14. Quina pasada!! De seguida que pugui compro aquest producte per temperar! I més ara que s’apropa l’època de les mones! Bueno s’apropa s’apropa jajaja. Moltes gràcies pel truc!!!!

 15. Anna, amb xocolata amb llet també han de quedar boníssimes! De fet, el proper dia que en faci penso fer-les així 😉

  Roser, les roques amb corn flakes m’encanten! A més, queden super vistoses, amb unes formes molt boniques.

  Nieves, es imposible comer solo una, je je je…

  Maria Jesus, con chocolate negro quedan riquísimas. Y el producto es muy fácil de usar y muy práctico 😉

  El taller de cuina, amb el mycryo s’ha acabat tenir por a temperar xocolata! I sobretot, s’ha acabat embrutar tota la cuina de xocolata, je je je…

 16. Mònica, si no trobes el mycryo, pots temperar la xocolata a mà, amb el procediment tradicional abocant la xocolata sobre el marbre 😉

  Eva, a mi també m’encanten els carquinyolis! Són les meves pastes seques preferides! I amb xocolata són de vici total. El proper cop que vagis a Barcelona ja saps què et toca 🙂

  Alfons, je je je… això de les piles ens ha passat a tots! Però ara amb el mycryo la utilitzo molt més sovint, ja ho veuràs 😉

  Pol, amb cafè, a mig matí, per berenar, per picar, de postres… són bones a qualsevol moment del dia!

  Maria, jo el vaig comprar al Gadgets del carrer Aragó, en aquest format de 100g. El format gran és el que existeix des de fa anys a nivell professional… he mirat a la web i he vist que aquest petit el tenen descatalogat. Ho vas preguntar? Potser en tornaran a tenir… Si no, sempre queda l’opció de comprar-se el gran 🙁

 17. Nani, ja ja ja… tinc una fixació amb tota mena de roques! Clar que aquestes no s¡escalen i són molt més dolces que les altres 😀

  Roser, m’aelgro que t’hagi ajudat amb aquest truc! Temperar xocolata a casa no és gens fàcil de fer, ja veuràs com amb el mycryo te’n surts super bé! I ara que han tret el format petit de 100g és molt millor!

  Bet, funciona i és molt fàcil d’utilitzar! Només necessites un termòmetre i una balança de precisió. S’ha acabat embrutar la cuina de xocolata!!!

  Anaïs, tens raó que per la xocolata de les mones el mycryo és perfecte! Sobretot per quan temperes poca quantitat. Jo, si haig de temperar grans quantitats prefereixo el mètode tradicional (és més ràpid), però per quantitats petites el mycryo és prefecte.

  Sussi, ja veus, simple mantega de cacau en pols!!!

 18. Ep Gemma, si ton pare és de Montblanc saps de què parles! Alguna cosa queda, per això tens bones mans… Si un altre dia no els vols fer o vols tastar altres de les nostres especialitats a L’Espluga de Francolí ens trobaràs!
  També pots fer una ullada al nostre web, a Facebook (www.facebook.com/CarquinyolisFerrer), a Twitter (@carquiferrer), a Instagram… Salut i Carquinyoli 2.0!

 19. Carquinyolis Ferrer, el que sempre us compro són els ventalls, que a casa són molt difícils de fer… són un vici total!!! M’encanta menjar-los desplegant les fulles una a una, ja veus quin cas, je je je…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *